onsdag 14 april 2010

..det blev morgon innan sen kväll! Vive la France!

Jag vet inte hur många gånger jag varit i Paris, men det är ett par. De här bilderna tog jag en kylig helg i början av september. För 30 år sedan. Arbetade då som redaktör för ett affärsmagasin som hette Månadens Affärer och tillsammans med tidningens VD och representanter för SAS åkte vi ner över en långhelg för att se hur deras organisation fungerade i Paris. En minnesvärd resa då vi hade förmånen att se hela den stora flygplatsen Charles de Gaulle både innan och utan. Bland annat. SAS Parischef var en glad skit som älskade boxning och hade säkert gett mig en snyting om han hade haft tillfälle till det. Vad gubben hade för anteckningar i dopattesten har jag glömt och det spelar mindre roll. Han var en glad prick i alla fall, och öppnade de flesta dörrar till oss under besöket i en stora staden.
I Paris där äter man löksoppa annars saknar man några celler i övervåningen. Givetvis sörplade jag i mig några tallrikar het löksoppa under besöket. Både på stora fina exklusiva restaurangen men även på en liten bistro nära Notre Dame. Och sen då? Ja, ett besök på LIDO är lika nödvändigt som att köra damernas med rätt kvinna på logen i Nunnisvara, så det var bara att kliva in. Tuttarna hoppade orkestern spelade och pappa B njöt av situationen... Här lämnar vi Paris, men kommer snart tillbaka. Min lilla kvinna och min kärleksresa dit, den första Pingsthelgen vi var tillsammans går inte av för hackor. Gå nu och lägg er och dröm ljuva drömmar om våren i Paris, den är obetalbar...och på tok för underskattad sett med våra "lagom-ögon". Det är inte fult att vara kåt och galen på en liten bistro, när tonerna från ett musettdragspel ljuder och Crepe de Mar smälter i munnen, och det röda vinet får det att bubbla i hela kroppen...det är bara skööönt! Godnatt!
pappa B

1 kommentar:

Synnøve. sa...

Tack för resan i tidsmaskinen tillbaka 30 år. Vilket härligt sett du har att beskriva saker på. Läser högt för maken, för han läser inte bloggar säger han. Men han tjuvkikar på din vet jag.

Har aldrig varit i Paris. Vet inte om man ska åka dit heller. Vad ska man se, vart ska man gå och vart ska man bo?
Nåja, vi får se vad som sker.

Tack ännu en gång för den här reseskildringen. Jag bara njuter av din berättarkonst.
Kramen från nabolandet.