onsdag 19 november 2008

Idiotisk sparplan i Gunnared..

Det ser mörkt ut för eleverna och lärarna i Gunnared. Stadsdelen skall spara 40 miljoner, just det ni läser rätt. 40 miljoner skall sparas på skolorna i stadsdelen. En stadsdel som oftast få all skit när någonting inträffar i Göteborg. Här bor arbetarna, inga fisförnäma damer och herrar utan arbetare och invandrare, där en del inte ens har något arbete, plus jag och min familj. Men barnen här ute behöver lika omfattande utbildning som de inne i stan. Visst, standarden här ute har ökat, det blir fler barn men vadå? För 14 dagar sedan så promenerade 60 lärare och fritidspedagoger från Angered ner till Rådhusplatsen i stan. Där postade man sin protestlista till Stadsdelsförvaltningen. Bollen har börjat rulla, nu gäller det bara att få in den i rätt mål. Gunnareds "skolpeng" skall vara orörd och eleverna skall i fortsättningen få den utbildning de har rätt till. De duktiga lärarna skall vara kvar och stadsdelsnämndens ledamoter kan ta sig i röven med en trasig flaska!
Elitidrotten knäar inte i dessa bistra tider. Sponsorerna ställer fortfarande upp skriver man i dagens "Gubbkalsong"

Göteborgspolisen går över till luftpistol?
Det ser ut som om polisen i Göteborg tvingas gå över till luftpistoler i framtiden. Deras ammunition stals nämligen och då blir det svårt att skjuta skarpt. Spelar föresten ingen roll för de siktar så dåligt i alla fall, de gånger de tvingas avlossa sitt tjänstevapen. De bemödar sig inte ens att åka ut och titta då man anmäler ett inbrott. Inte förrän två personer ringer och verkligen förklarar att det är allvar, då kommer de sakta körande. Från början så var det tre 13-åriga flickor som ringde 112 och berättade att det varit inbrott i Gunnaredsskolan. Där svarade man att de skulle ringa 114114 till polisen. Det var ju för fan det tjejerna gjorde. De hade inga pengar på sina mobiler men blev inte trodda på Larmcentralen? Vad hade hänt om de hade blivit utsatta för ett övergrepp? Hade kärringen på larmcentralen bett dem ringa 114114 då också. De kom och knackade på hos mig, för de vet att jag inte sitter med mina tummar i röven. Jag ringde polisen!
-Nja sa de efter mycket om och men, vi skickar väl över en bil då, Efter en timme hade inte ett spår av mässinpatrullen synts till. Då ringde en av de ansvariga på skolan. Nja, sa de efter mycket om och men, vi skickar väl ut en bil då. Vilken action! Vaktbolaget kom, spikade igen fönstren som blivit krossade, polisen dök visst också upp och det gjorde tjuvarna med, en gång till under natten. Målet, elevernas nya bärbara datorer så klart. Tack och lov var dessa inlåsta i ett bastant och tungt vapenskåp så tjuvarna sket sig på näsan den här gånget
Ut i kylan
pappa B

2 kommentarer:

Peace in mind sa...

Hur kommer det sig att där resurserna bäst behövs läggs de största sparkraven? Har det möjligen att göra med att de svagare rösterna inte hörs så långt? Hur ska vårt samhälle bli mer jämlikt när klyftorna ständigt ökar mellan dem som har och inte har?

Tre bra frågor, som du inte nödvändigtvis behöver besvara.

Pappa B sa...

Behöver inget svar, du har ju helt rätt. Du har nu vunnit en cykelresa till Norge *s*