lördag 31 december 2011

Jaha, då var det dags att summera 2011...

För mig och min underbara familj har det varit ett rätt så skapligt år. Upptäckte att jag hade svällt ut långt över byxlinningen och med uppspärrade ögon såg jag den digitala vågens siffror närma sig 100 kg. Ekonomiskt har det varit lika illa och de utlovade pensionshöjningarna har inte satt några spår i min portmonä. Alla har vi hunnit med att fylla år, jag har haft förmånen att dricka rödvin, wiskey, (mest rökig sådan)och proteindrinkar både egna mixade och blandade på Sportlife.
Vikten har sakta men säkert lagt sig stilla på 90 kilo, kan ibland krypa ner under strecket också vissa dagar. Målet att hamna på 85 till julafton höll inte då jag inte räknat med att musklerna (det har faktiskt poppat upp några stycken väl dolda förvisso )väger mer än späcket jag tappat. Jag är nöjd ändå för jag mår så mycket bättre.

Under året har jag gjort minimalt med utlandsresor i jobbet och satsat på att vara hemma med familjen i stället. Detta är givetvis både på gott och ont. Trollen är ju nu så pass vuxna att de skiter i vad gubben sysslar med så inför 2012 hoppas jag att få mer luft under vingarna igen. Frugan har ju släpat på mig i 30 år så hon är nog bara glad om jag försvinner lite då och då.
Nåväl, orkar ni med min årskrönika i snabba drag?

Januari
Här ser ni sälen med familj och dromedar. Vi firade "Skogarnas Konungs" 14-års dag nere i Egypten. Närmare bestämt i Hurgada. Hemkommen insåg jag att jag närmade mig 100 kilo med stormsteg, men det skull ta mer än ett halvår att få tummen ur...






Februari
Kallt som bara den och 55 centimeter is på Surtesjön. "Länsman" och jag fiskade så gott som varje dag. Med och utan fisk med oss hem. Här biter vinden i våra röda näsor och lite varm buljong sitter fint mellan hålborrningarna.



Mars
Solen börjar värma en aning och Mjörns blankis ser både spännande och farlig ut. Efterson "Länsman" är simkunnig får han gå först utifall isen skulle brista. Detta har jag fått på pälsen för av hans lilla dotter uppe i Kvänum. Hon tycker att det skall vara tvärt om. Köpte de två sista andelarna på Göteborgs Riksgaloppör -Mossgorda- och en andel på skånes raket Street Band. De satsade pengarna kom tillbaka med lite vinst. Kvinnan fyllde år med det talar vi inte om.



April
Åkte på en pressresa till Rotterdam Maraton. Togs om hand av en ung, vacker liten dam vid namn Kim som ledsagade mig runt i den vackra hamnstaden. Vi han med både barer,caféer,restauranger, pubar, ännu fler restauranger och pubar och ett museum. Kanonfin resa med bra upplägg och en fartfylld folkfest under själva maratondagen. Bodde kungligt på Amerikalinjens förankrade lyxfartyg, numera hotell.



Maj
Dags att fira Norges Nationaldag uppe på Övrevolls galoppbana. Åkte med supertränaren Pia Höjom och lilla Jossan upp för att se fin hästsport på en av nordens mest anrika banor. Morfar fyller 90 år och vi grattar uppe i Jönköping. "Skogarnas Konung" stilig ung man nu för tiden och snart lika lång som mig. Attans!




Juni
Ännu mer galopp. Den här gången nere på Jägersro i skåneland. Här kommer lilla Jossan farande i full speed. Har försöka vara aktiv inom sporten då det är både roligt och spännande med fina människor i och runt omkring.




Juli
Hela familjen tar sig en fin skärgårdstur med en av de gamla ångbåtarna. En strålande fin sommardag och räkorna och starkölen satt som en fläskläpp. Den lilla draken fotograferade och var inte på sitt bästa humör. Kompisarna drog nog mer än en stånkande ålderstigen ångbåt kan jag tro. Men, men än väger pappas ord tyngre än polarnas, tack och lov.



Augusti
Den lilla loppan skall ha linser, färgade och det var bara att droppa ner till optikern och fixa detta. Lite fiske nere på piren i Glommen utan resultat och så passade pappa B själv på att fylla år. Det talar vi inte heller om.




September
Saken är klar! Den spolformiga kroppen skall väck. Jag löser medlemskort hos Sportlife nere i Angered och det är nog den bästa investering jag gjort under alla mina år. Roligt, tungt men det ger banne mig resultat. Med facit i hand idag kan jag skriva att jag gått ner drygt 8 kilo och fått lite bättre svong på den skröppliga kroppen.



Oktober
Vackert höstväder med massor av soliga dagar gör att min promenadträning ligger på en väldigt hör nivå just nu. I samma takt blir byxorna större och axlarna bredare. Vår lilla "Prinsessa" fyller tonåring och det festas med kompisarna.



November
Filmar åt Svenska Handbollförbundet då ett gäng lovande elitjuniorer får specialträning av landslagets kaptener, och två tyska experter samt Stefan Holm. Kommer i kontakt med Jonas och hans TRX-träning, En go kille som har väldigt mycket att lära ut. Skall även filma detta , nästa år!



December
Familjen samlad framför julgranen. Mamma den stora stjärnan står perfekt placerad. Iförd sommarens hatt ser jag aningen längre ut än junior, men till nästa år blir det nog han som får stå längst ut. "Prinsessan" tog bilden med sin julklappskamera på stativ och med fjärrutlösaren på.
Hela detta lurviga gäng hälsar till er alla mina läsare och önskar er ett sjutusandes
GOTT NYTT ÅR!

Kl 23.58 nu går timmarna snabbt...

Det här är Branco, en av mina snälla rådgivare och bollplank nere på gymmet. Han tränar effektivt plockar upp marklyft på över 200 kg och kan massor av kost och andra viktiga små knep då det gäller att få kroppen i topptrim. Vi snackade en stund nere på Sportlife idag. Passade på att ge de små pärlorna bakom disken en nyårskram men chefen själv hon hade fått feber och slapp kramen (hon hade nog detta på känn):o)

De svenska längdåkarna åkte som motionärer om man jämför med det övriga fältet när Tourens andra dag skulle avgöras. Daniel Rickardsson hade dock vaknat till igen men gick på skallen då han var på väg upp i fältet. Hur detta gick till såg jag inte men jag antar att det inte vara några ojusteheter bakom fallet. I morgon kör man sprint och det skall bli roligt att se om de två loppen som genomförts har satt gelé i benen på våra sprintåkare eller om det väckt nytt liv i musklerna. Både Jönsson och Pettersson har ju varit med så här långt. Och frk Kalla borde nog vässa sig över natten om hon har tänkt att åka in bland de fem första när målgången sker på toppen av slalombacken. Även Ingemarsdotter och inte minst Anna Haag får nu vakna upp och börja visa lite styrka och tempo annars blir det för dåligt. Nu är det ändå en glädje att se Petter och Marit susa fram i bästa stil, Justina, "Duracellkaninen" Johaug och Cologna skäms inte för sig de heller. Skall det bli en helt otippad segrare i årets Tour de Ski? Kan långe tyske Axel skrälla en gång till? Klättra kan den långe oldtimern, det vet vi sedan tidigare.

Jag skall besöka slafen och dra täcket över huvudet, känns som om jag skulle behöva detta. Jagar nog Curre Kanin, greven och Bullis under morgondagens förmiddag. Ha det så fint och god natt på er alla mina läsare.
pappa B

fredag 30 december 2011

Näst sista dagen..på 2011

Har ni känt att det faktiskt känns ganska kymigt när man tänker på att det bara är den här och en dag till kvar på året 2011? Det utspelar sig samma missmod men samtidigt nya förväntningar vid varje nyårshelg, åtminstone för mig. Det kanske har förstärkts med åren, det kan jag tänka mig, men varför blir det så?
Alla människor tänker väl framåt hoppas jag, även vi som inte har så många centimetrar kvar på måttstocken siktar ju mot framtiden. Måhända inte med samma frenesi som vi gjorde då vi var 30 men i alla fall. Kanske inte lika vissen som blomman på bilden här ovan. Hon slutade sina dagar redan i oktober.
Så här såg det ut den sista januari i fjol. Snö i mängd, 60 cm tjocka isar på sjöarna, även den stora Mjörn hade rejäl is. Jag vet för jag borrade massor av hål i den. Kommer det överhuvudtaget att bli någon "riktig vinter" här hos oss nere i väst? Det är frågan det. Förmodligen kommer det att bli höstens vyer som kommer att finnas kvar om än utan löv på träden.

Det är på tok för tidigt att önska er ett gott nytt år, det skall jag försöka hinna med i morgon, sedan jag köpt fyra äpplen. Nu skall jag ner och träna om en liten stund och hoppas att min lilla träningskompis Stefan också dyker upp. Fiskekompisarna vågar inte. Jo en av dem, men han har sådana problem med artros att han inte kan, annars hade han med all säkerhet funnits med nere på Sportlife. Hur som helst så siktar vi in oss på nya friska tag, vackra friska blommor och bättre tider i övermorgon, eller hur?
Nya friska tider med mindre maktspel och djävulskap ute i stora världen, friska familjer och ännu mer vackra flickor ute på stan.
Om några timmar fortsätter Tour de Ski och jag sitter förankrad i massagefåtöljen och åker med, det kan ni hoppa upp och sätta er på. I natt lade jag och lilla "Prinsessan" färdigt puzzlet. En kantbit fattades, men det visste vi om när vi fick det. 1.500 bitar ligger nu på köksbrdet. Bild kommer under dagen, den lilla plåtade. Hej på en stund
pappa B

torsdag 29 december 2011

Nu drar det igång på allvar...

Tour de Ski startar med prologen i dag klockan 14. Sedan väntar 8 tuffa dagar för de svenska längdåkarna, med finalklättringen uppför slalombacken som slutstation. Skall någon av de svenska åkarna komma på pallen, kan någon vinna? Ja det är klart att Charlotte Kalla i slag kan ha chansen om, Marit Björgen faller eller totalflippar i något av de andra loppen, fast då kommer väl "duracellkaninen" Johaug faran de istället. Bland herrarna måste Petter Northug råka ut för en smärre katastrof, sjukdom eller flera fall om inte han för första gången skall klättra först uppför hela slalombacken.
Hur som helst så skall det bli mycket spännande att följa loppet och givetvis håller vi både tummar och tår för att någon eller några av de våra skall vara först upp på toppen.
VARNING! Jag tror till 100% på Emil Jönsson. Kan han vara bland de 20 första på 35 km och 20 km så blir han ruggig i slalombacken, det kan ni skriva upp. De andra korta distanserna passar honom väldigt bra, vänta får ni se. Detta förutsatt att inte den stora kärleken, Anna Haag har tagit knäcken på honom under julhelgen i Davos.
Ja den här synen lär vi inte få uppleva den här vintern så som det ser ut i dag. Regnbågen som "Länsman" plockade upp ur den lilla Mölnesjön i fjol får ge oss vinterfiskare kalla drömmar om förra vintern då isarna var närmare 60 cm och snön knarrade under kängorna. Nåväl...vi skall inte kasta borren i sjön ännu. Kanske det knäpper till så pass under januari att vi kan smyga oss ut en vända i alla fall. "Mannen med Lodenrocken" och "Länsman" får gå först för de kan simma. "Skogarnas Konung" min lille hjälte klarar också av simmandet men "MacMyra" och jag kommer en bit efter för vi kan bara halva dykarkonsten. Vi kommer ner men aldrig upp.
pappa B

tisdag 27 december 2011

Nu börjar vi snart om från ruta ett igen!

Detta var vår julfrukost innan vi drog upp till "Jerusalem" för att fortsätta fira med våra släktingar, mormor och morfar och kvinnans syster och bror. En lätt julfrukost som sedemera skulle visa sig ha fyllt på mina depåer i överkant.
Vi hade delat ut de mesta klapparna här hemma innan vi drog till småland och resan dit och hem gick planenligt. Juldagen kom och gick. För mycket god mat och vila för min del, resulterade att min numera välanpassade mage slog bakut och jag tappade ett drygt kilo till under natten. Gick således helt på sparlåga och te under hela Annandagen och nu har jag packar trunken för att skyndsamt inställa mig i träningens värld. Av skadan blir man vis och årets nyårsfirande kommer att gå i grönsakernas och fruktens tecken, oavsett var övriga familjen säger.
Vår vana trogen så har vi packat upp vårt obligatoriska julpuzzel. Den här gången fick kvinnan ta över ett av hennes jobbarkompisars puzzel på 1500 bitar. Snacka om pyssel och vi har en stor favorit bland de konstnärer som gjort motiven, Holländaren -Jan Vaan Hasteren- och vi lyckades komma över ett antal av hans puzzel på 1000 bitar. Vi har ett olagt kvar men fick nu chansen att ge oss på ett med 1500, det är maffigt, kolla bara:
Hela köksbordet lade det beslag på och här sitter vi eller stoppar till lite då och då för att plocka in ett par bitar. Mycket avkopplande och roligt samtidigt. Kan rekommendera detta istället för det eviga TV-tittandet i tid och otid, betydligt mer socialt för hela familjen.

I kväll börjar nyårsfirandet!
Ja bor man i Angered nordväst om Göteborg mitt i det invandrartätaste högborgarna då får man kallt räkna med detta. Idag släpps smällare och raketer fria och då skjuts det både högt och lågt morgon som kväll. Av någon anledning så ligger detta smällande i blodet hos våra invandrare som älskar att höra det smälla och se raketerna med ett sprakande dra iväg upp i den mörka svenska decemberhimlen? Det måste var medfött och jag sällar mig omedelbart till den skara som vill ha totalförbud mot detta slöseri både med pengar och människor och djurs hälsa. Dessutom är det svårt för mig att förstå hur de som flytt från bomber och djävulskap (säger de i alla fall) kan finna ett sådant nöje i att blåsa iväg sina bidragspengar på 20 sekunder. Pengar som de istället borde skicka hem till sina drabbade kusiner i det land de kommer ifrån. Nåväl, visst finns det skjutgalna "Svennar" också men inte alls i samma omfattning, inte här i Nordost i alla fall. Nej, förbjud all privat användnig av fyrverkerier. Låt kommunen och de stora företagen brassa på under kontrollerade former för jag tycker liksom du att det är vackert att stå och titta på GP:s stora kanonad nere vid hamnen på nyårsafton, inget snack om detta. Nu skall jag svammla i radion en stund innan jag går och tränar...
pappa B

måndag 26 december 2011

Kolla på min lilla fotograf!

Hon sken som en liten sol. -Jag visste det, jag visste det tjoade hon när hon rev av pappret på kartongen med den nya Nikon L120. I med batterier, minneskort och så fast med kameraremmen. Allt på en tid som hade får flera luttrade yrkesfotografer att dra på smilbanden. Och så ut i köket. Tillbka till soffan och så var det jag som var motivet. -Nu skall jag städa ute i min lilla hall så att du kan montera upp den stora datorn där du har Photoshop hoade hon och for omkring som ett jehu. -Håll upp mackan pappa, sa hon och så brassade hon på. Instruktionsboken, vadå, den tar du hand om pappa, jag lär mig nog ändå.
Här sitter jag vid köksbordet och skall just ladda in med en köttbullemacka iförd min nya vita fina T-shirt som jag fick i hinken som flickorna på gymmet gav mig. Ett par dösnygga mörkblå byxor också och så 10 fria proteindrinkar. De ni gubbar!

"Prinsessan" har bestämt sig för länge sen, hon skall bli fotograf och jobba i USA. Anlagen finns, temperamentet och djävlar anamma också, sedan får vi se vad livet har i bakfickan åt den lilla busen. En sak är säkert, hon älskade sin nya kamera och det kommer att bli massor av fina bilder från henne. Även "Skogarnas Konung" var supernöjd med sina klappar och de har hållit sams i snart tre dagar. Håller detta i morgon med så får jag ta vår lilla trappstege och rita ett kryss i kökstaket.
pappa B

fredag 23 december 2011

Kolla vad gulligt!

Snacka om att det värmer det gamla gubbahjärtat när man plötsligt får både julklappar, pussar och kramar från både tjejerna, grannarna och mötande personer nere på centrum. Då är det roligt att leva, även om träningsvärken efter lilla Johannas BodyPump fortfarande ger sig tillkänna ibland.

Om jag har tjuvkikat i hinken? Nej, det är ju inte julafton förrän i morgon. Jag har i alla fall insett att det är inget "kraftfoder" i den, utan något lättare. Men håll med om att det var gulligt av tjejerna att ge mig en julklapp!

Nu väntar jag att kvinnan skall komma hem så vi får göra sista spurten på listan. Rödkålen skall kokas och bortforslas lite här och där, skinkan skall grilljeras (och provsmakas i laga ordning) Sedan faller man halvdöd ner i skinnsoffan inför det stora bomardemanget, julafton hos svågern och svägerskan i Jönköping i morgon. Vi synes under rödkåls och skinkförberedelserna, hej så länge.
pappa B

torsdag 22 december 2011

Lägger ut det idag så jag inte glömmer det...

Vad skönt, snart är det hela över...

I går var jag och kvinnan nere i stan för att strossa runt lite och eventuellt komplettera eventuella småpaket till trollen här hemma. Fy tusan säger jag bara. Att kliva in i 5:an var som att trampa rätt in i en mystack. Fattiga svenskar, glöm det. Käringar och gubbar överbelastade med paket, köer utanför varenda affär, till och med pressbyrån...nä nu får den här julhelgen komma och försvinna i oset av vidbränd gröt och överhettat grisröv. Medan världen svälter håller vi och våra ungar på att äta ihjäl oss. Stressar som idioter för att köpa julklappar? Vem fan har kommit på denna idiotiska idé att vi skall ge varandra julklappar? Det måste ha varit någon snillrik jude någonstans ute i pereferin.
Vi inhandlade två små presenter till dem var, sedan satte vi oss på Radisson och tog oss varsin "Irländsk kaffe" sedan tog vi en överfull 9:a hem till lägenheten i nordost (Pack-i-stan kallad i folkmun). Nu återstår bara städning vilket kommer att ta sin tid och när vi stressat klart, vaknat tagit oss till släkten i Jönköping, fortsatt stressa där och kommit hem igen (jag kör) så faller vi halvdöda ner i skinnsoffan och somnar.
Juldagen är den klart bästa, ungarna röjer tidigt och gumman och jag kan slappa i bingen. Annandagen ladas det upp för nya dagar innan århelvetet tar slut och det skall festas igen, skjutas raketer (förbjudet hos pappa B)drickas billig skumpa och ätas ett äpple.

Phuu..jag går fan och sätter mig i massagefåtöljen och äter en clementin.
pappa B

onsdag 21 december 2011

Två nya en bra!

För en tid sedan fick Angered två nya matställen. Bägge två etablerades i tidigare restauranglokaler varav en där man redan hade testat med två olika ägare tidigare. Här ovan ser vi Angereds Shusi en pärla som jag hoppas får all den uppskattning den är värd. Nu är jag ingen sushiätare av rang, men deras andra mat är fantastiskt god och personalen är både serviceinriktade och trevliga. En riktig höjdare var de fyra tunna ruladerna av entrecote fyllda med örter och lagda i en sky som smakade helt fantastiskt.
Här har det funnits två liknande restauranger tidigare och när man startar upp för tredje gången med samma koncept så ger detta absolut ingen ståpäls. Kollade dagens utbud och att äta friterad fisk på en kebabrestaurang det lockade inte mig. Jag valde det som borde vara kökets absoluta höjdare, kebabrulle. Döm om min förvåning när den serverades inlindad i folie lagd på brickan. Ljusgrått kebabkött torftiga grönsaker och ett bröd som mer påminde om tunnbröd från västerbotten en ett mjukt färskt kebab bröd. Dessutom sakandes det sås, vilket jag anser vara obligatoriskt i en kebabrulle. Förvisso kostade den endast 35 kronor inklusive ett glas kranvatten, mineralvattnet var slut. Fortsätter man i samma stil så antar jag att hela restaurangen snart är slut den med. Ingen höjdare och det var endast 10 ätande gäster i lokalen under bästa lunchtid.

Till kineserna eller om de är koreaner eller japaner, vet ej, dit kommer jag att gå fler gånger. Grabbana i kebabrestaurangen slipper se mig igen.
pappa B

PS:Träningsvärken hänger i men börjar avta så sakteliga. I morgon har jag en vilodag för att återigen vara på banan dan för dan.

Tänkte lira in lite julklappspengar...eller bjuda på en femma!

ATG fortsätter med sitt larv, V86 för 25 öre raden. Att de kommer att köra den svenska travsporten i botten det skiter man högaktningsfullt i. Det travas högt och lågt över hela landet, morgon middag och kväll, varje dag och bilarna för nödslakt kommer att rulla allt oftare om detta fortsätter. Kuskarna kör lunchtrav på Jägersro och flyger upp till Boden för att köra V5 senare på kvällen. Så virvlar de runt under största delen av året, snacka om 100% koncentration i loppen, de får byta om på flygplanens toaletter för att hinna hoppa upp i sulkyn innan loppet startar. Nä det här är absolut inte roligt...och det kommer även att kosta en och annan kusk livet också, var så säker.
Här kommer min enkronas rad + inlämningsavg så ligger vi under femman. Naturligtvis kan detta inte bli mer än högst 3 rätt. Men som de visa siar så kan man aldrig vinna om man inte spelar och vem vet, kanske någon av andrahandskamelerna ha fått eld under svansen och de hårdast spelade kusarna börjar känna av julröttheten. Så...friskt vågat hälften vunnet. Kör så det ryker!

Lopp 1: 2
Lopp 2: 10
Lopp 3: 7
Lopp 4: 3:
Lopp 5: 6
Lopp 6: 14
Lopp 7: 1-4-8-9
Lopp 8: 10

Skulle jag sätta sju spikar borde jag få en T-tröja av ATG för bästa idiotspel någonsin, eller vad säger du?
pappa B

Idag känner jag att jag lever...

...men käre kamrat Jonas, det är inte lika illa som du siade om. Gubben var inte helt under isen i alla fall. fast det är långt ner till golvet idag och det knarrar betänkligt i knälederna och de små tillstymmelse av muskler som har bildats på lår och vader berättar klart och tydligt att de finns där under späcket...Armarna har också blivit aningen tyngre den här morgonen.
...men jag skall packa trunken och smyga mig ner till gymmet ändå, kör nog mest ölite promenad på bandet idag och kanske jag kan köra lite bålrotation för kaggen ömmar inte i alla fall :o)
...men förhoppningen är i alla fall så här långt, jag står med biljetten i hand när nästa BodyPump klass drar igång nästa måndag. Idag skall jag träffa lilla söta Pia och knallhatten Stefan på Sportlife. Vi skall dricka glög? Jo det heter glög när man inte har starka droppar i muggen, då heter det glögg.
pappa B

tisdag 20 december 2011

Paltparty det sitter som en fläskläpp på en Porjusbo!

Detta är inte fogmassa, inte heller grovkornig cement utan paltsmet som så småningom skall förgylla min tillvaro ytterligare. (Det har den redan gjort när detta skrives) Dessvärre är inte denna smet gjord på mamma Elsas vis utan paltmix från Kungsörnen som får duga som substitut för den "riktiga" palten. Den får godkänt av hela familjepanelen här hos pappa B och samtliga hemmavarande barn och blomma har inmundigat sig av dessa kulor denna eftermiddag.
Så här många, stora och välrullade blev de färdiga paltarna när jag stoppat in lättstekt fläsk och knådat ihop dem. Kokas sedan i saltat vatten tills de flyter upp. En palt mättar rejält, två paltar torde fylla även den tommaste mage och tre paltar ger garanterat "paltsvimma" eller "paltkoma", som de sanna paltätarna kallar det när huvudet med en duns faller ner mot bröstet, och du glider ut i paltens hemliga värld.
Färdigt att stoppa i näbben. Jag var så hungrig att jag struntade i att smälta smöret, paltarna var varma så de smalt ändå. De flesta föredrar lingonsylt också men jag kör on the rocks, det vill säga bara smör till. Två paltar fyllde min dagsranson av kcal och nu är det dags att sjunka ner i massagefåtöljen och knåda upp de överansträngda muskler som så sakta börjar göra sig påminda. Det är kul att känna att under allt överföd så finns det små värkande muskler i alla fall. En vacker dag tror jag även att det dyker upp en burk på fronten, ingen sexpack men dock en burk istället för en kagge.
Må så in i bänken bra...
pappa B

PS:Kanske jag kan berätta om önskejulklapparna till familjen i morgon, det beror på lite vad tillverkaren säger.

...hurra, jag fungerar!

Spången från sängen in till köket klarades av galant i morse. Hade onda aningar att gårdagens BodyPump skulle ställa till problem för gubben men tro det eller ej, jag är fit fore fight igen och har nu packat trunken för ett nytt pass nere på Sportlife. Efter passet blir det snabb färd ner till Sportlife i Almedal där jag skall träffa min gode vän Jonas (och kanske lille Karin också) Vi skall snacka filmproduktion.
Ungefär så här känner jag mig idag. Lika strålande glad som mannen på bilden gjorde när han kom i mål efter Rotterdam Maraton i våras. Min resa till den fantastiska staden i Holland bjöd på massor av trevliga besök och min lilla och utsökta guide Kim, hon var en riktig pärla rakt igenom.
Man kanske skulle börja bekymra sig om julklapparna? Fast det är dumt att stressa julafton är ju inte förrän på lördag. Med andra ord är det långt till jul.
Igår skrevs ett mindre bra inlägg i svensk industrihistoria. SAAB Automobil slog ihop handskarna och verktygslådorna uppe i Trollhättan kommer nu att auktioneras ut av konkursförvaltaren, Hr Muller kämpade in i de sista och hade det varit ett äventyr till sjöss så var det som det skulle, sist att lämna skutan var kaptenen. Att sega gubbar hos GM inte ville visa sin bästa sida gör nu att Sverige har en bilfabrik mindre och massor av arbetslösa. Hoppas nu att regeringen ser till att inte plocka in 3000 ny invandrare innan grabbarna och tjejerna i Trollhättan fått nya jobb. Nu promenerar jag ner till gymmet.
pappa B

måndag 19 december 2011

Fy attan vilket pass, imorgon är nog hela gubben gubben stel som en pinne!

Den här vackra blomman sänder jag som en lite tidig julhälsning till alla mina läsare. Både kvinnfolk och sega gubbar. Den har växt utanför vår lägenhet här i Angered. Ompysslad av de två pigga kvinnorna Hellie och Gaga som sett till att det blomstrat långt in i höst. Jag har passat på att filma och fotografera några av dem till mitt bildarkiv.
Idag skulle jag spänna bågen ytterligare. Gick ner på gymmet, körde i roddmaskinen och hoppade med in på BodyPump passet. Djävlar i min lilla låda vad hon körde hårt med oss den lilla tunne, men urstarke Johanna. Jag tror att det var så hon hette, var för trött för att fråga efter passet. Man bör program just idag så det var även med en riktig friskus till kille med. Tur att man inte har honom som PT. Jag tog faktiskt några drag i sittande rodd, bålrotatorn och Peck/Decken innan jag masade mig hem....
Om jag kan ta mig upp från sängen i morgon då blir jag mycket lycklig. Just nu väger armarna 42,6 kg stycket. God natt alla mina vänner....
pappa B

I dag valde jag bort baconfläsket!

Stal lite av prinskorvarna men tror jag klarar mig med lite strafflindring. Blev så sugen när jag öppnade kylskåpet och såg dem ligga där och frysa. Lite ruccola, mina obligatoriska tomater och en miniomelett på ett ägg, asiatisk kryddblandning och skuren purulök gjorde susen.
Idag ligger jag lite lågt med träningen skall försöka våga mig ner för att BodyPump pass om jag fiar detta. Modar mig väl om en stund och då jäklar...
pappa B

Nu är det dags att vända blad...

Jag har jobbat med Nikon i mer än 50 år. Varit helnöjd, fått bra service och har inget att anmärka på överhuvudtaget. Men man blir less ibland. Varför skall jag släpa på en stor tung kamera med en massa stora klumpiga objektiv när det finns små lättare system som dessutom är minst lika bra, rent tekniskt sett, kanske till och med bättre. Detta kommer att bli min nya, sista investering då det gäller kamera.
En Samsung NX200 med en zoomglugg och ett widvinkel.
Nikonsystemet kommer jag att sälja, en väl använd Nikon D2X, ( en gång i tiden med en prislapp på mer än 50.000 riksdaler) med två gluggar och ett SB600 blixtaggregat. Kamerahuset skall servas och rengöras hos Nikon, innan jag släpper det. Någon som är spekulant?
"Skogarnas Konung" är upprörd, han vill inte att pappa skall åka omkring med en liten fjantig kamera, som han tycker att NX200 är. -Pappa du är proffs, har varit det i hela ditt liv. Varför skall du envisas med att skaffa dig en minikamera nu?
Ja det är klart att det inte ser lika proffsigt ut att komma farande med en liten kamera, men jag vet ju att sedan den dagen jag började jobba som fotograf har det hela tiden varit bilderna som räknas, inte kameran. Det är ju jag som ser, tänker och trycker för att det skall bli en bild. Men samtidigt förstår jag hans frustration över att jag skall axla en liten "minikamera" på de uppdrag jag fortfarande kan välja.
Nu skall jag först försöka få testa en NX200 ett par dagar under olika former innan jag bestämmer mig för gott. Skall kontata Samsungs svenska kontor idag för att höra om den chansen finns. Blir jag tillfreds så blir det affär.

Under de senaste åren har jag ju alltid haft med mig min lilla Panasonic LUMIX DMC-TZ3 med en fantastiskt fin Leica glugg. En 10x zoom med en otrolig skärpa och färgåtergivning. Den har fått plats i min ficka och använts mycket flitigt. Både till en del jobb men mest som en god vän för att föreviga bilderna runt omkirng mina jobb och resor. På familjesemestrarna så har det var den som fått följa med och den har även spelat in många oförglömliga videoklipp under våra resor. Så...det kanske blir den nya DMC-GF3 med utbytbar Leica optik som blir mitt val? Skall även kontakta Panasonic Sverige och kolla om jag får testa en av deras kameror innan jag bestämmer mig fullt ut.
Så inom en snar framtid så övergår den här gubben till mindre, lättare och mer tekniska grejer än de tidigare tunga proffsiga utrustningarna. Kameror och objektiv, som alla de som står i startgroparna för att bli fotografer, trånar efter. Jag behöver inte längre släpa på tunga väskor med gluggar, blixtar och stativ. Nej jag plockar ner min utrustning i en liten väska tillsammans med passet, extra minneskort och batterier, läsglasögonen och min lilla bandspelare. Sedan är pappa B redo för nya fantastiska reportagresor runt om i världen. Hela gubben blir billigare att frakta runt. 10 kilor i kroppsvikt och 10 kilo i utrustning blir ju en hel resväska till slut !
pappa B

Slaget om Sverige vilken soppa!

Nu har jag sett förlorarna Oldsberg och Hellberg för andra gången. Absolut den sista. En parodi på självömkan där de beklagar sig för att de blivit av med "På spåret" som förvisso var bättre när dessa två gubbar höll i det än de två snurrskallarna Look och hans kompis. Här sitter fyra programledare som älskar sig själva och fjantar i TV-rutan. De som tävlar kommer alltid i andra hand, att få höra sin egen röst och se sig själv på bild är moment 1.

Heja Norge!
Ni är världsmästare och lilla söta Löke gjorde det igen. Ni sopade mattan med Frankrikes stolthet och det Franska baneret slakade som en utpumpad brudgumsveke på sina stänger inne och utanför hallen i Brasilien. Ni är bäst i hela världen, sug på den. Snabbt spel hårda skott ni vågade och ni vann. Tänk om våra blågula damer haft samma spänst och spring i benen och om den så omhuldade Thorstensson vågat avlossa sin bössa...men vi tar det lite lugnt, det kommer ju fler matcher, längre fram... Godnatt och
sov så gott. Landet lagom väntar och ser.
pappa B

söndag 18 december 2011

Dags för hundägararbevis om man skall ha en kamphund!

Skall du jaga måste du ta jägarexamen och skall du ha ett vapen vilket är en förutsättning för att kunna jaga måste man skaffa sig en licens för att köpa sig detta. Helt riktigt.
Här i Göteborg, speciellt i förorterna så finns den massor av människor som går om kring med en eller flera kamphundar. De flesta av ägarna är invandrarkillar. De går omkring med livsfarliga vapen utan att ha vare sig utbildning om hur dessa hundar kommer att reagera när de blir stressade eller bara felaktigt behandlade.
För en halvtimme sedan stod fyra invandrarkillar men en ung pitbull inne i Angered Centrum. De hetsade den unga hunden (gissningsvis runt 8 månader) genom att kampa med den gång på gång och den unga hunden högg frenetiskt i de pappersmuggar som man använde för att hetsa den. Vem säger att denna hund inte sitter i ansiktet på ett litet barn, eller attakerar en annan hund, vilken dag som helst?
Inför hundägarbevis om man skall äga en kamphund. Gör en rejäl test och prövning av de som ansöker om beviset och se till att det omprövas vart annat år.

Alla hundar och hundägare får klä skott för dessa avarter som dessa hundar utgör (på grund av felaktig uppfostran av ägaren) även ägarna skulle i vissa fall också behöva fostras/utbildas för de har de antagligen inte erhållit av sina föräldrar. Konsten att handha kamphund finns inte med i socialstyrelsens infomationspaket heller.
Vakterna inne i Cetrum? Ha ha de har fullt upp att försöka charma alla tjejer som finns inne i butikerna eller snacka med sina kompisar.
pappa B

lördag 17 december 2011

Å helga natt....

När jag och familjen var hemma i Porjus för att vara med om byns 100-års jubileum så passade jag på att gå Rallarmarschen. Vågade inte ge mig på hela sträckan, kände att det inte fanns tillräckligt med stuns i gubben för att traska 4,4 mil i terrängen mellan Gällivare och Porjus. Jag valde därför att gå halva sträckan, från Stubba till byn, 2,4 mil i stället. Smart som man är och iförd endast tränigsoverall och kamera så tog jag sikte på en av de vackraste små damer som fullt utrustad hade anmält sig på samma sträcka. Med en vacker baksida vickandes framför mig avverkade jag snabbt de första kilometrarna fram till kontrollen i Stubba. Stekt fläsk och kallt vatten gav oanade krafter och i ensamt majestät traskade pappa B vidare mot nästa kontroll i Hapsa. Den sträckan gick också bra och nu väntade bara klättringen på krokig stig uppför Hapsaberget och vidare ner mot den hägrande slutstationen i Porjus. På vingliga ben kom jag fram och blev mottagen som en kung. Framlidne "byageneralen" Alf tog emot mig, fotograferade och berättade att det var hans dotter som vickat mig fram till första kontrollen. Jag tackade ödmjukast, fick saft, T-tröja och diplom. Nu är målet att innan jag måste transportera mig själv med rullator så skall jag försöka gå hela sträckan...
Nu laddar jag för en timme gympass. Sedan blir det skidåkning, skidskytte och mys i skinnsoffan...
pappa B

fredag 16 december 2011

Dagens lunch, mest kaninmat med lite bacon....

Jag har fått mail från ett antal personer som undrar om jag slutat äta för de har inte sett mina lunchbilder på ett par dagar. Nej, tusan heller.
Men det har varit så mycket annat i vägen som gjort att jag skippat fotograferingen av lunchen och bara stoppat i mig den, snabbt och lätt. Men här mina vänner, här kommer dagens lunch. Gissa vad? Just det bacon med en mix av vit-, gul- och purjulök, hyvlade morötter och isbergssallad toppad med lite olivolja och citron. Gott och bra för den spolformade kroppen....
Nu väntas kvinnan hem och så blir det mys i soffhörnet. I morgon hoppas jag att vi kan gå och träna tillsammans en timme medan trollen sover. Vi får la se som Göteborgar´n säger.
pappa B

Ladda ner den här till fredagsmyset!

Ladda ner den här låten!
För nio kronor kan du plocka ner den här goa musiken, gjord av Porjusgrabben Andreas Viklund och två andra grabbar. Passar perfekt som bakgrundsmusik till din senaste familjefilm eller varför inte använda den till fredagsmyset?
pappa B

PS: Ja ja vet. En del av er ålderstigna stutar tycker att elektronisk musik är jobbigt. Det är ni också,som envisas med att bara lyssna på Sven-Ingvars, Nordströms Saxparty och andra smörlåtar från Svensktopen på 80-talet. Låt det svänga lite modernt där hemma för en gång skull?

Svängigt på Park Aveny...

Här öser BB4 på så gardinerna fladdrar på Park Aveny i går kväll. Sju glada ukulelelirare bjöd de festande sjuksköterskorna på riktig svängig musik under vimmeltimmen före julbordet. När man pratar om ukulele så har jag alltid förknippat detta med en allsångsledare som är i sitt esse och hoppar omkring med denna "minigitarr" och knäpper på den lite då och då. Skolmusik är en annan bild som susat förbi när man snackar ukulele. Tyvär var lokalen för stor med för många människor i rörelse framför bandet så de små högtalarna bar inte ut ljudet ordentligt. Men detta inverkade ju inte på själva musiken som verkligen var bra.
Jag har ändrat uppfattning och talar nu med respekt då det snackas ukulele. Jag har ju till och med inhandlat en nybörjar ukke till mig själv och skall börja knäppa på den bara tomten kommer.
Kolla in min och Stefans kompis, lilla näktergalen Pia (rätt namn) Här släpper hon loss i en rivig melodi. Kolla gärna gruppens FB-sida där kan ni både se och höra hur fint det svänger, inte minst under gitarrboogie och temat till Gudfadern, som får "pälsen" att resa sig.

Nu är det frid i huset. Övriga truppmedlemmar har utgått till respektive inrättningar och jag sitter kvar i min skrubb. Skall plocka ihop lite musik till mitt svammel innan jag tar med mig trunken och promenerar ner till Sportlife för dagens träningspass. Ha det, denna mysiga fredag...
pappa B

PS: Klicka på BB4 så får du både se och höra

Bjällerklang och ukulele på Park Aveny!

Här kommer två lustiga herrar den ena lustigare än den andra och betydligt lustigare än den förste. Stjärngossen nummero ett alla kategorier. Iförd restaurangens servett satt lille Stefan rak i ryggen. Efter en dryg timme trillade struten ner på jultallriken.
Betydligt allvarsammare var pappa B då han förärades inspel med bjällerklang i en av BB4:s muntra julmelodier. Tack lilla söta Pia för bilderna. Du är inte bara en liten näcktergal utan desutom en go och snäll liten jänta.
40 år tidigare togs den här bilden på pappa B då han spelade en tango på Pakko-Magnus knappspel nere i Pakkoselet. Den här gången var det ex.fru nummer 2 som stod bakom kameran. Hål i bälgen på handklaveret gjorde att man fick dubbeldra för att få tillräckligt med luft. Rätt som det var så hoppade Magnus upp och började dansa i det lilla köket i stugan.
Nu tänker jag krypa under täcket och försöka lista ut vad jag skall svammla om i morgon bitti. Skall lägga ut en liten snutt från kvällens spelning också. Godnatt på er alla mina vänner och ni andra. Jag hoppas av hela mitt hjärta att ni mår och sover lika gott som jag.
pappa B

onsdag 14 december 2011

I går och idag var det riktig fest på gymmet..

Kolla här, skinka och vörtbröd, ost senap,gurka och ett sjutusnades gott humör. det blir man bjuden på när man tränar på Sportlife i Angered. Nu är vi ett riktigt rövargäng (mest damer)som skuttar omkring på onsdagarna. Vi seniorer, pluggarna i samhället håller oss i fin form så vi kan njuta av att ni andra arbetar och sliter så att våra pensioner blir intakt och gärna ökar med en tjuga om året. Tack skall ni ha för detta, jobba på!
Förr i världen då man gick ut i skogen kunde man stöta på ett skogsrå eller en liten förskrämd nymf. Ja skogsfrun kunde hoppa fram bakom någon uråldrig tall ibland också...
...men nu för tiden är det bara polska gästarbetare som hoppar fram i skogen. De plockar svamp, lingon och tomburkar för att dryga ut snickartimpengen på 20 kronor. Vilket slöseri med resurser, slänga tomburkar i skogen och sedan släppa dit polakscker som skall plocka upp dem för en krona stycket?
Nää...det var bättre förr, bara för ett par månader sedan, då var det i alla fall varmare och mindre regnande. I morgon skall jag gå och filma, nja, jag kanske sätter mig ner ibland också. Ukulelemusik så det ryker om det. Vänta får ni se, och höra!
pappa B

Smart eller prat?

Jag älskar att fiska både i bäckar, älvar, sjöar och i havet. Däremot kan jag inte riktigt förlika mig med fiske i dammar där man får ta upp fem pelletsmatade inplanterade firrar. För mig är det inte riktigt sport, tycker jag. Men den smaken är ju delad. På bilden har vi fiskhandlarn i Angered. En gubbe som tinat upp mer och mer sedan han tog över butiken. Man blir smart om man äter fisk, jag älskar inte fisk och det har ni säkert förstått. Däremot tvivlar jag stark att detta med smarthet sätter sig på alla personer.

För några år sedan träffade jag en eskimå på en fin krog uppe i Oslo. Efter två sexor wirre så började han steppa på borden, ta damerna både här och där. Klämde nästan fingrarna av barpianisten då han slog igen locket på pianot. Denna ishavets man hade levt på fisk i hela sitt liv, både rå, kokt och stekt. När de två stora vakterna bar bort honom fortsatte han att sprattla. Så att fisk gör människan smartare är bara bullshit, punkt och slut. Däremot är det mycket nyttigt med Omega 3 men upplysningsvis finns det inte så mycket av den varan i alla fiskar...
Här sitter "Länsman" ute på Surtesjön i fjol. Vi får fisk, ibland. Vacker och fet abborre. Enligt experten så är det massor av gift i dessa små fina firrar. Nu är det så att detta skiter både jag och mina vänner högaktningsfullt i. Vi steker, röker och kokar våra abborrar, äter och mår som profeter på en stenmur. Gift! Det har jag varit förr och det räcker, och blir över.
pappa B