torsdag 12 mars 2009

I rampljuset på nätet...


Våra skolbarns mat under skoltid får inte överstiga 10:- per portion i de flesta av våra skolor. Under tiden sitter mördare och våldtäcktsmän och äter tre lagade mål om dagen (restaurangmat)
Skolorna skall spara, vilket inkräktar på själva utbildningen. Mindre lärare, större klasser.
I fängelserna kan internerna få högskoleutbildning och även strejka om de tycker att betalningen för att spika pallar är för låg?
Är detta vår mening, att skapa undernärda ungdommar med dålig utbildning och sedan föda upp välmående och välutbildade bovar och banditer?
Vänd på kakan, ge skolbarnen i låg- mellan- och högstadiet fångarnas mat och låt fångarna äta kladdiga fiskpinnar och urkokta grönsaker.
Ta fängelsets lärarkår till skolorna i stället. I skolan sitter vår framtid, i våra fängelser sitter skräpet, människor som bränt sina förutsättningar till alla de förmåpner som de får del av i dagsläget.

Att någonting inte står rätt till visar detta att ingen av våra större medier vågar ta upp frågan. Varken TV, Radio eller dagspress verkar vilja röra i den här soppgrytan. Jag vill, och jag vågar och kommer att fortsätta "leva rövare" då jag tycker det är stor skam att vårt samhälle tillåter den här sortens prioritering gentemot vår barn, vår framtid. >:(
Bernt Järnepalm
Arg och besviken pappa till två små barn 12 respektive 10 år
Skicka en kommentar