tisdag 19 maj 2009

Galakvällar och våldtäckter...

Här var han bara lillpojke, våran kung. Igår kom han med Silvia och tösera till Operan i Göteborg för att närvara på en Galakväll för att fira att World Childhood Foundation fyllde 10 år.

De inbjudna gästerna uppgick till närmare 1000 personer varav 150 stycker var vanliga döda, det vill säga sådana som du och jag. Sådana som lägger pengar i burkar och plasthinkar när banderollförsedda människor tigger under ett paraply av världens samvete, drottningar och Gud vet vad. De övriga stropparna som bara vill sola sig i glansen, de lyfter inte röven för att plocka upp några enkronor att slänga i sparbössorna. Man kanske skulle skaffa sparbössor med kortläsare så kunde man få in lite mer pengar "Ge en slant - Dra ditt kort". Alla biljettintäkter från kvällen donerades av Göteborgsoperan direkt till Childhoods arbete, fattas bara annat.
Vad den fårtarmsgnidande Anne-Sophie Mutter, (vilket djävla efternamn) Peter Jöback och Marie Fredriksson kvitterade ut framgår inte.
Hade man anlitat Kållepôjkarna och lagt ut brädgolv framför Operahuset och bjudit upp till dans för folket hade sparbössorna varit fyllda till bredden och Kållepôjkarna hade nöjt sig med varsin korv med bröd, bara för den goda smakens skull.
En del saker förstår jag mig inte riktigt på?

I samma veva dömdes en känd företagare, tillika beryktad medarbetare i pingstkyrkan till 2 års fängelse för våldtäckt. Han hade satt på en 50-årig kvinna mot hennes vilja efter ett besök på restaurang. Bra i ashlet gick man hem och djävulen flög i pingstgubben som satte på tanten så det stod härliga till. I ett försök att fria sig slängde hon en vas i väggen vilket pingstgubben uppfattade som hon villa ha mer och hårdare sex. Han örfilade upp tanten och fortsatte gökandet. Det hela avbröts då en vän i huset kom in för att återlämna ett lånat verktyg. Mannen jobbar i mediebranschen. Givetvis nekar han till alla anklagelser men har medgivit att han haft suddiga minnesbilder. 84.935 riksdaler skall kvinnan ha i skadestånd. Huruvida hon får betala den kraschade vasen framgår inte.

Innan det inträffade har pingstgubben dömts till skyddstillsyn och dagsböter för grovt rattfylleri. Nu blir det till att spika lådor, lösa korsord och se på färg-TV bakom lås och bom.
pappa B

"Den första motgången inbjuder den andra"
Skicka en kommentar