tisdag 31 januari 2012

80 000 besökare ifjol, ännu fler i år?

Ja den frågan ställer man sig nog nere på Svenska Mässan. På torsdag går årets "Båtmässa av stapeln" En sjösättning på land som lockar fler och fler besökare och utställare för varje år.
Lite smäckrare skutor än den här lär det visas upp på årets
Båtmässa. Här är det havsfiskare på G
Inte mindre än 18 världspremiärer bjuder man besökarna på i år och det som drar mest är en 13 meter lång norrman. Just det, gå ner och titta på honom -Skorgenes Nordic Rover- heter han och toppar intresset bland premiär objekten. Nyheter från fyra länder, däribland Litauen kommer att premiärvisas i Göteborg mellan den 4-12 februari.

Den ena efter den andra publikfavoriten avlöser varandra nere på Svenska Mässan. I mars är det dags för årets Turist & Resemässa TUR och våren är en aktiv mässtid för de flesta branscher. Givetvis skall pappa B finnas på plats och visa upp lite av allt det vackra som kommer att flyta omkring under de kommande åren.

måndag 30 januari 2012

Hur ända in i helvete kan detta få fortgå?

Nu jävlar får det vara nog! Klicka och bli lycklig?
Gång på gång upprepas detta. Nu jävlar får svenska regeringen och rövslickarna i migrationsverket skärapa till sig. Här svälter nästan en den svenska pensionärer ihjäl, barnen får inte riktig skolmat och läromedel. Invandrare som är födda i landet och har både familj och arbete och är med och bygger vidare på detta blå/gula korthus, de skickas hem efter 10 år i landet. samtidigt sitter dessa kackelackor och försöker bränna ner det hus som ställts till deras förfogande, klagar, har mage att klaga på mat från en välkänd golfrestaurang, över mat som de svenska pensionärerna och våra skolbarn borde får till lunch. Vem fan är det som bestämmer att dessa får överhuvudtaget vistas en natt till i vårt land???? Hem med dem, de dem en renklämma och en riktigt svensk arbetarspark i röven så de flyger in i planet hem. Släpp dem gärna med armens gamla fallskärmar så slipper ni slösa bränsle på att landa och starta igen. Och avskeda de som tagit in dessa kackelackor med omedelbar verkan.
Djävlar vad arg jag är.....
pappa B

Nu laddar jag och "Länsman" skryllorna...

Här är det utdelning av Bullens korvar på Mjörn
"Länsman", MacMyra och Mannen med lodenrocken håller just nu på att finputsa vinterfiskets alla små hemligehter. Krokar vässas, pilkar putsas och med röven i vädret letar man febrilt efter långkalsongerna i garderoben. Det är dags för vinterfisket. Isarna börjar bli så pass att vi tungviktare vågar oss ut igen.

Vi får passa på för när vädergudarna fjuttar på elementet igen då försvinner den 6 cm tjocka isen på Surtesjön direkt. Vet att Mannen med lodenrocken redan varit ute och jag tror att "Länsman" siotter och ljuger för "Gädd-Lasse och vaktar på att klockorna på angeldonen skall börja klinga ute på Mölnersjön.
Jag ser nog till att få med mig någon av gubbarna ut på Surtesjöns is under veckan och då kommer givetvis rapport omgående. Har sett hur katterna runt gården spejar oroligt upp mot balkongen....
pappa B

fredag 27 januari 2012

Koreanen hos bildoktorn..allt grönt!

...klara papper blev det hos Bilprovningen när man gjorde årets obligatoriska kontroll på vår Korean. Inga problem, det var bara att rulla vidare.
JAg funderade efteråt varför man egentligen är orolig när man kör in på parkeringen framför de tre stora portarna. Det är ju för tusan bara en bil det gäller. En klump av plåt och metall.
Det är väl för tusan ingenting att oroa sig för? Men lika förbaskat så är man lite stirrig när reg.numret dyker upp på displayen ovanför portarna och man skall rulla in.
Jag antar att det mest är den ekonomiska biten som spökar. Skall det bli ett kostsamt verkstadsbesök eller går bilskrället igenom.? Samtidigt är ju detta högst viktigt då det gäller både vår egen och andras
säkerhet ute på vägarna så visst är det befogat.
Såg att jag glömde fälgsidorna på sommardäcken så
jag får försöka masa mig ner till Biltema och införskaffa ett par till vinterdäcken också. Så här kan ju inte min och "Skogarnas Konungs" tuffa bil se ut..
pappa B

Tack Pelle Dalberg, snygg bild....

Har ni sett på tusan! Här sitter gubben ute på isen och pimplar!
Det var en stilig bild på två stiliga frisksportare som damp ner idag. Pelle Dalberg, skridsko- och skidåkare av rang glider ofta runt med sin kamera på magen. Här var han och hans kompis ute på Surtesjön en sväng och där satt jag, och förmodligen "Länsman" med och pimplade.

Nu har jag fått sprutt på mitt bredband igen så nu slipper ni inte undan längre, så de så. Skall nog svammla lite i radion i morgon också, kanske.
pappa B

tisdag 24 januari 2012

Årets största städkampanj....

Nu städas det febrilt bland landets sossar, runt om i landet. Varför tror ni alla tillfrågade toppnamn tackar nej till posten som partiledare? Givetvis vill alla sätta sig på tronen, även lilleputten Pagrotsky och fe fotbollspelaredn Bodström. Men...de måste städa bland sina papper först och hinna forsla bort alla lik ur garderoberna. Och detta innan det blir dags för nästa stormöte. Pappa B

måndag 23 januari 2012

Gissa vad Comhem säger?)

...vi har gjort en felanmälan. Har du någon elkabel, 12 v 2,5 amp testa med den. Du får ett meddelande när vi sänder en ny. Fungerar inte den så skickar vi en ny box som du får installera! Hurra vilken service!!! Nu skall kundtjänst kontaktas, avtalet gällande bredband/telefoni skall annuleras annars blir Sveriges gladaste man riktigt förbannad. De stackars pojkar och flickor som jobbar på supporten kan ju inte klandras för att de jobbar på ett dåligt företag, så jag är inte elaka mot dem. Pappa B

Comhem rena skiten!

Förbannade Comhem! Nu har routern gått sönder och allt står stilla. Skulle sända bilder, men allt är dött. Detta Comhem Abb. har djävlats ända sedan första dagen. Har högsta hastighet 200 men har aldrig haft mer än 145, en gång. Har testat och ringt för att höra vad deras garanti säger då man betalar för 200 och får under 100 i hastighet. Kommer aldrig fram hamnar på 31 plats i kön. Nej nu är jag less. Skiten både tele och internet åker ut ur huset. Omedelbart! Och mina vänner ute i etern, akta er för detta! Tack iPhone för att du fungerar http://www.youtube.com/watch?v=9NhDchCb5Q0 En riktigt besviken pappa B Detta är säkert den 50:e gången det krånglar

söndag 22 januari 2012

Skrota Migrationsverket och alla idioter som arbetar där!

Sverige det förlovade landet för de flesta invandrare?
Hon kom hit från Iran 2008, flydde från sin pappa som skulle gifta bort henne med en äldre gubbe (en stut i min ålder) Att det blev Sverige var att hon hade sin mamma och hennes nya man här. Idag arbetar Seiran Shatery på en Folkhögskola här i Angered. Ett jobb som hon trivs utmärkt med. Hennes arbetsgivare och arbetskamrater trivs med henne likaså. Med andra ord en ung invandrarkvinna med fast arbete, en tjej som vill vidareutbilda sig, lär sig svenska och är en tillgång på den svenska arbetsmarknaden.
Nu skall hon utvisas - hon tjänar för dåligt!

Vad är detta för djävla ordning. -Vi har inte kommit fram till summan 13.000 kronor av en slump. Det är noggrant uträknat vad som anses rimligt för en person att leva på, fortsätter Alejandro Firpo, jurist och enhetschef på Migrationsverkets enhet för arbetskraftsinvandring. Han tillägger att Migrationsverket också har som mål att se till att asylsökande inte utnyttjas på den svenska arbetsmarknaden.

Här finns alltså en 26-årig tjej med jobb. En tjej som tjänar 11.640 kronor i månaden. Hon trivs med sitt arbete och har siktet inställt på att vidareutbilda sig, eventuellt på Chalmers. Hon klarar sig väl på sin lön genom att dela lägenhet med en god vän. Men nu skall hon enligt Alejandro Firpo (borde ha varit clown på cirkus Scott) utvisas!
Under tiden drar det runt en herrans massa invandrare som inte tjänar ett öre utan endast går på bidrag. De har ingen större motivation att få ett arbete heller det kan man nästa räkna ut med den del man sitter på då de gått samma runda runt torget i Angered de senaste tio åren. Skicka hem dem med omedelbar verkan och låt de som har skaffat sig ett arbete, en fast punkt och har viljan att anpassa sig till våra regler och förordningar stanna kvar. Det är ju dem vi skall hjälpa och ta hand om. Inte drägget som rycker väskor av gamla tanter, mördar och våldtar unga svenska flickor, bränner bilar eller stjäl och skapar otrivsel runt våra hem.

Sedan alla mina vänner, vi som inte tjänar 13 000 kronor i månaden, vad skall de göra med oss? Jag har hämtat hem en tjock bunt med broschyrer från resebyråerna i stan i veckan. Håller på att jämföra en del patser där det verkar vara ganska lugnt och skönt. För enligt Migrationverkets clown Alejandro Firpo så är gränsen för att få vara kvar i Sverige 13.000 kronor i månaden. Jag har bara 6.200 kronor så jag bereder mig på att bli utvisad, liksom många fler av mina pensionärskamrater. Till er som sitter och styr i kommunen och migrationsverket - Skit ner er!

Skidornas kung -Super-Dario Cologna- !

Isakall lät han Canadas Kershew köra musten ur sig på de två första varven. sedan satte han in stöten och var nästan 25 sekunder före över mållinjen. Dario Cologna är nog årets skidkung, inte minst när Northug ligger hemma i Norge och vilar efter utpumpningen i Tour de Ski. Att Schweitzaren tagit skada av sin Tour vinst, det ser man inga spår utav ännu. Hans överlägset eleganta och kraftfulla åkning får de andras framfart att se mer eller mindre amatörmässiga ut. Den alltid krigande Lucas Bauer hade också sparade krafter inför det sista mycket tunga varvet i Otepää och passerade canadicken i mål. Bauer som aldrig varit sämre än två någonsin i Otepää flinade glatt när han gled över linjen.
Svenskarna med Hellner i täten och en "pånytt född" Johan Olsson gjorde vad de kunde men räckte inte ända fram. Man kanske ändå skall vara nöjd med deras insats även om di inte hamnade bland topp 5.

Snart skall damerna ut på sin mil och det lär nog inte fladdra förbi så många vitfärgade åkare högst upp i listan. Kanske Kalla kan ta revansch liksom Ingemarsdotter. De andra borde nog ta en vilodag med lite varm choklad och en sockerbulle istället för att plåga sig runt i 10 kilometer, de kan ju bli svettiga och sedan dra på sig en förkylning.
pappa B  

Persson och Björndalen, föredettingar!

En saga tar alltid slut, förr eller senare. De flesta får ofta ett lyckligt sådant. Men nu, med facit i hand så tycker jag att den store utförsdrottningen Anja Perssons saga börjar grumlas allt mer. VArför? Ja, varför skall man hela tiden envisas med att komma igen och komma igen. Titta bara på mediasugne Foppa Forsberg som linkande tar sig ut med en plånbok så full av dollar att ingen orkar med att lyfta den. Ändå skall han envisas med att snöra på sig skrillorna om och om igen. Det har inget med hockeyn att göra, det är bara tanken på att inte få synas i media och bli bortglömd, ställd åt sidan när man tänder belysningen på scenen, som drar.

Skidskyttekungen, den suveräna Ole Einar Björndalen håller på att bli likadan. I går nere i Antholz lyckades han i alla fall bli tia, inte illa. Men under resten av säsongen har han knappast hittats bland de 20 första i prislistan. Jag tror att han vill åka VM och sedan lägger han av.

Har de andra blivit så många klasser bättre?
Nej då, det är bara Persson och Björndalen som blivit sämre, det är den eländiga sanningen. För oss svenskar kan vi ju glädjas åt Fredrik Lindströms uppvaknande och det skall bli spännande att se honom åka sista sträckan i dagens stafett. Kan han reparera de eventuella bommar som hans lagkamrater eventuellt drar på sig. litar inte ett smack på andre sträckans Magnus Jonsson, och inte på Ferry heller för den delen. Fast Björn kan ju åka fort om det skulle behövas för att ge Fredrik de bästa förutsättningarna från start.

För Perssons del så blir det att sitta i värmestugan och dricka choklad för hon missade och kvalade inte in ens in till andra åket i går. Hon var 4,71 sekunder efter segraren, en hel evighet då man snackar storslalom.
Nu sätter jag mig i skinnsoffan och tittar på herrarnas 15 km i Otepää. Håller tummarna för att det skall gå bättre idag än det gjorde igår. Då flippade samtliga sprintåkare ur rejält.
pappa B

"De bästa tankarna kommer efteråt"

lördag 21 januari 2012

Dagen då vintern kom farande...

När vi gick ner till gymmet idag så började det snöa
...då fungerade staden och kommunen exakt som alla de tidigare vintrarna jag upplevt här i väst. Var fan har vi ställt snöskyfflarna och var är alla chafisar till våra plogbilar? Jasså, vi har inga plogar till bilarna framme.....heller?

Hur ända in i bänken kan man vara så tafatt och bli så överumplad när det kommer snö. Jag tillhörde idioterna som gav mig ut på vägen. Jag hade lovat min gode vän "Länsman" att hämta honom och hans lilla prinsessa uppe vid Landvetter när de kom hem från miljonskrapet på Nyhetsmorgon. På vägen ut till Landvetter syntes det inte till en enda plogbil, innan jag kom fram till den branta backen ner mot centrum. Där smög en plogbil fram med sandaggregatet påslaget.
Vi har ju "Koreanen" en rejäl fyrhjulsdriven bil och själv har jag ganska många år på vintervägar så det var inget problem för mig. Men på vägen upp så stod flera bilar och spann utan att komma sig ur fläcken. Sommadäck och på tok för tung högerfot? Här på Poseidon där vi bor kom man i alla fall fram med en traktor ganska fort, och det vill jag säga att de tjejer som har hand om gårdarna här hos oss i Angered, de gör ett sjuhelvetes bra jobb.
pappa B
När gumman och jag gick hem från gymmet såg det ut så här!

Lugn som en filbunke i TV-rutan

Kolla in grabben! Stilig med röd slips och skinnvästen på.
Min gode vän Kenneth "Länsman" Fredriksson var lugnet själv när han stegade in i TV-studion för att skrapa fram antal år och beloppet som han vunnit på sina tre klöver. Trisslotten köpte han nere på OBS i Bäckebol när han och frugan Barbro var och handlade före jul.
Jag skjutsade dem upp till Landvetter i går och när jag önskade lycka till så plirade han med ögonen som bara den här gubben kan och så sa han; -Du Bernt, jag är så djävla nöjd som det är så vad det än blir är det en storvinst. Och Barbro hon var kanske lite pirrigare men det var nog mest för flygturen upp till Stockholm hon oroade sig för. Här kommer några bilder från sändningen i TV4. Lugn som en filbunke stegade han fram,Plockade först ut lotten som skulle visa hur många år han skulle få den kommande vinstsumman. 10-år skrapade han fram. Sedan var det dags för beloppet som hamnade på 15.000. Idag hämtar jag hem dem från Landvetter och det enda eländiga med detta är ju att nu tappar han bostadsbidraget om han måste in på ålderdomshemmet.


Jag tror nog att "Länsman" och lilla Barbro kommer att ta sig en underbar tur med Hurtigruten när vädret bjuder på sol och värme och det är dem väl unnat. Vackrare båtfärd får man leta efter. Sen blir det nog någon fiskeresa för gubben, det tror jag nog.
Grattis gamle vän, snyggt jobbat och hornper tar dig om du inte kör med röd slips nästa gång vi beträder Surtesjöns is, du går som vanligt först ut på isen för du kan ju simma.....
pappa B

"Vill du bli glad för en kväll, sup dig full
 Vill du bli lycklig för en vecka, slakta en gris
 Vill du bli lycklig för en månad, gift dig
 Vill du bli lycklig för hela livet, skaffa dig en trädgård"

fredag 20 januari 2012

Klar fördel när man bor på Västkusten!

Detta blir vårt fredagsmys. Trollen käkar marinerade revben men kvinnan och jag vi smaskar i oss lite färska räkor och vin. Sitter som en fläskläpp under ett rallarslagsmål. Dessutom är det ju ganska hälsosamt?
pappa B

"Vinet avslöjar vad som tynger en mans hjärta"


Seger till Fredrik och Hanna börjar hårdträna...

Kolla lilla Hanna!
Nu laddar hon upp på allvar, lilla Hanna nere på sportlife här i Angered. Nu börjar hon jakten mot ett ännu bättre liv. Hårdträning och matplanering skall göra den lilla damen ännu vackrare. Jag skall tjuvkika på henne och se hur hon förvandlas.
Kommer med en ny bild lite då och då....

Fredrik Lindström tog sin första världscupsseger då han vad skidskyttesprinten nere i Antholtz idag. Grattis och nu har den unge grabben kommit in i värmen för att stanna. Alla herrar hade bra skytte idag men Fredrik hade bäst fart på skidorna också. Bara att lyfta på skinnkepsen och gratta hemifrån skinnsoffan.

Har klarat av dagens pass på gymmet med bravur, var ganska stark och har även knatat 5 km i ganska snabb fart. Så nu kan man både vina och wirra under fredagsmyset utan att skämmas. Ligger på superplus då det gäller jakten på de lömska kcal som förvanskligar min stiliga kropp.
pappa B

"Ungt blod hetsar mer än vin"

torsdag 19 januari 2012

Vilodag och skallebang!

Rena djungeln är det nere vid Lärjeån. Lite spännande, finns det krokodiler här?
Här får inget röjas eller fraktas bort.
Hela dalen utefter Lärjeån är ett skyddat
 naturområde
Området nere vid Lärjeån får inte röras. Det skall se ut som det gör. promenadvägarna blir smalare för varje år då leran ger vika och glider ner i ån. På bilden är det en del av avrinningen från Angered Centrum som kommer ut och bryter igenom lervallarna fram till själva ån. Jag lade min promenad efter den här vägen idag bara för att få lite ombyte från de mest vanliga sträckorna på våra promenader. 5 ganska lätta kilometrar fick jag ihop och i övrigt har jag lagt in en vilodag idag.

Jag har nog fortfarande kvar lite av förkylningen för idag dunkar det i skallen mer än normalt. Fast det är ju bra att det värker, då finns det förhoppningsvis något där uppe som kan värka. Ikväll skall Tyskland besegras, vilket jag verkligen hoppas att de svenska killarna klarar av. Men...helt säker är jag inte. Magsjuk har ju börjat florera i den svenska truppen och med lös mage stoppar man inga tyska tankers, den saken är klar. Sosse manifestet går hårt åt Juholt, det rapporterar Expressen i sin app. Flera av de höga partikamraterna vill att han skall avgå. sitter han kvar fram till sommaren? Jag tror det inte utan nu får man börja om från ruta ett igen. Krismötet på Sveavägen 68 har inte varit någon lätt match för Juholt.

LO-basen, Wanja Lundby-Wedin var inte nådig och pressade honom hårt (Inte snyggt då man nyss haft egna lik i skrubben). Flera ledamöter kräver hans avgång. Detta lades fram av Västernorrland genom Elvy Söderström.
Juholt själv står som ett frågetecken och skyller hela tiden på medierna?

pappa B
"Man skall inte stryka smör på fläsket"

onsdag 18 januari 2012

Jag visste att de fanns....

Bli pigg och glad! Gå med i Hälsovakten!
 ...äntligen har jag hittat det jag söker, eller rättare sagt de har nog hittat mig. Fick ett mail från Hälsovakten och någonstans i mitt bakhuvud ringde en klocka som sa att jag skulle kolla in detta. Hälsovakten var hade jag hört detta tidigare, jo efter att har pratat med grundaren, Julius Glaser, professor i oorganisk kemi så trillade poletten ner. Jag har faktiskt testat detta redan 1997! Ett helt fantastiskt program, nu på Internet. Tidigare fanns det bara på en CD som du kunde gradera upp eftersom nyheterna växte. Det här alla mina vänner skall ni verkligen ta er en titt på. Gammal som ung fet eller inte, här kommer ni att få all den hjälp ni behöver för att hålla ordning på resten av ert motions och ätbara liv. Ett bra program som dessutom är roligt. Nu klickar ni in er på den här länken -HÄLSOVAKTEN- och går in och anmäler er på den fria Demoversionen som finns. Det kostar dig inte ett endaste öre och tycker du att detta passar dig så anmäler du dig bara när demoveckan tagit slut (eller tidigare om du vill det) Jag börjar köra min demovecka idag och har redan fyllt i alla de kcal jag förbrukat så här långt på dagen och även den motion jag gjort. Har satt mitt mål 85 kilo, som skall vara i hamn i mitten av april. Fega inte ur nu utan passa på, du ångrar dig inte.
pappa B 

Hej vad det går....

Passet är slut, Sophie övervakar abslappningen innan kaffet.
...så var dagens cirkelträning ett minne blott. Den här onsdagen var det betydligt fler än när vi slutade förra året. Månne det vara givna nyårslöften som satt sprutt på några av gubbarna och gummorna här i vårt område.
Hur som helst Sophie kör hårt och jag och flera av mig tycker synd om henne då hon inte fått den musik hon behöver. En så pass stor organisation som Sportlife borde ju fått tummen ur och tagit fram lämplig musik till den som skall leda gruppen, eller?

En kopp kaffe och en ostmacka sitter finte efter passet.
Här sitter några av damerna och laddar upp.
Som det blev idag så var det en enda röra där man inte hade mycket koll på hur länge man skulle köra varje övning vilket skapar viss kaos mellan stationerna. Nu håller vi tummarna att Sophie får den hjälp hon behöver med musiken så det blir ordning i leden. Annars kommer gruppen att tunnas ut vilket inte alls är kul.
Vi är ett glatt gäng med goa gubbar och gummor som sliter i vårt anletes svett för att försöka få stelna leder och ömmande ryggar att fungera. Idag var det mycket balansövningar - väl så viktiga för oss som fyllt år för många gånger. Man är ju inte den vigaste i släkten för tillfället :o)
pappa B

"De största tiggarna sitter vid kungens bord"

tisdag 17 januari 2012

Man blir rätt så yr i huvudet..

Denna vitlök är gjord av is!
Finns på Ishotellet i Jukkasjärvi
..ja skall man hålla kolla på alla sorters tandcreme, tandborstar och munsköljar som florerar ute på marknaden. Jag har en helt vanlig tandborste utan el- eller turbodrift,inga baklysen, automatisk florskölj, blinkande diamanter antispinn mot ilande tandhalsar eller högtryckstvätt, inbyggd tungrengörning eller musik. En helt vanlig tandborste. Använder Colgate och skall munnen sköljas tar jag ett par droppar vademecum i ett glas ljummet vatten och gurglar mig med.
Tittar du på reklamkanalerna 3, 4, 5 och 8 då blir du överöst med tandcremer, borstar och supersköljmedel. En djungel helt enkelt.
Jag käkar vitlök, rå, nästan varje dag och borde förmodligen lukta som ett sopnedkast i näbben. Men det gör jag förmodligen inte för alla människor stannar kvar i min närhet och ingen ryggar tillbaka då jag öppnar truten.
Nu väntar jag på den uppfinning som gör att man sväljer ett litet luddigt piller när man stiger upp och så trillar det ut genom röven fram på kvällen och hela kroppens tarmsystem är putsat och klart.
Vänta ni, det är på G. Kinererna forskar redan.
pappa B
"När fattigdomen kommer in genom dörren
flyger kärleken ut gnom fönstret" 

måndag 16 januari 2012

Det blev rena rama skridskobanorna i morse...

Likt dimman i Lütsen låg smoggen över Angered och vägarna var isgator
Jag laddade upp och tänkte ta en promenad, kände att det var aningen kyligt och valde bort Rannebergsrundan mot den lite kortare Dagisrundan. Men...men när jag väl kom ut så insåg jag direkt att det skulle vara förenat med dålig träning och farlig promenad att ge sig ut på promenadvägarna.
Det var rena isgatorna och det var bara att vända om in igen. Den tunga dimman, fukten och minusgrader gjorde det livsfarligt att ta sig fram utan dobbar under skosulorna.

Väntade till klockan blev halv fyra då det hade släppte med den värsta ishalkan och tog mig runt vår Dagisrunda på 3,4 km på en bra tid. Målet längre fram i vår är att ta mig runt på 25 minuter, då skulle jag känna mig ganska nöjd, den är ganska tuff med 2 kilometer motlut i början, sedan planar den ut den sista kilometern.
pappa B

söndag 15 januari 2012

Idag blev det fullt pass...

Phu..nu kunde jag inte hålla mig längre, fullt pass nere på Sportlife och det känns väldigt fint. Fast jag undrar om det är lika behagligt i morgon. Fast 14 dagars vila skall väl inte ha sopat 3 månaders träning helt under mattan?

Här ser ni Hanna beväpnad med en kollosal avbitare, en bultsax dessutom.. Hanna jobbar inte som tandläkare utan är en av tjejerna här på Sportlife i Angered. Hon har nyss varit nere och hjälpt en kund att få upp sitt lås då nyckeln inte fungerade.
Snacka om rejäla grejer. det är bäst man passar sig så hon inte kommer med sitt vapen... Nytt pass imorgon!
pappa B

Vilket djävla fusk!!!!!!

Här kämpar Gunnar 50 år stenhårt under hela tävlingen och så inför sista fighten, hinderbanan kommer en liten Mohamed in, frisk och utvilad och får kliva in i tävlingen.? Nej nu djävlar får det vara slut. Gunnar är vinannaren här får TV-producenten och de ansvariga ändra reglerna. Att en skadar sig då är det förbanne mig walkover och den som fortfarade är vid liv vinner. Detta är stor skam och jag hoppas att hela svenska folket som tycker om lite fight och djävlar anamma reagerar. Ändra reglerna, Gunnar är vinnaren vilket fiasko annars!!!!
pappa B

fredag 13 januari 2012

Nu är kluckandet ett minne blott

Idag kom mannen med den långa slangen och tystade kluckandet i
 diskbänken. Nu är det tyst och lugnt i köket igen.
I sex månader har vi haft ett djävla kluckande i köksavloppet. Har sagt till områdesvärden men det verkade vara väldigt segt att få det åtgärdat. Till slut när det inte rann ner i avloppet då skickade man hit en rörmockare. Han fixade avloppet, men skakade bara på huvudet och skrattade åt kluckande som inte fösvann i och med att avrinningen fungerade. -Det är djävligt dåliga stammar sa han menade att detta måste man trycka för att få bukt med.Trycka? Jag fattade inte ett smack. Ingen väntan här inte, nej minsann. Han ringde direkt och nu kom det en trevlig ung kille, gaddad värre än mig. Slangar och rörstumpar monterades på avloppssröret och det brakade loss.

-Jag har aldrig hört något sådant här under hela min tid i branschen sa han och skrattade lika mycket som rörmockaren. Det har varit ett djävla oväsen så fort man hällt ut ett glas vatten och ännu värre när man tömt ut potatisvattnet.
Men nu jäklar är det tyst, det kommer att bli riktigt långsamt när kluckandet nu försvunnit.
pappa B

torsdag 12 januari 2012

Två enkla frågor, svara gärna om du hinner!

Tror ni att det finns Italienare som älskar Falukorv?
Tror ni att det finns Italienare som tycker ett dricka en rökig wirre är som att sitta i en garderob med en som bolmar på en cigarr?
Sug på den här och svara gärna. svaret får ni när jag sänder radio i morgon (senare i dag).

onsdag 11 januari 2012

Proteinbomb till lunch...

En rejäl baconomelett och lite färg fick bli dagens lunch.
Jag har inte slutat att äta helt, även om en del tror detta. Har bara struntat i att fotografera allt jag kört i i ansiktet under de senaste dagarna.
Idag blev det en omelett på tre små ägg med bacon och ost, gurka och tomater, som  ger färg åt maten.

Som extra intag mellan frukost och lunch så mixade jag ihop ett äpple, Proteinpulver och mjölk till en supergod smothie som slank ner i ett nafs. Snacka om uppladdning utan att det kommer att ske någon våldsam förbränning. Kör lite hantlar här hemma och så gummiband bara för att inte trilla ner på ruta ett helt och hållet.


Bästa mellanmål
Många gånger så skrattar man åt alla reklamtrix vi blir överösta av via radio, TV och dagsmedia. Minska i vikt med äppelcider, bli 5 kg lättare på en vecka, banta med Lill-Babs ja knepen för att lugga oss på pengar är  verkligen varierande. En TV-reklam som jag däremot vet fungerar är denna med Olo (se bilden). Jag har börjat äta den som mellanmål och mår fantastiskt bra. Magen är perfekt och dessutom smakar den verkligen friskt och gott. Jag äter två varje dag en mellan lunch och middag och en innan jag kryper ner under täcket. I reklamen så lovar de pengarna tillbaka om man inte är nöjd och märker någon skillnad efter 14 dagar. Det gör jag, fast jag är ju jättenöjd så jag skall maila till företaget och fråga om de inte kan bidraga med några förpackningar eftersom jag tycker att den är så bra. Det måste väl funka, eller vad säger du? Nåväl, nu ser ni att jag fotfarande äter och mår bra. Hade tänkt ta mig ut en vända idag men det får nog bli lite senare för just nu hinner jag inte. Helena Ekholm har just fått kliva upp på prispallen som tvåa efter finskan Mäkereinen. Får väl ge Ekholmskan en liten applåd. Den här framgången  behövde hon nog inför avslutningstävlingarna i skidskyttet framöver.
pappa B


"Små tjuvar hänger man, för de stora ska man ta hatten av"

Livet rullar vidare...

...och jag är fort farande täppt i näsan, hostar så att tavlorna på väggen här hemma rör på sig. Det var då själva fan vad segt detta blev. Missar dagens första träff på gubba-dagiset då jag inte vågar gå ner och ta i för kung och fosterland. Hoppas däremot att jag kan mjukstarta på lördag/söndag och sedan vara redo för nästa onsdag. Knepigt, men jag kände mig mycket bättre innan helgen men så började hela skiten om igen.

Decembervinter i Angered julen 2010. Snö och kallt.
Nåväl, rå vitlök får utgöra en stor procent av intaget de närmaste dagarna även om resten av familjen håller sig på armlängds avstånd från gubben. Idag blir det radiosvammel också, en liten kort snutt då jag inte varit ute och rört på mig och hämtat influer från bygden och grannarna  på några dagar. Började dumt nog med en ny saga som jag inte vet hur den skall fortsätta, föll för lyssnartrycket måste jag erkänna. Men har man tagit fan i båten så får man ju ro honom i land.
Kolla så vackert det var på vår gård i december 2010. I fjol regnade det mest hela tiden, och inte så pass snö att det knarrar under skosulorna har vi fått så här långt in på det nya heller. Visst är det konstigt. Vädrets makter lever ett eget liv och det kanske är tur det. Annars hade nog säkert någon knäppgök varit framme och manipulerat med detta också, var så säker. Tänker under alla omständigheter klä mig varmt och ta en promenad ute i det fria idag, håller på att gå i taket av att inte få bränna lite krut.
Kommer nog insmygandes hit i kväll med lite skvaller eller annat skrot, du kan väl titta in och kolla. Ha det så bra tills dess och var rädd om er.
pappa B

"För en myra är daggen som en översvämning"

tisdag 10 januari 2012

Ett ljus har slocknat...

Ett ljus har slocknat
Ett stort, varmt hjärta har slutat slå. Beskedet kom från hans son, Krister. Min barndomsvän, min lekkamrat och vapenbroder hemma i Porjus, Lennart "Bullis" Mossberg har somnat in för gott. En hjärtattack satte stopp för hans fortsättning tillsammans med oss. Alla mina tankar går till hans anhöriga, som jag vet har det extra svårt.
"Bullis" var en glad skit, ingenting var omöjligt. Vi dansade runt hemma i byn, vände på våra "jägarhattar" bak och fram och hade halsdukarna slängda över axeln, Vi sov skaföttes på en parkbänk uppe i Gälliviare då vi missade taxin hem efter en trevlig danskväll på Folkets Hus. Vi grävde ner två 9 mm partoner en dag när det var lågvatten i älvfåran nedanför första hängbron. De skulle vara bra att ha om fienden kom någon dag. Tyvärr hade det inte hjälp med två pistolkulor mot den fiende som kom och tog "Bullis" ifrån oss. Mot honom hjälper inga kulor i världen. "Bullis" spelade boul, så länge han orkade, -Gumman har tagit över på heltid sa han sist vi talades vid i telefon. Sista gången vi sågs var vid Boule-SM här i stan för flera år sedan, men vi höll kontakt via telefonen. Pistolskyttet var en av hans stora intressen. Jag vet att han var stolt efter det sista uppdraget, den stora SM-tävling man genomförde i Eskilstuna i fjol. Givetvis kommer "Bullis" alltid att finnas kvar i minnenas värld, men han kommer aldrig mer att ringa mig, han kommer inte att skicka nya avsnitt till den humoristiska deckare vi höll på att skriva tillsammans - en kioskvältare, kallade vi den för och skrattade tillsammans varje gång vi levererade texter till varandra. Om boken någonsin kommer ut, det vet jag inte i dagsläget. Jag sänder mina varmaste hälsningar till hans familj, fru och barn, övrig släkt och vänner. Jag böjer mitt huvud och säger: Vila i frid min gode vän, Gud vare med dig!
Besse

måndag 9 januari 2012

Härliga måndag...

Jävlar vilken snubbe, rak i ryggen och med fast grepp.
Man hittar en massa roliga bilder från förr när man har börjat scanna sina öden och äventyr som numera ligger på negativ och dia. Här dansar jag nere i Frankrike under en pressresa där vi besökte en stor anläggning för galopphästar. Detta vad VD:n för hela anläggningen och givetvis måste pappa B känna lite på damen.
Den store globetrottern och resejournalisten Bo Fhurman från Skellefteå tog bilden.

Danen efter klättrade vi upp på ytterst vilda galoppörer för att skumpandes transporterar tur och retur till havet. Man var nog inte lika självsäker på hästryggen som på dansgolvet. Det var ovanligt högt ner till marken och min "havremoped" önskade gå som han själv ville och stack iväg ibland. Övriga truppen var förskräckta över mitt agerande på hästryggen. -Hur kunde du sitta kvar, frågade vår guid? - Jag höll honom i öronen svarade jag.
pappa B

"En klok falk skyler sina klor"

söndag 8 januari 2012

Idag kommer avgörandet!

Så här ser det ut när dagens skidåkare kommer upp på toppen i finalen.

Idag avgörs Tour de Ski. Jag tror ingen kan rå på "Super-Dario" han vinner igen. Lugn samlad och ödmjuk kommer han att fara upp för slalombacken i Val di Fiemme. Han har 1.20 på sig innan den frustrerade, vildsint satsande Petter Northug släpps från startfållan. OK, det är bara 9 kilometer upp till toppen men de sista 3 med en stigning på 400 meter. 45 sekunder efter Northug är det dags för Marcus Hellner som via ett kanonlopp i går nu startar som tre bara tiondelar före Devon Kershaw. De två kan tillsammans sätta superstress i benen på Petter som kan spränga sig själv i jakten på Cologna. Att segern i mina ögon, solklart för tredje gången, hamnar hos den duktige Schwitzaren.

Hur det går för Kalla? Ja hon har ju motor och är lagom elak den lilla halvfinskan så hon kanske kan behålla sin fjärde plats och det får vara godkänt. Hur som helst blir det TV-soffan när det hela drar igång och mellan damerna och herrarna blir det skidskytte. En fin TV-söndag för oss som gillar skidåkning.
pappa B

"Halvkväden visa har varken huvud eller svans"

Kolla vad jäntan fixade till...

...det är inte lätt att ha låg profil på intaget när ens lilla dotter plötsligt försvinner in i köket och en timme senare kommer ut med ett fat med nybakade CupCakes med chokladsmörkräm. Riktig inget halvfabrikat här inte.

Nu är förvisso smöret slut och florsockret med men vad tusan, det finns ju fortfarande affärer som säljer dessa livsmedel. Hon fick en bok av sin ena kusin, en tjock liten rackare, boken alltså. Fullproppade med supergoda recept på bara CupCakes. Den lille, nåja hon är ju 13 år, älskar att baka och laga mat. Någonting som hennes fader backar upp så mycket det går.
Så emellan våra fighter så är vi superbästisar och hon bakar och grejar inne i köket så det står härliga till.
Vad säger ni om detta?
Först bakade hon och kom in och bjöd mig och storebror, sedan fotograferade hon och sände mig bilden på mail. -Det ser väl inte så tokigt ut lilla pappilappi (hon kallar mig så när hon är på bra humör). Både bilden och CupCaken blev jättefina och mycket goda dessutom.

Städningen den tar jag eller mamma hand om för det är inte alls lika roligt. Idag har kvinnan åkt till "Jerusalem" för att hälsa på sina föräldrar och då dansar givetvis råttorna på bordet. Vi åt palt till middag med smör (resten gick åt till smörkrämen). Mjölken tog också slut vid paltfesten och ingen av oss ides gå ner till ICA för att proviantera. Skåprensning bjöd på fullkorns spagetti kokad i grönsaksbuljong och en god köttfärssås. Saft till juniorerna och sista julölen till mig. Nu har det blivit ny dag för länge sedan så jag tänkte krypa ner under täcket.
God morgon ni andra, vi syns i morrn.
pappa B

"Om din ovän förargar dig, ge trumpeter till hans barn"

lördag 7 januari 2012

Tåg i Frankrike det måste man prova..

Att susa fram genom vinlundarna sittandes med ett glas förträffligt rosé i 300 km/tim utan att märka av hastigheten, det är fantastiskt. Det enda man märker av hastigheten är att kreaturen som står närmast banvallen har hornen liggandes utefter ryggen och att det absolut inte går att räkna telefonstolpar.
Man köper sin biljett nere på stationen och den måste vara stämplad innan man hoppar ombord. Givetvis väljer man ett TGV-tåg, (Train á Grande Vitesse), ett av världens snabbaste tåg på marken. Här finns både första och andra klass och för en biljett av bästa sort, mellan Paris och, ja säg att vi vill ner till Dijon för att köpa lite senap så får man punga ut med ca 750 frf, vad nu detta blir i euro. På en och en halv timme är du på plats och kan frossa runt bland senapsburkarna.

Den sista delen av TGV-linjen, TGV Atlantique till Bordeaux gjordes klar i september 1990 och skall således snart fira sitt 25 års jubileum. Ni skall veta att dessa tåg har slagit ett fantastiskt rekord (jag var inte ombord just då). Den 18 maj 1990 sattes världsrekordet under en testkörning, hastigheten uppmättes till 515,3 km/tim. Då jäklar skall man inte stoppa ut huvudet för att vinka åt släkten.
pappaB

Om tre dagar smäller det...

.... då drar cirkelträningen igång för oss gamla gubbar och käringar  nere på Sportlife. Nu är det klubbens PT Sophie som skall hålla i trådarna och jag bävar för vad som komma skall. Jag tror att hon kommer att piska oss gubbar extra mycket. Hon är den typen, den lilla värstingen....minst en minut på plankan, fy för den lede.

Man kanske skulle försöka med lite fjäsk? Njäää hon köper nog inte det. Får väl kämpa på och göra så gott en kan. Jag har ju möjlighet att hota lite med kameran och bandspelaren det kanske får henne att mjukna lite...
En utförlig recension av passet kommer givetvis på eftermiddagen, var så säker.
pappa B

"Livet är kort, konsten är lång"

fredag 6 januari 2012

Då testar vi med en liten videosnutt

Jag hoppas att detta fungerar för då kan jag ju fortsätta att jaga runt med både kameran,videokameran, bandspelaren och pennan och då kommer ingenting att sitta fast det kan ni ger er tusan på. Detta  är Magnus, mannen bakom alla fantastiska Sportlife anläggningar runt om i landet. En glad kille som handplockar sina medarbetare som också strävar efter hans motto "Power to the people". Jag är en sann Sportlife gubbe till 100% och jag kommer även att visa upp lite klipp från de olika träningarna i Angered under året.

Nu får jag börja om från början!


Nya funktioner, nya bildinlägg och de flesta tycker att det blir bättre. Då får väl jag ställa in mig i ledet och försöka få ordning på detta jag med. Tycker de nya bloggarna att detta är bra så hakar jag p så får vi ser vart det bär. Nu skall jag testa att lägga in några bilder här så får vi se: Här kommer en bild från min lunch den 2 november. den ser ju inte så tokig ut eller hur? Det svåra är att jag inte kan få bilden dit jag vill, det stör vansinnigt mycket.
 Flera färger har jag fått tillbaka, det tackar jag för!

Om nu inte detta skulle fungera så får jag väl maila och be att få tillbaka den gamla ordningen igen, det är inte värre än så. Vad tycker ni, tror ni att detta blir bättre?

Viss tusan blir man bedrövad....

..här beställer man hem en påse Eucalyptus-Menthol, de små bruna pillren som tillsammans med ett glas varm mjölk fick hostan att försvinna i ungdomens år. Hem kom en påse som nästan såg likadan ut som dem jag minns från förr. Att man gjort om och plockar bort detaljer på sjuksköterskan och gubben i sängen det skiter jag i, det är väl tidens gång, att förenkla. Men, att man dessutom tagit bort både smak och kraft från pillerna i påsen det blir jag både förbannad och besviken på. Efter sju piller i ett glas varm mjölk som fick vilken rallare som helst på fötter så tryckte jag ner 12 piller i den varma mjölken och kraxar nu värre än vad jag gjorde tidigare. Att Kanold inte längre står för produktionen utan den numera sköts och drivs av Leaf, är nog boven i dramat. Minsta möjliga tillveknings och disributionskostnad ger avkall på plillerinnehållet. Det blir ett kraftfullt tummen ner för detta i framtiden, den saken är klar.

Nu återgår jag omedelbart till vitlök och wirre, det fungerar fortfarnde om man inte helt plötsligt börjar genmanipulera vitlöken för att få bort doften. Det är ju denna som håller troll, elaka käringar och annat otyg borta...så gen fan i den!
pappa B

Tonårspappa kräver sin man...

Att ha en 13 och 14-åring hemma kräver att man hela tiden är på tå. Grabben, snart 15 ägnar sin mesta tid åt att spela online med sina kompisar, läsa fisketidningar och knyta flugor. Dottern lever ett fullmatat liv med kompisar, skola och bakning. Just det, hon älskar att baka bara hon slipper städa efter sig, det överlåter hon så gärna åt mig. Kvinnan sliter på sitt jobb för att hålla den Järnepalmska skutan flytande. Med andra ord så är det min plikt att se till att marktjänsten klaras av. En plikt som hör till då man fått vara med om att skapa dessa små oskyldiga tonåringar som inte gör som man säger, bryter alla regler, säger emot, slänger sina saker rakt ner på golvet använder 14 olika glas varje dag och vägrar att städa sina rum och kan allt så väldigt mycket bättre än en gnatande pappa.
Det är smällar man får ta!
Utslagna efter en natts gluttande på Disney Canal somnar den lilla odågan och hennes kompis i skinnsoffan. Grabben har tvingats upp av modern för att gå till kyrkan, den här helgen blir det Domkyrkan för att få lite variation på Guds ord (han skall nämligen konfirmeras till våren). Detta med lov uppfattas av ungarna som att de kan vara uppe hur länge som helst på nätterna och inte alls som någon tid för uppladdning, nej då laddar upp det gör man i skolan.
I kväll sätts den stora stöten in, nu kapas uppesittandet och gränsen för spel och annat jox sätts till kl 00.00. På lördagskvällen är ordningen återställd och de ligger klockan 23.00 helst tidigare. Protesterna är av högsta slag men totalignoreras av den tuffe fadern från norr. Under täcket senast klockan 23.00 annars djävlar....händer ingenting.

Då ligger farsgubben dåligt till i en dryg vecka innan man återgått till rutinerna då får man kredit igen. Långhelgerna är med andra ord ett taskigt sätt att bryta väl invanda rutiner och skapa kaos för ålderstigna, lagom lönnfeta fäder. Därför skall jag föreslå regering och skolminister att man skippar alla helgerna under året och slutar skolan en månad tidigare inför det så kallade sommarlovet då allt man byggt upp under året rasar, som en fis i motvind.
Det är fantastiskt roligt med tonårsbarn!
pappa B

torsdag 5 januari 2012

Nu har juryn i Tour de Ski skitit i det blå skåpet...

Först Rickardsson här om dagen. Långt utanför tätstriden och på en banan där man fläckvis hade tillstånd att lägga en skida utanför banmarkeringen, Juryn konstaterade att man måste följa regelboken och gav Rickarsson över 7 minuter i tidstillägg. Men...när Petter Northug rundade hela fälten inför målgången i det lopp som han när nog sprängde sig i och med ena skidan utanför banmarkeringen gick i mål som tvåa, fick 10 sekunder i bonus och sedan BARA tilldelades ett gult kort som inte är värt ett förbannade piss! Då tycker jag att hela skidvärlden måste reagera och slå näven i bordet. Nu befinner sig ju åkarna i ett område där mutor, konspirationer och oörlighet är obligatoriska i det allmänna livet och givetvis så vågar man helt enkelt inte ge Petter Northug samma straff som man gav Rickardsson, trots att Petter tillskansade sig både placering och bonussekunder på sin åkning. Ingen skugga över honom, han åkte för att komma förbi de andra och tog ju en rövare som gick hem.
Finns det någon som helst respekt för åkarna/ledare/länder + regelboken så borde samtliga nationer ta sina åkare från Touren och åka hem. Låt Cologna och Northug slåss om miljonen högst upp på fjället. Där kan de tas emot av de höga ryggradslösa potentater som inte vågar följa den regelbok de själva utformat då det gäller. Att göra skillnad på person är dessutom något av det värsta jag vet, oavsett vem man är, bad man heter eller gör så skall alla behandlas lika. Detta är en av de största skrällarna som verkligen stinker inom den Internationella skidsporten.
pappa B

Ser aningen mörkt ut..

Gubbaskrället åkte på en ny smäll i går eftermiddag. Febern drog iväg upp och jag var inte så kaxig som jag brukar vara. Hade tänkt ägna en tid av den här dagen ner på Svenska Mässan och hundutställningen som startar där idag, men det får nog vara känner jag. Vill ju bli av med den här snuvan så att jag kan börja träna igen. Blir nog soffan och skidåkning lika förbannat den här ärtsoppedagen. Har inte fått ordning på mikken än heller så förmodligen slipper ni mitt kraxande i radion också.
Här har ni en sann utställningstjej, Ann Paleski och hennes Irländska Settrar tillhör faktiskt världseliten inom rasen. Inte illa och som lite kuriosa kan jag ju nämna att Ann själv också tillhört världseliten i simning, inte illa det heller. En sak skall ni veta att det finns ingen sport eller hobby där det råder så mycket avundsjuka och elakhet som inom hunderiet. Här kastas knivar både högt och lågt och det råder ibland en sådan stämning mellan käringarna och gubbarna att det nästan är hemskt. Förmodligen är de lika illa bland katt- och hästfolket och varför, ja det kan nog ingen svara på.
Här, nere i Hurgada, Egypten var vi i slutet av januari förra året. Vi firade "Skogarnas Konungs" 14-års dag samtidigt. Här smyger solen ner och det är 23 grader i luften, det tror farfar att jag längtar tillbaka. Under vår vistelse där så bröt ju oroligheterna ut och kulminerade precis när vi skulle resa hem. Hotellpersonalen var mycket upprörda över händelserna i Kairo och menade att de tog musten ur den Egyptiska turismen, -Ingen vill eller vågar komma hit nu, sa vår bartender kvällen innan vi reste hem. Jag hoppas att turisterna återvänder för Hurgada var en trevlig plats. Vi har börjat insamlingen inför årets semester som vi skall försöka lägga i Croatien, om vi nu kan fylla plastburken och se över inkomstera så det finns medel för att göra resan.

Ni får vara rädda om er nu och jobba inte ihjäl er, det är ju helg igen nu med en eller två extra vilodagar, eller?
pappa B

onsdag 4 januari 2012

Usel taktik fällde svenskarna i Touren...

Idag kan vi inte ondgöra oss på Poromaa & Co utan nu var det åkarna själv som körde med röven istället för huvudet. Oturen verkar förfölja Marcus H men att så idiotiskt att spurta ikapp och förbi hela fältet då det räcker att bli tvåa i ett heat för att vara vidare det går inte att förklara på något enda sätt. En ren och skär tokblockering i skallen på Hellener. Resultat: Ingen final! = för få poäng för att klättra det som skulle behövas i totaltabellen. Marcus verkar vara i en strålande form men då är det annat som strular istället.
Kalla höjs till skyarna medn vadå, hennes robotsnack efter loppen visar att finessen och fantasin den har man inte fått uppe i Tärendö. Frågan är om hon har neskrivna svar och åkinstruktioner från lagledningen. Nu klättrade ju hon ändå ett steg på de andras bekostnad och det år väl ses som en framgång utan större krydda.

Två svenskar i semifinalen och vad händer, jo istället för att åka ihop och stänga eventuella fria korridorer då delar man på sig och släpper igenom hela fältet. Så otaktiskt att två grabbar io sandlådan ute på gården hade löst detta bättre. Jag gick och satte på en kopp kaffe och sket i upploppet. Sedan tror "Svensken alltid bäst" kommentatorn Blomqvist att Emil J kanske hade en chans att ta sig till final på tid som fyra i heatet1,1 sekunder efter i tid. Även det skull grabbarna i sandlåndan kunnat inse att så var ej fallet.
Näää, Sverige kliv ut ur skrubben och ta steget ut i verkligheten. Nu skall jag se när Northug med kort vila efter sin semifinal kör skiten ur årets finalfält, Cologna kommer att bli trea (ibästa fall) Hofner blir tvåa.
pappa B

Nu är banne mig källarn städad!

Kan ni fatta att allt detta har stått inne i en liten trång källarskrubb. Inne i skrubben finns det fortfarande en mass lådor kvar och bakom ryggen på med står ett stort lass som skall hamna i soprummet och grovsoporna. Detta är förbanne mig inte sant. Vad ända in i kråksången skall vi med all skit till? Nu har vi skakt hand på att ingenting skall sparas under begreppet "Det kan vara bra att ha". använder vi det ok, gör vi det inte så iväg med det bara.
Här sitter lillgubben på Surtesjöns is hösten 2009, Svinkallt i snålblåst och minus 18 grader. Med en militärmössa från överskottsbolaget håller han öronen varma. Idag såg jag en sida som sålde handvärmare som man kan återanvända, gång efter gång. Kontaktade dem och bad om några bilder. det är dessa som ligger infällda i bilden på "Skogarnas Konung" (nej det är inte apelsiner).
InfoHouse heter företaget som säljer dessa små handvärmare och ett par kostar bara 40 kronor. De håller värmen ett par timmar och sedan lägger man dem bara o kokande vatten, låter dem kallna, och så är det klara att använda igen. Kolla på deras hemsida där hittar du mer information.
Det här vore något för mina vilda vänner i norr, vad säger Aimotgreven?
Nu går vi till sängs, jag har trassel med min mikrofone så det blir inget radiosvammel i afton. Ja, ja varsågod, det var så lite så. God natt
pappa B

tisdag 3 januari 2012

Nu blir man bara förbannad!

Varför håller man hela tiden den svenska vallateamet om ryggen? De svenska åkarna har munkavle, de vågar inte bli förbannade, de jamsar med och ledarna och de utsända delegaterna klirar ryggar så skinnet svider. Sälj den där förbannade vallabussen som man satsat miljoner på och skaffa fram en gammal säker skidsmörjare. Kolla bara på Italien, Ryssland och Norge. Det är mycket sällan som deras åkare har dåliga skidor. Idag gled Petter Northug fem gånger så långt som Hellner till exempel.
Tyska laget har tillbringat natten i ett skyddsrum (utbildning i överlevnad) men lika förbannat åker de trikåerna av våra svenska killar. Nu får vi hoppas att vallateamet masar sig ut ur bussen och kollar läget innan det är dags för tjejerna att ge sig iväg. Även om de inte har något med tätstriden att göra i årets Tour de Ski så bör de ju få chansen att åka runt på välpreparerade skidor i alla fall. Man kan ju fråga svensken som vallar de norska skidorna, om hjälp, för ingen av svenskorna utgör något hot för det norska laget.

Nu stänger jag av TV:n och vet i tusan om jag sätter på den när det är dags för tjejerna att göra engré. Marcus Hellner en kvart efter segraren på 5 kilometer, det är ett stor djävla flatskratt!
pappa B

Huvva vilken start på det nya året...

Tror ni inte att gumman och jag hoppade på ett nytt 1000-bitars puzzel när vi plockat ner det vi lagt under julhelgen. Jajjamen med motiv från samme holländare.. Den här gången var motivet från receptionen på ett lasarett. Mycket svårt med alla små detaljer.

I övrigt så åkte jag på en rejäl smäll och sitter nu som gubbarna på hemmet med feber och droppande kran. Inte alls bra och det var länge sedan jag låg för ankar skall ni veta. Det känns ännu värre. -Du som tränat så hårt i höst sa grannen och flinade åt mig när vi träffades i svalen igår. - Skit ner dig sa jag och berättade att hela den svenska- och övriga världseliten ligger undangömda på sina mästerskap. Skulle det av någon anledning komma en person och hosta utanför förläggningen så åker halva truppen hem direkt dagen efteråt.

Det får väl bli att börja om från ruta ett på gymmet, när jag kommer på fötter igen. Så är det bara. Nu skall jag svammla i radion och sedan skall jag ner med gumman och städa i källaren, oavsett feber och rinnande kran. Det måste bara göras!
pappa B

söndag 1 januari 2012

Krutröken har lagt sig...

...det råder stillhet i Angered. Total stillhet. Hemm ligger tysta män med svedda ögonbryn, ömmande fingrar och skadade trumhinnor. Sviterna efter föraa årets bombardemang håller på att läkas. Här hos pappa B är dock livet som ifjol. Havregrynsgröt intagen, dottern ligger och myser i skinnsoffan, mamma och grabben är i kyrkan.
Oxfilén, den gröna sparrisen och mandelpotatisen, allt spetsat med en mycket god men vass pepparsås strök med. Magnumciderns kork flög som vanlig ner på grannens balkong (återfår den i postfacket senare i dag) och de två snapsglasen står i diskomaskinen ihop med resten av porslinet.
Entrérätten fick + poäng av trupperna, en lagom väl lagrad Gouda i stavar inlindade i Proscuttiskinka, värmnda i micron så att osten precis smält, en klick med örtcreme och Italienska Grissini att knapra på gick hem. Till efterrätt, som kvinnan fixar så hade hon gjort en Creme Caramel med bränt socker som också sjönk ner som en bit bomull och lade sig över oxköttet. Vad mer kan man önska, ingenting.

Nu skall ni höra! Min minsta ödla hon hoppade plötsligt upp och sa att hon skulle baka Cup Cakes så vi hade när klockan slog 12. När det händer något här så händer det i 157 km/tim. På ett vips hade hon kollat över att alla ingredienser fanns hemma, satt på ugnen plockatner de verktyg som skall till och det tog inte lång stund innan allt var klart. Eftersom jag satt kvar i köket fick jag agera vispare och här kom all min träning till god hjälp. Små fina muffins med en undebar vit chokladsmörkräm och lite strössel och succén var ett faktum. -Ring klocka ring...bombardemangen ökade i styrka, vi skålade i cider och gnagde i oss varsitt äpple som det sig bör. Sedan frossade vi i prinsessans Cup Cake till resten av Magnumcidern. Pussade varandra och önskade varandra ett riktigt Gott Nytt År. Här är bilden hon tog.

Ett nytt puzzel, den här gången med bara 1000 bitar, men svårt givetvis åkte fram på köksbordet och nu kommer vi att sitta med näsan i bordet resten av helgen. "Skogarnas Konung" avviker gärna för att köra sina bataljer på datorn och det må så vara. Vi andra tre hänger oss åt puzzlandet.

Förhoppningarna om det nya året är givetvis stora hos mig, liksom hos de flesta andra. Att familjen och vännerna skall få vara friska och krya. Att det skall gå bra för trollen i skolan och att man skall för pengar över på pensionen så man kan köpa sig en proteindrink på gymmet lite då och då. Att hoppas på fred i världen det har jag slutat med sedan den dag jag återvände från FN-tjänst i Gazabataljonen 23G. Där rök alla mina ambitioner om att det skulle bli fred i världen. Sinnessjuka ledare i samtliga världens länder som i stället för pupiller har dollar-, pund- eller eurotecken i ögonen kommer aldrig att få världens alla folkslag att fungera tillsammans.
För oss gäller det att hålla sams med grannen, inte skälla när de ställer cyklar och barnvagnar i entrén så du knappast kan ta dig in och jag skall försöka stilla mig när jag ser soppåsarna utanför soprumsdörren och ta in och slänga dem i stället.

Gott nytt 2012 till er alla.
pappa B