tisdag 31 augusti 2010

Ni som fortfarande tvekar, kolla in den här bloggen!

I kväll vimsade jag runt i bloggdjungeln och döm om min förvåning och stora glädje nar jag plötsligt skulle syna den svenska pressens fjantande i invandrarpolitiken. Då dök han upp http://stefanlundkvist.wordpress.com/2010/06/09/journalisterna-morklagger-sanningen-om-invandrarna/ och nu sitter han fast förankrad i min ålerstigna dator. Den dagen då berörda parter inom socialvård, media och migrationsverket vågar ta bladet ur munnen, då kommer det inte att sägas vackra ord om både det ena och det andra. Jag har en liten blomma kvar, den får du Stefan Lundkvist, var så god.
pappa B

Jag bor i en blomlåda?

...kan ni tänka er att här uppe i Nordost där alla mördar och våldtar varandra, enligt alla de som inte bor här, där växer det även helt fantastiska blommor. Speciellt på vår gård. Där håller Helly och Gaga en vakande hand/öga och spade, över blomsterprakten och fan tar den som skulle vingla till en sen afton och lämna fotspår i rabatterna. Kolla vilka skönheter som växer här mitt under näsan på oss.
Jag kan inga namn på skönheterna (kvinnan kan) men jag gillar att titta på dem, precis som på vackra damer. I år har vi fyra jätte maffiga solrosor också vilket lyfter hela rabatterna mot himelska höjder. Men hur tusan skall man få tag i solrosfrönan innan araberna äter upp dem? Tänk dessa två duktiga kvinnor som pysslar, krattar och rensar bara för att vi andra skall ha något vackert att titta på. Och det mest imponerande är att blommorna får stå kvar. Annars är det lätt gjort att plocka med sig en bukett hem till tanten då man kommer hem för tidigt på morgonen efter firmafesten, eller?
Skall nog ta och försöka lära mig lite mer om några blomster. Det är lite skämmigt att bara känna till tulpaner och rosor (försonings- och kärleksblommor) och nejlikor (begravningsblomster) Titta bara på de här och då skall ni veta att det mesta redan blommar över som proffsen säger.

Så nu Helly och Gaga, en bamsekram för att ni är så duktiga och gör så vackert på vår gråa och skittråkiga gård. Tänk om det gick att få blommor att blomma på vintern med, vilken färgklick det skulle vara i gråvädret. Den här lilla rosen, den skänker jag till er och tack för att ni gjort en blommig sommar till oss på Fjäderharven.
Till och med "Skogarnas Konung" stannade upp en dag och sa; -Pappa titta vad vackert det är, vi har nog den snyggaste gården i hela Angered!
pappa B

Där satt den.....

Det är extra roligt att rätta ett spelkvitto där alla siffror stämmer. Satte gårdagens V65:a för 54 kronor och det var banne mig på tiden. Självklart blev det en lätt omgång och 315 kronor i vinst. Nollorna bakom siffrorna hade gärna fått vara fler. Men ändå, man skall vara glad över det lilla, som flickan sa och köpte sig en dvärghamster. Idag tror jag att det handlar om galopp och då är man borta helt. Minigubbarna och småflickorna som modiga till tusen brakar iväg på nerviga galopphästar har jag noll koll på. Är bara imponerad av deras ritt och mod (dumdistrighet kanske) Skall samla ihop mig och göra lite nytta, barnen i skolan och kvinnan på sin arbetsplats. Vi höres lite enare.
pappa B

Har ju missat grevens flugfiskeäventyr!!!

Kors i alla tier, kom på att jag missat att lägga ut greven, Vilgot von Axelklaff när han skulle visa mig hur man skulle flugfiska. En riktigt rolig liten snutt, kolla själva.
http://www.youtube.com/watch?v=UH9HLy_ac80
Jag tycker inte att ni som funderar på att börja flugfiska skall nog inte ta efter von Axelklaffs teknik .
pappa B

måndag 30 augusti 2010

Man kanske skulle slänga ut lite erotik....?

Tittade in hos Oumberlige Peter i kväll och han skrev faktiskt ett mycket roligt och tänkvärt inlägg om sex på sin blogg idag. Han berättade att han vid något tillfälle haft ända upp till 800 besökare en dag när hans blogg hade sex med i sökordet.
Eftersom sex är så dubbelksidigt, fritt fram ibland och hyss, hyss ibland så är det alltid svårt att skriva om sex. Man kan ju inte börja redogöra för det egna sexlivet hemma i "upp och ner" sängen. Ja den kallas så för man kan höja både huvud och fötter eller bägge två om man så vill. Gör man detta så går man som en fällkniv dagen efter, eller så blir man sittande i en halvfärdig situp-ställning på golvet till kvinnan kommer hem och rätar ut en. Nej man måste nog berätta om andras sexuella upplevelser. Om dessa vet man ju ingenting så därför blir det extra svårt.
Eftersom jag är en mycket blyg och tillbakadragen man så rusar inte sexiga händelser alltid förbi min hjärna, fast med handen på hjärtat så hugger det allt till i pungen ibland då vissa tankar kommer smygande. Ett glas kallt bubbelvatten brukar räcka för att återställa balansen. Jag dricker det givetvis upp det, dummer där, inte slår jag det någon annan stans.
Skall fundera lite, eller kanske jag skall publicera ett litet avsnitt ur boken, där gökas det frisk både hit och dit och så slår man ihjäl varandra också. Några lebbar eller fikusar har inte gjort sitt intåg i boken än så länge och jag vet inte om de gör det heller. Fast vem vet, kyrkoherden kanske vill ha sig ett stick i röven, någon kväll framöver. Damfrisörskan som gökade ihjäl korvhandlaren skulle nog må bra av en svulsten kvinna med hår på pattarna och en jättedildo fastspänd över diafragman...
Vi får väl se vad som händer framöver, skall ha ett snack med Kim.
Nu skall vi se om detta med ökade besökare stämmer. Ha det så fint, kram
pappa B

Det är på barnen man ser hur gammal man blir!

Det är väldigt spännande att plocka bland gamla negativ, dia och även en del digitala bilder. Jag var tidigt ute digitalt. Började redan 1990 och blev då mer eller mindre klassad som idiot av flera kollegor. Att ha ett mörkrum (photoshop) i dagsljus i en dator, det var en fluga som snart skulle försvinna. Att jag köpte en stor Mac för många pengar och en digitalkamera det var rena idiotin tyckte man. Med andra ord så svajade även mina tankar ibland, har jag verklligen åkt på en mina. Idag, med facit i hand så gjorde jag inte det och de som klassade ut mig de jobbar som parkeringsvakter idag. De han inte med att leverera när bildbeställarna ringde och då beställer man inte någon mer gång, så är det bara. Hittade i morse två goa bilder av trollen. Den tuffe "Skogarnas Konung" och den lilla argbiggan "Prinsessan" Idag är tuffheten utbytt mot naturtänk till 100% och den lilla argbiggan är en snygg modemedveten ung dam som älskar att stå framför spegeln, lyssna på musik och vara med bästisen Sara. Kolla på dem.













Hittade även en bild från ett besök uppe hos greven Vilgot von Axelklaff. Som de flesta känner till så har denne blåblodige överklassgreve förmågan att blanda sig i det mesta som händer i vårt avlånga land. Lik sin far och sin farfars far så klarar han det mesta. Vid mitt besök den här gången var han utrustad från topp till tå för att ge sig ut på godset för att röja upp lite. Nja..röja och röja, det var några brännässlor som kommit för nära stalldörren och dessa måste givetvis avlägsnas med den grymmase metoden som fanns att tillgå -röjsåg. Som ni ser så blev han både förvånad och glad över att se mig.



FULL FART I DET BLÅ!
20 000 flygintresserade människor passade på att få lite av sitt lystmäte tillfredställt under helgens flyguppvisning -Göteborg Aero Show- ute vid Säve depå. Här flögs det så det stod härliga till och jag antar att 20 000 personer lider lite av nackspärr idag. Vassast var den italienska piloten från Frecce Tricolori. Dessa är ett av världens största uppvisningsteam och var showens toppnummer. Jag tror faktiskt att fiskeexperten och pimpelfantasten MacMyra fanns sittandes med huvudet i vädret denna helg. Han har flyg i blodet, nämligen.
Nu skall jag flyga lågt och dra mig mot lite nyttigare aktiviteter än att sitta och blogga. Vi kanske hörs senare idag, vem vet.
pappa B

söndag 29 augusti 2010

Överlevnadsväskan packad och SD fick vara med i GP!

Elis (Skogarnas Konung)slukar allt som har med natur och överlevnad att göra. På bibblan lånas det böcker, på datorn gogglas det över helöa världen. Ritningar görs på olika fällor och fångstmetoder, vindskydd och lägerplatser. Han är inne i den värld som även jag befann mig i under en lång period när jag växte upp hemma i Porjus. Det känns bra och nu har han packat en överlevnadsväska. Detta gjordes i all hemlighet. Detta är bara "prototypen" och han håller nu på att spara ihop till en ordentlig ryggsäck med riktig mes som sitter bra på ryggen. Jag har lovat att han skall få ge sig ut i skogen en natt och klara sig själv ett dygn, sedan hämtas han upp på en bestämd plats, som vi kommer överens om. Ett lättviktstält, liggunderlag, regnponco, yxa, kniv och en liten spade har han redan skaffat. Han har byggt kok-kärl av plåtburkar och har förseglat tändsticksaskar och ljusstumpar i plastpåsar. Makaroner, en burk makrill i tomatsås (fy vad äckligt) salt och lite mjöl är nerpackat. Enkla fiskegrejer, ståltråd en allroundkniv med diverse verktyg på och ett par extra strumpor. Allt enligt konstens alla regler. Jag är faktiskt lite stolt över hans funderingar och skall med nöje låta honom prova på en natt i skogen utan mitt eller någon annans ingripande (om det inte strular, vill säga)

Idag gjorde GP en enkät om vad de olika partiernas skall göra för att bryta segreationen under nästa mandatperiod:
Kolla här och man får en klar bild av det rödgröna blockets velande. Jag citerar partiernas svar i dagens GP:
Vänsterpartiet: Vänsterpartiet kräver aktiva insatser mot rasism och diskriminering. Viställer oss positiva till kvotering av utrikes födda till tjänster inom offentlig sektor och kräver mer resurser för att genomföra validering av utländsk yrkeskompetens och examina.
Socialdemokraterna:Vi satsar på kvaliteten i förskolan, fler skall gå ut skolan med godkända betyg. Vi investerar i insatser mot ungdomsarbetslösheten och satsar på yrkesinriktad vuxenutbildning. Vi vill också planera för ett mer blandat bostadsbestånd i hela staden.
Miljöpartiet: Stadsdelar skall kompletteras med blandade boendeformer. Vi avsätter särskilda pengar för att stimulera intregrerande möten i olika verksamheter i skolan ska centrala skolämnen kunna ges på de större modersmålen.

Då var det dags för regeringspartierna att ge sin syn på saken.
Centerpartiet: Fler bostäder med blandade upplåtelseformer en svenskundervisning med fokus på arbetsmarknad och praktik och en direkt möjlihet att stanna på arbetsmarknaden för utlandsfödda, genom slopade turordningsregler för mindre företag.
Folkpartiet: Satsa på skolan. Svenska språket och jobb är nyckeln till integration. Vi vill också att kommunen ska ställa högre krav på motprestation för arbetsförda personer som får socialbidrag. Vi påste också bygga fler bostäder. Både hyresrätter, bostadsrätter och småhus.
Krisdemokraterna: Vi vill att särskilda jobbguider ska inrättas som har till uppgioft att hitta arbete till människor med utländsk bakgrund. Vi vill satsa mer på att validera invandrares examina. Vi vill se fler introduktionsskolor, som kan ta emot hela familjen och ge bättre kunskap i svenska.
Moderaterna: På lokalt plan vill vi göra det möjligt att göra boendekarriär i sitt område. Vi vill bygga fler bostadsrätter och småhus i områden som präglas av hög arbetslöshet. Vi vill underlätta möjligheterna att etablera verksamhet i dessa områden.
Sverigedemokraterna: Att begränsa invandringen till Sverige och Göteborg är det första och viktighaste steget. Därefter kan vi ta tag i utanförskapet på allvar. SD vill att de som flyttat till Sverige ska anpassa sig till våra normer och värderingar och grunden läggs i skolan.

Hundkoja, verktygsbod och pissoar, årets valstugor

Kommunistiska Partiet (konstigt att de får vara med?) har ställt upp en förstorad hundkoja på torget i Angered. Affischer med arga tanter i hatt som vill krossa kapitalismen pryder väggen. Lika dåligt som en fattigmanspension och ville man ha information så fick man köpa den. Heja, vilken ambition kommer man upp till 0,3 promille i årets val så blir det partifest med vodka och sega råttor....

Storebror, Vänsterpartiet har ställt upp en pissoar i plåt med affisch på Ohly med ett leende på läpparna. Om det beror på att han varit inne i plåtlådan och kastat vatten eller något annat det låter jag vara osagt. Här bjöd man i alla fall på en liten röd knapp och hårda sura karameller, alltid något.

Miljöpartiet hade en grön/vit liten stuga, riktigt söt. Det var däremot inte tanten som jag råkade förväxla med en centerpartist, (stugan var ju grön?) och sade att nu måste de vinna över Mona Muslim och deras fjantar i det röd/gröna blocket. Tanten väste som en frustrerad honkatt och vände röven till. Här kunde man få en vit knapp med en svår text på, som förkunnade att man inte var ens eget kön? Dumt eller vidlyftigt? De snälla fick en vindsnurra, det fick inte jag.

De stora gaphalsarna som tror att de skall vinna årets val hade ställt upp en liten röd redskapsbod. Vid tillfället var den obemannad med en kvart senare vimlade det av rödrockar runt redkapsskjulet. Här bjöd man på knappar och karameller. Några positiva vibbar över eventuella framgångar i valet gick ej att känna.


Har var det en riktig liten stuga, dessutom i de vackra blå/vita färgerna. Inklämd mitt emellan röd- och grönstrumporna huserade Moderaterna. Ingen rädder för vargen här inte. Ballonger, pennor, knappar och väldigt goda karameller bjöd man på. Frågade man snällt så fick man till och med Fredriks självbiografi (enda sättet att få ut boken, kanske)

Men var fanns KDS, Centern och Folkpartiet. Att lämna Moderaterna ensam i fiendekulan var inte snällt. Och SD de får väl inte ens sätta upp ett tält här på torget trots att de säkerligen kommer att plocka hem massor av röster här ute i norr.
Startskotter för röstfisket har gått och nu haglar det löften om än det ena än det andra över det svenska folket. Löften som under tidigare år har givits och resultaten har ännu inte trätt i kraft. Så blir det väl med årets fagra löfte också kan jag tänka.
Kryper ner under täcket och försöker sova en stund, Natti på er
pappa B

lördag 28 augusti 2010

Fuhrmans blogg och Supersvensken 2010

Sportchef, reseredaktör, god vän och en jävla trevlig prick. Ja det är Bosse Fuhrman uppe på Norran i Skellfteå. Vi har kamperat ihop på några resor under årens lopp. Lurat vår lilla journalistkollega Vita att hemliga polisen var efter henne i Tunisien, ridit begagnade galopphästar i Frankrike bland annat. Nu skall ni gå in och hänga med på hans blogg så får ni er lite till livs från Västerbotten också, och resten av världen för den delen. Det är fortfarande drag i den här gubben, skall ni veta. I Bosse alltså! Klicka in er på rubriken Bloggar där hittar ni honom.
Detta är den svenska mannan år 2010. Så här ser han ut, kvinnornas ideal. Förstår ni nu varför alla mörkhyade (ser ni jag skriver inte negrer) grabbar alltid får napp när de raggar. Vilken kvinna vill trassla in sig i en bomullsbrynja, höra kärleksfulla ord från en batteridriven megafon och dela säng med en kis i tubsockor? Jag fattar. Att läget dessutom är så katastrofalt för oss svenska män att vi dessutom behöver ha med oss en skylt som förkunnar att vi håller på att bli utrotade, det är skrämmande det också. Nu skall jag gå och lägga mig och drömma om den stora V75-vinsten i morgon. Drömma om allt roligt jag kan köpa. Göra en plan över hur man skall få 38 kronor att räcka till allt man planerat. För mer blir det väl inte kan jag tro. Men hoppet finns ju i alla fall kvar tills loppen startar. Sov gott på er och glöm inte bort att jag förmodligen är er bäste vän.
pappa B

Egypten nästa, bara jag vinner!

Ving, har en mycket trevlig tävling där man kan vinna en veckas vistelse på ett av deras topphotell i Egypten. Fyra personer, passar mig och mitt menageri perfekt. Det var ju ett tag sedan som den här gubben red förbi Keops på sin dromedar, livrädd och fyld av styrka från den inhemska vodkan, vältränad efter hård FN-tjänst och lika nyfiken på världen som i dag. Där lät jag mig hänföras av Egyptens mystik, magdansösernas frenetiska skakande på tuttar och mage, dansade till trummornas taktfasta dunkande i ökennatten och fick finkornig sand över hela kroppen. Drabbades av den orientaliska sagan men aldrig av den beryktade magsjukan som tydligen veka storstadsbor drar på sig redan under den första kvarten i detta underbara land. I morgon skall jag lägga ut lite svartvita bilder från besöket i Cairo, lite pyramider och annat smått och gott, jag lovar. Är fru Fortuna på gott humör och juryn gillar mina tre önskaningar kanske ni kan få nya fantastiska bilder från Egypten, vem vet.
pappa B

fredag 27 augusti 2010

Illrött och skrammel i skogen...


Skall ni ut och plocka trattisar till helgen? Tag på er så skrikiga kläder som möjligt (finns inga gula, illröda, eller turkosa älgar, vildsvin eller andra vilda djur) skrammla eller varför inte låta MP3:an gå för full maskin. Då kanske ni undgår att bli skjutna av någon överspänd typ, som leker jägare.
Förra lördagen sköt man en häst då man trodde att det var ett vildsvin! Nu kommer detta att bli ett spännande fall, då mannen som sköt inte kan fällas för jaktbrott utan endast för skada av annans egendom. Torbjörn Carlson, polisens presstalesman tror att rubriceringen av brottet kan komma att ändras då det finns en uppsjö av regler att följa. Mannen kan kommas att fällas för jaktbrott i alla fall, så sista ordet är inte sagt i det här fallet.
Ni som har små bruna eller svarta hästar i era hagar, gå ur och måla lite färgglada mönster på dem eller låt grannens unge köra lite graffiti på kusarna.
Gubben på bilden, en riktig spelevink, pappa till en av mina vänner och en mycket erfaren jägare han gick resolut ut i sin kohage och tejpade fast de jaktreflexer han fått med tidningen -Jaktjournalen- på sin bästa mjölkko. -Det är stadsbor och tyskar i skogen nu så det gäller att räddas vad som räddas kan, sa han med glimten i ögonvrån. "Lys-Otto" kallades han för och nu jagar han i de sälla jaktmarkerna sedan flera år tillbaka. En "go gubbe" rakt igenom.
pappa B

torsdag 26 augusti 2010

Nu släpper man in de sora elefanterna i manegen...

Carlsson & Persson, inte någon musikalisk duo utan f.d. partiledare för sossarna skall nu in på arenan för att rätta ansiktet på både Mona Muslim och hela partiet som gungar som en djonk på öppet hav just nu. Samtidigt varnar moderaternas flintis för att släppa in SD i regeringen. -Det skulle urholka den svenska ekonomin? Jag tror att den svenska ekonomin skulle tjäna på att man såg över alla de hål där en stor del av våra svenska skattekronor rinner ner i. Det vet både det röda/gröna och det blå blocket mycket väl. Men ingen har så mycket råg i ryggen att de vågar säga det rakt ut. Därför skäller man på SD.

En av mina äldsta bloggvänner, den lille bagaren/fixaren/bloggprinsen (jag är kungen) Chiligrabben har kommit med ett förslag till festivalmat för 2011. Någonting som jag tycker lät väldigt vettigt. På hans fråga om vad jag tyckte om anrättningen så svarade jag så här: -Ja, även som trogen hundägare/vän så är jag benägen med att hålla med om att din festivalmat förmodligen kommer att bli en dundersuccé. Speciellt om den innehåller filé av de kryp du nämnde i din blogg. Ett litet tips är att spetsa anrättningen med en tunn sträng Acadihonug ovanpå polarbrödet. Gärna den som är upphottad med citron. Att denna festivalmat skulle slå väl ut kan man förstå om man bland annat ser till det kinesiska folket. Denna gigantiska massa har ju sedan urminnes tider frossat i hundkött. Pigga och raska, förvisso lite citronfärgade, men vad då? Arbetsamma och starka människor i alla fall. Vov!
..jag tror i alla fall att Chili´s förslag inte skulle vara sämre än dessa toppmatade sardiner från Tunisien, den saken är klar. Nu skall jag försöka göra någon nytta. Ebba har stuckit till skolan för en timme sedan och "Skogarnas Konung" har hostat sig igenom natten så han ligger nedbäddad, alvedonladdad under duntäcket. Själv skall jag försöka ikläda mig dagens outlook, eller heter det outfit? som förmodligen blir likadan som den jag hade igår med undantag för T-shirten som jag spall dressing på i går kväll...

pappa B

onsdag 25 augusti 2010

Danskarna tjyvfiskar på våra fredade vatten, nu djävlar!

Greenpeace har fångat dem! Tror ni inte att danska fiskare bottentrålar efter torsk på våra vatten! Vatten där vi själva inte får fiska på grund av förbud i strävan efter att rädda torskbeståndet.Jan Isaksson och Therese Jacobsen från Greenpeace, kräver nu att vår blekfete intet sägande jordbruksminister Eskil Erlandsson tar i med hårdhandskarna. Hårdhandskar, den gubben har ingen aning om vad detta betyder. Han har aldrig "satt ner foten" någonstans (kan ju skita ner läderskon) Nej här är det bara att ge sig ut med den skånska armadan och skjuta danskarna i sank. Sedan kan resten av de röd/vita fiskarna komma och plocka upp sina tjuvfiskande kollegor.
I övrigt så råder det ett mycket larvigt och fullkommligt obegripligt förbud för oss fritidsfiskare då det gäller den svenska torsken. Vi har ett minimått för att få landa torsk när vi är ute och fiskar. I samma ögonblick plockar yrkesfiskarna upp tonvis med småtorsk som döda kastas tillbaka i havet? Vad skulle tre torskar under 45 centimeter göra för skada, om vi sportfiskare tog med oss den hem? Vi tar ju inte med oss småfisk som inte går att tillaga i grytan, eller hur? Säg att de ligger runt 30-40 centimeter, men inte +45. Byråkrati så det skriker om det och återigen ett beslut taget av rövsittande politiker, fjärran från verkligheten, panerade fiskpinneätande skrivbords-Nissar som borde ner till havet med ett spinnspö i näven, eller en fot i röven...
Ledamöter från den svenska regeringen med Erlandsson i grå kostym som huvudperson reser över Öresund för att knäppa danskarna på näsan. Hälsas välkomna, bjuds på smörebröd, gammel dansk och snart sjunger man dansk/svenska snapsvisor och klappar axel och reser hem igen och rapporterar att nu jävlar har man satt danskarna på plats. Heja Sverige!
pappa B

.... än lever gubben!

Tänk att mina två Porjuspolare bryr sig om gubbaskrället. Det värmer hjärtat skall ni veta. Andra halvan på dagen har faktiskt varit riktigt bra och ni skall se att snart är det full snurr på den här ålderstigne gubben i Nordost. Halvtaskigt väder hela dagen men inte speciellt kallt. Tror att det varit ungefär lika dassigt över hela landet. Nu är klockan bara 10 minuter över 00, och jag tänker krypa till kojs. Ha det så fint så hörs vi i morgon igen...
pappa B

tisdag 24 augusti 2010

Dålig fart på gubben...

Har känt mig som en soppskål utan soppa den senaste tiden. Vet inte riktigt vad som är fatt. Blodtrycket är intakt, käkar lagomt med vitaminer, antioxidanter och Omega 3. Håller igång så gott det går utan att förlora i vikt (vilket är synd, för det behövs) Kärleksfull vistelse med barn och blomma borde ha en positiv inverkan på gubbens psykiska hälsa. Men...det är inte riktigt bra och jag kan inte sätta mig ner och få kläm på vad det är som krånglar. Har till och med införskaffat nya läsglasögon, snygga.

Mage och tarm fungerar och vissa morgnar så är även pinnen i vädret. Lite stel i lederna innan all vätska hinner ner och smörja upp knä och fötter men det är ju ganska normalt så det bekymrar mig inte nämnvärt. Promenerar minst 6-8 kilometer varje dag, ibland längre, inte i promenadtakt utan i ganska bra tempo. Skall jag börja lyfta skrot kanske? Gå på gym och beskåda vackra unga flickor i tajta trikåer? Fast då börjar väl hjärteländet att krångla och blodet blir kvar i huvudet på en. Att högröd i fejan och dubbelvikt ta sig från hallen in i omklädningsrummet och låsa in sig på "herrarnas" medan anfallet går över är nog ingen bra idé. Jag nöjer mig med att beskåda "påskkärringarna" som glider runt nere på Angereds Centrum, det får räcka.
-Du kanske skall gå och göra en läkarkontroll, sa en god vän till mig idag. (Kvinnan tjatar aldrig om detta för hon vet mitt svar)- Att bli besiktad som en utställningshund har aldrig legat för mig. Skulle jag bli väldigt dålig så får de väl plocka in mig den dagen, svarade jag. -Är du rädd för sprutor, skrattade vännen. Nej minsan, spruträddsla har aldrig legat för mig, men visst kanske det finns en viss rädsla för att man skall få ett besked att klockan börja klämta för gubben om de plockar isär en i små molekyler via blod, mjäll och avföring/urin. Det måste medges. Då tycker jag att det är bättre att ingentig veta och ge järnet så länge det håller. Det kanske är fegt det med, vem vet?
Nu skall jag i alla fall bege mig ut på Hisingen och intervjuva två damer. Alltid något, som fan sa då han kom till Åmål!
pappa B

söndag 22 augusti 2010

Naturens flitiga byggherrar....

Uppe i Vättlefjäll, som börjar bara en kilometer från huset där vi bor, är naturen mäktig på många sätt och vis. Här finns gammal skog, mossor och myrmarker, ett verkligt vackert sjösystem och så dessa ståtliga myrstackar. Idag var Ingvar, Elis ("Skogarnas Konung") och jag uppe vid båten. Nu sitter RK Elsa fast, den saken är klar. Jag skulle naturligtvis laga årtullen som jag försökt med under den närmaste vackan. Vad händer, jo jag glömmer hälften av grejerna hemma. Senil demens, dålig planering, kalla det vad tusan du vill. Nåväl, nu krävs det ett svetsaggregat om båten skall kunna lossas. Tappar jag nyckeln till låset är det kört. Vi gick efter sjön en bit och där ligger den fina mystacken på bilden här ovan. Ett ståtligt bygge skulle greven ha ordat.
Ingvar är mannen som fixat dagens förankring och vi lyfter på skinnkepsarna och bugar djupt mot marken för detta. Dessutom fick jag en hel påse med superpotatis, specialodlad ute på Orust samt färsk lök. Vilken kille!

Hemma hos kvinnan förklarade jag att årtullen fortfarande var sönder, jag hade glömt hälften. -Jasså, sa hon och tittade på mig med huvudet på sned. -Då går vi väl upp en vända till då, sen kan vi plocka blåbär på hemvägen. JAG HATAR ATT PLOCKA BLÅBÄR!
Lilla söta pappa B han kröp i dojorna igen plockade ihop det som glömdes bort tidigare och så bar det iväg igen. Nu är årtullen nästan fixad, blåbärspaj i morgon och jag lovar att inom 20 minuter så ligger jag och fiser i "upp och ner" bingen.
Sov tills ni vaknar
pappa B

Hej vad det går...

Äldsta dottera i norr skall sälja sin EU-moppe, mellantjejen har öppnat ny facebook sida på sitt stuteri -Ontherocks- djävla fint namn. Sonen har fått en ipod 4 och svävar omkring här hemma, lilljäntan har färgat sig till blondin igen (nästan det naturliga), kvinnan sover för hon skall upp och hämta väninnan och hennes gubbe på Landvetter klockan 02.20 (jag tog mig en konjagare. kan inte köra) Man behöver ju inte vara dum, bara för att man är ful, eller hur? Själv är jag i valet och kvalet om jag skall gå till sängs, starta up scannern och blåsa igenom några negativblad, eller ta mig en konjagare till? Lutar nog åt sängen om jag skall vara riktigt ärlig, fast scanningen av alla min 100 000-tals neg/dia/svatvita neg hinner nog inte bli klar innan jag lämnar det här jordelivet i den takt jag håller på just nu. Har satt som mål att i snitt scanna 200 bilder om dagen, det håller jag, men jag borde nog öka takten en smula i alla fall. Jag borde starta upp och scanna lite och med handen på hjärtat, visst tusan skulle det smaka gott med en liten konjak till? Ni ser, det är inte så lätt att få ordning på det här..

Vi fick två femmor på V75:an idag, fiskegubbarna och jag. Men..såg ni hur illa Ludde körde bort Raija Mirchi? Givet, då han hade två andra egna hästar med i loppet, nästan inte spelade någonting.. Gång efter gång så åker man på detta. Dessutom hade vi "Joakim von Anka" nr 5 med i snacket men plockade bort honom, skit också. Badsäsongen lider så sakteliga mot sitt slut. Det blir snart till att bada med kläderna på, även för vindpinade gubbar som pappa B. Den varma fina augusti som alla hade räknat med då maj/juni inte bjöd på någon speciell värme, den har lyst med sin frånvaro. Därför har jag beställt en resa ner till Hurghada den 25 januari nästa år. Med Fritidsresor. All Incusive, för kvinnan trollen och mig själv. Än så länge får jag faktiskt följa med, även om Ebba tycker att det är max pinit när jag hoppar omkring och sjunger, eller snackar med dem jag möter, prutar i butikerna, spelar full och trattar i poolen med kläderna på. Kvinnan brukar antingen gå ett par steg före eller efter, det är bara min son som backar upp mig vid sådan tillfällen. Han litar på sin pappa! I morgon blir det en ny dag med massor av "att göra saker" skippar man sängen så är man för trött för att göra dem och då kan man spara dem till en annan dag, längre fram i nästa vecka. Så blir det.
pappa B

fredag 20 augusti 2010

Sverige - ett semesterparadis med All Inclusive

Vem förespråkar demokrati, nästan alla, även jag själv. Men...finns den egentligen. Här om dagen ville SD sätta in en annons i den tidning jag nyss varit med att producera. Den ges ut av köpmännen i Innerstan här i Göteborg. Alla politiska partier har fått samma förfrågan om att annonsera inför valet den 19 september. Bara Centerpartiet och Sverige Demokraterna bokade annonsutrymme. När de ansvariga fick se detta så gick de i taket. SD fick absolut inte vara med. De får inte heller synas i TV eller andra svenska medier? Vad är detta för demokrati? Hela det svenska maskineriet fruktar SD så mycket att det genom att stänga alla dörrar tror att de skall frysa ut partiet. Detta mina vänner ger bara luft under de frågor som SD kommer att plocka fram inför valet och det kommer att ge dem den majoritet som krävs för att komma in i riksdagen. Gissningsvis kommer de att nå upp till 7-8% och då ryker några av de viktigpettrar som sitter där idag och ingenting gör. Sanna mina ord allt skitsnack om SD och försöken att stänga dem ute kommer att bli plus i kanten när rösterna räknas. Men...vem vet, det kanske kommer att fuskas där med. Röster som kommer bort etc.

En bild från småländska höglandet 2020?

Hur som helst så funderar jag starkt på att göra en rokad. Jag flyttar ner till goda vänner i Spanien, skriver mig där nere, får mina 6000 kronor nerskickade och blir under tiden spansk medborgare. Innan jag fäller ihop vingarna flyttar jag hem och får möbelbidrag på 70.000 som jag givetvis skriver över till min kvinna här hemma. Behöver även en platt-TV av största modell så jag kan se vad som händer "hemma" i Spanien. En bärbar dator behöver jag också så jag inte blir utanför på ålderdomshemmet och så vill jag gärna gå på SFI och lära mig ryska. Låter det inte som en bra idé. En el-moppe skulle också vara bra så att jag inte belastar familjen då jag skall ut och rastas, gärne en ledsagare också, en ung snygg med stora pattor som jag kan luta huvudet emot då jag skall vila middag. Gratis Viagra så pinnen håller sig i topp. Frikort till ett bra gym och givetvis det obligatoriska bidraget på minst 9000/månaden efter skatt.
pappa B

torsdag 19 augusti 2010

Stans minsta wokrestaurang...

Är du Göteborgare eller passar på att hälsa på här på Sveriges framsida, och dessutom sugen på god Thaimat? Då skall du utan attt tveka ta 10:ans spårvagn upp till Väderilsgatan. Spårvagnen vänder vid den hållplatsen och du kommer direkt fram till Peking Express Hälso Wok. Ägaren, kinesen Jonny Chang med ett förflutet som en av kökscheferna på Hotel Sheraton (numera Radisson) och flera stora kinarestauranger har startat stans minsta wok.
-Jag har mycket kvinnor här, de är rädda om sin figur och väljer att äta hälsosam och god wokkad mat, säger Jonny och ler med hela ansiktet. Jag testar jag också, trots en överdimensionerad figur. Väljer wokkad kyckling som verkligen är supergod. Hit kommer jag fler gånger, den saken är klar. Idag gick att läsa på Aftonbladets webbtidning att de två vårdarna som vallade pedofilen som rymde satt och fikade och släppte galningen lös på en kyrkogård? Hur oansvarig får man som vakt av en mördare och känd återfallare vara? För dessa två återstår numera att dela ut tidningar i arla morgonstund för de kan väl inte få behålla sina jobb? Att han lyckades fångas in så snabbt var unga människors reaktion efter att ha sett bilden på gubben i sina mobiler och tipsat polisen. Bra jobbat juniorer, ni skall belönas. Tag gärna en rejäl slant av vårdarnas slutlön och pröjsa polisens tipsare.
Nu blir det stadens sus och dus för pappa B. Förhoppningsvis har jag något att berätta eller gnälla om redan i kväll.
pappa B

onsdag 18 augusti 2010

Världens slappaste kriminalvård finns i Sverige!

Hur ända in i helvete kan en 79-årig barnamördare och farlig pedofil smita från två vårdare? Det händer banne mig bara i Sverige, detta brottslingarnas förlovade land. Gubbdjävulen har både våldtagit och mördat en liten pojke, är dömd för flertalet pedofilbrott och klassas som mycket farlig. Han har dessutom rymt vid ett flertal tillfällen tidigare och var vid en rymning borta i 6 månader? Vad fan har en sådan utanför fängelset/sjukhusets väggar att göra? Släng ner fanskapet i en källare med en skål vatten.. Eller ännu billigare, skjut gubben mellan ögonen och avskeda den personal som förmodligen hade viktigare saker att syssla med, än att hålla koll på en livsfarlig mördare. Detta är så erbarmeligt lågt att till och med jag skäms. Tack och lov så har gubben infångats på ett tåg strax före norska gränsen, natten till i dag.
Nu skall han väl få upprättelse och betalt för tågresan eller reseersättning av staten? Det här borde vara en morot för fru Muslim, förlåt Sahlin att sätta tänderna i, så här inför valet. Kanske de poliser som tag fast gubben knuffat honom lite eller tagit i för hårt i hans armar, då blir det också fråga om skadestånd för polisbrutalitet. Heja Sverige, vårt ljuva fosterland!
pappa B

...milda tider vilka minnen som radas upp...

Här växte jag upp. Ovanför Jean Lundqvists Taxistation.
Herrar Järnberg och Bullis har klart för sig vad som gällde både på Folkets Hus och nere i "Gamla skolan" Lille Albert Ottval, han stod på en pall när han skulle haka på de stora filmrullarna på kolmaskinen inne i maskinrumet. Och mycket riktigt tvärniade indianerna och man såg hur det tog eld i celluloiden när maskinen stannade, då sov Albert. Ibland tog filmen mer än 2 timmar.
May Fridén, denna ståtliga kvinna som greven skulle ha sagt. Jag skulle aldrig dansa, hade bestämt mig för att det var löjligt som bara den.. Alf Andersson och några andra "snälla" kompisar satte mig på en spark och åkte ner till Gamla skolan". Ganska hårdhänt släpade de in mig och ställde ner mig mitt ramför denna mäktiga kvinna. -Tant May, Besse vill gärna lära sig dansa, sa Alf och lade sitt huvud på sned. -Vad bra sa Fridénskan och swissh så grabbade hon tag om mina smala axlar och så bar det iväg. Det var fem snabba varv under kjolarna på henne ( Bullis hamnade i alla fall mellan pattarna på tanten ) som fick mig att inse att dans var säkert riktigt trevligt om man bara såg ljuset och hade kontakt med golvet. Efter detta besök som var högst ofrivilligt så beslutade jag mig för att utse en något yngre, vackrare och till längden mer passande dam för fortsatta studier i dansens värld. Jag modade mig och bjöd upp Mona Wallbing. Nätt liten brutta som jag har att tacka för alla underbara rundor i dansens värld. Hade hon nobbat mig den gången hade jag nog aldrig satt min fot på ett dansgolv mer, den saken är klar. Och givetvis var det Gösta Lundqvist som trampade in en av hans tangos. Tack snälla Mona för att du lärde mig ett, två och ta ihop. Om du visste vad mycket roligt jag har haft efter detta. På äldre dar blev jag nog lite förälskad i lilla syster Lena, på distans. Hon var ju näkergal i vår kvintett under en period, där jag mycket riktigt framställde spruckna toner på en basfiol. Sedemera kom Manne, en utböling till rörmockare och gängade henne, min lilla Lena. Nåväl, det är smällar man får ta.
Fast när fötterna och hjärnan plötsligt komunicerade med varandra så modade man sig ännu mer och bjöd upp "Pakko-Margit", "Lill-Stina" och Margaretha Englund, snyggingarna i byn, tjejerna de stora grabbarna fick följa med hem. Vi smågrabbar fick bara greppa dem när vi dansade tango efter Lundqvist dragspel, men det räckte. De var de som lärde oss dansa tryckare på riktigt -Porjustryckare!

Tänk vilket liv, fem mil åt varsitt håll för att komma till systembolaget? 20 mil åt varsitt håll för att komma till stan. Inte var det några problem. Vi salade ihop några tior, snackade med Jean Lundqvists Taxi och så bar det iväg till Boden för att lyssna på Siw Malmqvist i Folkets Park. Hade man tur fick man snabbhångla med någon stadsbrutta som man aldrig mer kom i närheten av när man smög ut för att ta sig skvätt fisljummen renat som man gömde i en buske utanför parken. Minns så väl när Anders Jonsson, Alf Andersson, Korken och jag, iförda skinnjackor (med handmålad rygg) och vegamössor stegade in på Folkets Park i Boden. Tio meter innanför grindarna blev vi omringade av ett helt gäng Bodensare som tyckte att vi lappdjävlar skulle åka hem igen. Då klev Anders fram och med sina dasslock till händer stoppade han fram dem under näsan på den största killen och slog ihop dem med en kraftig smäll. -Kände du luftdraget din bonndjävel, sa han och stirrade den andre i ögonen. "Korken" stod och halvsov, som han gjorde för det mesta, (han är den enda som kört en fullastad packmoped runt byn med stängda ögon ) Alf var på tåspetsarna och vi visste ju att skulle det bli fight så var han den som skulle däcka den första av bråkstakarna. Porjus-Elvis var både snabb och stark och totalt orädd. Men...förmodligen var luftdraget tillräckligt för att ringen skulle upplösas och vi knallade in på dansbanan.

Förra sommaren träffade jag många av mina gamla vänner hemma i byn. Klämde ner några pilsner tillsammans och berättade gamla minnen. Sådant som som får en, att direkt från hjärtat säga, det var bättre förr...
pappa B

tisdag 17 augusti 2010

Göteborg, socialdemokratins högborg? Bläää!!!

Mona Sahlin fortsätter att drömma. I sitt tal sade hon att hon såg Göteborg som socialdemokratins högborg. Damen i fråga har aldrig tilltalat pappa B på något sätt och än en gång visar hon att hon lever i dimmornas värld. Att skolministern plötsligt vågat sticka ut hakan inte minst genom förslaget att införa förbud mot slöjorna i både skola och på arbetsplats fick mig att hoppa till vid frukostbordet och nästan sticka teskeden i ögat av pur förvåning. Detta borde vara en självklarhet, och borde ha uppmärksammats av regeringen för länge sedan. Fast det är givetvis bättre sent än aldrig.
Sim-EM är slut, Göteborgskalaset är slut, "And there was light" har slagit igen och nu återstår det bara kalla, svepande höstvindar kvar. Hoppas att vintern blir djävligt kall, så vi får bra is på sjöarna och vi kan pimpla oss igenom vintern 2010 och våren 2011. Jag håller tummarna för det.
Är det någon av er läsare som varit nere i Hurghada med Fritidsresor? Jag hade ju turen att vinna lite dollar på Sverigelotteriet här om veckan så jag bokade faktiskt en all inclusive dit ner den 25 januari nästa år. Vädret lär ligga i nivå med en varm vår här hemma i Sverige och det skulle inte skada att få tina upp den slitna kroppen en vecka bland kameler och prutande araber (har ju ont om dessa här hemmavid, åtminstone kameler). Kom gärna med lite tankar och tips om ni varit där.

-Magsjuka, skriker alla i kör när jag nämner Egypten. Men vad då, det kan man ju få här hemma också. En liten wirreknäpp på morgonen före frukost har fungerat för pappa B överallt i världen utom i Finland. Där åkte man på ett rejält lavermang. Jag tror att detta berodde på att jag skippade wirren och startade upp med vodka. Det gör jag inte om. Besökte Cairo vid några tillfällen och bodde i Gaza under tidigt 80-tal som blå basker i FN:s tjänst 63-64. Det var tider det, Anita Lindblom sjöng så vackert om "Basker blå" man höll i varandra då man dansade och framför allt fanns det ställen där man kunde dansa. Fan vad jag saknar "Generalen", "Rondo" alla stadshotells danskvällar, Stadshotellet i Säffle med den korpulenta och alltid lika artige hovmästaren, Åmål, Sandgrund i Karlstad, Statt i Trollhättan. Näää nu får det vara slut. Det är bara att hänga med i dagens skuttande och viftande med både armar och röv på 4 x 4 meter tillsammans med 87 andra likasinnande. Par? Nä fan heller här är det individuell jakt som gäller och räds icke om det blir en ringförsedd feminin kille som smyger upp i häcken på dig. Prata? Nej det var en svunnen tid, nu skriker man åt varandra för musiken, DJ:n spelar så högt. Det märker du när du kommer till entrén och skall hämta jackan, -HALLÅ DÄR, KAN JAG FÅ JACKAN PÅ NR 21, skriker du? Rockslusken ler och nickar till svar. Någon radio behöver du inte sätta på (ingenting annat heller för den delen) när du kommer hem, dunka dunkat hörs fortfarande där uppe bland de återstående celler som rullar runt i knoppen.

Tacka vet jag Folkets Hus i Porjus. Erik Lundqvist, med sitt dragspel, satt på en stol och spelade de tre tango han kunde, varvade med en snoa, två stilla valser och en foxtrot. Sen började han om igen. Vi grabbar stod på ena sidan och tjejerna framför scen. -Ett,å två,å tre,å fyr. Erik stampade igång och likt starten på ett Vasalopp störtade vi fram för att fånga upp den dam vi ville föra ut i dansens virvlar. Plats fanns det gott om och de tunga vinröda draperierna som gick ända ner till golvet var en utmärkt plats att dansa in bakom när man vill pussas lite och ta flickorna på brösten. När man dansade ut igen så stod deras fästman eller ännu värre, den äkta mannen och gav dig en lusing så de två gula taklamporna ändrade färg flera gånger om. Fan vad jag dansade på den tiden.
Nu skall jag gå och tömma båten som jag lovat halva förra vecka och hela den här. Hej så länge
pappa B

måndag 16 augusti 2010

Regnet det bara öser ner....

..men det är väl så det skall vara. Vi, "Skogarnas Konung" och jag skall gå upp och ösa båten så den inte går till botten av allt regnande. Sedan tar vi spårvagnen ner till stan och hälsar på madammerna på Fritidsresor. Skall kolla upp om det finns några skapliga resor till solen längre fram i höst eller till våren. Kanske Egypten, har ju själv tillbringat några veckor där under min FN-tjänst och det var inte helt fel. Vi får la se, som Kålle skulle sagt.
Den här bilden är tagen i Barcelona som säkert alla kan se. Kul med katedralen i dubbel version. Några år efter det att den här bilden togs var jag på samma plats och samma gubbe stod kvar och målade. Kunde inte hitta igen den bilden just nu men det var ganska festligt. Jag undrar hur många tavlor på katedralen som han sålt under årens lopp? Vi hörs lite längre fram under dagen, kanske en lockande bild från en resebyrå skulle sitta fint?
pappa B

"Ungt blod hetsar mer än vin"

söndag 15 augusti 2010

Göteborgskalaset har jag missat helt i år!

Jag säger då det. Här dansar hela stan + tusentals tillresta och turistande människor mitt i Göteborg. Under tiden sitter nordosts Fred Astaire hemma och stirrar på en platt-TV som matar fram Disney figurer med full frenesi?
Insåg i morse att den fantastiska spelvinsten på 21 kronor får utnyttjas av spelbolagets yngste deltagare, "Mannen i lodenrocken" som ännu inte uppnått en sådan aktningsvärd ålder att han fått frikort på Göteborgs spårvägar. Vi andra åker ju gratis vissa tider på dygnet då inga andra människor är ute på vift. Vi kan ju träffas nere vid Centralstationen och titta på folket ett par timmar innan vi åker hem igen. Vi får se vilken dag det blir.
Ebba sover fortfarande och får så göra en stund till. Sedan går vi upp till vår lilla Elsa och kollar om hon fortfarande finns på plats eller har blivit sönderslagen och sänkt till botten. Tar med filmkameran och våra kastspön så kanske vi kan fånga både båtmarodörer och några abborrar.
Tidig rapport från småland förkunnade att junior fyllt botten på vår plastbalja med kräftor. Kanske det kan bli lite dilldoft hemma i köket till veckan i alla fall.
Laddar för en ny dag.
pappa B

lördag 14 augusti 2010

Har känt mig som en dvärgpingvin hela dagen....?

..så här har jag känt mig hela dagen iag. Som en dvärgpingvin i KApstaden. Ingenting har blivit som jag vill utan hela tiden tvärtom. Nåväl, jag har festat till rejält, tog mig en hel 3,5:a när jag fixade middag till Ebba, hennes kompis och mig själv. Så nu går jag snart igång.
I morgon skall jag upp och kolla om båten finns kvar, han inte med det idag. Tar med mig tösabiten och våra kastspön så kanske vi kan lura någon gammelgädda att hugga. Skall ta med lite verktyg så att jag kan se vad som behövs för att fixa hålet där årtullen skall sitta. Kan bli lite knepigt då de brutit upp ett ganska stort hål.
Fick en 6:a på V75 vilket resulterade i hela 21 kronor så några större utsvävningar blir det inte tal om. Om jag lägger till en spänn så får vi varsin glass på McDonald´s Gå nu och lägg er tidigt ikväll så ni är extra pigga i morgon. Ta en tripp till kyrkan och skaffa er lite andlig spis, det behöver ni efter kvällens festande...
pappa B

Phu, vilken vecka..

Snacka om rörig planering. Jag har farit som ett skållat troll mellan hemmet och villvagnen, jobbat 8 tim/dag fotograferat två snygga tjejer, levererat bilder till dem, scannat bilder från Norge och som grädde på moset så glömde jag min plånbok nere i Olofsbo igår så det blir bara att susa dit IGEN! Man kanske skulle ge sig iväg hit ner till St Andrews i Scottland och varva ner? Fast med deras djupa bunkrar och förädiska vindar längst med havet, massor av god wirre så blir det nog ännu mer stressigt kan jag tänka.
Jag har inte hunnit med att laga båten efter tjuvarnas ingrepp (hoppas den finns kvar) Måste dit i eftermiddag. Har hört talats om att det finns något som heter stroke och det kan man få om tempot och blodtrycket rusar i höjden. Kör därför på treans växel resten av dagen. Skiter i att pilla in overdrivern. Kvinnan och "Skogarnas Konung" är i småland, skall fiska kräftor. "Prinsessan", som är så stor att hon inte längre vill kallas för prinsessan heter från och med nu sitt riktiga namn -Ebba-, vi skall ha mysig helg utan mamma och storebror som retas. Skall bli jättekul! Nu kör vi ner till Halland för att hämta hem legitimationen, en hundralapp och ett kreditkort utan pengar.
pappa B

tisdag 10 augusti 2010

Dags för greven att göra entré ute i rymden..

För ett par år sedan och 10 kilo lättare så gjorde jag och en av mina bästa vänner, greven Vilgot von Axelklaff ett projekt som döptes till Sagoresan. En tur från grevedömmet i Hälsingland och upp till Lappland. Det var bara vi två, en lånad bil från Suzuki, utrustning från Nordmark, renklämmor från Polarbröd och jucie från Brämhult. Omtagningar till tusen, ännu roligare och en massa material som jag legat på i ett par år. Nu är det dags. Här kommer ett litet smakprov då greven skall visa sin skicklighet i flugfiskets ädla konst. Jag vill avråda samtliga som funderar på att börja med denna svåra konst att ta efter grevens våldsamma stil. Håll till godo. Har nu börjat ladda ner allt material och så småningom skall det poppa upp lite greveäventyr här på bloggen.Jag skall även undersöka om det finns något intresse från något mediabolag att sända de färdiga programmen. Vi har ju fortfarande många galna idéer kvar, både greven och jag. pappa BDet blev en oförglömlig resa upp till vår hemby där massor av eskapader genomfördes under resans gång. Starten i Hälsingland och så färd upp till nipornas land, därifrån bar det iväg upp till Västerbotten för att till slut hamna i Lappland. Besök i vilda Western, militära fort, djurparker och till och med en rejäl "paltsvimma" uppe i Älvsbyn han vi med innan vi återvände till traktorn och grevens vanliga levene. Jag skall försöka lägga in några korta snuttar från start till mål. Vill du kolla när greven flugfiskar så klicka bara på den här länken och scrolla sedan ner och titta på filmen. Team-fishing pappa B

Sista dagen att se de stora mästarna...

...ikväll skall "Skogarnas Konung" och kvinnan åka ner till Eriksbergs Konsthall och se på utställningen av resenansens stora mästare, And-there-was-light. Det är sista dagen och junior är mycket intresserad av inte minst Leonardo da Vinci. Både hans målningar och hans konstruktioner av allehanda uppfinningar. -Man får ju även se den nyupptäckta tavlan "La Bella Principessa" i original, det kan vara häftigt, sa han vid frukostbordet i morse.

Själv slutspurtar jag med nummer två av tidningen Innerstaden Göteborg och sedan blir det fiske för hela slanten igen. Givetvis har jag tänkt lämna in en V65 i eftermiddag och vinna de stora slantarna (hur nu detta skall gå till då alla mina hästar brukar strunta i att komma först). Men som sagt, fega pojkar får aldrig pussa vackra flickor. Den vackraste av er alla har jag här hemma och får pussa så mycket jag vill, så jag är lyckligt lottad. Båten skall förankras bättre och "Mannen med lodenrocken" kommer med kraftfulla doningar som gör ev. båtstjälare modstulna, även med en riktig avbitare i handen. Sedan har jag satt upp en bevakningskamera (mod. enkel från Kina)väl dold, som har rörelseavkänning. Kommer att lägga ut eventuella påhälsare här på bloggen samt i polisens tjuvarkiv. Smart va? Om det är lagligt, det skiter jag högaktningsfullt i. Det är inte lagligt att stjäla andras saker heller.
pappa B

söndag 8 augusti 2010

Nu skall ni få höra, kan detta vara sant så är det katastrof!

Mitt under pågående spaning efter vår lilla båt ringer en av våra bästa vänner och är max upprörd. Kolla nu, är detta sant och ingen skröna (jag har försökt få fram uppgifter från migrationsverket, men de värgrar att svara, så något skumt är det.) I ett litet samhälle på gränsen mellan Västergötland/Skaraborg bor det sedan fem år tillbaka en somalisk familj med fyra barn. Gubben i familjen har nu efter fem år blivit svensk medborgare. Då får familjen barnbidrag retroaktivt för dessa fem år? Räkna ut själva hur mycket pengar det blir. Är det så att alla invandrarfamiljer får detta den dagen de blir svenska medborgare? I så fäll är det dubbelt så djävligt att de svenska (läs.originalsvenskar)pensionärerna håller på att svälta ihjäl. Likaså utförsäkrade svenska arbetare utan jobb eller med långa sjukskrivningar bakom sig. Måste faktiskt sätta in en del av mina resurser på detta för skulle detta vara sant då blir det fan i mig snart inbördeskrig i det här landet....
Förmodligen tystas det i så fall ner rejält och även de grävande journalisterna i våra vassaste tidningar har försetts med munkavle. Vad vet du om detta, har du hört något om ett liknande fall där du bor? Nu är det fan i mig dags att börja lyfta på stenarna för att se vad som ligger och lurar där inunder. Glöm inte bort att det snart är val igen...
pappa B

lördag 7 augusti 2010

NU ÄR DET KRIG!!!!!!

Fan kommer att ta de som stal vår lilla båt! Idag efter tårta och presenter skulle "Skogarnas Konung" och jag gå upp till båten för att laga den trasiga årtullen och ge oss ut efter lite abborre. Redan på stigen ner till sjön fick jag en känsla av att någonting hänt. Mycket riktigt, båten var stulen! Kvar låg en sönderklippt kätting. Att se och uppleva juniors frustration och besvikelse det vill jag inte göra igen. Och naturligtvis så satte pappa B igång med en kedja av personer som inte ens svenska myndigheter kunnat göra. Efter en lång promenad ända upp till Surte badplats så hittade vi vår lilla båt. Hon låg fastsurrad vid en klippa en bit från Surtes badplats. Vi såg den med kikaren och tog en promenad och kunde kostatera att det var vår lilla RK Elsa som låg där. Söderslagen årtull där man försökt spika fast åran. En stor sten fastknuten i vårt ankarrep och en kvarglömd liten gul jigg.
Nu är båten hemma igen och det är inga smågrabbar som är tjuvar. Lite efterforskningar, bland annat med några av badgästerna har gett oss både namn och indikationer på vilka de här kräken är. Polisanmäla? Nej, vad gör polisen, skriver ett papper och sen är saken utragerad. En liten obetydlig plastbåt motsvarar en piss i västerhavet. Inte för pappa B, junior och våra fiskande vänner, för oss är lilla Elsa väldigt viktig. Nej det får bli en norrländsk straffpåföljd om det händer igen. Då vill de här oärliga kanaljerna aldrig mer höra talas om ordet båt. I Texas så hängde man hästtjuvarna, båttjuvar i Surtesjön kastreras, oavsett nationalitet och utan bedövning.
pappa B

PS: Nu är "Skogarnas Konung" glad igen

...så rullade det iväg en fredag till...

Idag fyller jag 67 bast, men firar min 30-årsdag! Visst är det väl för bra för att vara sant. Om några timmar kommer kvinnan och trollen in med paket och sjunger trestämmigt att jag skall leva i 100 år. Sen skall jag skjutas och dränkas i champagne? Vad är detta? Kaffe på säng hatar jag, så det slipper jag. Skall det vara någonting i sängen skall det ha med sex att göra och då går det bra med jordgubbar och skumpa. Kaksmulor, flagor från wienerbröd och spillt kaffe, nej tack. En bra bok går också bra, ibland.
Redan idag har en del muntergökar startat firandet och det är alltid roligt att bli uppskattad av sina vänner och bekanta. Tänker nog smyga in i bingen och försöka stänga igen ögonlocken en stund. Håller på att lappa ihop lite bilder så jag kommer nog snart in med någonting att titta på. Att figurerna som jag lade ut förra veckan var gjorda av marzipan var det ingen som gissade rätt på. Inte ens mannen med bagaranlag i Eskilstuna eller sångfågeln Järnberg i Skövde. Trodde i min enfald att greven Vilgot von Axelklaff eller "Mannen med lodenrocken" skulle komma på vad och var statyerna fanns, men icke sa Nicke.
Vi synes och höres längre fram idag.
pappa B

torsdag 5 augusti 2010

Vilka vilda gissningar!

Återbördad från solstolen nere i FAlkenberg har jag nu landat framför burken i Angered. Till min stora glädje ser jag att två av mina riktigt gamla vänner försökt soig på att gissa var bilden är tagen och vad det föreställer. Kanske jag måste tilldela Bullis ett halft vykort från Olofsbo bara för att han var lite nära i alla fall? Järnberg skenade iväg som en vårkåt hingst och hamnade hos Fingals uppe i vå¨r hemby Porjus. Totalt galet med andra ord. Fast i och för sig så kunde det ha varit rätt för Fingal han sluta aldrig att överraska. Jag skickar den andra halvan av vykortet till honom bara för att han gissade så fel.

Bilden är tagen nere i Lübeck på marzipanmuséet där och statyerna är i naturlig storlek och gjorda av...just det, marzipan. Nej, man fick inte provsmaka på gubbarna.
Återkommer nu under morgondagen med lite bilder och svammel från vackan nere vid havet. Ha det så länge
pappa B

söndag 1 augusti 2010

Konstig utveckling - varje år likadant?

Jag undrar om det är någon av de här herrarna (grabbarna) som vet var bollen är? Har ni tänkt på hur landets fotbollsklubbar egentligen har det. Några miljonärer andra på konkursens brant. I fjol stred AIK och Blåvitt om guldmedaljerna. I år ligger bägge lagen i botten av tabellen. Skulle ett svenskt företag jobba på det här viset vor ALLA svenskar, och invandrare arbetslösa vart annat år. Stat och kommun skjuter till medel, Bingolotto håller idrotten under armarna. I grund och botten så är det du och jag, vi vanliga människor som betalar. Via skatt, lotter och entréavgifter. Även de som hatar fotboll och får yrsel då man snackar idrott över huvud taget är med och pröjsar. Fotbolls- och ishockeyspelarna tjänar oförskämt höga löner i paritet med vad de presterar under säsongen. Guld ena året, nedflyttningshot det andra, så har det varit nästan jämt i de här två sporterna.Och det värsta är att alla verkar köpa det, utom jag.

Feta flickor på stranden i Alanya. Nu börjar semestern lida mot sitt slut för min kvinna och alla andra duktiga strävsamma arbetare. Det känns exakt som tidigare, vi har inte hunnit med ett skit. I fjol förvisso, hade vi en helt underbar semester när vi åkte hem till Porjus och vidare upp till Nordkap och hem igen. Helt makalöst bra. I år har vi suttit i en strandstol nere vid havet i Olofsbo och glott ut över det blanka vattnet. Masat oss hem och lagt en söndermarinerad, illaluktande fläskcarré på grillen, druckit en 3,5 och sen gått och sova. Vad fan är det för semester? Bara en enda liten gin & tonic har jag hällt i mig? Min absoluta sommardrink, det är stor skam.
OK, jag kan ju semestra hela året om jag skulle önska, men jag täker på er alla andra som håller BNP på rätt nivå. Det är er jag tycker synd om. Nästa år skall jag ta fru och barn med mig och åka ner till Egypten och bo all inclusive, hålla fötterna i poolen och läppja gin under en hel vecka. Gärna någon gång i januari då det är blixtrande kallt här hemma i ankdammen. Det kan ni hoppa upp och sätta er på. Om jag lever vill säga, annars får de väl resa själva.
Nu skall jag i alla fall åka ner till Jula och köpa mig en tigersåg för 198 kronor, sen skall det sågas både högt och lågt. Rena "Tigersågsmassakern" skall det bli....
pappa B