fredag 24 april 2009

Nya däck på riskokaren och Belmondo!

Här är läkarmotagningen för våra transportmedel, ortopeden vill säga. Gunillas Däck i Äspered är räddningen för våra två halvrisiga fordon, "Riskokaren" och "Belmondo" en japanes och en fransman. Gunilla, en fräsch tjej sköter våra däck, året runt och detta gör hon med besked och bravur. Den illröda japanen, "Riskokaren" är tjejernas bil och den diskret gröna fransmannen "Belmondo är min och "Skogarnas Konungs" raggaråk. I den glider vi fram mellan husen i Göteborg iförda solglasögon, gelé i kalufsen och rutan neddragen. För två månader sedan gled vi fram över Avenyn då vi plötsligt kom på att det kanske var lite för tidigt för en raggarsväng. Plötsligt fick man istappar i hårsvallet och kom då på att klockan var sen eftermiddag och det var två månader kvar till våren och raggarsäsongen började. Vi försökte få igen rutorna som frusit fast och stod 20 minuter var i varsin het dusch när vi stapplande kom hem. Några brudar hade vi inte sett men en kärring i prickig kappa med broddar på fötterna vinkade eller hytte näven åt oss, då vi höll på att göra en höjdare av henne på ett övergångsställe. Raggare bromsar int för några kärringar heller! Fattar inte varför gångtrafikanterna är så hatiska mot bilar?
Nu är det fina lättrullande sommardäck på bägge åken och kvinnan och "Prinsessan" drar till Taberg och mormor och morfar om en timme, drygt. Vi väntar med spänning på att de skall ge sig iväg så vi kan börja fredagsmyset med kamben, Portello, wirre och TV-gloende....
pappa B

"Under himlen tillhör vi samma familj"

4 kommentarer:

AnnelieH sa...

Hoppas ni får en trevlig fredagskväll med härligt mys! Kram//Annelie

Skatan sa...

Haaa ha haaa... Belmondo susar... "till sista andetaget" förstår jag. (Nuuu var jag välan fyndig!) Kram på er grabbar och ha en skön fredagmyskväll!

Anonym sa...

Hej mannen, nu är det fredag. Laddar du inför helgen?

pappa B sa...

Tjejer den här gubben är ALLTID laddad oavsett helg eller vardag *s*