tisdag 31 mars 2009

Tre nya familjemedlemmar phu....

Nu har fiskuppfödningen utökats med två kuliålar varav en heter Ålga! Det är "Prinsessans" kuliål. Sen har det även inhandlas en ny mal, en mindre variant än Elvis (som är stor som f-n) Den här lille svarte sugproppen heter från och med nu Malte Mal. Smart eller hur... "Skogarnas Konungs" ål han (vi chansar på att det är en han)heter Twisted Ålman och är för det mesta försvunnen. Ålga är gul och svartrandig ca 4 cm lång och Twisted Ålman lika lång men ljusbrun med lite mörkare ränder. Nästan omöjlig att se i sanden.
Egentligen var det detta som skulle bli middag, men jag tyckte att tiden blev så knapp och att maten skulle bli så sen att jag ändrade till snabbare mat.
Har faktiskt ätit vår speciella crabstick-sallad och sett på TV. En halvskaplig film med Morgan Freeman (en av mina idoler i filmens värld) som man snart har glömt.
Nu tänker jag intaga ryggläge om en stund för att orka upp i morgon. Jag tycker att ni skall göra detsamma.
Godernatt mina vänner så syns vi i morgon (hoppas jag)
pappa B

"Ägg, kämpa aldrig mot stenar"

Hittade en riktigt kul utmaning

Hamnade hos Cathie och fick då se denna utmaning. Helt galen men ganska kul. Eller vad säger du?
1. Gå in på Google.se (använd bildsök)
2. Sök på datumet du fyller år.
3. Ta den andra bilden du får fram på Google och ladda upp.
4. Den bilden är din framtid

Naturligtvis testade jag och kolla vad som händer!
Skall man i framtiden bli förmögen? Jag tror knappast detta men man kanske kan gneta ihop och spara 500 riksdaler till semestern om man ligger i. Tyvärr vet jag inte vem som tagit bilden så jag kan inte lägga ut någon byline. Jag är deppad för detta.
pappa B

"Den som är fri och frisk,
är en rik man fast han inte vet om det."

Prickarna blir färre och börjar trilla av.....

"Prinsessan" börjar så sakta att återfå sin normala skinnkvalité, Prickarna efter vattkopporna börjar försvinna en efter en. Klådan har upphört till 85% och modet har återvänt till den busiga lilla kroppen. På ryggen hade hon 39 prickar och på magen 21. Utöver detta var armar, ben och ansikte(håret likaså) rätt utsatta. Hon såg ut som en liten dalmatiner (prickigkorv, säger stora syster)
Att tillfrisknandet går framåt märker jag då anfallen mot pappa B blir allt tätare och näbbigheten börjar återfå sitt vassa tonfall. Det är skönt när ungarna frisknar till och rutinerna återgår till det normala. Nåja, riktigt normalt blir det aldrig i den här familjen. Oraken till detta får väl jag själv ta på mig en stor del av. Är ju rätt besvärlig själv, istadig som en åsna, seg som asfalt och med ett temperament som kan välta vilket hus som helst. Fast rätt ofta är jag snäll och go.
pappa B

"Vad en vet, vet ingen
Vad två vet, vet tio"


Fatima Johansson, en vaken och intelliget ung dam har skrivit ett fantastiskt inlägg om islamska kvinnors förtryck eller inte förtryck. Läs den mina vänner. Den rätar ut en massa frågetecken om detta med förtryckta kvinnor.
Hittade den hos pinglan Madde när jag tittade in där i morse.
pappa B

"I stjärnljus är alla flickor vackra"

Prinsessan gifter sig med en Cartoon!



Per-Anders heter en vaken bloggare. Kolla in hans senaste inlägg som är en riktig fullpoängare.



Victoria gifter sig med en Cartoon!
Likheten är så stor så det måste finnas något samband. Per-Anders har en mycket trevlig blogg som jag tycker är väl värd ett besök. Han är vass, rolig och har glimten i ögat.
Skaparen av Boxer Robban kanske var och installerade ett Boxerpaket och träffade på DAniel? Klick sa det även för honom och väl hemma på företaget satte han sig ner och ritade Boxer Robban. Eller så är det tvärtom. Daniel gick till Boxer för att köpa paketet och då fick man idén till figuren.

Upprörande morgon i Väst!

Mer karnevaler så att vi blir glada igen. Hammarkulle festivalen känns väldigt avlägsen i dag, men vi vet ju att snart dånar trummorna ut över torget i Hammarkullen och den vackra paraden får till och med de sura och insnöade svenskarna att lägga upp ett litet leende.

Biskopsgårdens föräldrar strejkar - barnen stannar hemma!
Amerikanska journalister söker hjälp från Sverige?
Nedskärningar i Sjumilaskolan i Biskopsgården har fått föräldrarna att stå på tårna. De har strejkat en dryg vecka mot de nedskärningar som planeras och hållit sina barn hemma från skolan. -Vi kommer att fortsätta hur länge som helst, säger Patricia, en av de föräldrar som är med och driver kampen mot nedskärningarna.
Skall detta även behövas här i Gunnared? Friskolorna tar över allt mer och att politikerna inte fattar att det är deras agerande eller brist på agerande som utlöser detta är svårt att fatta. Ingen förälder vill väl sätta sitt barn i en skola med undermånlig lärarkompetens, stökiga stora klasser och dåliga lokaler?

Två amerikanska journalister, som illegalt har tagit sig in i Korea söker nu hjälp från Sverige för att komm ut!? Detta då USA inte har några relationer med Korea. Detta är väl beviset att vi gråsuggor i minilandet är kända för att agera världssamvetet. Ring Sverige, de hjälper oss. Vi har ju svenskar som suttit (numera ligger han) fängslad i massor av år utan att komma ut, han har inte ens fått en rättegång.
Idag är det verkligen en svart dag, räkningarna skall betalas. Det något så när upplyftande beskedet när man tar ut en kontoställning från bankomaten kommer i eftermiddag att visa ett fåtal, små siffror som man får leva med i 30 dagar. Tvi vale, vad segt. Men..sånt är livet, som Anita Lindblom skulle ha sagt.
Jag tar ett djupt andetag och ger mig genast ut på den krokiga och smala vägen ner till kontoret för att tömma kontot. Vi kommer att höras, jag lovar.
pappa B

span style="color:#ff6600;">"Det doftar alltid lite från handen som ger bort rosor."

måndag 30 mars 2009

Vilken erbarmelig soppa...


Här sitter två av dem som varit med att konstruera det två förslag till skolans framtid i Gunnared. Två förslag som enligt mig är så dåligt underbyggda att det egentligen är stor skam att bara presentera dem. Vid podiet sitter två gubbar (politiker) och två kärringar (anställda i kommunens förvaltning) och skall redovisa de två förslagen och sedan lyssna på oss föräldrar. Nu, när förslaget skall presenteras och beslutande skall tas den 20 april? Här har man än en gång struntat i att höra vad föräldrar och framför allt eleverna har att säga. Maktfullkomlighet, förvisso i liten skala, men där ett av förslagen det som kallades B sopades under mattan så att det small om det. Förslag A var inte heller framtaget med tanke på barnens bästa, fast aningen bättre än förslag B som gav intrycket att det sammansats i bilen på väg upp från stan till Angered.
I morgon är det nytt möte i Lövgärdet och på onsdag är det möte i Gårdsten. Kommer att finnas på plats för att verkligen se/höra om något av det som sades i Angered kommer upp i Lövgärdet eller om dessa politiker gör som så många andra, lägger locket på.
Tänker nu försöka lägga mig före klockan 02.00 men har faktiskt lite att styra med ännu.
Natti
pappa B

"Ett gott hem är den bästa skolan"

Nu räcker det....

Här har några journalister med politiska aspekter spelat in uttalanden från Sverige Demokraternas möten, runt 90 minuter inspelning med några, i deras ögon rasistiska uttryck. Detta tar Sveriges television nu fasta på och det förs ett herrans liv riktat mot SD.
OK, jag sympatiserar inte med det partiet, inte med några andra heller för den delen. Men ni skall veta att jag har hört stora, relativt högt uppsatta damer och herrar till höger, vänster, KDS:are, centerpartister och folkpartister och sossar säga betydligt värre saker om invandrare än de man hört från de inspelningar som man gjort hos SD.
Personligen så är jag helt överens med flera 100.000 svenskar, araber, kurder, juggar i olika konstellationer, finnar och polacker, att nu räcker det med nya invandrare. Först skall vi ta hand om de som finns här, se till att de kommer ut i arbetslivet, får en chans att leva utan sociala skyddsnät i form av bidrag både hit och dit. Och med handen på hjärtat hur sköter vi om våra "egna" pensionärer, ensamtående mammor och pappor. Det är ett djävla daltande med våra invandrare det kryper inte jag under stolen med. Flera av mina invandrarvänner tycker likadant, de som kom hit för flera år sedan och har kämpat till sig både arbete, lärt sig svenska och även startat egna företag.
Många skulle vilja säga det här men är rädda för att stämplas som rassist. Ni som tycker att mina tankar just nu är rasisstiska, fram med stämpeln och tryck till den i pannan på mig direkt. Jag kommer omedelbart att gå till motattack och förkunna att ni vet inte ett skit om vad rassism är i så fall.

Hela den svenska regeringen, oppositionen och samtliga kommunala och statliga instanser borde få upp ögonen och se att det räcker nu. Sverige är inte hela världens samvete och den gamla sagan om moder Svea har tagit slut för länge sen. Tanten har ingen mjölk kvar i brösten, fattar ni inte detta?
Nu skall jag gå och slåss för mina barns skolgång, och hör sen!
pappa B

"Den som redan bestämt sig tål inga goda råd"

Pigga upp och pigga upp?

Nu är Baronsessan igång på allvar. Kolla här vilken frågespalt hon totat ihop enkomt för att vara snäll med vår lilla bloggvän Stella. herreje, det tar ju en halv dag att svara på alla de här frågorna. Dum som jag är och med 30 minuter kvar här vid burken så kopierar jag dem och det får ni göra också om ni känner för det, jag lovar. Nu skall vi se;

1. Vart reser du helst?
Till solen och värmen.
2. Vilket djur påminner mest om dig?
Lejon så klart, verkligen en dum fråga.
3. Titta åt höger och berätta vad du ser.
En vit dörr med mässinghantag
4. Vad äter du till frukost?
Havregrynsgröt med mjölk/sylt/äpplemos
5. Beskriv en alldeles perfekt dag.
Sex klockan sju, frukost vila på sexet och sedan börja om. En timme i badet/duschen god lunch sova middag. Mer sex, sedan somnar jag, släpper en liten fis och försvinner in i dimman. Vaknar nästa dag och ser att allt detta bara var en dröm.
6. Vilken färg har du på dina strumpor idag?
Vita, tunna och snygga.
7. Vad åt du till middag sist?
Smörstekta kycklingbitar av lårfilé med röd Quinoa och grönsaker
8. Vilken färg gillar du bäst
Grönt
9. Vad föredrar du? Telefon, mail eller snigelpost?
Telefon.
10. Vad är din hobby?
Familjen.
11. Skriv om något speciellt som gör dig glad.
Alla trevliga samtal, mail, brev kramar på stan.
12. Vad borde du inte göra?
Skälla så förbannat när jag ilsknar till.
13. Hur gråter du? Lugnt och stilla eller kort och intensivt?
Tyst med tårar i ögonen.
14. Vad ogillar du mest? Diska, dammsuga eller tvätta?
Allt detta plus lite till.
15. Vilket husdjur har du / alt. vill ha?
En dvärgvädur, Torstelina. Saknar hund.
16. Vem hörde du sjunga sist?
"Skogarnas Konung"
17. Vilket är bäst? Skogen, staden, krogen, byhålan, sjön eller berget?
Skogen oslagbar, alltid.
18. Vilken årstid gillar du bäst?
Sommaren.
19. Vilken dag är din favoritdag. Motivera.
Fredagen den 13 då händer det alltid jäveskap för mina polare.
20. Hur tror du att andra tycker att du är?
Glad och trevlig skitstövel.
21. Vad läser du helst?
Lönecheckar.
22. Vad är du stolt över?
Mina barn.
23. Vad skrattade du åt senast?
Baronessan
24. Beskriv dig själv med tre ord
Glad, snäll och ärlig.
25. Vem ser du upp till?
Min avlidne pappa
26. Hur skrattar du? Fniss, gapgarv eller ping-pong-skratt?
Ett djävla gapflabb.
27. En vän ska vara...?
Exakt som mina.
28. Vem är snyggast? Linda Rosing eller Miss Piggy?
Miss Piggy.
29. Vilken grönsak är godast?
Gröna ärtor är outstanding
30. Vad önskar du dig i födelsedagspresent?
Att fylla år igen.

Detta var inte så jobbigt. Skicka iväg de här frågorna du med och hälsa från Baronessan Nu blir det åka av.
pappa B


"Gud skapade inte hastverk"

Två svar till angående säkerheten ombord på ett flygplan


Fick två svar till på min fråga om säkerheten ombord när vi flyger. Hur mycket kan besättning och kaptenen ingripa om det dyker upp en bråkstake ombord, en person, som verkligen äventyrar säkerheten för sina medpassagerare och flygplanet. Här ser ni vad Malmö Aviation har svarat och likaså Singapore Airline. Lite klokare har vi blivit och tryggare när vi spänner fast oss i säkerhetsbälterna ombord.

Jag ber om ursäkt för en något lång svarstid!
Nedan ser du våra svar.
1) Av säkerhetsskäl kan vi inte gå in på vad kaptenen gör/bör göra i situationer som du beskriver
2) I princip ja. Kabinbesättningen brukar be övriga passagerare om hjälp i krissituationer
3) Regelverken skiljer sig med all säkerhet åt

Så här säger Singapore Airlines säkerhetsavdelning , som har svarat från det Skandinaviska kontoret i Köpenhamn
Tak for din mail om kring Kaptenens befogenheter ombord
Som bekendt er der en del internationale regler omkring hvad en
kaptajn kan gøre både når det gælder et skib såvel som et fly.
Hvilke beføjelser en kaptajn på et Singapore Airlines fly er en sag mellem selskabet de internationale myndigheder og kaptajnen.


Med andra ord kan en bråkmakare/makerska inte räkna med att fara omkring hur som helst innan besättningen ingriper. Så nu är det bara att kliva ombort, spänna fast sig, luta sig skönt tillrätta och försöka trassla in benen mellan kameraväskan och grannens stora 45:or, beställa in en wirre och säga Let´s Go!
pappa B

"Mödom, ungdom och tid kommer aldrig igen"

Sparka kärringen och hela styrelsen...

Ni som är förmöga, flytta era pengar
Sparka kärringen Lundin så låmngt ner i bottenträsket som det bara går. Låt samtliga hennes ryggkliare följa med ner i botten. Tag tillbaka deras pengar.
Sverige är som en enda stor lekstuga där de höga gubbarna och kärringarna tar för sig och vi småfolk bara får sitta och titta på. Varför ställer vi inte till med ett djävla liv och slår våra nävar i bordet.
Nej, vi är en fega stackare allihopa, och utsugarna skrattar oss rakt i ansiktet!
Fan vad jag blir arg när jag lyssnar på radionyheterna...
pappa B

PS: En läkare jag träffade i Tyskland skrattade och tyckte att svenska folket var små marionetter som styrdes av ett gäng smarta personer. -Ert land kommer aldrig att komma på rätt nivå igen, ni är för fega, var hans kommentar över ett glas rött vin i baren i Dorint. Tyvärr är jag en ärlig man så jag slog inte honom på käften utan klappade hans axel och höll med.

"Rad i rad sa kärringen och gick i vall med sin enda ko"

Appropå svagt kaffe...

Läste ett inlägg av "stort och smått" där hon startar morgonen med svagt kaffe och förfasar sig över detta. Stackars lilla kvinna, jag förstår henne till 100%.
När jag hälsar på hemma i byn där jag staplae fram som liten knodd så blir jag inbjuden i nästan alla hus (där det fortfarande bor riktiga Porjusbor) och i 9 av 10 så bjuder man på ljusbrunt, nästan grått kok-kaffe. De flesta koppar är kokta på sumpen för sjunde gången. Detta får ögonen att rulla i skallen magen att klaga och ett par minuter efter första koppen sitter man garanterat på toaletten och en tarmrensning bättre än alla fastekurer i världen ger pluspoäng till bantningen.
Totalt utpumpad (utskiten)staplar man ut och säger att deras nya toalett och badrum verkligen har blivit fint. -Ä fan, du tål int riktigt kaffe din mes, får man till svar. Nu har jag det så väl förspänt att några av mina riktiga vänner där uppe i norr de kan både brygga och koka riktigt kaffe. Ett starkt och nykokt kaffe smakar fantastiskt, gärna med ett par bitar renost i den första koppen och en skvätt renat i den andra. I den tredje koppen skiter man både i kaffet och osten och tar bara renat....

Dessvärre kan jag inte starta dagen med kaffe. Det tog faktiskt 30 år innan jag började gilla kaffe överhuvudtaget. Te måste det vara med en bit socker i. Starkt te, gärna bryggt i kanna. Har faktiskt några stående inbjudningar till en del televerantörer som jag dessvärre inte hunnit utnyttja till dags dato. Det kanske man skulle göra nu när solen börjar skina och man kan ta "vitlöksexpressen" ner till stan. Måste tänka på detta i veckan. Tunisien är ett bra teland. Deras mint- och andra starka tesorter tilltalar pappa B extra mycket.
Nu åker jag ner till stan.
pappa B

Håll i er nu...


Satt framför burken i natt och svävade runt i rymden. Ibland här hemma i gamla svedala men även ute på kontinenten (det är ju lätt att flyga runt på Internet). Har hört av några tyska journalister att det går att tjäna ihop en hel del dollar på nätet. sagt och gjort jag letade rätt på den adress den ena av killarna gav mig och loggade in. Satt med engelskt lexikon i ena handen och ett glas Metaxa 7 stjärnig (grekisk konjagare)i den andra. Tragglade mig igenom långa sidor av text som påminde om ett väckelsemöte men kom ändå fram till den slutsatsen att jag skulle hoppa med och se vad som händer. Nu är pappa B inne, som affilate i den stora världsomfattande kedjan CDI. Har inte siktet inställt på att detta skall göra att jag kan byta ut Belmondo, min och "Skogarnas Konungs" gröna Pegueot 406 från 1997 till en illröd Ferarri, men det känns spännande att se om detta resulterar i någonting alls. Skall under eftermiddagen lägga ut min blogg i Kina och Japan, samt några andra länder. NZ tror jag är en stark marknad, så min lilla favvoläsare/bloggare weirdo hoppas jag loggar in och kollar upp detta. Potentialen är ju betydligt större i dessa länder än i ankdammen Sverige.
Sen återgick jag efter ett par slurkar konjak (måste återhämta mig lite) till Sverige igen. Då hamnade jag på en sida med statister och blev medlem, tog ett par minuter och nu ligger gubben inne, öppen för alla skamliga förslag från film- och TV-industrin. Om ni vill kan jag sända en autograf på bild till den som önskar detta *s*
Det är egentligen inte klokt vad lite grekisk konjak kan ställa till med en söndagsnatt i Angered.
Lugnet har stillat sig över pappa B:s lilla lya och jag skall masa mig ner till kontoret och betala lite räkningar. det absolut tråkigaste som finns på denna jord, eller hur? Men..jag kommer tillbaka, jag lovar.
pappa B

söndag 29 mars 2009

Klart!

Fisken är på väg mot reningsverket vid Götaälv. Gott var det och nu skall det bli en rejäl wirre (spiknyktrade i går, fick aldrig tid att festa) Men tre fingar wirre och isvatten kommer att hjälpa fisken på traven.
Nu har man ställt om klockan, i morgon har huvudet ställt om sig och så återstår bara solen och dess varma strålar. Men tittar man på väderkartorna i tidningarna och på nätet så tycker jag inte att det ser speciellt ljust ut.
Vilket drömläge! Plus 33 i skuggan, havet nästan spegelblankt och riktigt blått. Cleopatra Beach är fullbelagt av feta tyskar, illröda engelsmän, fräkniga irländare och babblande spanjorer. Högt där ovanför står pappa B och svammlar. Håll med om att man har rätt att vara avundsjuk på de svenska damer och herrar som valt värmen istället för den grå snålblåsten och + 3 grader?
Kommer bakas som finnen skulle sagt
pappa B

"En kvinna som älskar eller hatar vågar vad som helst"

Mer lik en kruka kan man inte bli...

Idag stod vi på marknaden i Landvetter och sålde krukor. Vi skulle sälja, trodde vi. Sälja bättre än vi gjorde nere på Kvibergs marknad förra helgen. Naturligtvis sket sig detta redan på upploppet då alla kärringar och gubbar hade glömt bort att ställa om klockorna och alla elektriska hade stannat då landet släckte lamporna i går. Tre hundar av blandras och en ensam eftersläntare som vinglade mellan de halvärdiga borden på väg mot hemmet, kan man förmoda.

Sedan kom Ivar, gaphalsen kallad av både knallar och kunder. Han omringade oss med blommor och så satte han i gång att gala. Och gala det kan han. Kärringarna köpte påskliljor, peséer, tulpaner, Hortensior och fan vet vad alla blader heter. Här fick vi oss en ordentlig lektion av ett marknadsproffs och snabbt inser man att man inte har en chans att komma upp i hälften av hans nivå under den tid man har kvar i jordelivet.
Solen kom fram när vi började packa ihop och långkalsingarna börja göra sig gällande. Nu blir det till att avvakta innan vi riggar upp krukförsäljningen igen. det är väldigt roligt detta med marknader. Att fa vara lite busig i överkant skulle alla må bra av.
Det får bli lite gravad lax med röd- och vitkål, syrade med socker/ättika/flingsalt samt skivad smörkokt potatis med finhackad persilja. En god tysk öl sitter som kronan på verket.
Återkommer med nya friska tag när jag skyfflat i mig fisken.
pappa B

lördag 28 mars 2009

Lyckan nästa fulländad.....

Tyvärr lyckades frikyrkopastorn från Jönköping infiltrera det övriga gänget i Robinsson, så att Beatrice åkte ut. Nästa gång blir det nog Jarmo som ryker och då svälter resten av fjantarna på sandstranden ihjäl. Är det lite Vasaknäcke under skinnet på resten så ser de till att frimicklaren åker nästa gång. Träsktyperna kommer att köra över de andra mer än en gång och fan vet om inte piersade rödtotten vinner hela skiten. Han rycker till när det behövs, resten av tiden vilar han. Smart! Den lilla krullårige innebandyledaren har inte visat mycket av sitt ledarskap och pedagogiska tänkande i de här två avsnitten så han blir inte gammal i sumpmarken....Den skäggige vältränade killen i sandstrandslaget, trodde jag hade det han såg ut att ha men verkar endast ha ett hål i skallen, kolla blicken! Doktorn är ett stort skämt. Hoppas att någon av tjejerna vinner. Hur mycket skulle man få för den här mackan nere på stranden eller träsket? Man kanske skulle öppna en korvmoj i närheten?

Heja HV! Finalspelet är klart och Frölunda kan återgå till att spela bowling. Om de hittar till bowlinghallen som man har byggt bort nu när man skall sätta tak över spårvagnshållplatsen!

Helena Jonsson ligger ett par poäng efter tyska Wilhelm när sista tävlingen avgörs i morgon. Nerverna utanpå skiddräkten dallrar och oavsett hur det slutar, så har den lilla jämtländskan gjort mer än godkänt i årets världscup. Resten av det svenska laget verkar lida av förstoppning! Får varken fart på skidorna eller ner prickarna. Nästa år satsar jag på lilla syster Jonsson, det blir hennes genombrott, var så säker. Nilsson, Domeij och Olofsson-Zidek kommer nog att trappa ner eller försvinna helt. Anna-Carin kanske fixar barnvakt och kör fram till OS, vi får väl se.
Nu kryper jag till sängs. Natti alla damer och herrar som har den goda smaken att följa med mig på mina irrfärder lite här och där.
pappa B

"En dåre säger vad han vet
en vis vet vad han säger".

Ut på den svenska Medinan.....


Gör ett rejält avstamp igen från fotograferande och skrivande i morgon. Jag skall bli torghandlare igen. Om ni visste vad roligt det är att stöka med alla kärringar och gubbar på en marknadsplats. -Röda, gröna, blå, havande kvinnor betalar för två!
Jag är ju en väldigt glad skit, men jag skrattar nog aldrig så mycket någon annan stans än på just torg och marknader. Följer med Jennie och säljer krukor, snygga och billiga så det skriker.

I kväll har TV-kanalerna planerat som de blinda slåss. VM-kval mellan Portugal - Sverige och Robinsson på samma tid. Hur skickligt som helst. Får väl zappa som juniorerna gör när de tittar på 15 kanaler samtidig under en kväll. Blir förmodligen lite vimsigare än vanligt i knoppen men får försöka rätta till det via wirren och isvattnet.
Återgår nu till några sidor i USA som förhoppningsvis kommer att rendera i lite US-dollar på kontot. Fungerar detta lovar jag att lägga ut länkarna så att alla mina bloggvänner skall få samma chans att göra lite semesterpengar.
Kör hårt och bit kvinnan/mannen i öronsnibben.
pappa B

"När en getabock drar sig tillbaka
är det för att ta sats till att stångas."

Skidskytte sedan snabb promenad...

Nu jäklar gäller det för lilla fröken Jonsson från Jämtland. Fördel Wilhelm, Tyskland men bara 19 poäng (detta sedan man dragit bort de tre sämsta tävlingarna) Idag och i morgon avgörs segern i den totala världscupen i damernas skidskytte. Man skall aldrig önska olycka över någon men skulle fröken Wilhelm snubbla i någon vänsterbacke eller missa några skott extra så skulle jag inte gråta. Klockan 10.06 så talade jag med honom ett par trappor upp och ville att han skulle hålla ett vakande öga på lilla Jonsson nere i Ryssland. Det skulle ge minst 2 pluspoäng och jag tror att han är ganska sugen efter att få inkassera dessa 2 +. Vi får väl se, lämnar er här en liten stund, men återkommer strax.
pappa B

Lagom lycka är bäst.

Gubben krymper men det går i snigelfart...

Den här skyltdockan sprang jag på i Budapest för ett par år sedan. Den stod utanför en jeansaffär och stirrade på mig. Den såg så förbannat tyken ut att jag tänkte gå fram och skicka på den en krokig höger men hejdade mig i sista stund. Till höger om mig kom nämligen två patrullerande poliser och med dem skojar man inte. Fick snabbt upp kameran och sköt några bilder. De två poliserna tittade förvånat på mig. De tänkte säkert en hel del saker om mig och mitt förehavande just då.
När jag kom hem och tankade över bilderna så visade det sig att skyltdockan såg betydligt trevligare nu än vid första anblicken. Den hade nog velat följa med till lyckolandet Sverige. Nu är den här och jag lämnar över den till er.
Viktminskningen går framåt, fast mycket, mycket sakta. Enligt mina sista beräkningar har jag gått ner de 14 kg som skall bort lagomt till julen 2017, lagomt till jag fyller 73 och då spelar det ju egentligen ingen roll hur jag ser ut, bara jag mår bra. Skall försöka lägga mig. Förbränner ju rätt mycket under djupsömnen. Den har jag missat sen en fredag 1966, då jag sov från 21 till 11 dagen därpå.
pappa B

"Den late får alltid bråttom om kvällen"

fredag 27 mars 2009

Grattis Magnus och Annika!


Den här gubben på isen i Molkom han sket i Let´s Dance. Han väntar på hugget från stor abborren i stället. Tack för att Samulessons pojke vann. Den här gubben heter också Samuelsson, en go och glad man. Värmlänning med snabb tunga och glimten i ögat. Jag tror inte att de är slänkt, men vem vet.....

Nu återstår matchen mot Portugalien och hockeydramat HV71-Fröunda och Jonssons världscupseger, sen blir det fira av i Angered. HAr faktiskt tjuvstartat lite med ett glas rödtjut. Nu slappar jag några timmar innan jag kryper ner under duntäcket. Vadå! Det är klart jag har duntäcke och det tror fan att dunet kommer från levande fåglar då täcket aldrig ligger still...
Gå nu och lägg er ni med, direkt.
pappa B

Juryns fjantande har börjat.....

40 till Baggen och 40 till Samuelsson. Juryn gör aldrig bort sig inför publik. Förmodligen kommer det sista dansen att skilja paren åt, pappa B & Co har redan lagt fem telefonröster på Magnus och har sparat 30:- för att skjuta till 5 röster till i slutet. Jag hoppas att svenska folket röstar med tanke på prestation och Baggen har ju betydligt mer erfarenhet av dansens hemligheter är bonden Samuelsson som inte ens kunde knega sig runt i en tvåtaktare när han klev ut på parketten. Idag är han mycket duktig.
Men...vi får välan se. Samuelsson vinner Let´s Dance, HV71 trycker till Frölunda och Sverige vinner över Portugal och Helena Jonsson vinner världscupen i skidskytte. Då drar pappa B till med en fivefingers wirre i morgon kväll. Ring och rösta nu på 099-41402.
Kram så länge
pappa B

Hawa Tako, Sveriges snyggaste städerskor?



Kolla in de här åtta somaliska kvinnorna. Alla är de ensamstående mammor med flera barn. Nu har de brutit sig loss från tristessen och startat ett städkoperativ -Hawa Tako - och i framtiden vill de klara sig själva utan stöd från den sociala verksamheten och andra stödpengar. -Vi vill visa att vi duger ute i arbetslivet och att vi själva kan försörja våra barn, säger Sara Bihi som är gruppens ledare. Strong insats tycker pappa B och överlämnar en plastblomma till kvinnorna. Två av deltagarna saknades på bilden, de var nog ute och städade någonstans.
pappa B

Det är bättre att vara en liten fågel i lunden än en stor fågel i bur

Skönheten mot Odjuret!

I kväll siktar vi in oss på Let´s Dance, lite chips, några goda ostar och två rejäla wirrar, det sitter som en fläskläpp.
Njaää tycker inte att Linda Bagge är någon skönhet direkt. Visst, tjejen ser bra ut och hennes rynkor vid näsan när hon ler är väldigt söta. Magnus Samuelsson är defenitivt inget odjur. Pojkstackarn är stor som ett hus och stark som en björn men from som ett lamm. Vet inte om jag riktigt förstår varför det kittlas i brallorna på jury-Tony. För mig känns det mer avskräckande faktiskt. Nåväl..vem vinner finalen ikväll?

För mig är det solklart. Magnus skall vinna. Det är han som gjort den största prestationen. Han kom in på dansgolvet som en stor stel soldat, stapplade iväg och klarade av att vara kvar unde de första omgångarna mer på tittarnas bekostnad än det egna dansandet. Men..det blev bättre och bättre och nu kan pojkdjäveln dansa riktigt bra.
Linda får trösta sig med klanen Wahlgren och kompisen Moje. Hon är duktig och det syns att hon sprätt med benen i sitt tidigare liv. Är ju inte helt borta från scen- och showdans sen tidigare. Bara så ni vet det så kommer jag att ringa in och rösta på Magnus minst fem gånger, skall ni slå detta och toppa Linda då får ni ringa in fler.
Hur som haver, aftonens dans kommer naturligtvis att lägga ribban, helt klart (inte på jury-Tony) och det blir folkets röst som kommer att fälla avgörandet.
pappa B

Ett älskande hjärta blir aldrig gammalt

De flesta verkar ha stannat kvar...

Jag undrar vad de här två berberna hade sagt om de vaknat och sett marken täkt av snö. De bor i en grotta nere i Matmata, Tunisien. Goa och snälla bjöd de pappa B på kaffe. Starkt, så vasst så att ögonbrynen åkte upp och fastnade i pannan. Vi pratade länge och mamman Aida var förgrymmad. Det var bara ett av de nio barnen som bodde kvar hemma i grottan, de andra hade flyttat in till Tunis. De var välkomna hem, men de fick laga sin mat själva. Hon lagade bara till gubben och den hemmavarande sonen... Grabben var nästan lika gammal som mig.

Mitt vågade beslut att dela ut en plastblomma igår har inte avskräckt alla mina besökare. Fyra äldre damer från Somalien mailade och informerade mig om att jag såg värre ut än deras egna gubbar så de tackade för sig och beklagade att jag visat upp både mig själv och min röst. Ansåg sig blivit grovt förda bakom ljuset. Nåväl shit happends så jag får väl leva i ovisshet om jag på grund av mitt vågade tilltag missat både pärlor och kameler.
Hade modet varit tillräckligt stort hade jag låtit "Skogarnas son" filmat mig i profil, fast då hade vi fått gå ner på gården så att han hade fått med hela överhänget. Sedan hade vi kunnat göra om det när jag slimmat till mig i sommar. Man kanske kan tjäna en hacka på detta, skall genast undersöka med någon tillverkare av bantningspiller! Hej då.
pappa B

När fattigdomen kommer in genom dörren
flyr kärleken ut genom fönstret

Vädrets milda makter..känns skruvade!

Slog upp de rödsprängda och kröp försiktigt ur "upp och ner" bingen. Hasade mig in mot toaletten och fick se snön genom sovrumsfönstret. Nej, fan, snö, nu..jag går och lägger mig igen. Klockan var 06.20 och det var dags för en ny dag att börja. Pinknödigheten tog överhand och jag fortsatte mot toan. Bilden som slog emot mig när jag efter förättat värv på toan, mötte mig är minst sagt nedslående. Började att pyssla med frukosten medan kvinnan gnolade på en melodi från senaste festivalen och det började röra på sig inne hos "Skogarnas Konung". -Jahoooo, snö igen vrålade han när han vigt som en katt hoppade upp från sängen och kom rusande ut i köket. "Prinsessan" sover, hon är fortfarande lite slut efter alla prickarnas framfart på den lilla kroppen. -Ska jag ta pulkan med mig till skolan, pappa?
-Näää, gå in på toan, tvätta dig och kom och ät frukost. Den här snön regnar bort före lunch , ljög jag och korsade mina fingrar bakom ryggen. Den här bilden tog jag i måndag, ungarna spelar kula i sandlådan, ett säkert vårtecken, eller hur? Idag undrar han om han skall ta med sig pulkan till skolan. Det är inte konstig om man blir lite störd.
Nu är kvinna, son utflugna. Den lilla "Prinsessan" snusar fortfarande, jag har kokat min havregrynsgröt. Tevattnet bubblar och jag skall gotta mig en stund genom att läsa hur enkelt HV71 sopade isen med Frölunda då de vann matchen med 4-1 i går. Vi höres senare. Skall idag ut och göra ett reportage om ett gäng somaliska damer som startat ett städkollektiv?
pappa B

Motgång gör en man vis, men inte rik.

torsdag 26 mars 2009

Det tysta folket...


Jag var nere i Sydafrika, i Johannesburg, Kapstaden. En levande stad fylld till bredden av kriminalitet och gränder dit ingen vit går in. Folket i centrum var vänliga. Tysta och vänliga. Man kanske inte skriker så högt här nere. -Vi är fria. apartheden är borta, sa de som jobbade med turisterna. Skitsnack, här pekar man fortfarande med hela handen och skriker åt niggern att köra fram bilen. I turist orterna är det tillrättalagt men hur ser det ut bakom turistfasaden?
Där bor det tysta folket. De som vill men inte törs prata. De som delar på en burk bönor med grannarna. Tjejen på bilden här ovan, hon arbetade i en fabrik där man vävde stora bilder, bilder på Nelson Mandela, inte hans hustru utan bilder på gubben. Hon arbetade i 12 timmar. Sen tog hon av sig den vackra klänningen och huvudbonaden som hon vek ihop och lade på en pall i lokalen. Klänningen hängde hon upp på en galge i ett rum bakom utställningshallen. Hon tog med sig en bastkasse, log och försvann ut i vimlet. Först skulle hon handla sedan skulle hon gå 8 kilometer hem. Den proceduren gjorde hon varje dag, varje vecka, månad och år. Hon var en av de tyska folket, en som kommit en bit utanför de korrugerade plåtarna som utgjorde gränsen för det fria Kapstaden och dem som aldrig kommer att bli fria.
Vi skall inte tro på vad de stora ledarna säger, de svammlar mer än pappa B.
pappa B

Bakom berget bor det också folk

Nu gäller det... HV71 leder med 2-1 i Scandinacium...

Håll nu alla tummar på att HV-grabbarna grejar det här! Första perioden spelad.
pappa B

Nu jäklar testar pappa B levande bilder på en halvdöd gubbe

Är ni beredda att kolla in detta? Jag förmodar att jag tappar alla min trogna läsare, men jag får väl börja om från ruta 1 i så fall.
Återgår senare till den normala rutinen med bilder & text.
pappa B

Frölunda Torg växer så det knakar..


Det är fullt ös ute i Västra Frölunda. Det byggs och det grejas på alla håll och kanter. Inne på torget kan man se hur det förhjoppningsvis kommer att se ut när det är färdigt. Snyggt och mäktigt tror jag. Mest efterlängtat är nog iordningställandet av spårvagnshållplatsen som under de senaste 10 åren mest liknat en stor pissoar. Stanken har ibland varit fruktanmsvärd och runt hållplatsen har det inte vistats något trevlig klientel. Nu skall det bli ordning och reda och förutom detta så kommer det att byggas lyxiga lägenheter utefter det nya P-huset där vackra grönområden skall anläggas mellan husen. Jag väntar med spänning på att se det färdiga resultatet. det gör nog de boende i Frölunda med.
Återvänder i sinom tid.
pappa B

Prata aldrig om rep
i den hängdes familj.

Heja HV!!!

Jag har bott här i väst i två omgångar. En 10-årig period för att hämta hem kvinnan i mitt liv och för att lära mig sluta svära. Sen 1987 har jag varit Angered och Nordost trogen. Och jag trivs. Som ni alla säkert förstått så gillar jag idrott också. Det är och har varit en stor del av mitt liv med kameran/pennan. Damidrott mer än herridrott. Ärligare, mer hjärta och inte alls lika ful. Visst finns det tjejer som grabbar tag i motspelarens en a bröst och använder det som armstärkare eller sätter ett knä i skrevet på någon framstormande anfallare. Men i mindre utsträckning än i herridrotten.
Älskar Sävehofs handbollslirare både damer och herrar, tycker att både GAIS, ÖIS, Blåvitt och Häcken är ok, men jag kan inte förlika mig med Frölunda Hockey. Jag vet inte varför, men när det gäller framfart på skridskor med klubba och liten gummitrissa så är det HV71 och Skellefteå AIK som gäller. Brynäs ligger också bra till. NAturligtvis klappar hjärtat även för Göteborg/Kopparberg FC:s tjejer och Jitex, som jag tror kommer att bli årets uppstickare i damernas högsta division. Här kommer Emeli Farfa att blomma ut och få den matchtid hon behöver. Så, med risk för att tappa alla mina Göteborgsläsare så sticker jag ändå ut hakan och jublar när jag i morse läste att HV71 sopade banan med Frölunda i hockeyns semifinaler med 1-6 och ordnade ställningen 2-2. De möts ikväll igen i Göteborg och skall man vidare till SM-finalen får man nog ta en ny skalp i afton för att sätta indianerna i svajning.
Nog sportsvammel, över till verkligheten. Läste en blogg i morse TYRA en av de större i bloggvärlden. Hon berättade i mycket ilsken ton om hur hon och hennes kamrat blivit behandlade av både vakter och polis vid ett besök på Wasa i Norrköping. Både upprörande och intressant. Jag hoppas att hon stämmer både vakterna och polisen samt klubben som lär ha haft trassel tidigare. Kolla själva får ni se.
Ha en bra dag så länge så syns vi i eftermiddag.
pappa B

Lek slutar ofta med slagsmål.

Jipieee! Nytt rekord

Idag slog jag nytt besöksrekord och hela 138 tittare/läsare har varit och hälsat på. Jag ger mig själv en vacker lilja som dessvärre inte har det absolut förnämligaste namnet -Djävulslilja-
Ni som var men när jag försökte att komma upp i 100 besökare och ni som jobbade så hårt för att jag skulle lyckas. Vi klarade det och kom upp i hela 114 stycket om jag inte minns fel. Idag med endast fyra skojmail -Är du rädd för myror?- så slog jag rekordet med 24 besökare. Jag är jätteglad skall ni veta.
Nu tar det väl en evinnerlig tid innan detta rekord kommer att ryka, men jag måste säga att jag uppskattar verkligen alla som hoppar in här på bloggen och läser mitt svammel.
Med ett fånigt flin i fejan smyger jag nu in och lever rullan med kvinnan.
Tack mina vänner och sov så gott.
pappa B

Det är värst med pottan sa gubben
när gumman föll genom sängbotten.

onsdag 25 mars 2009

Sega gubbar fixar småtjejer..


Jo jag tackar jag. Och i ett av fallen var de viss sex stycken på en liten tjej. Man förkunnade även i TV att förövarna var relevanta samhällsmedborgare utan fläckar i registren. Vanliga hemmagubbar med andra ord. Vad beror det på att dessa gubbar jagar upp småtjejer på näter och sätter på dem både här och där? Har deras fruar där hemma klagat på bristande potens, har de inga fruar kanske? De har kanske varit för "bessiga" och trott att de styr världen och blivit utan godsaker när karamellskålen kom fram? Det kan vara så. Vissa trådar i skallen på dessa herrar torde ha blivit felkopplade på ett eller annat sätt.
Nu kommer de i alla fall att få publicitet. I morgon har varenda tidning detta om inte på löpet och ettan så kraftigt uppslaget, hoppas jag. De som hängt med mig i bloggvärlden vet att jag gladeligen skulle förpassa pedofiler och våldtäcktsmän direkt till galgen. Utan skruppler och jamande om sjukdommar och förmildrande omständigheter. I det här fallet är det ju tjejer som verkar ha fyllt 15 år och på så vis är "lovliga", där klarar sig gubbarna med ett nödrop. Men kommer det att bevisas att de utsatt dessa tjejer för våld och förnedring, då har de skitit i det blå skåpet.
Vad deras fruar eller respektive tycker om detta skulle vara roligt att veta. Är felet deras? Har de haft huvudvärk för ofta, varit trötta efter en jobbig dag med barnen. Nja..jag tror att de här sexsugna herrana får svårt att slingra sig ur den här knipan, de sitter nog med skägget, förlåt, pungen i postlådan....
pappa B

Ske din vilja, sa flickan och lade sig med prästen!
PS: Nu skall vi se vad ettiketterna har för påverkan då det gäller antal läsare!

Herre je hur det såg ut..


Med milt våld tvingades jag av övriga familjen att sätta mig ner och titta på TV. Där fick två städtanter i uppdrag att göra "rent hus" hos en finsk mamsell. Herre djävlar säger jag bara. Hur kan en människa bo så där, idag. Döttrarna har förmodligen inte fått röra en pryl för då hade gumman exploderat. Nu fick hon sig en rackabajsare i hotellbaren och under tiden sopade styrkan i hennes lägenhet iväg 10 ton! sopor ur lägenheten. Men....jag slår vad, om 6 månader ser det nästan lika eländigt ut hos gumman igen. Har man hamnat i spara, och "bra att ha" karusellen tror jag att det är mycket svårt att slänga.

Har tagit mig ett glas tomatjuice och hade jag haft en skvätt vodka hemma hade jag gjort mig en Bloody M på rak arm. Nu blev det bara röda vitaminer. Sitter här och lurar på om jag verkligen skall skriva om mitt våffelbak eller inte. Jag väntar en stund, tror jag. Modar mig lite.
pappa B

Gör en man lycklig och han sjunger,
gör en kvinna lycklig och hon gråter
I helgen publicerades artikeln om Super-Mario i Gårdsten. Idag hörde jag en kvinna läsa upp Karin Boyes dikt "ja det gör ont när knoppar brister" och då vaknade pappa B till. Hade ju lovat att försöka lägga ut den tonsatta dikten med Mario här på bloggen. Nu maste jag försöka plocka fram den tekniska ådra som i och för sig sträcker sig till att byta patron i en kulspetspenna.
Plockar fram telefonlistan med alla "hjälpryttare" och återkommer, förhoppningsvis med den vackra dikten i ljudform.
Tjingeling så länge
pappa B

Ytterligare svar på befogenheterna och nu är man fri som en fågel...

Här kommer Thaiairs svar på mina frågor om vilka befogenheter kaptenen ombord på ett flygplan råkar ut för en hotfull passagereare. Ni kan läsa mina frågor på inlägget "SAS svarade blixtsnabbt". Så här svarade Thaiairs representant;

1.Kaptenen har yttersta ansvaret ombord och vid ett hotfullt läge också är den som beslutar vilka åtgärder som vidtas. Besättningen är utbildad att ta hand om oroliga och bråkiga passagerare och skall i första hand göra det. Vi har säkerhetsregler som besättningen måste följa ombord men det är vår intern information av säkerhets skäl. Man anvånder handbojor av gummi vid ett kritiskt läge, inte våld.

2 Man får ingripa vid en stressfull situation men inte använda våld. Det är luftfartsmyndigheter i respektive land som beslutar på följderna inte flygbolaget.

3 Man följer i regel de internationella rekommendationerna som finns inom flygbranschen.

Lät lite mer fjantigt om man nu skulle råka ut för en riktig vettvilling som försöker ta sig ut eller hotar både besättning och passagerare. Hur tusan skall man få på en galen person ett par gummihandbojor om man inte får ta till våld? Njaää det här låter faktiskt lite fjantigt i mina öron.
Fast vem vet, de thailändska människorna är väldigt snälla och diplomatiska så de kanske kan prata sig ur situationen. Inget vore ju bättre. Jobbar från och med den 1 april som frilans och kan med andra ord i framtiden arbeta för vem jag vill igen. Det blir som tidigare med andra ord - världen öppnar sig - och de lokala tidningarna blir tunnare och tunnare. Skrev frilansavtal idag och kan nu ställa mig på ett ben ute på balkongen och gala mot skyn....
Fladdrar in hit lite senare...
pappa B

Spelet bakom kulliserna fortsätter..

Dagens "gubbkalsing" är fullproppad med förklaringar och bortförklaringar från Lundin & Co. Hela soppan stinker. Jag kliver in i Belmondo och glider ner till redaktionen för att höra om man fortfarande är aktuell ute på marknaden. Vem vet, man kanske har skrivit sin sista artikel?
Nix, kommer aldrig på frågan. Vårt land har ju mer än de sju tidningar vi producerar och jag har en fri penna, ett djävla glatt humör och en motor som inte heller går av för hackor. Just nu håller den dessutom på att trimmas, till mod. stockcar.
Den prickiga "Prinsessan" är bättre och klarar sig själv en stund. Har lovat att köpa ett paket Hubba-Bubba, rosa. det löser alla komplikationer utan knorrande. Enkelt, men kanske lite fult, Nåväl hon kommer ju att bli lurad senare i livet också någon gång. Lever inte i den villfarelsen att mina barn aldrig kommer att drabbas medan andras barn alltid åker dit. Nej min själ, så är det inte hos pappa B och hans familj.
Sköt om er nu medans jag är borta, skall skjuta en bild någonstans så ni ser hur vi har det här i Göteborg, Sveriges famrsida.
pappa B

"Be om råd, men bestäm själv"

Idag bad jag om ett tecken...

Polar´n ett par trappor upp fick en extra poäng idag. På förmiddagen bad jag om ett tecken från en av de bloggvänner jag tycker väldigt mycket om. Det fick jag. Tror faktiskt att han där ett par trappor upp kände på sig att jag var lite orolig och hjälpte till lite extra. Det ger jag honom kredit för. Hit skall jag återvända till våren (bara den kommer någon gång) äta gott, sova som en prins och dricka vin som en kamel (dricker de vin måntro?).
God natt mina vänner. Kanske det passar med ett litet ordspråk i början av en ny dag?
Ett för dagen mycket passande tycker jag med tanke på pamparnas bonusutbetalningar.

-Tjocka släkten, sa fan om bolagsherrarna

tisdag 24 mars 2009

Nu har samtliga högdjur skitit i det blå skåpet!


Jag snackade just med polar´n ett par trappor upp. Han beklagade inte detta att jag aldrig i mitt liv varit ansluten i något fackförbund någon längre period. Gick med i Journalistförbundet ett tag men varför skulle jag vara med där för? Jovars man fick gratis entré lite här och där. Titta på vänsterledaren här intill. Hur mycket extra pengar har han roffat åt sig? Tro inte att han är någon gullgosse, nej då samtliga som sitter i vikingaskeppet "MS Svea" har rejäla plånböcker, sådana som hästhandlarna i Småland hade förr i tiden. Läderpung med illrött gummiband (packning till konserveringsburken) runt omkring.
Titta nu på fackpamparna när de dessutom så otroligt oproffsigt klipper till med utdelning och upptrappning av bonusar till de höga g(s)ossarna. Detta gör man under en period då landet fullkomligen står på huvudet i sin egen spya? Detta visar vilka inkompetenta människor som styr och ställer på de flesta viktiga poster i vårt land.
Sossarnas presstalesman sade i en intervjuv i TV för ett par minuter sen att hade inte den sittande regeringen ändrat i regelverket så hade inte dessa möjligheter funnits. Han menade att det system som den tidigare regeringen (S) hade inte gav utrymme för dessa höjda bonusar. Vadå, med andra ord så antyder han att det är regeringens fel att fackpamparna nu får högre bonusar. Eller kan det kanske vara så att nu såg alla sossar i höga ställningar sin chans att roffa åt sig lite av de sparpengar som deras betalda slavar stretat ihop via fackavgifter, luddiga försäkringar och allt vad fan det nu heter!
Jämna den där LO-Borgen med marken, landsförvisa alla fackrepresentanter, företraädare för försäkringsbolag och annat löst folk som under många års tid suttit och brett både smör och vegetabilsikt margarin på limpskivorna.
Arbetarrörelsen, blää vilket djävla skämt
-Vi socialdemokrater skall hålla ihop och dela lika. Ett ännu större skämt. Inte tusan fick sjuksköterskan Nisse Olsson något extra i sin börs vid den senaste förhandlingen. Under samma tid som våra sjuksköterskor strejkade för en bättre lön och arbetsmiljö så skrev pamparna om sina avtal och lade på dubbla bonusar. Dessa pengar hade kunnat ge samtliga sjuksköterskor/biträden/vaktmästare mer i sin börs. Det hade även räckt till att anställa fler så att de som sliter halft ihläl sig kunde få lite avlastning, och patienterna lite mer kontakt med sina omhändertagare.

Pappa B tar på sig stövlarna med skyddshätta i tån och skickar iväg en rövaspark långt upp i kulpåsen på de här kräken som sitter och gottar sig medan deras slavar, ensamstående mammaor/pappor, pensionärer, som tyvärr utan insikt över vad som händer på bakgården, satt dessa klåpare på deras stolar, inte har pengar kvar en vecka innan ny pension anländer. De smilande kärringarna åker på samma rövaspark i jämlikhetens tecken. I morgon hälsar jag inte på en del människor, den saken är klar
pappa B

en snabbis till trollen....


..det kan man nog kalla detta. Filéer av kycklinglår som blev kvar efter lördagens kalas, små bitar hårdstekt bacon och matvete blev det "Skogarnas Konung" , "Prinsessan" och även pappa B stoppade i sig när skolan var slut för dagen.
Bambas fisk och potatis räcker inte för den här lilla mannen, så det blev mat-tjat redan vid ytterdörren.
Nåväl, matvete, bacon, kyckling mixat med lite små gurkor och oliver fyllda med sardeller sitter rätt. Så hela stekpannan blev barskrapad.
pappa B

SAS svarade blixtsnabbt!


Hej!
Har några frågor som jag gärna vill ha besvarade.
1.Undrar över vilket ansvar kaptenen/besättningen har vid ett eventuellt bråk ombord. Säga att en passagerare börjar uppträda hotfullt både mot besättning och medpassagerare ombord. Kan kaptenen i så fall bruka våld för att säkerställa säkerheten ombord?
Kaptenen och personalen får använda det våld som situationen kräver, men provar naturligtvis andra metoder först.
Dessutom kan kaptenen besluta om att landa på närmaste flygplats och lämna över den bråkiga passageraren till polisen.
2. Om jag anser att den här mannen är så farlig att besättningen inte hinner ingripa får jag då klappa till honom? Vilken påföljd skulle då drabba mig?
Alla människor har ett eget ansvar att ingripa. Det värsta som kan hända är väl att den bråkiga passageraren anmäler dig för misshandel.
3.Gäller samma regler för alla flygbolag?
Jag kan inte svara för andra bolag, men jag skulle tro att det är så.
Maria heter tjejen på SAS som svarade på mina frågor. Tack för det
pappa B

Kaptenens/personalens rättigheter ombord...?


Hur står det till med ansvaret när man kliver in bakom säkerhetskontrollen och beger er till gate 23? Är det du som har det själv till 100% eller finns det några att dela det med? Jag har ställt frågan till några opereande flygbolag här i landet. Men vad tror du? Vad kan kaptenen och hans besättning göra om det skulle dyka upp en våldsam passagerare som började löpa amok ombord när planet befinner sig 15.000 meter upp i luften? Kan han gå ut och slå ner galningen, kan han till och skjuta honom om det skulle behövas? Egentligen är vi ganska utlämnade där vi sitter fastspända med knäna under hakan.
När svaren kommer (om de kommer) från flygbolagen skall jag redovisa samtliga till er här på bloggen.
Men min lilla "Prinsessa" ställde frågan om vad jag skulle göra om jag upptäckte en myra på toaletten
-Ta upp den och slänga ut den svarade jag. Då flinade hon och sa;
-Jag skulle låta den pinka färdigt först. Sug på den.
pappa B

Ett litet Gabbanelli till pappa B


Det här inlägget är tillägnat Baronessans självspelande gubbe. Ni andra kan sluta läsa här. Njaäää greven Vilgot von Axelklaff vars far och även hans farfars far var duktiga dragspelare, liksom han själv kan också yttra sig i den här frågan.

Kan du fatta, detta lilla, mycket fina Gabbanelli köpte jag för en tusenlapp igår. Stämt, i perfekt skick med fungeranda diskanter och samtliga basknappar intakt. Det gick banne mig att dra fram både Huggkubben, Kväsarvalsen och Ovan där så att tapeterna vecklade ihop sig hos grannen. Kvinnan har limmat våra med Casco kontaktlim för hon drabbas ju titt som tätt av mitt bälgaspelande.
Vad tycker du om detta, gjorde jag en fin affär eller en bättre affär?
pappa B

Min kontakt med högre makter...


Förra året läste jag en bok av Håkan Nesser -En helt annan historia- lite seg i början men blev väldigt bra allt efter det att sidorna försvann. Plötsligt skrattade jag högt och gott. Hans kommisarie Gunnar Barbarotti berättade om sin kontakt med Gud, där han hade ett poängsystem, där vår skapare fick plus och minuspoäng. Hur Håkan Nesser kommit på den idén vet jag inte men jag själv har tillämpat detta i säkert 40 år. Sen vet jag ju inte om kommisarie Barbarotti (Håkan Nesser) och jag har samma värderingar då det gäller den högre makten.
Hur som helst är det plus och minus som gäller för mig, och jag tror inte ett smack på att nöta kyrkbänkar, strö ut allmosor som inte går till folket utan till höga potentater inom kyrkans sfär. Svartrockar och andra hippelkrickare som skor sig med bibeln under armen ger jag inte mycket för och jag har vid flera tillfällen påpekat detta för polaren ett par trappor upp. Ibland har han även drabbats av flera minuspoäng bara för att han inte vidtar åtgärder som får stopp på dessa falska förkunnare. Fast i dagsläget ligger han faktiskt på ett par pluspoäng.

Träffar jag Håkan Nesser vid något tillfälle måste jag komma ihåg att fråga var han fått detta med kommisarie Barbarottis + och - ifrån.
Måste försöka göra någontiung nyttigt, tror jag. Skall i alla fall brygga mig en kopp kaffe.
pappa B

Härliga tisdag men bort med snön

Solen skiner men tror ni inte att min vän ett par trappor upp har slängt ner lite snö på oss här i Angered. Jar drar bort en halv poäng från hans poänglista, fast egentligen skall jag inte göra detta då han var snäll och lät solen skina över oss när vi stod på marknaden och sålde krukor. Jag får ha överseende med snöflingorna.
"Skogarnas Konung" har gett sig av till skolan för en timme sedan och den lilla prickiga "Prinsessan" somnade om i soffan framför TV:n. Hon mår inte så vidare och är full av vattenkoppor hela ungen. Huvud ansikte, armar och ben fullprickad på både magen och rygg till och med under ena foten. Tycker synd om henne, vet hur djävligt det kliade på en själv och då var jag inte hälften så prickig som hon är.

Men med glatt humör och massor av djävlar anamma så grejar vi det här också. Pappa B är ju hemma busar. Skall kolla på Blood Music och Anna von Hausswolff i kväll. Blir väl några bilder kan jag tänka mig. Lägger ut lite blomster så vi behåller stämningen av kommande sommarsol och gröna hagar, eller hur?
pappa B

måndag 23 mars 2009

Tappade bort alla mina "rösta på mig" loggor?

Teknikens under har alkdrig varit något för mig. Jo i kärlekslivet har det faktiskt funnits med en hel del teknik. Men utöver detta så har jag tummarna mitt i handen (kanske bra i kärlekslivet också, har faktiskt aldrig tänkt på detta) Får väl vädja till dottera i norr, hon fixar ju det mesta då det gäller blogglivet.
pappa B

En liten svart pärla, Coco-Girl alias Jaquee


Hon kom som flykting med sin familj från Uganda, som 13-åring. Efter några varv på olika flyktingförläggningar hamnade familjen i Lövgärdet. Jaquee började skolan och stod längst bak i skolkören. Idag är hon på väg att släppa sin tredje skiva "Coco-Girl". Hon spås en lysande framtid av branschens experter både för sin spontanitet och för sina raka texter. Dessutom har hon en pipa som inte går av för hackor (när blir det hennes tur i melodifestivalen?)
Den nya plattan släpps i maj, jag köper den direkt.
pappa B

Ny stödgala - Rädda Sverige!


Här i landet är vi världens snabbaste på att skapa stödgalor av skilda slag. Än för den ena, än för den andra hjälporganisationen. Givetvis med baktanken att arrangörer, telebolag och TV skall tjäna lite extra pengar. Förmånstagarna får också en liten kant att knapra på, självklart. Men...nu är det dags att vi drar igång en ny, eller i alla fall lämpar över idén till några av de land vi backat upp tidigare. Vi börjar med Norge. Våra oljescheiker väster om Värmland kan väl börja. "Rädda Sverige Galan" skall gå i grannsämjans tecken och inga potentater skall ta del av de insamlade pengarna, de skall gå direkt till svenska folkets pensioner. Inte en djävel får norpa en krona av dem.
Förvisso kommer det inte att bli så mycket pengar in då vara grannar inte har mer än tre artister att bjuda TV-publiken på. Dessutom är två skidåkare och en skidskytt. Fast jag har hört att Björndalen kan spela lite munspel.

Appropå spela! Några undrar om jag kan eller om jag skall börja lära mig spela dragspel. Jag säger så här. Började spela golf (kallar det jordförbättring, och tillbringar mer tid i skogarna, naturliga och anlagda vattenhinder än på den jämna fina gräsmattan i mitten) har masat mig ner till 33 hcp. Får med andra ord stryk av de flesta. Både äldre tanter och farbröder än mig sopar fairways med mig. Men jag tycker att det är otroligt roligt. Banan i tyska Nippelberg (se bilden) är nästan perfekt. Skogen håller sig på försvarligt avstånd och här tappade jag inte bort så många bollar.
Mina kamrater säger att de alltid går två runder när de spelar med mig för de får ströva runt banan och hjälpa mig att leta bollar så spelet kan fortsätta.
Fick ett dragspel under min uppväxt i Lappland men detta hämtade kronofogden på grund av att jag betalt för lite skatt. Som tur var så hade jag hunnit lära mig några stötiga valser, en tango och en hambo. Att spela dragspel är som att cykla. Lär man sig detta en gång så sitter det i skallen/fingrarna/benen. När jag tappert försöker få fram "Drömmen om Elin" så låter det faktiskt som "Drömmen om Elin" Detta även till min egen förvåning. Nu skall jag kränga på mig magorgeln och låta fingrarna svepa över tangenterna detta till taktfast knackande i vatteledningsrören från grannarna. Baronessan tycker att jag och hennes gubbe skall bilda en kör? Hon verkar vara måndagsvimsig idag, körer sjunger så gubben och jag bildar nog hellre en duo. "Dragspelsduon Gubbarna"
Bjud upp vet´ja
pappa B

Ny tittel på visitkortet..

Jag kan nu med stolthet skriva in "torghandlare" på mitt visitkort. Efter detta finns det bara en mycket liten plats kvar att fylla på kortet. Möjligtvis får jag in ordet bög. Fast det kommer ju aldrig att inträffa så det får bli död, istället. När dessa kort sent om sides tagit slut så behövar jag för modligen inga fler. Inte på ett tag i alla fall.

Här vinner Sabina Topalovic överlägset. Den här lilla söta tösen skall man inte djävlas med. Då förpassas man i ryggläge lika snabbt som en gråsparv skiter. Träffade henne för en personlig intervjuv för ett tag sedan, en mjuk go liten kvinna som älskade sin sport och när jag frågade henne om hon aldrig var rädd inför en match så svarade hon med blicken stenhårt fäst på mina ögon. -Vadå för, vore jag rädd skulle jag ju aldrig gå upp på mattan (det heter något annat på karatesnack, men det har jag glömt bort) Jo, dojo tror jag att det är, men skit samma. Tjejen var mycket trevlig att träffa i alla fall.
Idag skall jag skaffa mig ett dragspel, kanske. Har ett litet billigt på G. Håll tummarna. Grannarna förfasar sig över detta och har gått ut med protestlistor runt kvarteret men min god vän, greven Vilgot von Axelklaff han hejar på i bakgrunden. Han var så imponerad av att mitt dragspelande fick alla djur i Lyckseles djurpark att yla på samma gång. -Kära bror, dra på, detta är unikt, påminner om min far och min farfars far, sa han och slog takten med sin silverkrycka mot staketet in till älgarna. Har ni hört en älg yla? Näää... kunde väl tänka mig det, men det har jag. Den ylar i fiss och kan när jag spelar "Drömmen om Elin" gå ner ända till D-moll.
Ha det så bra ni kan tills vi hörs igen.
pappa B

söndag 22 mars 2009

Känd mötesplats


Det är här, som Finland - Norge och Sverige möts, Treriksröset kallas platsen och man kommer dit via båt från Kilpisjärvi i Finland. Det är länge sedan jag var där. den gången sprang en äldre tysk kvinna för mig och min kusin från båten och fram till den gula stenen, Där riggade hon upp kameran, startade självutlösaren och hoppade vigt som en katt upp på stenen och satt där och log då kameran exponerade. Sen började hon gå tillbaka. Plötsligt stannade hon, såg sig om och tittade på oss. Plockade sedan av sig alla kläder och sprang naken ut i det iskalla vattnet och försvann ner i djupet. Efter en kort stund kom hon upp, en bit bort. Ett par kraftfulla simtag och hon var framme vid land. Klev upp gick fram till mig och frågade varför jag inte tog någon bild? Kämnde mig som ett stort fån, världens mesigaste 19 åring ensam uppe på fjället med en spritt språngandes naken tyska som just klivit upp från en fjällsjö med iskallt vatten. Hon fick inget svar, jag tog ingen bild heller.
Det finns många modiga små människor här i livet, eller hur?
pappa B

Långkalsingarna var det enda som värmde idag!


När man står på en marknad får man se många olika människor. Så var det på Kviberg också. Tuffast av alla var punkaren på bilden. Komersen var igång trots solens frånvaro och det drog rejält runt benen. Tur att man slet på sig fantomenkalsingarna för annars hade man legat illa till.
Att sälja krukor till invandrartanterna på Kviberg det var ingen hit. Tur att de tillverkar god kebab, langos och att Jennie hade med sig en stor kannan kaffe. Detta och långkalsingarna var räddningen. Riddaren af Monte Negro höll på att förfrysa urverket, så han fick vakert dra sig tillbaka för att utrusta sig kalsoner mod. långa, han med. Gissa om han kommer att bli retad för detta. Kolla några av krukorna, snygga eller hur?

Nu är det dags att slappa lite i fåtöljen, sen kanske jag återkommer, vi får väl se.
pappa B