söndag 30 juni 2013

Det blev en trevlig dag.... till slut


idag var det segare än segt. Hade ingenting roligt att ägna mig åt. Inga ungar hemma,som körde med mig och ingen liten älskling att tjata med. Tiden gick i ultra rapid och som en liten nödåtgärd gick jag ner till gymmet strax innan de stängde. Fick ett mess från Mr Smith att han skulle gå ner och det är alltid trevligt att snacka med honom. Han kan detta med kost och träning fd. proffs som numera tipsar lönnfeta gubbar som mig och hjälper de unga förmågorna med tips och goda råd.

Linda, ärtan i receptionen skulle köra ett pass med Mr Smith och givetvis hakade jag på. Tränade inte men passade på att skjuta lite på dessa två trevliga figurer. Apropå figurer, kolla Linda, fyrbarns mamma, men vassare än vass. Varför inte hon tävlar i fitness är en gåta. Stark är hon också men olydig. mycket olydig och hon lyssnar oftast bara med ett öra, det hon hör sämst på. Nu fick hon på moppen av Mr Smith och förhoppningsvis gick detta in för tid och evighet.
De genomförde ett ganska tufft pass och jag blev slutkörd bara av att se deras jobb. Så kan det vara när man ligger ett hundratal klasser under i nivå. Men, men det är smällar man får ta vid så här hög ålder. Fick i alla fall sprätta lite med benen då musiken ökade tempo så lite svettig blev jag allt. Nåväl dessa fantastiska personer gjorde min dag, tack för det. kraftfull dunk på axeln Mr Smith, du är en klippa för många av oss nere på gymmet och kram till lilla Linda som kämpade så tappert både med hantlar, skivstänger och armhävningar. den dag du bestämmer dig för att starta upp med fitness på allvar så har du tränaren klar och fan vet om inte jag vill bli din agent och PR-man. Jag har ju några fina videoklipp, som jag kanske visar här på bloggen någonm gång, vi får väl se.
pappa B


Struntade i matlagningen, gick på restaurang...

Idag var jag lat och less på att laga mat. Har ju gjort detta i mer än 50 år, nästan varenda dag så nu när jag är ensam hemma tänkte jag att nu skiter jag i pannor, kastruller och pyssel vid spisen.
Tog en promenad ner till Restaurang Bordet här i Angered. Nyrenoverat, med en sfär av Sportbar och delvis ny, lite roligare klientel bland gästerna. De brukar ha väldigt bra mat och jag bestämde mig för att äta en ryggbiff med potatisgratäng. Har ätit den tidigare och blivit väldigt nöjd.
Valde den minsta varianten av köttbit 114 gr, då jag inte var speciellt hungrig. En gullig servitris med många år på nacken bland fulla figurer sedan många år tillbaka, hälsade välkommen till bords. Beställningen kom in ganska snart då det var mycket lite folk i lokalen. Glaset med ramlösa kom in medan jag drog efter andan.

Köttbiten i rödvinssås höll inte samma klass som tidigare, men var ändå ätbar, såsen god men garnityret bestående av gul paprika i bitar, några supertorra champinjoner och en halv tomat gjorde inte att jag fick ståpäls. Sedan var det potatisgratängen. Förra gången var den tjock och bastant, idag liknade den mer en potatissoppa och hade jag inte återuppstått som Sveriges gladaste man, hade jag skrikit högt. Jo visst potatisen och lite av den smälta osten smakade bra men blasket som följde med skeden upp fick resten på tallriken att simma av förskräckelse. Ramlösan, förmodligen vanligt bubbelvatten fanns inget att gnälla över.
144:- kronor kostade kalaset och jag måste erkänna att varje gång jag går ut och äter på restaurang nu för tiden så jämför jag vad jag hade fått för mat om jag valt att laga till det hemma. Som idag till exempel. Jag hade kunnat köpa en fryst hummer, lite fräscha grönsaker, en liten bit fläskfilé, färsk potatis och en trea grädde för samma peng. Jag vet, man skall inte göra denna jämförelse men med så många timmar framför spisen blir man nog lite sjuk då det gäller mat.
Vädret är lika pissigt som tidigare även om gradantalet sen i morse har klättrat upp till 13+. Ni får ha en fin söndag och i morgon stundar veckans bästa dag -måndag- Tänk vad fint om vi hade fler sådana dagar, vilket lyft detta hade varit.
pappa B

En månad kvar av sommaren? Men var fan är den?

När vi slår upp våra ljusblå och simmiga ögon i morgon då har vi en månad kvar av den svenska sommaren. Eller, sommaren som kom bort, igen! Just nu känns det som om det var sekler sedan sommarvärmen smekte ens kind, man kunde sitta ute på balkongen och dricka kaffe klockan 20.00 och den ljumma sommarvinden gjorde att humöret stod högt i kurs. Tittar man ut idag den 29 juni så blir man bara förbannad. Så här ser det ut. Grått och trist och regnet hänger i luften.
I samma veva som man slår upp den andra koppen te så plingar det i mobilen och jag får ett SMS. "-Hej älskling, sovit gott? Här är det just nu 40 grader på vår balkong och vi skall gå ner till havet. Var rädd om dig, älskar dig, Suz"
Just då i detta ögonblick kommer känslan av att vilja sälja allt man har och bara dra ner till värmen, hyra en lägenhet och bo där tills pengarna och pumpen tar slut. Skita i detta rövarland för gott. Varför sitta här och huttra den 29 juni?

Eller man kanske skall skita i allt och köpa sig en liten husbil och dra söderut, då har man ju huset med sig. Men det får vänta till barnen blivit lite äldre och kan klara sig själv (hönsepappan talar) fast då är väl jag i sämre skick kan tänkas. Nåja, hur man än vänder sig så har man ju alltid röven bak...

Jag skall ta en liten promenad och svänga in på gymmet och svammla lite med personalen där. Kanske jag gör ett litet kort pass med roddmaskinen, lyfter lite skrot en stund, jag får se. Hur som helst så har alla som heter Elof och Leif namnsdag idag. GRATTIS på er! En riktig tuffing utan anlag till svindel var fransmannen Charles Blondin.(han var nästan flintis) Vad tror ni han sysslade med den 29 juni 1859? Jo ni, han gick på lina över Niagarafallet efter att han stoppat i sig en rejäl frukost. 5000 livrädda åskådare höll andan.

Göteborgs politiker på sightseeing i Tunisien. Detta var innan
man bestämde om trängselskattens införande i stan
Den 29 juni 1954 inträffade en total solförmörkelse i Nordamerika, Europa och Sydvästasien. Detta kommer jag ihåg. Jag var 11 år och fick ett par kolsvarta glasögon av pappa som jag skulle titta igenom upp mot solen. Jag såg inte ett skit men vadå det var ju solförmörkelse, så det stämde ju. Tittade man utan glasögon kunde man bli blind, det var uppmaningen som gick ut till oss dumskallar som stod där och höll ett par kolsvarta glasögon attrapper framför ögonen. Är du nyfiken på en ny solförmörkelse så får du försöka hålla dig vid liv fram till den 16 oktober 2126. Ja jag vet, det kan bli jobbigt. Med andra ord är vi som stod där med glasögonen och spanade mot solen en ganska unik grupp idag. Helt fantastiskt jag blev i alla fall unik den här sommaren. Alltid något, som fan sa när han kom till Åmål.

De sista judiska skolorna stängdes i Tyskland den 29 juni 1942 och de sista amerikanerna lämnade Kambodja den 29 juni 1970. Det händer mycket just den 29 juni. Men kanske det värsta som hänt just detta datum inträffade 1908 då en stor meteor (man tror att det var en sådan) träffade jorden vid Tunguska i Sibirien. Detta nedslag skapade en seimisk chock och en eldstorm som lämnade ett svart regn som förmörkar himlen på ett området som sträckte sig över ett område på många hundra kilometer. Huvva vad hemskt, tänk om det plötsligt skulle börja trilla ner saker från ovan. Man kanske skulle börja gå i cykelhjälm framöver, man kan ju rätt som det är få en sten i skallen?
NU skall jag dra ner till centrum, vi hörs.


lördag 29 juni 2013

Apostlarna, föregångarna till dagens walkingtrend..

I morgon är det Apostladagen i kyrkan. Då berättar prästeskapet om de lärjungar som sändes ut för att förkunna historien om mannen från Nasaret. En nyhet som spreds sig över hela världen och fortfarande är lika aktuell. Tänk på detta när du snörar på dig dina walking skor och får fart på apostlahästarna.. Har du någonting att berätta, eller går du bara omkring här i livet, utan mål och styrning? Sug på den en stund innan du går.
Läckert och gott som bara den. Göta-Petter 
säger jag bara
En tant med sug i, var Islands president Vigdis Finnborgardottir som just den 29 juni 1980 valdes till landets president. Mindre sug hade Pompeius när han fick på skallen rejält av Julius Caesars trupper vid slagen vid Farsalos den 29 juni 48 f.kr.

Mailyn Monroe var lycklig (tror jag) den 29 juli 1956 för då gifte hon sig med dramaförfattaren Arthur Miller. Att det sedan gick utför med den vackra skådespelerskan var mycket tragiskt och det tog en herrans massa år innan jag kastade bort min idolbild på ikonen Monroe. Men handen på hjärtat, jag har henne kvar i gott förvar uppe i det lilla kontoret fortfarande. Idag har Peter och Petra namnsdag så jag lyfter på skinnkepsen och säger GRATTIS!

Funderar skarp på om jag skall trotsa alla regler och dra igång grillen i eftermiddag. Blev lite sugen på grillspett?
pappa B

fredag 28 juni 2013

Vilken jäkla stressig dag det blev...phu!

Uppe med tuppen och hjälpa till med Turkiet packningen, Breda rullmackor med rostbiff för det fanns ingen mat på flyget, Irra runt som en bakfull korpral för att få alla väskor,ungar och pocketböcker på plats. Hämta bilen, packa bilen, köra bilen det var då själva fan var klockan gick fort. Framme vid Landvetter , pussas, kramas hejas och iväg mot stan igen....

Upp till Mölnlycke, kundbesök, prata skoja, förklara bocka, tacka och dra vidare. Janne bjöd på lunch, tack för det min vän. Jag bjussar tillbaka när jag vinner på travet, hoppas du inte svälter ihjäl innan dess bara.

Hem med en jäkla sula, passerar trängseltullarna med ena ögat stängt och fingrarna korsade att kameran inte skulle funka. Telefon till Mr DJ. kungen bland skivlirare sedan 35 år tillbaka. Supertrevligt möte med presentation av superidé. Hem och stopp på vägen för att handla lite frukostbröd till morgondagen. Pausade på gymmet och åt en gratis karamell, men skippade kaffet.
Tog en bild på den lilla läckra fyrabarnsmamman (känner gubben) och en go snubbe som bygger sexpack. Sedan hem och in med maten i kylen. Dagen bara rusar förbi. Mail från gumman att resan gick bra, hotellet var fint och det var 25 meter till stranden, ungarna slogs inte. Det är hopp om livet.
Nu går jag och lägger mig. Puss och kram på er hela gänget.
pappa B
pappa B

By by Sverige!

Här drar truppen iväg mot utrikeshallen. Tjejerna gick och lade sig jättetidigt i går kväll och var uppe före tuppen i morse. Junior han har ingen resfeber, han satt uppe ganska sent och var nästan lika svårväckt som vanligt. -Jag sover på planet var hans enda kommentar.
Mamma med sin illgröna väska, Dottern med sin cerizfärgade, grabben med sin svarta och bästisen som fått låna min svarta bautatrunk var spända av förväntan inför besöken med turkiska Bodrum.
pappa B

torsdag 27 juni 2013

Dagens rätt: Mr Smiths lunch och lilla Emelie!

Om man bara slappnar av för en sekund så fångas man in. Tror ni inte att efter mitt reportage hos Gustav uppe i Skärsjölund så pausade jag på gymmet för en kopp kaffe och lite surr med Linda. Dottern och hennes kompis dök upp och det blev ilfart till ICA tillbaka till kaffet på gymmet, då dök Mr Smith upp. Som gubben ur lådan och plötsligt var jag på restaurang Squere nere i Kungsbacka. så det kan gåp. Tur att man är född och uppvuxen i Porjus där det var 20 mil till systembolaget, åt vardera hållet.

Och kolla här, Mr Smith och trollkarlen Håkan i köket fixade fram den här tallriken åt farbror Bernt.


Och sedan dök den lilla ängeln Emelie upp bakom disken. Med stora blå ögon fint leende och små skrattgropar kunde jag bara inte låta bli att ta en bild. Jag måste ta fler bilder på den här lilla varelsen, den saken är klar.
Fotgenisk som bara den och med en bra inställning tror jag att det går att plocka fram något riktigt bra av den här lilla jäntan.. Vi får väl se.

Nu vill det till att starta första hjälpen här hemma inför damen och trollens avresa till Turkiet i morgon förmiddag. Vi syns under morgondagen min vänner.
pappa B

"Somliga älskar en vacker kvinna, andra älskar köttsoppa"

Dags för avfuktare på balkongen...

det var hundan vad det håller i sig detta regnande. Och enligt experterna skall det fortsätta över helgen med. Nåväl, hyresvärden har satt på skapligt tak på lägenheten så det är ingen fara för mig. Kvinnan och barnen drar till Turkiet i morgon så jag blir ungkarl och speleman i en vecka.

Spelet på hästarna går vidare och jag tror att sjuan sitter vilken helg som helst. Har den känslan i kroppen och det brukar stämma ganska väl.

Idag skall jag åka upp till Skyrsjön och hälsa på Gustaf och han kompis Gunnar, även kallad "Blixten". Varför förstår ni säkert. Två goa gubbar som jag skall göra lite reportage om. Kommer att jobba i svartvitt och jag lägger nog ut lite bilder och text här på bloggen med. Sänder kanske lite i min radiokanal också, vi får se. Gustaf driver en handelsträdgård och just nu blommar det så det står härliga till där uppe. Har aldrig sett så fina tomatplantor i hela mitt liv. Ni som bor i eller runt om Göteborg åk dit om ni behöver kraftiga tomatplantor. Här ser ni Gustaf i egen hög person.
pappa B

onsdag 26 juni 2013

Återuppstånden från de döda...

Ja mina vänner, kunde vår Herre instängd i en grotta fräsa iväg efter döden så kan väl jag med?
Idag fick jag begäran nr 100, från Porjusjäntan Berit i Malmö att Sveriges gladaste man skulle återuppstå. Då tänkte jag att hur det än var så eftersom jag varit Sveriges gladaste man i snart 50 år så måste det ju vara någon mening med det. Klart är det ju att man kan bli less också efter att har flinat och skrattat så länge som 50 år så därför blev jag Gnällspiken från norr. Men...ni skall veta att det var inte ett dugg roligare och dessutom blev jag ju sjuk på kuppen.
Nu vecklar jag ut mig igen, slänger svepningen börjar skratta och träna igen och så får livet rulla vidare bäst det vill. Skål på er och tack alla ni 100 människor (däribland min vackra dotter på Öland), som bett mig komma tillbaka. Nu steppar "Sveriges gladaste man" åter på scen.
pappa B

tisdag 25 juni 2013

Nystart på gymmet, allt perfekt...

Startskottet brann av och jag fixade min havregrynsgröt med nyponskal i på nolltid. Gott och nyttigt. C-vitamin CLA och en litet glas rödbetssaft (100 ggr bättre än det där förbannade pillret jag fick av doktorn). Sedan var det full sula framför datorn och blanda lite medikamenter i vattenflaskan. Packa trunken och full fart ner till källaren och veckans första pass efter mer än en månads uppehåll. det kändes förbannat bra skall ni veta.

"Ivan den förskräcklige" gungade redan fram på en crosstrainer när jag kom ner och det var gott om plats och flera av maskinerna var lediga. Rodde först ett kort pass på fullt motstånd, sedan blev det benpress, 103 kg bara för att inte ta livet av mig efter uppehållet. Dottern och hennes kompis kom ner och de är inte dpliga kör intervall på crosstraienrn i 60 minuter.

Körde lite armar och rygg och avslutade med 3 km cykel och magmaskinen, innan jag traskade hem, glad och lycklig i hågen. Stekte mig en räkomelett, med lite babyspenat, Avocado och några små gurkor.

Nu skall jag visa två vackra blommor. Den ena fotograferade jag ute i rabatten på gården, har noll koll på vad den heter men skit samma den är väldigt vacker och intensiv. Många har undrat över hur min kvinna ser ut då de tycker att jag skryter om henne här på bloggen ibland. Varsågod, här kommer hon, plåtad ute på balkongen för en timme sedan. Visst är hon fin? Kom inte och säg något annat. Duktig snäll och står ut med att leva med mig, det är fan i mig inte illa, det skall ni veta.

Nu fortsätter jag googla och läsa travstatistik inför helgens tävlingar i Eskilstuna. Där hade vi nämligen tänkt sätta en sjua så man får lite klirr i lädret över sommaren. En annan stut får ju inga semesterpengar utan bara den vanliga allmosan. Ha en fin kväll och nu börjar ovädret och vattnet som spolat bort halva Tyskland på att närma sig oss. Regn de närmaste 12 dagarna inbjuder inte till några lekar utomhus. Kvinnan och trollen de drar till Turkiet, men jag blir kvar hemma i skrubben.
pappa B



måndag 24 juni 2013

Upplagt för ny folkomröstning i stan!?

Än en gång visar Göteborg att staden styrs av Pellejönsar. Den här gången gäller det planerna på att bygga den jättestora vindkraftsparken ute i Hakefjorden. Och vilka förespråkar detta? Jo Miljöpartisterna och sossarna. De skriker som måsarna ute vid Hakefjorden och viftar men armarna för att få denna katastrofala plan till stånd. Men, moderaten Martin Wanneholt och kamraterna i Folkpartiet (vet inte hur många de är) de kämpar emot.
De underlag som finns är dåligt underbyggda och vad kommer att hända egentligen. Förutom att den vackra bilden vid hamninloppet till Göteborg kommer att se ut som skit där en ökad sjöfart kommer att få köra slalom för att komma in till hamn så vet man inte någonting om hur miljön i det stora hela kommer att påverkas.

Skall detta byggas kommer stora delar muddermassor att blottläggas vilket kan ge en spridning av stora mängder föroreningar, som bly och kvicksilver då delar av området har använts som tippning av förorenade muddermassor tidigare. Det krävs i dagsläget en riktigt noggrann analys av sedimentet på Hakefjords botten.

Vindkraftverken kan orsaka olyckor till sjöss, speciellt om det sker en ökad sjöfarts trafik Man måste undersöka riskerna med påseglingar mycket mer än vad som gjorts. Fågellivet kommer att ta skada liksom fisket både i och runt omkring området.

Projektet har redan kostat mycket pengar och det mest komiska i hela den här vansinniga planen är att det finns inga pengar för att genomföra den- Ändå, strider MP och S med näbbar och klor för att genomföra den. Förmodligen högt över Göteborgarna och väljarnas huvud. Jag har en känsla av att vid nästa val kommer Göteborgs Kommun att fungera som en dåligt skött idrottsklubb där hela styrelsen entledigas och nyval kommer att ske. Personligen hoppas jag detta av hela mitt hjärta.
pappa B

torsdag 20 juni 2013

Tack för pilsnern lille PeO

-Nu har jag fem punkter på agendan. Först, du skall koppla av, två, jag måste in på apoteket, tre, jag skall växla pengar på Forex, fyra, vi skall gå på Bordet där jag bjuder dig på en öl och sedan skall jag gå och handla på ICA. Han var bestämd till tusen lilla PeO när han sa detta i bilen ner till Angereds Centrum.
Planeringen höll till 100% och hips vips satt vi på restaurang Bordet mitt i Angered. PeO tog en kopp kaffe poch jag en flaska Kahru starköl. God och sval rann den för strupen och jag insåg plötsligt att i morgon är det midsommar och sedan börjar det gå baklänges igen.
Det vill man inte tänka på så jag slutade direkt med detta. Här till höger ser ni PeO i sitt esse. Max tre minuter kan han vara utan sin lilla mobiltelefon och skulle han tappa den då gick hans liv i krasch. Tack för ölen min kamrat, jag bjussar på kaffe nästa gång.
pappa B

onsdag 19 juni 2013

Idag gick startskottet...

Premiärsjön fick bli gamla hederliga Surtesjön. Frida pigg som en mört och jag seg som en skumtomte har nu lagt grunden för "58 sjöar på 365 dagar". Hur det gick, jo tack. Ganska bra utan att ta i i överkant. Naturligtvis kommer ni att få ta del av detta vid ett senare tillfälle liksom hela historien när allt är klart och färdigfiskat. Jag kan ju skvallra och berätta att bägge två klarade namnet i alla fall....hi, hi
pappa B

tisdag 18 juni 2013

Nu kör vi..uppladdningen inför det stora Projektet


Tummis...nu bär det iväg. Fridas Johan tog bilden av oss när vi tummar på att dra igång projektet. Idag hade vi vår första date uppe i St Mölnesjön. Vi skulle träffas för att smida lite planer. Med var Fridas kille Johan och det var han som visade oss hur man skulle göra när man fiskar. Medan vi löste kommande problem, snackade vatten och sjösystem, fiskeplaner och andra viktiga saker,  så fiskade han upp tre små firrar, lätt som en plätt. Givetvis fick alla tre simma vidare.
Lika bra att berätta detta på en gång för detta kommer vi, och inte minst Frida att få höra lite då och då.
-Fusklappen och en gubbe, hur skall detta sluta, sa Frida och skrattade gott. Idag gick hon i rosa och har en groda som maskot. den kommer hon inte att fiska med, kanske syr hon fast det i kepsen, vi får väl se.

Här ser ni Johan med en av sina abborrar, den största. Jag antar att det var PB för han blev så jäkla glad. Frida och jag sparar våra hemliga vapen till i morgon då bär det iväg till nästa sjö. Vilken det blir det talar vi inte om för då kommer du bara dit och är nyfiken och det vill vi inte.

Nu har projektet "58 sjöar på 365 dagar" sjösatts och nu bär det iväg som två skottspolar runt bland de vatten som finns upptagna i "Gula Kortet" över vilka vatten som ingår när man löser det. Detta tycker jag är helt fantastiskt, hela familjen med barn under 16 år fiskar i 58 fiskrika sjöar runt Göteborg för 350:-/år
Nu måste jag söka mig in till sängen så jag är pigg som en mört när jag skall till skogs med "Fusklappen"
pappa B

måndag 17 juni 2013

Sköna timmar i skogen, men det blir fiskbilen som gäller...



Tyst och stilla ute vid sjön. Lite fågelkvitter och så signalen som varnar för att man skulle spränga långt borta i fjärran. Lite svag vind i träden, så pass att vattnet krusade sig lite och vattenblomstren rörde sig i sina långa rötter. En visa för själen även om jag inte hade det minsta napp under alla timmar. Skit samma, bara känslan borta från stenhusen, bilarna och allt tjatter gör dagen värd att leva.

Jag har skaplig fiskeutrustning, gott om beten och skapliga rullar, både spinn och fluga. Även på metar
sidan är jag ganska väl förberedd. Idag var det bara spinn som gällde och det är alltid roligt att testa nya beten. Det som passar och fungerar i en sjö kanske inte alls får samma effekt i en annan och vise versa.
Den här lilla ihop tryckta abborr imitationen har lurat många gäddor och nu väntar jag bara att de riktigt stora abborren skall komma och provsmaka.
Jag var ensam ute idag.
Vädret var helt underbart och det vore roligt om det kom fler sådana här dagar när vi skall börja projekt "Gula Kortet". Då blir det dubbelt så roligt än om det regnar och blåser i tid och otid.

Jag gick inte alls så långt idag, bara upp till Surtesjön. Den har blivit lite favvosjö, än så länge och det beror nog på att "Länsman", jag och några andra kompisar fått fin fisk här när vi vinter fiskat på isen. Det finns grov abborre här, men det gäller att hitta dom.

Nu återstår att se vad som händer framöver. Det skall bli spännande att få med sig Frida ut till sjöarna. Jag förmodar att vi får öka trycket efter midsommar och när jag återvänder från Porjus. Då jäklar kommer det inte att bli lätt att vara fisk i närheten av Göteborg.
pappa B

Sluta fjanta, hämta hem karlen...

Idag har Dawit Isaak suttit fängslad i 4.285 dagar utan rättegång. Det är ett världsrekord som hela Sverige borde skämmas över. Nu vet inte jag varför han var så korkad att han åkte dit över huvud taget men svenska regeringens fjantande framför allt med alla de turer som Calle Bildt verkar ha gjort så borde faktiskt Isaak både fått en rättegång, ett eventuellt straff, suttit av detta och varit hemma i Sverige för ett bra tag sedan.
Hyr in några friska grabbar från ett annat land och åk ner och hämta hem honom från bambuhyddorna nere i solen. Vi svenskar duger ju inte till det och alla slipsnissar, vattenkammade politiker som åker ner och delar ut kristallvaser från svenska glasbruk till tyrannerna de kan stanna kvar på Rosenbad och spela kort. De gör bara bort sig internationellt när de visar sig.


Håll med om att regnbågen är en otroligt vacker fisk? Den varierar i färg alltefter ljus och reflexer . Dessutom börjar det finnas gott om regnbåge lite här och där genom att fiskeklubbar och framför allt Sportfiskarna ser till att det sätts ut lite fisk med jämna mellanrum. Huruvida regnbågen sköter sin reproduktion i vilt vatten det kan jag inte säga för jag vet inte riktigt hur det ligger till med den saken. Har hört ryktesvägen att så inte är fallet.
Jag skall försöka få en regnbåge idag, fast jag vet att det blir svårt som attan. Men, skam den som ger sig.
pappa B

söndag 16 juni 2013

En liten videosnutt från Tjejfisket, varsågod!


Kolla in här när Biggan plockar upp en vacker regnbåge och damen i Rosa visar gott sportmans ship och inte hoppar i dammen då hon tappar fisken. Hon fick upp en till slut och var mycket glad. En trevlig dag med glada kvinnor, då gör det ingenting om inte solen bränner för hårt. Nu skall jag försöka planera lite med Frida och se vart vi skall starta. Räkna med mycket fiske framöver mina damer och herrar...
Sedan skall ni veta att det är inte många och stora fiskar som räknas för mig utan känslan och friheten ute i skog och mark som är viktigast. Självklart gråter jag inte om det skull hugga någon riktig bamse på mina drag, spinnare, krokar eller flugor.
pappa B

lördag 15 juni 2013

Katt bland hermelinerna....

...nej, jag var  nog mera som en berguv bland undulaterna. Jag hälsade på vid Sjölyckan, Sportfiskarnas fina stuga uppe i Delsjön. Här bjöd man upp till Tjejfiske och det tog inte lång tid på morgonkulan innan de två instruktörerna Johan Söderberg och Marcus Lundgren hade fullt upp med att visa hur man bör göra för att fisketur skall bli så angenäm som möjligt.
Johan han hade hand om de tjejer som ville prova på att fiska med fluga och Marcus tog hand om de som ville lära sig mer om att fiska med spinnspö. Tjejerna var representerade från tanter i mogen ålder ner till små skolflickor som hoppade högt
när de fick upp sin fisk. -Gå lite närmare skall vi ta en bild sa pappan, nej nej svarade den lilla tösabiten och ställde sig på behörigt avstånd från den sprattlande firren. Ja det är inte lätt här i livet.

En som inte visade någon rädsla för firren var Biggan. Vad hon har för efternamn, det glömde jag bort att fråga och skit samma, en mycket fin regnbåge plockade hon upp och nu vankas god fisk till lördagsmiddagen. Gubben han fick gå och rensa fisken och smutsa ner sin vita fina tenniströja, ha ha ha. Jag skall se om jag inte kan lägga in lite video med hennes korta kamp med firren.

Det blev en fin dag för mig. I dubbel bemärkelse, för mitt ibland alla damer så poppade det upp en liten tösabit med rötter från min lilla by Porjus. Frida Piltto heter hon och i hennes släkt fanns Petter Piltto (god vän till mig) och hans genomsnälla fru Sara. Petter han sålde rökt röding strax innan Luspekorsningen och även borta vid Hapsa. (Sjön som vi promenerar förbi under Rallarmarschen) Där satt han vid sin kåta och berättade rövarhistorier för turisterna, en snäll och glad filur med glimten i ögat och snabb i näbben.

Kolla, här står hon, Frida min nya fiskekompis. Hon skall följa med mig och fiska i alla 58 sjöar som ingår i "Gula Kortet". Hon får en snabb lektion av Johan i flugfiskets ädla konst. Kanske det svåraste fisket, men också det mest spännande och roligaste av alla metoder som finns för att fånga fisk. (tycker jag). Själv har jag lagt otaliga vackra och fångstsäkra flugor i björkarna runt omkring i landet, men de gånger jag har fått flugan i vattnet har jag kunnat bjuda mina vänner på fisk. Ingen riktig bumling har än så länge följt med upp på land, men jag räknar kallt med att det komma skall. Skall ta kontakt med "Mannen i Lodenrocken" och "McMyra" två riktiga luringar som är stensäkra på flugfisket. De skall banne mig få lära mig nu i sommar.

Nu skall Frida och jag planera våra eskapader bland sjöarna runt Göteborg och vi hoppas givetvis att vi skall få fisk också. Frida är med i den stora tjejklubben "Fjällorna" så hon vet vad som är bak och fram på ett metspö, den saken är klar. Tänk om Petter och Sara skulle se oss där de sitter i sin himmel, då skulle han skratta gott den gamle räven...Nu har Besse grejat till det, skulle han säga och skratta så att molnen gungar...
pappa B

PS: På fejjan kan du lyssna på lite radio med. Återkommer snart här på sidan.

fredag 14 juni 2013

Nu går frukt och grönt till...primörerna hopas på torget


Arbetet med att färdigställa någon typ av vattelek mellan Vita gården och Blå Stället ångar på och det skall bli mycket spännande att se vad som komma skall. Ankdammen i mitten är ett minne blott och nu får A-lagarna fortsätta att pissa mot husknutarna. Om detta blir någonting som kommer att utnyttjas av det unga Angered, det återstår att se. Om inte annat så får de något nytt att slå sönder och förstöra. Den bästa lekplatsen vore nog om man drog ihop några skrotbilar och lät ungarna gå loss på dem med hammare och bollträ


Här är min favvo affär på torget. Grönsakshandlaren och hans trevliga grabbar. Billigt och bra sortiment (kunde faktiskt utökas lite mer) Just nu blommar det i lådorna och jordgubbar och andra bär har en strykande åtgång. Knallröda bigaråer eller de som är mörkt vinröda försvinner som smör i solskenet även om det regnar ute.
Här är det alltid full kommers och här samlas alla grönsaks- och fruktälskare under veckan.

Vi handlar nästan alla vår grönsaker här, jag nästan varje dag och gumman när vi fredagshandlar. Fiskbilen bredvid är inte lika attraktiv och själv föredrar jag att köpa min fisk inne hos ICA i deras fiskavdelning. Fast det händer att jag handlar här ute ibland också om man har något riktigt fint erbjudande vill säga.

Idag var det INTE kortbyxeväder och jag blev pinknödig direkt jag klev utanför ytterdörren då kalla vindar blåste upp efter benen och rakt upp på kulpåsen.. Skit samma lite kyla skall väl en ex. Porjusbo klara av så jag traskade ut i mina kortbenta byxor med bleka ben. Gjorde en snabb paus nere hos Hanna på gymmet och drack en kopp kaffe och åt några karameller (fritt fram när man snart är 70). Trodde att jag skulle hitta mina vackra tvillingar där idag men det sket sig. Nåväl får väl spana in dem en annan dag och ställa upp dem framför min kamera. De platsar lätt i Toppmodel Sverige, bägge två.

Detta är vad som behövs för "Gurkaleken"
Detta är lyckan för finska flickor som gillar att spela "Gurkaleken" och kön fram till gurklådan var lång idag när man fyllt på med lagom stora gurkor, färska förmodar jag och knappt färdigväxta.
Nu stundar en mysig fredag som jag är så in i bänken less på så det är inte sant. Detta fjantande med chips, vin och sprit framför TV:n bara för att det plötsligt blivit fredag. Jag skiter i mysiga fredag och kör på spännande måndag i stället. River i mig några morötter, ett par glas wirre och slår en klackspark sedan jag burit ner möblerna i källaren.
Jag hoppas att ni får en fin helg alla ni som arbetar och sliter för att jag och mina mossiga vänner skall ha råd att leva. För en gång skull har jag sparat en tjuga så jag slipper äta kattmat i kväll med. Nu blir det två burgare hos Macen. Kör hårt och försök att ha roligt, om ni kan.
pappa B


Håkan har namnsdag och i Norge firar man Hakon...

Kom inte och snacka DJ´s när de här gubbarna är nära. Dagens
låtförstörare borde gå och lyssna på de här två så fick de lära sig lite
Ja det är faktiskt så. Godmorgon hela världen, men inga ayatollor som leker Gud, ni kan ha en skitdag hela gänget. Förtryckare, elaka gamla senila gubbdjävlar utan sans och balans. Men ni andra, godmorgon på er!

Kan ni tänka er att Hultfredsfestivalen numera genomförs i strilande regn med start igår på en golfbana utanför Märsta! Då är det väl ingen Hultsfredsfestival utan en Märstafestival? Nu får ni skärpa er, försöker leva gott på de stackars Hultfredsborna som startade festivalen men på grund av just dig, du som svek blir tvingade att flytta ut till Märsta. Märsta, en plats som Gud har glömt men bara socialisterna i Stockholm har anpassat för kommande behov. Ett sådant är Hultsfredsfestivalen. Gör uppror smålänningar, inte fan skall ni väl sälja ut ert namn till en förort i Stockholm, lite rågbröd har ni väl tuggat i er genom åren. Kräv att få namnet tillbaka direkt. Märstafestivalen, det låter som en dragspelsstämma i mina öron...

GAIS spelar mot Landskrona i helgen, samtidigt som klubbdirektörer och andra administratörer får lämna föreningen. Nåväl, huvudsaken (förutom mössan) är att GAIS vinner nere i Skåne, sen ordnar det sig med resten tids nog, det gör det alltid då det gäller GAIS.

Vädret inbjuder inte till något fiskarfänge även om hjärnan och kroppen så gärna vill. Får se hur det hela slutar, jag är i alla fall laddad för en tur ut i skogen. Plötsligt händer det, som reklamen säger!
Nya jänkare är här för att hitta sina släktingar, samtidigt som de får leka lite inför TV-kamerorna och Anders Lundin. Hemma sitter vi fårskallar och tycker att detta är roligt. Sök upp ättlingarna, kramas och grina och sen är skiten över. Åk hem och fortsätt äta monsterbiffar och jordnötssmör, pannkakor med lönnsirap och cocacola. Låt era halvt utdöda släktingar sitta kvar i Tranemo och sörpla i sig sitt morgonkaffe. Djävla drävvel!

Bolt visade i går vem som är snabbast i världen. Han själv. Snygg uppvisning på 200 meter och även lilla frk Bengtsson kravlade sig över 4.50 med stav i händerna och slutade fyra. Fru Tregaro blev tvåa och sprätte elegant över 1.95, sedan med 2 ynka centimeter till så blev det tvärstopp. Jag tror att dessa centimeter inte alls sitter i kroppen utan i huvudet. Lägg upp ribban på 1.99 och säg till hopparna att det är 1.93 så skall ni se att nästan samtliga klarar det ganska elegant. När 2 cm högre höjd förkunnas så kommer hjärnspöket galopperande på sin spökhäst och hoppar runt inne i bägge hjärnhalvorna och ställer till det. Långe, trådsmale kortklippte Vlacic försvann tidigt medan ryskan Sjokolina behöll lugnet och vann före fru Tregaro. Fin placering för Erica Jarder som slutade fyra med sina 6,59, tio centimeter till och hon hade blivit tvåa hon med. Det verkar vara en fördel att heta Erica när man satsar på längdhopp?

Du har ingen aning om att stjärnbaneret blev USA:s offentliga flagga den 14 juni 1777? Nä det kunde jag ge mig fan på och inte heller vet du att president Mahmud Abbas upplöste den palestinska samlingsregeringen den 14 juni 2007. Jag fattar egentligen inte vad du sysslar med på dagarna? Har noll koll på allting.
Inte ens att den unge och nästan helt osynlige Per Ahlmark valdes till ordförande i FPU den 14 juni 1960. Han var och kommer att bli osynlig resten av livet, liksom övriga folkpartister här i landet. Den 14 juni 1918 ersätter Sverige fattighusen med så kallade ålderdomshem. Baktanken var att göra åldringsvården mänskligare, någonting man glömt bort under de senaste 20 åren.
Nu skall jag göra någonting vettigare, hej på en stund
pappa B

"Även om apan klär sig i siden är den ändå en apa"

torsdag 13 juni 2013

Tänk vad kul det är att leva...


...inte minst när man är bakom flötet. Finns det något mer rogivande (förutom att ro ut båten på sjön) än att sitta och titta på ett flöte. Rätt som det är så guppar det till och försvinner ner under vattnet. Kort motryck och snart har du en sprattlande liten firre i båten (jag har numera ingen båt, den har illbattingar stulit). Korta mothugg gjordes även i partiledardebatten, men Mr Flinthead och hästsvans ekonomen i duon Reinfeldt & Borg fick igenom sina förslag utan större knot från övriga partier. In i drivbänken klev vänsterpartiets Jonas Sjöstedt direkt då han menade att andelen kvinnor i Sverigedemokraternas riksdagsgrupp är mindre än andelen kvinnor i Iraks parlament. Helt rätt men ett konstigt uttalande av en mes i manchesterbyxor i ett parti som förr både syntes och hördes lång väg, men idag står med armarna hängandes utefter sidorna, och består av unga skäggiga mesar som bara säljer dåliga tidningar i och utanför olika köpcentra. Då och då rycker de till när S och MP-s aktörer höjer rösten, då hakar de på. Kanske kan de få en procentenhet till i nästa val. (önsketänkande)
Dessa leksaks kommunister kommer att bli överkörda av SD så det stänker om det vid nästa val. Tjoff säger det bara och så kan Jonas S och hans skäggiga tidningsförsäljare slänga sig i väggen.

En som körde ända i i kaklet var Therese Alshammar som den 13 juni år 2007 satte världsrekord på 50 meter fjärilsim i långbana vid tävlingarna nere i Barcelona. Heja Tessan! samma dag fans 1854 föddes Jenny  Nyström, tomtens mamma. Den 13 juni 1901 hoppade Tage Elander ut i stora världen med ett skrik. Han har ett svårslaget svenskt rekord, vem fan kan numera sitta 23 år som statsminister?
Den 13 juni 1909 blir det förbjud att sälja tobaksvaror på gatorna på söndagar i Sverige. Redan då fixade man fram det första av numera hundratals idiotiska förbud i det här landet.

Om du inte har koll så kan jag berätta att idag har Aina namnsdag och Aino med. Man hör ju direkt att namnen har finskt påbrå och så är fallet. De två namnen betyder det enda. Nu vet ni detta. Vad ni däremot inte vet är att det är ganska många Ainor i landet. Inte mindre än 115.900 stycken och 10.000 damer har detta som tilltalsnamn, och säkert har 9.994 av dem finsk härstammning. Aino är det bara 1.600 som heter som första namn.

Ja jag säger då det, vilken kunskap jag öser på er. Alla mina tre läsare kommer att bli fullproppade med vetenskap och djävulskap innan år 2013 är till ända. Gå inte ut, vår Herre har vridit på alla kranar för fullt och det lär fortsätta hela dagen enligt vädermogulerna. Sätt dig i soffan tag en wirre och rök en cigarr, det gör lille Johan, min nya fiskekompis, när han skall mysa
pappa B

onsdag 12 juni 2013

Idag blev det en snabbstart, 57 sjöar kvar

Johan är en trevlig ung man, vi brukar chatta med varandra ibland och vi har känt varandra i fem, sex år. Johan fiskar. Idag berättade han för mig att han var på väg upp för att få sig en match med gäddorna i Surtesjön. -Jag kanske dyker upp svarade jag och det behövdes inte lång betänketid för att fatta beslutet. På med fiskejeansen, ner med några wobbler och en spinnare i draglådan och iväg. Jag hade just riggat grejerna när Johan kom gåendes genom skogen.
Stressad gammal gubbe hade till och med lämnat kniven kvar på bänken hemma och inte en tanke fanns i huvudet att jag skulle ta med mig en thermos med kaffe, vi skulle ju bara vara ute en liten stund. Men Johan väl förberedd hade både kniv och kaffe med sig, snyggt jobbat grabben!

Aj aj det här såg inte bra ut?

Kroken borta. Johan hel igen
För några dagar sedan var Johan i Bullaren och fiskade tillsammans med en stilig tjej och vad tror ni händer? Jo tjejen fick på en rejäl gädda och gentleman som Johan är så skulle han givetvis hjälpa till att få gäddan på land. När han tog tag i reven så gjorde gäddan en sista rusning och ...pjong, wobblern släppte och kom farande som en projektil genom luften. Två av trekrokarna slog fast i armen på Johan och satt givetvis som berget.
Iskall och lugn som en filbunke försökte Johan själv att få ut kroken men fick ge upp. Lokal bedövning och kroken plockade ut av doktorn. Så med facit i hand är det farligt att fiska med Caroline som den lilla ärtan heter. Hon får fisk och man får krokarna i armen.

Liten fisk men stor lycka Johan tog bilden på mig och gäddan
Nåväl, åter till dagens fiskarfänge. Iförd väst och smäck och ett par wobbler och en liten Myr 2:a (finns alltid ett par varianter i lådan) Skeden svart med gula prickar började jakten på Surtesjöns krokodiler. Jag testade med wobbler, grön, gul, röd utan att få ett napp. Lite botten slam följde med upp ett par gånger. Vi gick en bit upp efter sjön och jag satte på den lilla spinnaren. Tre ganska fina kast utan någonting. På det fjärde small det. Ett rejält hugg men det kändes direkt att det inte var någon krokodil av klass utan en liten junior som följde med upp på land. Gäddan var hungrig för hon hade tagit den lilla spinnaren med ett rejält hugg och som tur var hade ju Johan tången med sig så vi lirkade ut kroken och lät den lilla firren simma ut i sin sjö igen.

Johan som trots sin ungdom är en hedersam grabb han fortsatte enträget att fiska vidare (som en sann storfiskare skall göra) medans jag njöt av hans medförda kaffe och lite chokladgodis. För att komplettera gäddan så passade Johan på att fiska upp lite sallad med sin sakta sjunkande wobbler. Detta uppskattades inte riktigt av honom och att jag fotograferade hela tiden gjorde inte saken bättre

Nu har första sjön av den 58 på Gula Kortet blivit besökt och resultatet gav en liten gädda som simmar vidare i sin sjö. Kanske det blir St Mölnesjön eller varför inte ett försök till fin abborre i den lilla Idtjärn mitt ibland husen uppe i Rannebergen, vi får se här näst. Måste även leta reda på St Kroksjön, för där lär det finnas fin abborre och en och annan krokodil också. Även Skyrsjön kan räkna med ett besök vilken dag som helst. Jag hoppas att Johan kan följa med mig någon dagför det är en trevlig kille, lugn och sansad och med massor av humor i bagaget.
 Skall även göra ett reportag om Gunnar, trädgårdsmästyaren längst upp vid Skyrsjön, en go gubbe med pliriga ögon och vitt skägg.

Jakten på Gula Kortets sjöar har börjat och nu jäklar skall gammelgäddan få bekänna färg, var så säker! Surtesjön blev först ut och nu väntar nya spännande vatten på den här gubben och hans farliga krokar. Kanske kan Johan och jag få med oss Caroline ut en dag också, vi får väl se. Fast då gäller det hjälm och handskar på.
Jag körde Johan hem så han skulle slippa möte med någon katt !
pappa B

58 sjöar, hur skulle detta fungera?

Surtesjön en kväll i juni. Här finns det grov gädda och fin abborre, karp också säger man. Men de jäklarna är svåra att lura, och karpen är nog ett minne blott skulle jag tro. "Länsman" och jag har plockat upp några riktigt fina abborrar under vinterfisket och grabben fick en fin gädda på första kastet för ett par år sedan.
Tyvärr så har man stulit vår lilla plastbåt så nu blir fisket lite begränsat, men jag skall nog försöka lura någon gammelgädda innan sommaren är till ända.

Jag är ju medlem i Sportfiskarna Väst och sportfiskeklubben Aktiv, har "Gula Kortet" som utgångspunkt i mitt fiske här nere i Göteborg. Med detta kort i bakfickan får jag fiska i inte mindre än 58 sjöar!
Det är egentligen helt sanslöst bra, och i flera fina sjöar dessutom.
I går efter det att Sverige med nöd och näppe och mycket tack vara blinda domare och linjemän hankat sig kvar till VM så satt jag och funderade på detta med 58 sjöar. Själv har jag blött krok i Surtesjön, St Stentjärn, St Mölnesjön, Hornasjön och Vallgraven. Sedan har det inte blivit något mer. Då fick jag idéen! Tyvärr får jag fortfarande trots aktningsvärd ålder en djävla massa idéer i skallen, titt som tätt till min omgivnings stora förskräckelse.
Jag skall banne mig fiska i alla dessa 58 sjöar! Ja inte på ett år men från och med nu och en tid framåt.
Efter varje fisketur skall jag redovisa det här på bloggen och på fejjan och givetvis på min app i min iPhone. Hur sjön verkar, hur svårfiskat det är, och givetvis hoppas jag att någon liten abborre eller annan firre skall följa med hem till stekpannan eller fastna på bild.
Mete, spinn och fluga, jag skall testa alla variationer. Mete och spinn kommer nog att fungera ganska bra men det blir betydligt värre med flugfisket. Detta beroende på att jag är totalt värdelös, men jag har goda vänner som skall få ge mig en lektion i flugfiskandets svåra konst, sedan tar jag dom.
Skall försöka hitta någon fiskekompis för jag behöver ju både en modell och någon att surra med. "Länsman" han har vigt sitt fiskeliv till dammen i Tranemo, Högensås och isfiske. Grabben han har backat ur men jag kanske får med honom någon vända om det vill sig väl. Hoppas att det dyker upp någon intresserad friskus så småningom, en hon eller han spelar mindre roll.

pappa B

tisdag 11 juni 2013

Laddat för vikar och vass...

Det här är "Sjölyckan" Sportfiskarna i Väst vackra klubbhus. Här händer allt som har med fisket i våra domäner att göra.
Jag hälsade på där ute i dag tillsammans med min fiskekompis "Länsman". Vi tittade länge på alla vackra regnbågar som simmade lugnt invid bassängkanten och ibland gick upp för att försöka bfå tag i någon fluga som förirrat sig ner i vattnet. Här kommer snart Tjejfisket att avgöras och så startar men sin obligatoriska "Fiskeskola". Har du juniorer hemma som är nyfiken på fiskets alla hemligheter, spänning och sköna liv i skog och mark så åk upp och anmäl honom eller henne till fiskeskolan på en gång.

Godis för huggvilliga firrar
Kolla vilket matbord för huggvilliga gäddor, abborrar, havsöringar och andra fiskar. Jag tog med mig en av mina lådor upp till Mölnesjön för att testa några av mina nya wobblers. Jag fick lite känsla över hur de rörde sig i vattnet men tyvärr så tyckte igen av sjöns fiskar om dem så jag fick ta en tur till fiskebilen idag. Men det är ju smällar man får ta då man prövar lyckan ute i naturen.

Men visst ser det läckert ut när man ser alla fantastiska wobbler, drag, spinnare, jiggar och Gud vet vad. Jag har haft turen också, att inte sätta så många beten i björkar eller i stenar, skrevor och rötter under vattnet. Och på några av dem har jag faktiskt fått riktigt fina firrar, och fler skall det bli, vänta bara.
Skitfiske på er alla mina fiskekompisar nu ger vi oss ut och jagar nya Pers i alla fina vatten runt Göteborg.
pappa B

Goa gubbar året runt..

Har ni sett vad Christoffer "Polacken" spänner sig när han ser en kamera. Det är han som står på händer nere på playan och drar alla kvinnors blickar till sig. Alla överens om att han har en fantastisk bröstkorg och smal midja. Detta är man övertygad om tills hans luft börjar ebba ut och han måste ställa sig rakt upp och ner igen, då glider bröstkorgen sakta ner och lägger sig över badbrallorna. Mr Smith är kvinnornas idol nere på gymmet. Hans goa sätt får kvinnohjärtan att smält som smör i solsken och han är faktiskt trevlig mot oss gubbar med. Bägge de här grabbarna är mina goda vänner, vilket jag uppskattar väldigt mycket skall ni veta. Goa gubbar med glimten i ögat och rävar bakom örat, bägge öronen dessutom.

Han är proffs på detta, Mr Smith, och här tar han i för kung och fosterland, nåja för Fjäderharvsgatan i alla fall. Jag har fryst mitt gymkort så jag får bara glida runt nere på gymmet och se på när de andra tränar. Promenerar varje dag och just nu är det något vajsing med mina leder. Men...doktorn är kontaktad och jag får ny kontakt med dem under morgondagen. Jag kan ju inte helt plötsligt efter att ha börjat stoppa i mig piller som skall göra att jag mår bra, plötsligt trilla ner till en 90-årings framkomlighet. Då är det någonting som är fel. Det tror jag i alla fall..?

Någon timme i veckan spenderas i plastsofforna nere i receptionen för att dricka kaffe och skoja med tjejerna och de andra friskusarna som tränar på Nordic Wellnes här i Angered. En fin liten klubb med väldigt många goa killar och tjejer skall ni veta. Även vi gamla lönnfeta gubbar får plats och de håller noga koll på oss så vi inte fuskar allt för djävligt.. "Tuffe Victor" som tagit över efter vår lilla Karin påminner lite om henne fast med aningen kortare hår och sämre front. I övrigt är det en go gubbe han med..Kom ner och träna du också, så hamnar du i ett riktigt rövargäng...
pappa B

måndag 10 juni 2013

Framtidens Operahus? Vilket skitsnack, lägg ner fågelbordet istället...


Nu skriker kultur-Nissarna i högan sky. Man vill bygga till nere på det kråkslott som Göteborgs sk. kulturelit kallar Operahus. Vilket djävla skitsnack. det går ju inte ihop som det är, ingen publik och så vill man bygga till. Skryt och stor jävla skam, och slöseri med kommunala och statliga medel, det är vad det är. Bygg ett riktigt fint danspalats till de som fortfarande vill dansa med varandra och inte enbart till de som dansar för sig själv på 8 kvm inne på restaurangerna. Bygg ett nytt Baldakinen, 1789, Generalen, Rondo
kalla det vad fan ni vill. Men lägg inte några mer kommunala (skattepengar) på en tillbyggnad av Operahuset. Det hundratal fisförnäma överklassare som sitter smilande i fåtöljerna när det spelas upp nere vi älven, de kan fortsätta sitta där de sitter, eller åk upp till Oslo, där byggde man ett stort vackert Operahus på en gång inga halvhjärtade försök som mer ser ut som ett överdimensionerad fågelbord, utan en vacker byggnad.

Sedan finns det runt 3000 studenter som inte har någonstans att bo och stan verkar skita fullständigt i detta. Men så hostar delar av näringslivet till att det finns utrymme för 1000 nya hotellrum och då djävlar blir det fart under tofflorna i kommunalhuset. Tjoff...så hoppar alla pappersvändare fram, här vankas buffé med sprit och snittar och så står det ett nytt superhotell färdigt innan året är till ända. Det är bedrövligt helt enkelt. Våra studenter skall bo i baracker eller på campingplatser. Det är skrattretande att se i vilka banor döskallarna i vår kommun tänker, nej de kan ju inte tänka, det var länge sedan dessa damer och herrar använde huvudet till något annat än att ha mössan på. Och just nu är det ju varmt och skönt så nu har man inte ens mössan på. Jo en del, de som har sina lyxvillor en bit från stan, de har mössan på fortfarande för de är rädda att skall finnas hackspettar ute. Skit ner er hela gänget, idag är pappa B förbannad!

"Hellre tillsammans med två dårar än en träskalle"

söndag 9 juni 2013

Dunder och brak och 5 kilometer...

Jag skippade alla flyg idag. Har varit hemma och grejat lite, handlat, ätit och gett fan i allt annat. Var lite hustomte istället. När solen var i högform efter regnskurarna som kom så tog jag på mig walkingskorna och drog iväg. Kom upp till Rannebergen då såg jag att himlen började mörkna och jag ökade faktiskt takten lite omedvetet, ville ju inte hamna mitt i ett åskväder.
Gick runt sjön, Mölnesjön och tänkte ta resten av rundan uppe vid Rannebergen, men en snabb blick på himmlapellen sa att går raka vägen hem så det gjorde jag. När jag kom mitt emot Vättleskolan så small det, en djävla knall och jag tänkte att nu blir jag pisseblöt innan jag hinner hem och innanför dörren.

Kolla här, solen sken över fotbollsplanen men ovanför var det nästan svart. Fick lite extra power i skånkarna och nu hade jag inte mer är dryga 500 meter kvar till ytterdörren. Snabba 5,1 km fick jag ihop.
Det small en gång till men sedan hände ingenting. Inget regn, inga blixtar, inga knallar bara en mörk mörk blå himmel. Lite dramatiskt faktiskt och det hade nog varit en märkligare upplevelse om man varit ute i skogen eller ute på havet.

Nu tänker gubben i alla fall gå och sova. Annars orkar man inte med allt bus och rackartyg i morgon. Skall borra upp en hylla och en spegel i jäntans rum och med två tummar mitt i handflatorna så är detta inte det lättaste jobbet vill jag lova. Håll tummarna att jag fixar detta och att den nytapetserade väggen inte ser ut som en prästost när jag är klar.
pappa B

Morsning korsning ny vilodag med massor av jobb...

Ett halvt paket bacon, vitkål, rödlök, broccoli, gröna ärtor och ett ägg. Några oliver och frukosten är klar. Jag var tvungen att slå bort hälften av grönsakerna för jag orkade inte allt. Ett gott tecken  när vikten sakta faller neråt.
Idag blir det flygfoto ute på Säve. Jag skall kolla den Jordanska uppvisningsgruppen som briljerar högt under molnen, kolla lite folk och göra ett nytt besök inne i det före detta hemliga bergrum som nästan ingen i stan känner till.
Återkommer när jag plåtat klart, då skall ni får se på lite luftakrobatik...
pappa B

lördag 8 juni 2013

Min låssas "lillebror" Lasse


Jag har ingen lillebror ändå har jag en. Fast han är egentligen bara på låssas. När jag kom ner till Alingsås från Malung i Dalarna så träffades vi på samma tidning. Han jobbade i tryckeriet och jag ställde till trassel. Vi blev vänner första dagen vi träffades. Lasse är snäll, duktig och full i fan. I 35 år har vi känt varandra, gjort otaliga resor och rackartyg tillsammans. Nu är han liksom mig en seriös äldre man med pengar på banken , vacker färdigbetald lägenhet, stuga i Aten, bil och en rutig flanellskjorta. En stilig, stor son av samma kaliber som han själv, lika snäll och lika duktig och full i fan.
Han är gift med en finska Sinikka, en dam med drag i. Här haltar inga halta löss och hon och jag kommer mycket bra överens. Vi är lika vassa bägge två, två skarpladdade bössor om det skulle hetta till. Vi får inte gå ut på krogen ensamma. Lasse är också en pensionär som inte kan sluta arbeta och han är fortfarande min bäste vän, min lillebror, även om det bara är på låssas.
pappa B

"Önska andra välgång så går det dig själv väl"

Bastu i Anten fan så mycket bättre än prinsessbrölopp...

Min mycket gode vän och jag löste världsproblemen i natt, Både vad det gäller FNs problematik, Afghankrisen och prinsessan Madeleine giftermål. Att denna vackra lilla sessa, idag äktade en surmulen britt, förvisso deporterad till USA för att höja blodtrycket en aning, gör inte saken bättre. Tänk om hon också skaffat sin en rumpmas och gängat sig då hade Hr Eriksson med Gustav i förnamn fisit gott i sin sarkofag.
Nu blev det som det blev och Lasse fick fyr under pannan i bastun, ölen förbrukades i jämn takt och manekängandet i slotten och bombardemangen nere i öknen de försvann i ångorna...av björkved och björkris.

När man kommer upp för alla trappor av sten och trä så möter man Kungen av Anten, Grodan Poskiparta. Har du otur när du kommer så pinkar han på dig, en lång iskall stråle, välsiktad på bästa kostymbyxorna/kjolen och sedan gapskrattar han. Kommer du in i stugan så bjuder man dig på en specialare som Sinikka tillverkar "1000 vitaminer" heter den och jäklar i min låda håret ställer sig på ända, (allt ställer sig) det ryker ur öronen och du börjar himla med ögonen. När anfallet gått över så kan du slappna av.

Naturligtvis var det full sprutt på gubben när jag äntligen anlände. Han var i full färd med att måla källardörren, sen skulle han rensa avloppet och han hade nog räknat med att jag skulle vara behjälplig med detta, men tji fick han. Jag drack upp en burk öl och sedan tog jag mina fiskegrejer och gick ner på bryggan för att försöka lura någon Antenabborre. Det gick inte det heller och turligt nog fanns det inga katter i närheten, så jag slapp visa snoppen till något kattskrälle. Solen den sken och livet det lekte. Vi hade en trevlig kväll tillsammans min gode vän och jag. Löste som sagt de flesta världsproblemen.

På morgonen bjöd Lasse mig på ett glas "1000 vitaminer" a la Sinikka och den satt som en fläskläpp. Nu skall jag själv starta produktionen av denna dryck så fort tillfälle ges. Ögonbrynen åkte upp med en smäll i pannan och jag kände mig som 16 år, var beredd att söka in på gymnasiet. Det missade jag ju förra gången.
Väl hemma så kollade jag travet och det blev inga dollar i lädret denna vecka heller, men nästa vecka så tar vi storslam uppe på Torpgärdan i Boden.

"V75 Tillsammans" är ett roligt upplägg av ATG och vi är ett trivsamt gäng som försöka få alla sju streck att hamna rätt på kupongen. En dag händer det, vi väntar på den så länge.
pappa B