måndag 31 mars 2014

Extrema vildsvinsbyxor?

Nu går skam på torra land. Engelson? har skapat ett par extrema byxor för dem som jagar vildsvin. Visst fan låter detta som ett aprilskämt. När kommer nästa tillverkare med byxor för dem som jagar kvinnor. En modell med genomskinlig gylf, kanske?

Ester, är du hemma Ester! Kommer ni ihåg Martin Ljungs monolog om Ester? Den är bra, än idag och just nu har alla Estridar namnsdag. De delar inte den här dagen med någon utan har den helt för sig själv. Ja känner bara en Ester, en bra sådan. Kan ni tänka er att det finns drygt 15 tusen Ester och av dem har 7.200 det som tilltalsnamn. Och jag kände bara en! Kanske  det beror på att namnet är bibliskt och jag har inte speciell stark anknytning mot den sidan.

Den 31 mars 1889 skruvade man i sista bulten i Eiffeltornet. Det tog två år, två måmader och två dagar att bygga tornet. Det mest iögonfallande som Alexander Gustave Eiffel gorde under sin livstid.
1596 även då den 31 mars, föddes René Descartes, en fransk filosof och räknesticka, som myntade satsen cogito ergo sum, jag tänker alltså är jag till. En tanke som han själv ansåg vara den enda otvivelaktiga sanningen som finns. Den enda utgångspunkten för allt filosoferande.
Jesse Owens den snabbfotade och solbrände hjälten från OS i Berlin tog sina sista andetag den 31 mars 1980
Dagmar Lange, alias Maria Lang, deckarförfattarinnan föddes den 31 mars 1914. Hon trillade av pinnen 1991.

Har intagit en god och näringsrik smothy, Formula 1 vanilj och laddat drickaflaskan med stärkande återhämtningsdryck. Mot gymmet och nu drar den nedlagda träningen igång på allvar. Mitt nya svarta armband Fitbit visar klart och tydligt att jag sovit 4 timmar och 3 minter och under den tiden bränt 527 kalorier. Förvisso är det minst 3 timmar för lite sömn men jag fick i alla fall tio minuter mer än i förrgår. Ryggan och gubben är laddade
!

pappa B

söndag 30 mars 2014

Tråkigt att promenera själv men i hallonbusken växe det öl!

Idag var det dags att påbörja en liten tyngre del av återhämtningen efter sjukdomstiden. 15,13 kilometer i ganska högt tempo var en bra genomkörare och gubben är fortfarande i skapligt skick. Men det är otroligt jobbigt eller rättare sagt tråkigt att promenera på helt ensam. Men...inga av mina promenad kamrater var tillgängliga och då knatade gubben iväg själv.
Började trippen upp ot Rannebergen men kom plötsligt på att jag vänder och knallar bort till mitt fina gym i Storås, till Life salongen.

Vände på klacken och traskade iväg jäms med spårvagnsspåret  för att till slut checka in mig med mitt guldkort. Fick en trevlig pratstund med en vältrimmad finne och tog mig en kaffe innan jag vandrade vidare. Drn här gången valde jag att gå motvalls hem över Angereds Gård med bygdens längsta raksträcka.

I ett dike såg jag årets första vitsippor och blötte ner knäna för att komma så nära med mobiltelefonen. Fyra söta små vita blomster har kravlat sig upp ur leran när solen gassade på. Hjärtat fýlls plötsligt av lite varmare känslor och man får en förnimmelse av varma sköna dagar även om vi bara flyttat fram klockan en enda liten timme idag. Varför håller vi på med detta larv, vem fan bryr sig? Onödigt pillande på den digitala och de batteriförsedda urverkan bara för att nu skall trädgårdsmöblerna ut och sen skall de in igen. Skit samma.


Har ni sett där står det, trädet som redan börjat få små gröna knoppar. Vad det är för sort det vet jag inte och inte bryr jag mig heller. Däreot är det väldigt viktigt att veta att hos min andra fru och hennes man där växer det öl i hallonbusken. Danskt öl som heter PRIDE håller 8% och smakar gudomligt. Glider lätt nerför strupen utan att efterlämna beska spår eller en unken doft av alkohol som de flesta superstarka pilser brukar göra. MOT DANMARK MED FÅTÖLJEN där får Steffe och jag plats med sex flak öl om vi inte tar med oss någonting annat än oss själva.

Igår inhandlade jag ett Fitbit (det heter faktiskt så) armband. Detta skall nu hålla koll på den här gubben så länge han lever. Antal steg, kilometer, sovtid, förbränning och hela millivippen förflyttas från min magra handled över till datorn eller mobilen via bluetoot. Från och med idag är mitt rörliga och sovande liv registrerat så nu kan SÄPO slappa av, gubben är fångad av tekniken, självmant så alla pågående utedningar kan ställas in och då sparar ni lite pengar som ni kan lägga på alla sexförbrytare som gökar småflickor och numera förvaras på förtäckta SPA och restauranger runt om i riket. Bland annat borta på Dårgården på vägen mot Gråbo! Hej vad det går mellan pattor och lår!
Dagens prestationer 19.215 steg gör 15,13 km på två timmar och 13 minuter, inklustive tjat med mötande damer och fotografering.. Har bränt 2.989 kalorier. Har sovit 4 timmar och 7 minuter natten till idag. (en av dessa minuter fick jag då Steffe klappade mig på amen och startade sovklockan ofrivilligt). Måste skärpa till mig med sovandet.

Kvinnan och dottera är på väg hem från Jerusalem och min svärmor. Kommer nog snart och då blir det en kopp te innan jag pickar lätt på sovklockan och faller i djup dvala. Väcks imorgon av ett litet surrande på handleden och två små blinkande lampor.
Lider med familjen som miste sin man/pappa idag. Detta får INTE hända och nu djävlar är det dags för resten av idrotts Sverige att sätta ner foten ordentligt. Att samma träskallar som sitter i regringen även har sina släktingar inom fotbollen det är beklämmande. Ni har ju till och med åkt på s.k studieresor till England för att se hur de fått bukt med sina huliganer lika förbannat agerar ni som tomma postlådor hela gänget. Var det ölen på pubarna som grumlade till omdömmet, eller? För djävligt svagt måste jag säga.

Hade den stora äran att träffa på en liten men ack så effektiv liten manick uppe hos mina vänner. Bitten testade den på ett av mina stora öron och givetvis måste jag inhandla en sådan liten manick så att andra örat blir lika fint. Man kan även trycka in den lilla manicken i näsan och återfå luktsinnet om man kan slå allt hö som växer där inne.                              pappa B





torsdag 27 mars 2014

Rökig wirre, färska räkor och ett yoga pass.....

....Yoga den mjuka och mentala träningen som gör underverk med hela kroppen. Alla superlativ formligen omringade mig vid ett tillfälle för några år sedan. Jag blev givetvis nyfiken. Detta har jag inte berättat för någon, någon gång. Kvinnan fick ju reda på det givetvis, fattas bara inga hemlisar här inte. Men idag efter ett litet snack med en god vän så måste jag inse att det egentligen är en ganska så rolig historia.
Som sagt!

Yoga skulle jag testa och jag anmälde mig till ett pass nere på ett centra i Göteborg. Modade till mig under hela förmiddagen och med mjukisbyxor och t-shirt, inneskor och en handduk i ryggan klev jag in i lokalen. Bytte om och allt var frid och fröjd. Det luktade väldigt gott i lokalen. I bakgrunden hördes mjuk musik och jag klev in i lokalen där passet skulle genomföras. Där var bara tjejer och damer av mellanklass model åldersmässigt. Den första tanke som for genom mitt huvud var att dessa kvinnor som i ett doftande rum med svag belysning och mjuk musik i bakgrunden de hade nog också insett att det var dags att ta tag i sin kropp. De såg lite förvånade ut. Vi fick sätta oss på golven i något som kallades Lotus ställning vilket inte var det lättaste. Efter ett tag hade jag krånglat ihop benen så pass att jag säkert påminde om en vissnad sådan. Vi fick presentera oss med förnamn. Eva, Berit, Johanna, Bernt, Julia, en Eva till, Birgit och Lillian. Ledaren hette Janina. Ljuset tonades ner ännu lite till och musiken blev ännu svagare, Med händerna ihoptryckta under hakan utfördes olika rörelser i ultra rapid. Töjda muskler blev slappa och jag var på vippen att somna flera gånger. Efter dryga 40 minuter skruvades ljuset upp en aning och volymen på musiken höjdes ett snäpp. Fortfarande sittandes ihopknuten så tackade Janina alla och till mig vände hon sig personligen och önskade att förlossningen skulle gå bra. Såg ut som en fågelholk och ett stort frågetecken i ansiktet. Då började alla damer gapskratta och klappade händer.
Jag hade just närvarit på ett yogapass för blivande mammor! Därav de lite korpulenta damerna.Mitt pass var i lokalen bredvid. En erfarenhet rikare lommade jag iväg till omklädningsrummet. Duschade gjorde jag hemma.
Efer deta har yogan fått vara för min del....


Året var 2002 när Bruichladdich, genom master Distiller Jim McEwan satte igång med den numera legendariske och bland whiskyälskare och samlare mycket eftertraktade serien av Octomore, mest känd som världens rökigaste whisky.
När Octomore släpptes i Sverige så landade 1200 flaskor på det svenska systembolaget. Idag finns det 50 flaskor kvar till försäljning och priset per flaska är 1.401 kronor. Så är du på hugget kanske du kan får en av de sista flaskorna till barskåper eller bankfacket vilken man vill. Man kan ju köpa två en i skåper och en i bankfacket. Troligtvis är dessa rökiga droppar en god investering om man ser det ekonomiskt och jag skulle tro att merparten av de flaskor som har sålts vilar oöppnade hos sina respektive ägare.

Skulle köpa mjölk i går kväll men slumrade till framför TV:n så ICA han stänga. Därför blev det ingen Formula 1 till frukost idag. Däremot så proppade jag i mig färska räkor som jag fått från fiskhandlaren Calle Lake, (han heter faktiskt så) i Mölnlycke. Superfina men jag orkade inte alla igår kväll så jag tog resten som frukost idag med två hårdkokta ägg och lite majonäs. Jävlar i min låda vilken spänstig frukost. Nu måste jag passa mig så jag hinner ner till Lidl och köpa ett par sneakers, gråa givetvis, de passar till min ålder. När affären öppnar med torsdagens extraerbjudande så flockas ett 20-tal påskkäringar och river loss bland lådorna och med tanke på deras stora familjer så brukar alla lockvaror ta slut på 4 minuter.

Superfrukost innan kriget bland lådorna på Lidl börjar. Spetsade det hela med två ägg bara för att hålla kraften uppe. I musklerna menar jag givetvis, vad trodde ni?

Grabben med den röda mulen har namnsdag idag och mannen med det fantastiska huvudet Ralf likaså. Grattis grabbar. Ni vet kanske om att Rudolf är ett namn som bildats av två ord, ära och varg!
Idag är det endast 1000 grabbar som har det som tilltalsnamn. Nyblivna mammor bör se till att döpa sina gossebarn till Rudolf de närmaste tre åren framåt. Ralf finns det 3000 av så där är det mindre viktigt.
En annan mycket viktig händelse i livet skedde den 27 mars 1860. Då tog nämligen M.L Byrn från New York patent på korkskruven. Vilket helvete vi vinälskare hade haft ocm inte den gubben funnits. Ha en riktigt bra dag där ute i vårkylan.
pappa B

tisdag 25 mars 2014

Då var gubben på banan igen....

Kolla på våran lilla Linda borta på Life i Storås. Inga blåmärken och sviter efter fighten med "Bullet" och de övriga glatiatoerna under helgen. Hon är en riktig liten tuffing, brottarbruttan från Gällivare. Pappa Hasse han går omkring, stolt som en tupp där uppe på Karakkatorget.
Kan ni tänka er att jag var myckt god vän med Lindas farbror, Bror och hans fru Viveka. Världen är bra liten ibland.

Idag drog jag och Ivan den förskräcklige igång igen. Mjukstart kan man väl säga men gud så roligt det var att få komma upp till gymmet igen. Jag trivs otroligt bra i den miljön och det jäkligaste är att man inte insåg det vid en ålder där träningen kanske hade gjort underverk med den nu mer eller mindre förskrumpna kroppen. Fast, jag är så pass att jag orkar lyfta pensionen och böja mig ner och snöra på mig skorna. Inte helt ute med andra ord.

Nyrenoveringen uppe på Life är nästan klart, nu återstår bara bastun och duscharna inne hos herrarna och lite finputsning i lokalen. Och fint har det blivit, kolla in de här två bilderna. Gott om space, fina maskiner bland annat de välberömda Teknomaskinerna som fortfarande tillhör eliten inom gymutrustning.

Kolla här. Blocket som innehöll solarium och vattenmassagen har rivits (se den svarta gummimattan) och dett har gett gymmet 100 kvm extra plats för maskinerna. Massor av luft ljus från de stora fönsterna lyfter hela lokalen ett par extra snäpp.
Bakom receptionen har man nu tre solarium och vattenmassagen. Helt perfekt för en sliten gammal gubbe att bubbla bort på en stund.
Här finns avdelningen för fria vikter och även de maskiner som man kan kombinera med lösa vikter för att anpassa till den egna styrkan och förmågan. Till vänster finns lokaler för powerwalk, spinning och den stora lokalen för gruppträningen. Hur läckert som helst.

Har du aldrig varit på ett gym tidigare så tag en sväng ut till Storås och kolla den här anläggningen. Du ångrar dig inte en sekund.

Efter passet som egentligen inte var något pass utan bara lite uppvärning så drog Ivan den förskräcklige och jag över till Hisingen och Pizzeria Herkules för att stoppa i oss stans absolut bästa sallad. Deras Amerikanska sallad med skinka och räkor och spetsad vitlöksdressing är helt underbar. Kolla bara på Ivans ansiktsutrycl när chefen själv serverar hans sallad. Som ett barn på julafton.

Nu drar den här gubben upp till Olofsbo för lite tidningsarbete. I morgon finns jag på gymmet igen, var så säker. Lite vassare än idag och lite mer sugen på att ta i igen fast jag har lovat min lilla kvinna och närmaste vänner att gå ut löst. De upplyser mig titt som tätt att det var länge sen jag var 25 år. Det tycker däremot inte jag men inser ju, utan att visa detta, att de har rätt. 70+ då skall man kanske inte vara så kaxig.
Nu gäller det ju att återfå konditionen som jag tappat. Den ligger väl ute i skogen någonstans och det blir att börja om från ruta ett igen. Snart springer jag 5 kilometer igen, vänta bara...
pappa B

Gällivare, en plats som Gud har glömt...

...eller i alla fall inte bryr sig så mycket om.
Gällivare idag är Marcus Hellner, Linda Strandgård som daskade till Bullet i Gladiatorerna i helgen och Dundret. Kanske det nya kvarteret "Dansaren" som är det enda som rör sig i byn nedaför Dundret. De 18.000 själar som bor och tillbringar sin tid där verkar ha tappat modet. I alla fall så har de tappat handlingskraften att få lite eld i baken på sina kommunalpolitiker. En by med 18.000 innevånare borde väl ha en biograf? I dessa mediatider är det väl inte meningen att man måste åka upp till lassarettet och sätta sig på en klaffstol för att se en film? Där råder även förbud mot chips, godis och dricka. Prasslande i påsar stör de halvdöva patienterna som också vill se på film.
Dessutom kräver dagens filmer en rejäl duk, ett superbt ljudsystem för att ge de som betalar valuta för pengarna. Finns inte detta då är det bättre att sitta hemma, ösa i sig chips och titta på TV.
Jag förmodar att det är detta som de styrande i Gällivare har räknat med då man efter branden i Folkets Hus aldrig mer satsade på en biosalong.

Förmodligen så blir det inga fler pizzerior i byn heller efter valet för då säger ryktet att en pizzabargare från trakten kliver in i den kommunala hierakin. Därmed försämras även den servicen till Karakkaborna. Även turistmässigt står man så gott som blixtstilla och jag har letat efter det storvulna sammarbetet mellan Jokkmokk och Gällivare som var på tapeten för ett drygt år sedan. Blev som skräddaren som till slut bara fick till en litet tummetott av det stora tyget.
I mina ögon verkar det som om man skiter i byns utveckling och bara väntar på att gropen i Malmberget skall breda ut sig och man kan lägga Gällivare till historien som byn som släppte en fis och dog ut.
Får se om man vågar stanna till utanför Domus i sommar?

pappa B

"Ordna upp ett bekymmer och du håller hundra andra ifrån dig"

lördag 22 mars 2014

Glada miner trots seg mässa. Heja Inlandsbanan!

Carolin, Tony och Ditte glada männsikor på presskonferensen. Den stämningen var det inget fel på. Att det blev lite mer segt under själva mssan, det rår i alla fall onte de här tre för.

Fast som det sig bör så finns det bland alla sega sura figrer även några som har insett att en dörr öppnas lägttare om man orkar drag på smilbandet. En aktiv aktör som verkligen sätter Dalsland påvärldskartan är KjellJohansson på Dalslands Akttiviteter. Just nu har han inlett ett samarbete med Kina och snart ommer den förta delegationen kineres upp till Dalsland på besök. Hans aktivitesbana och anläggning buder på både spänning och upplevelser som säkert kommer att falla kinesiska turister på läppen.

Här har han klättrat upp på sadeln (utan häst) och det var inte många år sedan man kunde se honom komma flygande i sin båt . Just det....han hade en båt som kunde flyga. Detta avslutades dock efter några mindre lyckade landningar så numera håller sig Kjell på marken. Förmodligen var det familjen som jutfärdade startförbud med den flygande båten.

Det senaste på önskelistan är en el-cykel. På mässan fanns det ett par stycken som inte gick av för hackor. Man kunde fälla ihop dem och ta dem med i en smidig väska. Vujten varierade mellan 13-15 kilo och priset mellan 8,950 och 29.900 så det gäller nog att ha is i magen ett tag till så att prislappen friseras till en aning för att passa en sliten pensionärsplånbok

Favoriten helt klart Gaze-Bikes svarta modell som såg både smidig och rejäl ut. En motor med 3-stegs effekt som gör de värsta backarna lätt som en plätt att trampa uppför. Priset på den här cykeln är ett paketpris inkl batteri, godkänt bygellås och en regnponco!
Jag hade ett trevligt snack med Sven Hagnell som säljer cyklarna och han hade mycket trevligt att berätta. Och så sist. men inte minst de rödgtröjade glada och positiva flickorna från Östersund, som ser till att Inlandsbanan fortfarande rullar och är i topprim inför säsongen. Jag hade ju den stora äran att färdas med detta genuina tåg ända upp till Gällivare i fjol sommar och jag tänker göra om det i år igen.
Den här gången i sällskap med lilla Stefan som äntligen skall få se en skymt av det riktiga Sverige. Han skall lira ukke och sjunga ekivoka visor vid varje stopp och jag skall gå runt med plommonstopet. Antingen så pröjsar medresenärerna för att han skall spela vidare eller så betalar de för att han skall sluta. Hur som helst skall vi liksom de hukande tiggartanterna i stan få ihop till en pilser var fram på småtimmarna.

Nu siktar vi in oss på söndagen och se vad den dagen har att bjuda på.
pappa B

fredag 21 mars 2014

Idag är det Sverige som gäller, en inrutad kortis!

Här sitter kubanesen or rular cigarrer. En sur gubbe och om detta beror på att han är less på att rulla cugarrer eller om det är för att han inte får sälja några till oss fattiga, icke rökande journalister det vet jag inte, Någon frisk fläkt på mässan är han i alla fall inte, den saken är klar.
Stora antastiska turistbussar hade man också rullat in och faktisk är jag riktigt sugen på att göra en tripp med buss ner till Frankrike eller någon annan storstad. Skall undersöka den möjligheten i dag.
Rena lyxåken och jag tror att bekvämligheten i dessa bussar kommer att locka många flygrädda personer ut på resandefot. Den saken är säker.

Villa Villerkulla utan Pippi, Prusiluskan och de andra, står öde i ett hörn. Ingen hyttsill, snaps och stekt fläs heller. Inte ens en glad smålänning att snacka med? Bara en sur gubbe som satt blixtstilla vid ett bord. Gjorde absolut inget väsen av vare sig småland eller sig själv. Kollade inte så noga, han kanske var uppstoppad?
Varför man satt upp huset över huvudtaget det fattar jag inte. Lika öde som de gamla grå byggnaderna i forna Östtyskland står sagokullisen här på mässan, bara lite färggladare.

Musik på lägsta nivå, inget tjattrande i mongtrarna, det låg en dyster sordin över hela mässan och om man tror att det hela skall väckas till liv igen, i och med att man låter Outdoor mässan flytta in och hålla öppet under publikdagarna, så tror man fel. OK, det kan ju få publiken på lite bättre humör, vem vet.

Två indianer, några snygga brudar från Asien och Cleopatras halvbror, det var det mest annorlunda, även om vi sett det 29 gånger tidigare. Inga nya grepp men gedigna konferens- och seminarieprogram håller mässan med näsan över vattnet än så länge Fast fan vet hur länge?

Idag skall jag ner en snabbis för att prata med några svenska aktörer och höra vad de har att säga. Hur ser de på årets turistande. Vad har de för upplevelser att plocka fram ur rockärmen, vad kan de erbjuda oss turistande svenskar när vi kastar loss. För en sak skall ni veta, vi svenskar reser inte allt så mycket utomlands som hemma i Sverige. Tro det eller ej, men det finns klara bevis på detta enligt grabbarna och tjejerna på Resume.

pappa B


torsdag 20 mars 2014

Avslaget, menlöst och inget sting längre...

Det verkar som om luften har gått ur TUR-balongen och hela mässan så sakta börjar falla ihop. Laddad till max denna marsdag stegade jag ner till vår fantastiska Svenska Mässa och döm om min förvåning när jag klev in i hallen. Även om det skall vara mer uställare så verkar det i alla fall som om man utnyttjat betydligt mindre golvyta. Finland, England och Tyskland och Danmarks stora festliga montrar saknades, Portugal hittade jag inte heller och de muntra Irländarna verkade ha stannat hemma och pressat kiltarna.

Med danskt gemyt och glatt humör bjd den här gubben på en
riktigt god Skavskum från Skagens Bryghus! Full poäng!
Det som för några år sedan var garanterat en av nordens gladaste och trevligaste mässor men tjo och tjim god mat, en pilsner lite här och där, och idel glada miner, det var som bortblåst. Idag var bara farbrodern vid Sandormen från Danmark, den nya Gotlands Båten och Grebbestad som slog upp ett glas öl. De flesta satt ihopkurade i sina montrar och lekte med mobiltelefonen, surfplattan eller bara satt och drömde om bättre tider. Det här koceptet behöver en sjutusades uppryckning om den skall överleva, den saken är klar. Jag vet att publiken som måste betala 130 riksdaler för att komma in och se utställare från 111 länder sitta i sina bås och prata i mobiltelefon, de kommer att gå i höjden, bli förbannade och gå hem. Vad säger de när det inte finns några pennor, magneter och annat småplock att ta med sig hem? Ramaskri, vänta bara.


Till och med Thaimassagen
verkar ta ont i år..Inte minst
om man tittar på gubben.
Om inte nästa år så året därpå kommer TUR att enbart vara en mässa för fackfolket i branschen. Den vanliga människan och pressen får googla på internet för att komma ut i världen. Gubben från Kuba får vackert stanna hemma och rulla sina cigarrer i skuggan under en palm. Att sitta här i Göteborg och se sur ut och försöka sälja handrullade cigarrer för femtio kronor styck till folk som slutat röka, kan inte löna sig. Det kan till och med jag räkna ut.
Pressen på plats är inte heller lika viktigt och idag så kör man presskontakterna via nätet utan personliga kontakter. Det kanske är så det skall vara och jag och mina kollegor är enbart föråldrade, inte bara i prästbetyget numera?
Mina vänner, luften har gått ur TUR-balongen, sakta skrövlar den ihop sig och kommer snart inte att orka lyfta längre. Till och med inne i pressrummet spårar man ur. Datamaskinern är kvar men inte ens en kopp kaffe och en liten enkel havrekaka från Delicado hade man att bjuda på. Lägre än lågt. Tur att flickorna som jobbar där har kvar sitt trevliga sätt och fortfarande kan och orkar prata med oss murvlar.
pappa B

Gong-gongen har gått, nu börjar matchen om turisterna

Mässansvarig för TUR-mässan Farhad Kakavand har all anledning att se nöjd ut. Med en stark stab medarbeterae vid sin sida kommer man även att ro hem årets stora Rese och Turistmässa med bravur. Tjuvstarten i går eftermiddag minglades som vanligt med lite småplock och husets vin. Allt i rätt ordning.





Som sig bör, var det Anika Orgert, pressansvarig och hennes jäntor som tog hand om oss murvlar. de kommer de att göra hela veckan ut. Tack för det.  Kolla bilderna, så här såg det ut sent i går kväll. skräpigt och stökiga montrar överallt. Men ni skall veta idag när portarna slås upp om en halvtimme då är hela mässan tip top, allt finns på plats de är bara oss, tidningfolk och fackbesökare man väntar på. Klockan 14,00 på fredag öppnar man upp för allmänheten och ni skall veta när man slog upp dörren förra året så stod det 3.500 människor och väntade på att få komma in, snacka om intresse för resor och glada dagar ute i världen. Eller varför inte på hemmaplan!


 

Jag fick lille Lasse i min hand igår. Av marknadschefen Julia på Gotlands Båten, det nya rederiet som skall trafikera Västervik-Gotland till priser som kommer att ge övriga folkfraktare över sundet en kallsup av dess like. Alla älskar Lasse, kolla bara på den vackra Ditte från Danmark, hon ville pussa honom direkt. Så det kan bli, en gul liten minianka kommer att bli mässans kelgris, förlåt kelanka menar jag.


Jag tog Lasse med mig i kavajfickan och så tog vi sista 9:an  hem till Angered. Nu är vi på väg ner igen för nya spännande äventyr, Lasse och jag. Slaget om resenärerna kan börja!
Vad bjuder Rese- och Turistbranschen på i år? Det kommer att bli spännande att se.
pappa B

onsdag 19 mars 2014

Heja Gotland

Nu jäklar blåser det vindar som aldrig förr över vår största ö. Ett glatt gäng kommer att göra en start av sitt nya bolag -Gotlandsbåten- snart hemkommen, nyrenoverad och elegant från ett varv i Grekland skall skutan trafikera Västervik-Gotland med priser som kommer att ge de monopoliserande bolagen en rejäl kallsup!
Det billigaste alternativet 100 kronor för enkel resa och då sitter du inte i lastrummet utan i stol på däck - om du vill.. Den mytomspunna ön kommer förmodligen att sjunka ett par decimeter när sommarens tryck sätter in.
16 juni går jungfruturen, kommunalrådet Harald Hjalmarsson  lär finnas med ombord då han kämpat hårt för att skutan och företaget -Gotlandsbåten- skall segla ut.



På mässan träffade jag tre supertrevliga Gotlänningar. Jag förstod vad de sa och jag kommer med all sannolikhet att få återse dem ute på ön.Kommer att åka dit, såla k o och dricka sval öl med brudarna. Surjämten Zeke får ursäkta och nyblivne pappan får ta hand om bäbben. Jag skall fira Gotmalnds frammarch på den svenska turisthimlen,punkt och slut.
pappaB

OBS: Ser ni den lilla ankan på bilen? Den som Julia håller i. Den heter Lasse och den kommer fömodligen att resa världen runt med facebook, Instagram och andra  medier men ni skall veta, till 100% att Lasse kommer alltid hem till Gotland igen !
pappa B

Idag träffar jag stora delar av världen, på en och samma gång!

Årets TUR-mässa slår upp sina portar nere på Svenska Mässan här i Göteborg. Deta är den 31 omgången som flera av världens alla länder visar upp sina muskler för turistbranschen. Jag har varit med på 29 av dem, snacka om trogen besökare. Ena gången jag missade var jag i USA och den andra var jag i Japan. Detta brukar vara årets trevligaste mässa här i Göteborg med hård konkurrens från Bokmässan och under de senaste fem åren kanske den har svajjat men håller fortfarade sin fana högt. Detta är Skandinaviens största resemässa och visst har Stockholmarna varit och ryckt och slitit i konceptet men inte lyckas slå knock out på oss Göteborgare, tack och lov. I år har flera av de tidigare utställatna som haft ett uppehåll kommit tillbaka och i år finnsdet 111 länder representerade.
Under TUR-mässans publikdagar inleds spektakulärt under fredagen där man även kombinerar årets vanliga mässa med Nordic Outdoor. Klockan 13.00 kommer tre tuffa killar att gå på lina mellan hotelltornen, 60 meter över marken.
Petter Aker, Stefan Drouget och Olle Romberg heter grabbarna. Petter Aker har visat sig på styva linan tidigare då han gått över Sognefjorden, 350 meter över vattnet! Jag får svindel bara av att tänka på det.
pappa B

tisdag 18 mars 2014

Floda Centrum och feta mexikanare...

...har ni sett så vackert det är i Floda centrum?
Dammar, vatten som forsar, gamla brukshus och så ganska glada människor. Nja...en del surputtar finns det allt där också det skall vi inte stoppa under stolen med.
Fast de flesta är glada och positiva. Jag har ju nöjet att befinna mig här ganska ofta i och med att jag jobbar lite med tidningen här i Lerums kommun.

Visst är det fantastiskt att man kan göra så mycket bildmässigt med våra mobiltelefoner. De har ju väldigt bra kameror med höga upplösningar och alla olika appar som dyker upp varje dag gör det otroligt roligt att plåta med mobilen. Jag friskar på ibland och vips så ligger det ute lite bilder på nätet. Instagrams fotoappar är väl de mest använda i dagsläget skulle jag tro men det finns även andra skojiga appar man kan testa. De flesta är dessutom gratis eller kostar mellan 7:- och 22:-

Läste idag att mexikanarna är det fetaste folket på jorden!
De frosar i majs och leder läsktoppen överlägset. Kan du tänka dig att man dricker 172 liter CocaCola per man i Mexiko? Det är företagets egna statistik från 2011. Enligt WHO så är närmare 2 miljarder människor överviktiga eller lider av fetma.. USA har passerats av Mexiko då det gäller flest antal tjockisar. I fjol var 32.8% av Mexikos befolkning över 20 år klassade som överviktiga eller feta. I USA var siffran något lägre, 31,8% detta upplyser FN:s Food and Agricultural Organisation.

Idag blir det bacon och spenat...punkt och slut
pappa B

Fick mig en tankeställare...

Det var för ett par dagar sen,solen hade just börjat värma så där gott som den brukar när det är dags för krokusar och sndroppar att titta upp ur den ganska kalla marken. Jag tog med mig en kopp kaffe och gick ut på balkongen. Där satt hon den lilla flickan. Ensam mitt ute på ängen. Hon hade lagt sin röda overall att sitta på och så satt hon där ensam.

Varför?
Hade hon inga kamrater, var det bråk hemma, eller var det bara så att hon villa ha liten egen tid som vi vuxna behöver lite då och då men så sällan får. Ja nu gäller ju inte detta mig, men flera av dem jag känner kanske önskade att de kunda gå ut och sätta sig precis som den lilla flickan gör.

Många tankar for genom huvudet den här morgonen. Jag undrar vilka tankar som for genom den lilla flickans huvud. Var hon olycklig och sorgsen eller var hon bara glad för att hon fick vara ifred en stund innan dagen drog på med full gas?
pappa B

Morsning i fågelholkarna...


Dimman ligger lågt över Angered denna morgon.
Det vackra vårvädret har blåst bort igår. Friska vindar under hela dagen städade upp i hårbotten då allt mjäll for åt helvete i den starka vinden. Ja, inte ör dem som gick omkring med toppluva eller keps på skulten. Kvinnan och barnen har redan utgått och nu sitter mannen ensam i lyan. Har intagt min nya frukost, i och för sig är den ny vare dag, men jag menar att jag frångott te och mackor och bytt ut detta mot en morgondrink av Formua 1 från Herbalife. Gott så in i bänken och jag mår som en prins i en bagarbod en bra bit över lunch till och med.

Så här ser burken ut. Fick vaniljsmak men skall testa någon av de andra, inte choklad, som jag inte tycker om i någon annan form än brytbar eller förvandlad till små bitar och presenteras i pappersask. Ivan den förskräcklige skall också skippa standardfrukosten och börja dricka Formula 1 i stället. Starten numera består av drinken, en dryg deciliter rödbetssaft och lite C-vitamin. Gubben är pigg och stark och klarar dagens första timmar med bravur, även om kraxandet och den täppta näbben fortfarande spökar.                                                      Idag blir det inte många knop och jag grattulerar Edvard och Edmundhur nu bägge dessa gubbar kunde få sin namnsdag på samma dag. Skit samma grattis på er nästan 12.500 som har namnet Edvard insprängt i namnet och alla 1.400 som har Edmund där. Två engelska namn, Grattis gubbar!
Personligen sänder jag ett stort Grattis ner till Monaco och Ingemar Stenmark. Han fyller nämligen 58 år idag. Tänk att en sådan celeber och berömd person också kan bli så gammal, han är snart medlem i PRO som alla andra utom jag. Blir jag någonting så blir jag väl SPF:are kan jag tänka mig. Det känns som om det är mer drag under deras galoscher än de andra.

Du visste väl att den 18 mars 1972 så toppade Neil Young den amerikanska Top 40 listan med låten Heart of Gold? Jasså inte det, det var som tusan trodde att ni spekade den varje tisdag jag.
Har du testat rouletten eller pokerspelet jag har här bland mina banners? Jasså inte det din fega snåljåp. Men vinna på Postkodlotteriet där den långe svajar i väg på långtrartaket det tror ni att ni skall göra. Dålig stil.

Jag klickar in och lägger lte spel inför dagens äventyr. Ha det så bra hela surven där ute i diman.
pappa B

"Pengar är en bra tjänare men en dålig herre"


söndag 16 mars 2014

"Duracellkaninen" Therese skåpade ut tant Björgen både igår och idag....

Ettan, tvåan och trean var norska jenter....i Falun idag!
De fyra första platserna i den totala världscupen för damer
1 Norge
2.Norge
3.Norge
4.Norge
Mer behöver man inte sia om. Norge är världens förnämsta skidnation alla kategorier. Gäller det vinteridrotter så ligger man milsvid före oss gnälliga svenskar och vi må vara otroligt stolta över de få svenska längdåkare som kan klämma sig in bland den Norska dominansen med skidor på fötterna.
Det enda vi kanske kan slå dem i, men det är inte heller 100% säkert, det är i fotboll. För herrar!

Tusentals unga och gamla människor i grannlandet går på tur både med och utan skidor medan vi svanskar äter chips och gnäller. Tror fan att vi inte kan mäta oss med dessa hurtbullar. Det är bara att kliva in i gruppen bland grattulanter och vifta lite försynt med våra svenska pappersflaggor.

Om en dryg timme kommer kommer Martin Johnserud Sundby, gutten som hatade skidåkning som liten att åka inöver mållinjen som totalsegrare av världscupen 2014. Förr var det Petter Northug Jr som hade hand om den saken men när han viker sig, kliver en ny gutt fram och sopar till övriga världen. Vem vet han kanske vinner idag också, den lille skäggprydde Sundby, vem, vet.
Hellner har stela ben, Calle Halvadsson har otur och Daniel Richardsson är grabben med stort G den här säsongen. Heder åt honom och kan han glida in i mål bland de fem bästa idag så skall han ha en eloge av högsta rang för sin insats under årets skidsäsong.
Harvey, Legkov eller Johnsered-Sundby, vem vinner? En spännande avslutning på årets världscup bjuder nästa års VM-arena i Falun på under alla omständigheter.
Jag laddar upp med lite godis framför apparaten och njuter en sista helg av skidåkning på högsta nivå.

Samtidgt hoppas jag att GAIS vinner sin cupmatch mot Athletic FC och slipper drabbas av Fotbollförbundets idiotiska regler för avvancemang där klubbrankningen kan fälla avgörandet. Går detta igenom tycker jag att alla lag borde bojkotta hela cupen.
pappa B

fredag 14 mars 2014

Skärpning juryn nu lade ni en rejäl skit i brevlådan!

Hur ända in i helvete kunde Glenn få bättre poäng från pjattarna i juryn, än Steffo????
Glenns hoppande försök att göra en tango såg mest ut som en mekanisk gubbe som man skruvar upp i ryggen. Ibland tvärstannade han, hoppade igång och skuttade vidare. Ingen takt, ingen tango bara bedrövligt. Jag tror att boddyn åkt på tok för högt upp i skrevet på ex.proffset. Rösta ut honom direkt.
Benajmin denna Whalgrenska lilla sysra han sopar banan med hela gänget, Ge honom glasskon och låt de andra fortsätta steppa om en lillsemester till Finland. Silja Line sponsrar.
Partik S hade skärpt till sig rejält och jag tror att han får dansa en vecka till.
Den pigga lilla ekorren Jasmine är urläcker och svänger på så det står härliga till. Bloggdrottningen Kenza likaså, förbannat duktiga dansare bägge två. Trombonspelande Gunhild håller både takt och ton och bör lätt gå vidare.
Liseberges kanariefågel mormor Engberg, som förra vecka sa att det skulle vara varje mogen kvinnas rättighet att vara i armarna på en ung liten kille, skötte sig skapligt bra ikväll och lever nog över den här kvällen. Jag undrar vad en manlig dansare hade fått utstå om han sagt samma sak om en ung tjej. "Gubbsjuka" hade man skrikigt. Men, men så är det ju vi strävar ju efter jämlikhet fast ibland väger det över lite si som så. Låt mormor Engberg frossa sig i lillemans armar så länge det varar. Hon kanske inte har det så mysigt därute vid Mjörns strand.? Vem vet.
Kollar vidare.
pappa B

Torsdagen har dragit förbi utan större plågor..

... snart dax för den eländiga fredagen igen.. Hoppas att den bara virvlar förbi.
I helgen är hela styrkan samlade så det blir väl lite frossande i god man, kanske ett par glas rött, vem vet.
Har börjat plugga spanska, det går segt för jag kan inte riktigt koppla av och sätta mig stilla med lurar runt skallen och boken i hand. Men det kommer nog en vacker dag skall ni se. Håller samtidigt på att läsa två böcker -Mormor hälsar och säger förlåt- av samma författare som skrev -En man som heter Ove-. Den här börjar inte alls lika bra och därför har jag inte kommit igång riktigt. Växlar med en deckare av Pontus Ljunghill som heter -En Osynlig- den verkar riktigt bra faktiskt.

I sjätte ronden small det. Ingo låg på canvasen och Floyd Patterson hade tagit tillbaka världsmästar bältet och den gyllene kronan. Detta hände den 13 mars 1961 ( då hade min goa kvinna inte blivit född )

Om några minuter liggar jag också på canvasen, måste få mig ett par extra timmar, blir inte riktigt ok annars.
Sov så gott alla mina tre läsare och var rädda om er.
pappa B

onsdag 12 mars 2014

Starten har gått, gubbarna är på banan igen...

Nu sätter man spaden i marken. På de nya odlingslotter man iordningställt när man rev de som låg strax bredvid vägen upp mot Lövgärde. Det nya området blomstar som bara den. Duktiga odlare har redan börjar bygga sina Friggebodar och fler och fler land plöjs upp. Övervägande delen av brukarna är invandrare och här grönskade det som bara den under förra hösten. Duktiga "trädgårdsmästare" kunde skörda de flesta sorters grönsaker i sina små land.

Vi stannade och tog en bild på vår premiärpromenad, Ivan den förskräckliga och jag. Dagens promenix blev 5 kilometer och Ivan han gick med sina nya pumpstavar med 9 kg tryck så han hade faktiskt pärlor i pannan när vi kom hem.
hur som helst vi klarade av hela sträckan utan att behöva sätta oss på en stubbe och vila

Här ser ni två pigga 40-talister i god vigör. Glada över att solen börjat skina och värma. Spottar ut viktiga D-vitaminer på de här två gubbarna. Ivan den förskräcklige är brun efter en vecka på Pippholmarna. Men...att döma av omfånget så har han inte rört sig så mycket där nere i värmen, det verkar bara som om det är höger biceps som fått träning, samt arbågen på samma sida.
Nu är vi på banan igen och snart har vi kommit ikapp där vi slutade. Måndag, onsdag och fredag blir det promenader och gym framöver. Den saken är klar.

Jag såg Anton från Schlagerfestivalen på en video idag. Stackars pojke. Kan ingen skriva ut lite salva till honom. Han måste ju ha drabbats av flatlöss då han hela tiden kliar sig mellan benen. Det kan ju inte vara roligt att ha sådana problem och stå på scen?

Grattis Victoria! Dessvärre hinner jag inte upp till huvudstaden för att gratta national Victoria men jag sänder en varm kram och ett grattis härifrån skrubben i alla fall. Hon läser säkert min blog. Jag hade en superfin liten Victoria bland mina modeller här i Göteborg, men hon försvann som en avlöning. Har förmodligen gift sig och fått barn, åker Volvo och dricker hemgjort äpplevin, Grattis i alla fall. Det finns drygt 10.300 som har Victoria som tilltalsnamn. Nu skall jag äta omelett med förbjudna tiger räkor. Sitter som en smäck i nordavind.
pappa B

Grattis GAIS - 120 tuffa år har passerat

Året var 1824 då Carl "Våran" Gustafsson och sex av hans vänner bildade Göteborgs Atlet och Idrottssällskap på Edlunds Café på Storgatan 7 i Göteborg. Deras målsättning var att driva  övning och tävling i allmän idrott, brottning och viktlyftning.

Igår firade klubben sin 120:e födelsedag med pompa och ståt och många grönsvarta hjärtan klappade extra hårt denna afton. Kajskjul 8 var fullknökat av makrillar denna afton och på scenen turades kända GAIS:are att göra succé denna kväll. När Annika Andersson, som är gift med ordföranden Tomas Andersson drog fräckisar på scen, Ebbot Lundberg dundrade på med gitarren på magen och Rickard Herrey sjöng om gyllene skor jublades det bland gästerna. Men när Odelberg trollade fram den nye mittfältskämpen, islänningen Asgeir Börkur Asgeirsson ur en låda då höll taket på att ramla ner. Asgeir tog mikken och bandet lade in den tyngsta hårdrocksväxeln och sedan bröt det loss. Lika tuff som han är på planen är han med mikken i hand och detta är mumma för alla GAIS:are. Islänningen vrålade, gästerna vrålade och kvällens längsta applåd kommade mittfältarn hem. Vad fanns på jubilarernas meny då? Stekt makrill så klart fattas bara annat....Sitter i min skrubb i Angered, lyfter på skinnkepsen och grattulerar!

Blev anklagad igår för att vara rassist och älskare av SD. Men som fristående bonde i det allmänna jordbruket så får man ta sådana smällar. Dessbättre klev några invandrare fram och backade upp mig, både på fejjan och via mail, och därör säger jag, det är inte bara vi svennar som tycker att vissa saker gått för långt här i landet. Att jag sedan framför mina tankar och funderingar med rak rygg och inte sitter och tjuvfiser och vänder kappan efter vinden, det sker tack vara min uppväxt med en rakryggad och ärlig mamma och pappa hemma i Porjus.
Det kommer jag att fortsätta med, det kan ni ge er fan på!

pappa B

"Ett gott hem är den bästa skolan"

tisdag 11 mars 2014

SD politikerna slöare än slöast...

Det är bedrövligt att SD-politikerna bara sitter och rullar tummarna ute i kommunerna. På flera håll har de inte lämnat in en enda motion sedan 2010! Det liknar ju ankskit och här måste partiledningen slå hammaren i bordet så att dönickarna vaknar till. Det här gör mig både sorgsen och förbannad.

Men det finns en aktiv herre i Kungsbacka Thord Brynielsson heter han. Thord har minsan lämnat in 62 motioner under den här mandatperioden. Bra jobbat Kungsbacka. -Jag hade varit missnöjd om jag inte lämnat in en enda motionsäger han till pressen. Dagens GP tog upp detta, till och med på första sidan, det var inte dåligt. Förmodligen står hela redaktionen inne på WC och sköljer munnen innan de går till lunch efter ett sådant modigt beslut.
Heder åt Brynielsson i Kungsbacka!

Visste du att idag fast året var 1818 så gav Mary Wollstonecraft Shelleys världslassiker Frankenstein or The Mordern Prometeus som originalet heter ut på marknaden. Monster eran hade börjat!
Den 11 mars 1958 skapade Little Gerhard och hans rockpolare Rock Ragge kaos när de spelade i Eriksdalsskolan i Stockholm.

Samma dag fast året var 1985 så klev den rundhylte Michael Gorbatjov fram som generalsekreterare i det sovjetiska kommunistpartiet. Han efterträdde den avlidne Tjernenko.

Ett av få vettiga förslag från Folkpartiet var förslaget om att de skulle införas en obligatorisk medborgarkurs för invandrare som vill bli svenskar. Detta beslutades den 11 mars 2008 men den har ännu inte visat på några förbättringar bland de 10.000-tals invandrare som smyger in i landet.

I dagsläger är det invandrarna som ändrar på lagar och förordningar så att de passar dem och inte det land de kommit till. Vi svenskar får vackert ta skinnkepsen i hand och kliva åt sidan, detta med regeringns goda minne. Skit ner er ni som jobbar på migrationsverket, sitter i riksdag och regering, samt alla pellejönsar inom den kommunala sektorn + alla fjantiga advokater som tar ställning för istället för emot alla ändrade lagar och förordningar i invandringsfrågorna. Om 25 år får vi fråga om lov att gå till affären och köpa Halalkyckling. Falukorv och fläskfilé är ett minne blott, det får vi åka upp till Norge och äta.
De svenska kvinnorna som finns kvar i landet får vira in frisyren i en schal och jag måste köpa mig ett pärlband för att våga gå utanför dörren. Vänta bara, vi är på god väg...
pappa B

"Räven byter skinn, inte karraktär"

måndag 10 mars 2014

Nu kan du göra klippet!

Kolla in detta du som tränar och vill hålla dig i form
Styrkelabbets bok -Så bränner du fett och bygger muskler- säljer man till ett extra pris.
Gå bara och klicka på länken här till höger så får du veta mer. En av de e-böcker jag lusläst och ser som ett mycket bra verktyg till min egen träning och vägen till att må bättre. Passar alla oavset i vilken nivå du tränar.
pappa B

söndag 9 mars 2014

Världens genom tidernas bästa skidåkerska, körde skiten av hela världseliten!

Jag sliter av mig skinnkepsen, krånglar mig ur massagefåtöljen och bugar mot landet i väster och framför allt åt Marit Björgen.
Totalt överlägsen gled hon över linjen med en stor norsk flagga i handen. Körde slut på alla sina konkurenter och även den lilla Duracellkaninen Jouhag var tvungen att ge sig.
Kalla fyra och Wikén sexa och Bleckur nia det belv det svenska facit i mål. Klart godkänt av våra svenska åkare.

Björn Ferrys form kommer nu dagarna innan han lägger bössan på hyllan vilket givetvis gör att glädjen över de tre tävlingarna i helgen inte fpr den sötma de förtjänar Seger i dagens masstart där han spurtade ihjäl Martin F på de sista 500 metrarna. Starkt jobbat Ferry.

Vilken hyvel vinner? Ja givetvis damp det ner ett paket (åkte på 39:- i frakt) med en av, enligt reklamen världens bästa och behagligaste rakhyvel som producerats. Jo jag tackar jag. Nu är det nog så att för unga starka män med spänstig hy i ett anikte som påminner om en laminerad spånskiva glider nog den här hyveln elegant fram genom skäggstubben. Men...för en 70 plussare med hud som segt ogarvat renskinn  fugerar den absolut inte alls. Rena plågan att dra de fem superbladen över mitt ansikte som mer påminner om en grusväg i Hakkas än en laminerad spånskiva.
Jag prioriterar den billiga gula Bic hyveln där man kan köpa två förpackningar för samma pris som frakten på superhyveln. Jag har meddelat mig på två olika forum att jag inte vill ha några fler blad till superhyveln och den får utan större väsen åka med i soporna vid nästa tömning. Är det nån av er som vill ha ett oanvänt blad så hör av er innan jag slänger paketet. Det får plats i ett litet kuvert som kan sändas på posten. Jag bjuder på portot.

Nu skall jag kika en stund på Inomhus VM i friidrott. Har laddat med en god Formula 1 så jag håller ställningarna. Skippade den till frukosten och tar den som lunch istället. Är ungkarl då kvinnan och barnen är nere på stan och shoppar, fiakr eller vad de sysslar med. Mår bättre och bättre dag för dag. Väderkornet är nästan återställt och kraxandet upphör så sakteliga. Hej vad det går.
pappa B

lördag 8 mars 2014

Grattis skidåkare och alpinister...bra jobbat.

För 16 gången var det en svensk som stakade sig först över mållinjen i den beryktade fem milen uppe i Holmenkollen, Norge. Under den norska publikens jubel. lite satt i halsen då vår egen Daniel Richardsson körde förbi hemmasonen och världscupsvinnaren Sundby inne i stadion, så gled den långe Daniel först över linjen. armarna i luften och ett lyckligt flin i fejjan. Grattis och ett extra gratis till Hr Nelsson som inte bara körde sk,iten av alla på första sträckan i OS-stafetten utan kom insom femte man uppe i Holmenkollen. Vad kommer att ske under nästa år?

De aplina tjejerna gjorde det igen. Mot den lilla späda Shiffrin från USA gick inget att göra hon vann överlägset, men sen kom de svenska brudarna ångande. Tvåa Maria PH och delad bronsmedalj mellan Frida och Anna. Snacka om en gråtfärdig Stig Strand i kommentatorburen. Grattis ni med. Nu gäller det om jag har satt alla strecken rätt på V75 där vi är ett glatt gäng som spelar tillsammans under namnet -Porjus Pionjärer- mer fläsk i stekpannan. Än så länge har det inte blivit mycket fläsk i pannan men det har trillat in några kronor ibland. Får se hur det går i dag. Återkommer när kamelerna travat färdigt. Om det finns pats i stallet, jajjamen, det är bara att höra av sig till mig. Några boxar står tomma.
pappa B

fredag 7 mars 2014

Kolla min pimpade lilla fåtölj vilken vassing !


Här ser ni den lilla glidaren, fåtöljen en Smart 2008, vass som bara fan, rolig att köra och vet knappast vad besin är. Nu skall det bara på en liten ramp med blå extraljus om jag kan hitta en sådan till vettigt pris, Då har gubbaskrället ljus så det förslår också. Detta är nog den roligaste bil jag haft och den passar mig som handen i handsken.

Idag har jag dragot runt mellan Lerum-Floda och Gråbo. Egentligen har kag inte gjort någonting annat än att pratat och svammlat med folk som vanligt. Men...det tar tid det med.
Nu tänker jag vika mig för idag och jag r väldigt glad över att den här förbannade fredagen är slut och det snart är måndag igen. Ha en skön afton och trilla inte ur sängen när ni drar igång med det obligatoriska fredagspasset. Jag vet, det är därför ni gillar fredagar. Fy på er vuxna männikor.
pappa B

"Somliga älskar en vacker kvinna andra älskar köttsoppa"

torsdag 6 mars 2014

Västsveriges mest välbevakade hus?

Landets mest bevaktade
kommunalhus
Jajamen, kliver du in i kommunalhuset i Lerum för att försöka få upplysningar av några av kommunens tjänstemän, utan att först ha ansökt om audiens, då kommer länsman farande. Man snackar om Kumlabunkern och Hall men de är rena svängdörren jämfört med den kommunala borgen i Lerum. Faktum är att man kan anta att det händer saker i huset som inte bör komma till allmänhetens kännedom. Kan det vara så att där finns handlingar som förklarar varför Lerum från att ha varit en ganska välbeställd och trivsam kommun numera ligger med ett superstort minus i sin budget. Har man tagit efter Göteborg så i den milda grad att man tappat kontrollen och därför låser ute sina medborgare? Det kanske är nödvändigt med en laddstolpe utanför entrén?
Jag skall nog ta en extra titt någon dag framöver. Är ju inte Lerumsbo så jag kanske kommer in?

Idag har det varit en ganska skaplig dag på fri fot. Små nyanser av lukter tränger in i näbben och hostan kommer mer sällan. Vänsterarmen kan jag veva på med som förut så där är jag helt ok.

Planerar en uppstart med en träningsgrupp bestående av frivilliga lönnfeta åldringar i min egen ålder som vill förbättra sin kondition och sin hälsa i allmänhet. Du som läser detta och har kompisar som du vet borde ut och röra på sig får gärna tipsa dessa om att jag finns. Det hela är gratis, jag vill bara se fler tjockisar i fin form.

För de som hellre väljer soffan framför TVn med en påse chips i handen kan jag inte göra något åt, dessa figurer når jag aldrig fram till. De får rikta in sig på att få ihop sex starka kompisar som orkar bära ner kistan den dag pumpen stannar och chipspåsen faller i golvet.

Må bra mina vänner så kanske vi syns och hörs i morgon. Hörs ja, idag surrade jag i radio Sotenäs så nu får de väl lägga ner den radiokanalen kan jag tänka mig.
pappa B

onsdag 5 mars 2014

Väderkornet börjar återvända och livet leker...

Tänk vad jag har väntat och väntat. En av mina gamla vänner från tiden som hundkappare kommer ibland med lite muntrationer och givetvis var han snäll och hörde av sig när jag låg och kraxade som värst i massagefåtöljen. Dessutom hade han vänligheten att sända en bild på den numera rätt så berömda Hvenwirren. Jag trodde detta var en förberedelse på vad som komma skulle så jag har troget vaktat brevbärarens ankomst dag ut och dag in. Men ingen butelj har anlänt från bränneriet på Hven.
Nåväl jag får väl vingla ut och köpa en Famous G när tabletterna tagit slut-
Det finns några stackare kvar i botten på burken, sen impregnerar jag strupen med en god wirre.

Idag skall jag ta "Fåtöljen" och dra upp till Mölnlycke. Skall träffa en vacker dam och göra lite reportage om däck. Kan bli rätt så bra känner jag så här timmarna före, vi får väl se när det hela är klart.
Skall smyga igång lite med Herbalife, fört och främst här hemma där jag har gott om villiga testare, Byter ut alla burkar med pulver från okända tillverkare och går helt över till Herbalifes egna produkter då det gäller sport. Har bara hört positiva utsagor om deras produkter och när jag sedan fick höra vilka elitidrottare som bara använder dem så har jag bestämt mig. Kanske är de lite dyrare, jag vet inte riktigt än, men är det bra grejer så spelar det ingen roll.

24FITCLUB är deras program och nu står jag i valet och kvalet, skall jag starta upp en träningsgrupp för oss äldre gubbar och gummor här i Angered? Ålder spelar ingen roll jag kan dela mig om det skulle behövas. Ingen tuff styrketräning utan uppfriskande promenader med och utan stavar, lite hälsosam stretchning och gympa under vägen. Prata lite sund kosthållning osv.Varje dag ser jag så många både yngre och de som är i min ålder som borde ta tag i sina liv innan det är försent. Blir både deppad och förbannad över detta. Kanske jag kan hjälpa dem över den där jättehöga tröskeln, att börja se om sin egen kropp? Vet ju att jag kan. Två dagar i veckan räcker och med ett hälsosamt levene däremellan så kan ju livet helt förändras för dessa människor.

På världsfronten inget nytt. Ukraina är fortfarande Ukraina även om lill Putin är och gnager i kanterna på kakan. En som har lika stor tro på sig själv och sin förträfflighet, som den ryske ledaren är Centerpartiets Annie Lööf. Hon har varit på vårens bilsalong i Genevé och anser att hon fungerat som draglok åt de två svenska bilillverkarna Volvo och Koenigsegg. Skulle dessa två riktiga tungviktare behöva en rödhårig centerpartist som draglok? Nej du lilla bondeförbundare åk hem och dra någon gammal pressening över dig. Hon han i alla fall ondgöra sig över att en del av tillverkarna hade vackra unga modeller i sina montrar. Själv tyckte hon att det var mycket seriösare att ha en minister i montern. Tack för kaffet! Hon är vä
l snart den enda centerpartist som finns kvar?

IFK Göteborgs ungdomssatsning som man skryter högt och brett om har fått en sur efterton. Idag går föräldrar och ledare till skarp kritik mot det sätt på vilket man bedriver verksamheten. Mobbning, utfrysning och en osund inställning har satt snurr på hjulen. Vi avvaktar resultatet framöver. Än en gång säger jag som så; Det låter stort när katterna skiter men det blir väldigt små kulor i sandlådan.


Att de lägenheter och det område där vi som hyr av Poseidon håller på att förfalla det förstår man då man läser om alla dessa mutaffärer som just ni ligger på åklagarens bord. Det handlar om Poseidons mutaffärer för flera miljoner kronor. Några av dem bode ha gått till att byta fönster i vår lägenhet, så gardinerna hönger ner istället för att stå rakt ut när västanvinden friskar på. Visst kan det se vackert ut när solen lyser och det prunkar i rabatterna men bakom fasaden ser det inte lika välpolerat ut.

Tora och Tove har namnsdag. Grattis! Det finns 1.200 flickor/tanter som heter Tora (Snittåldern torde ligga runt 55-60 )och 4.500 som heter Tove.
Nu återgår jag till verkligheten.
pappa B

tisdag 4 mars 2014

Vilka optimister det finns...

Igår lyckades samtliga i Frölundas hockeytrupp vara vid medvetande och då klarade man av att spöa Skellefteå som i sin skepnad av serieledare glömde att ta bort skridskoskydden och förlorade med 6-0, hemma. Skitdåligt med andra ord?
Denna seger på bortaplan gav min kollega på GP stora frossan och han tycker i en fet rubrik i dagens tidning att det är dags att boka in Götaplatsen? Vad fan skall man där och göra. Är det inte bättre att man försöker samla ihop sig och försöker vinna varenda match i stället för varannan? Det är 11 poäng upp till Skellefteå i toppen och man har ett par flåsande smålänningar i form av Växjö hängandes i byxbaken. Pesonligen tror jag att Skellefteå håller ända i mål och Frölunda skall vara glada om man får vara med uppe bland de tre bästa.

Tidigare proffs satsningar satsar IFK Göteborg på i framtiden. Nu skall man börja ragga talanger redan som 8-åringar. Hur skall detta sluta? Pengar till GAIS tack vare ett bra skrivet kontrakt med Malmö FF. Tack för det, alla dollar behövs hos makrillarna.

Rättegången rullar vidare på den enbente Pistorius avrättning av sin fru. Nu börjar de gråtande socialkäringarna i rätegången vekna och det skulle förvåna mig om mördaren fälls överhuvudtaget. Personligen anser jag att har man tagit en annan människas liv då har man sålt tasken till räven och förbrukat alla sina rättigheter. En kula i pannan och god natt!

Ukraina är fortfarade Ukraina, än så länge och hela den här soppan är en unken samling av maktmissbruk, avsaknad av empati och rysska rubler. Vi avvaktar! Putin den lilla ryssen med den stora ryssmössan sitter vid sitt skrivbord och käkar surdegsbröd med svart kaviar och skiter i övriga världens protester. Så det kan bli.

White Guide har redovisat sina krogresultat och Göteborgs matställen behöver inte skämmas för sig. Skall nog gå ner och testa en av dem en dag men får vänta tills nästa pension kommer den förra är redan slut, nämligen.
Bästa serviceupplevelsen gick till Gothia Tower Uper House här i Göteborg. Det följdes upp av Årets Hjärtekrog? som blev Magnus & Magnus m2. Man har väntat på den utmärkelsen i 15 år så den var förmodligen välkommen.
Bilden är på en okänd firre jag stoppade i mig på en restaurang i Sydfrankrike för flera år sedan. Tror att kollegan Fuhrman i Skellefteå vet vad den heter.


Adrian och Adriana har namnsdag idag. Grattis min konstnärskompis Adriana Ramhagen borta i Gråbo. Det finns runt 2.300 grabbar som har Adrian som tilltalsnamn och bara 400 som heter Adriana.

Jag skall ta landets snabbaste "Fåtölj" upp till Lerum om några minuter. Litet reportage på G och sedan blir det stilla liv i massagefåtöljen. Kommer förmodligen snart att vara den mest masserade gubben i kommunen om inte den här förbannade förkylningen släpper taget.
Nu kör vi igång lite på halvfart så får vi se hur långt det räcker.
pappa B

"Man vet när man reser men man vet inte när man kommer igen."

måndag 3 mars 2014

Semla och kaffe gjorde susen...

Idag föll jag för frestenslen. Kände att jag måste stoppa näsan utanför dörren även om jag egentigen skulle sitta i massagefåtöljen och käka halstabletter och fräsa ur näsan. Men...jag tog en sakteliga promenad ner till centrum och där small det när jag plötsligt såg väldugt lockande semlor på ett aft inne på Liba.
Jag stegade in och syndade och mådde faktiskt mycket bättre efter detta.

idag har jag blivit legitimerad distributör för Herbalife och kommer i fortsättningen bara att köra med deras sportprogram under min trän ing och livet i övreigt. Har bara fått goda rekomendationer om deras varor och kommer därför att stoppa i mig dessa själv. Givetvis hoppas jag att några fler kan haka på och i framtiden kommer jag säkert att starta upp en motions/träningsgrupp för gubbar och gummor 65+ -Glada gamänger- är ju ett passande namn. Ingen våldsam styrketräning utan anpassad motion, promenader och lite uppmjukning för att hålla kroppen i fint trim. Du får gärna hoppa med du också om du känner för det. Gratis givetvis och öppet för alla 65-plussare. Känner faktiskt för detta. Alla får utgå från sin egen förmåga och alla skall kunna vara med..
pappa B

söndag 2 mars 2014

Framgångar och bakslag, sporten hoppar som ett flöte på ett abborrgrund

Emma Emanuelsson blixtrade till på sin Titan när hon sen i går kväll red hem segern i Gothenburg Trophy under folkets jubel inne i Scandinavium. I dressyrens moment Kür slutade 17-åriga Sofie Lexner på femte plats och jublet slutade nästan inte då publiken i ispalatset hyllade sin nya, unga dressyrstjärna. Från lilla Tosseryds RF kommer Jolin Johansson, sitter upp på sin ponny Santiago och rider skjortan av hela ponnygänget. Vinner GP Ponnyn 2014 utan att blinka.

GAIS drog ner brallorna på allsvenska Norrköping och åkte hem med 3 poäng i starten på Svenska Cupen. Glädjen stod högt här hemma i skinnsoffan. Vi såg matchen på SVT Play. Häcken krånglade sig genom machen mot ÖIS och vann med 2-0 men det satt långt inne. Blå/vitt vann ganska komfortabelt mot Värnamo med 2-0 och det var Sam Larsson som tog tag i taktpinnen och fick fart på sina sega lagkamrater. Lite show och saken var klar.

Så har vi då Frölunda och ishockeyn. Även kallat Finlands B-lag. För närvarande så växlar de mellan segrar och förluster och allt efter som temperaturen sjunker på isen så sjunker även hoppet och förtroendet hos publiken. I går vann Växjö med 4-2. Trotts detta hoppande upp och ner så behåller man sin andra plats i tabellen.

Om en snar timme så drar hela flocken elit- och amatöråkare iväg från Bergaby ner till Mora. För många en sista resa innan St Per rycker i snöret, för några är det mandomsprovet som skall övertyga dem att de får stå upp och pinka. Vasaloppet, nio ganska platta mil, segt som sirap har återigen drabbats av lite tumult då det gäller teamåkarna contra klubbarnas uppställningar i startfållan. En fight som lär pågå ett tag till, även efter målgången i Mora.
Vem vinner då? Blir det en svensk igen Brink eller Thysell, det är frågan. Kommer det någon uppstickare, en ny långfärdsåkare från skuggorna inne i skogen? Det blir tradigt som alltid, fram till upploppet efter Mora parken då det börjar hända saker. En härlig spurtstrid eller kommer någon ny ironman att köra skiten av de övriga 12.000 åkarna och glida ensam fram till kranskullan? Jag knäpper på TV-n om en stund, tar med mig tekoppen, några ostmackor och åker med, det brukar vi alltid göra kvinnan och jag. Nu sitter hon dessvärre hemma hos svärmor i Jerusalmen och lär väl inte få se så mycket av årets upplaga. Men jag parkerar mig i skinnsoffan.

En som åker årets Vasalopp, bara som rehab är boxaren, eller säger man boxerskan Frida Wallberg? Hon har haft en personlig rond ända sedan den 14 juni 2013. Efter den våldsamma knocken vid Stockholm Waterfront då australienskan Diana Prazak slog ut Frida har det varit en kamp på att komma tillbaka. Nu skall hon köra Vaaloppet och ser detta som en fin värdemätare i sitt rehabarbete. Men, klarar hon 9 mil på skidor? -Det skulle bli ett värdefullt kvitto, säger hon till pressen.

Ni får ha en fin söndag och tack och lov så kommer det förhoppningsvis en måndag i morgon, tjoho!
pappa B