tisdag 24 juni 2008

Blogg utan bilder = kärlek utan kyssar?

Jag har legat en stund på morgonkulan och funderat. Fick för mig att de haranger jag publicerar här på nätet är ganska intetsägande. Jag är förvisso en mycket aktiv fotograf men jag tar inte dagboksbilder nu för tiden. Kolla dottera, hon skjuter vilt omkring sig och till min stora glädje gör hon det väldigt bra. Barnbarnet, 11 år som "Skogarnas Konung" och den lilla "Prinsessan" har alla fått "ögat". De ser saker och ting lite annorlunda genom kameran. Detta gör att pappa B känner en viss tillförlit inför den kommande framtiden. Behöver inte slänga alla mina 100.000-tals negativ/dia och papperskopior eller överlämna dem till något fotografiskt muséum. De kommer att bevaras, det har jag förstått. Men vad har nu detta med mitt bloggande att göra?

Jo, när jag låg där i "upp och ner" sängen och funderade så kom jag plötsligt på att alla de bildlösa och torra inläggen jag åstadkommit under årens lopp är helt värdelösa. Inga bilder!

Tänk er, fotografen som plötsligt kommer på att hans egen blogg är både tandlös, försett med emaljöga (på bägge ögonen) och saknar både armar och ben. Hur tror ni jag upplevde detta? Här kommer en bild, pojkdrömmen för de flesta killar, en Lamborgini (tjejer drömmer också om sådana har jag hört). Skall plocka upp en mapp där jag då och då lägger in bilder som jag skall lägga ut i min blogg. Aldrig mera bildlöst, det lovar jag. Tummis!




När jag ändå är inne på bilar, något som intresserar mig ungefär lika mycket som var myrorna tar vägen när de dör, så lägger jag in två bilder till på bilar. En ålderstigen Scania mod 52 och en illröd Italiensk fullblodshingst -Ferarri Testa Rosa-

Den gamla lastbilen hittade jag en dag när jag promenerade utefter "Suckarnas Kaj" i Göteborg. Den stod med en massa bröte på det slitna flaket och såg depprimerad ut. Scaniamärket blänkte vackert och jag tycker att detta är den bästa lastbilsbild jag har. Vad tycker ni?













Nu har jag banne mig skärpt mig, tre bilder i samma inlägg. "Skogarnas Konung" sover fortfarande. Kvinnan är på jobbet, "Prinsessan" ville gå till fritis och den äldsta och barnbarnet skall jag köra ner till Slottsskogen. Undrar om "Skogarnas Konung" vill följa med, Tror inte detta men det är bäst att fråga. Den här layouten ser för d-j ut, men jag skall träna så att jag får till det som jag verkligen vill. Nu får ni ta det som det är och så hörs vi förmodligen längre fram under dagen
pappa B

Inga kommentarer: