

I den här burken på bilden är det mungbönor och alfalfa frön (lättast att grodda) Men..jag brukar blanda in krasse, rädisor och andra typer av bönor för att på så sätt få lite andra smakbrytningar på mina groddar. Alla typer, basilika, dill, persilja går också bra.
Att steka upp groddade mungbönor i kinesisk soya i het stekpanna och sedan lägga dem på en knäckebrödsskiva är en njutning för hela människan.
Hur gör man då?
Bönor och fröer köper du i livsmedelsaffären. Du tar en stor glasburk och täcker botten med bönor (börja med mungbönor, de gror snabbt och blir fina) Fyll på vatten så att de täcker bönorna ordentligt och skaka om ordentligt. Sila av vattnet oc slå på nytt. Lägg en tunn duk över burken och ställ den på en mörk plats. Skölj bönorna morgon och kväll och låt de stå i vatten, mörkt en dag till. Skölj och låt burken stå framme i ditt fönster utan duk över. Nu sprakar det igång rejält och kanske redan nästa dag har du goda egna groddade bönor att mumsa på. Både billigare och godare än de små plastlådor man kan köpa i affären.
Grodda på
pappa B
1 kommentar:
Äter man maskarna eller hela bönorna med maskar.
Skicka en kommentar