måndag 4 maj 2009

Politik det värsta som finns?


Det är dags att rösta, snart! För varjer år blir det svårare och svårare att masa sig iväg för att lämna sin röst på hur man vill och hoppas att landet lagom skall fungera i framtiden. Mona Sahlin som stadsminister är sämre än det sämsta aprilskämt. Reinfeldt, pingpongbollen i kostym, Hägglund som inte vet om han är kåt eller skitnödig (kan få oanade konsekvenser). Centerpartiet, böndernas parti som strävat efter och har lyckas att utrota landets alla småbrukare under tiden harklaren Fäldin satt vid styret för partiet. Skickligt, synd bara att han inte var invandrarminsiter under samma period. Vänsterpartiet. Min käre bortgågne faders parti. Hemma i norrland var vänsterns både rödare och varmare än midnattsolen. Idag upplever jag dem som en liten pink i västerhavet.

Med handen knuten på hjärtat så erkänner jag utan omsvep att det finns INGET parti som företräder det jag vill här idag. Hur fan skall man då rösta. Hur man än gör så sitter man med skägget i brevlådan. Röstar man på Sverigepartiet så stämplas man som rasist (det kan jag ta, fråga mina utländska vänner bara) man blir farlig för samhället, en slags överlöpare. Pensionärspartiet, lekskolan för tanter och farbröder känner jag mig på tok för ung för att stödja. Synd att Bert Karlsson inte stod tiden ut. Han är rak och totalt orädd för både makt och överheten. Många påstår att det är för att han är dum? Jag vet bättre. I mina ögon är Bert K en djävla bra karl. OK, har är lite pajazzo, men vadå? Tycker ni att Coop:s varumärke är något att skratta åt? En liggande 8, symbolen för oändlighet. Vad menar man med det, de säljer ju inte ens inlagd hel vitlök! Karlsson har skaffat sig ett varumärke, som han lever med och står för.

Man måste gå och rösta annars skall man tiga i församlingen. Jag har väldigt svårt att tiga i församlingen så jag måste gå till vallokalen (eller poströsta)
Kan någon klok människa komma på något parti som behöver en vacklande röst så skrik till!
pappa B

PS: Jodå, jag har en ring med sju dödskallar, går klädd i jeans och tennisdojor utan skosnören. Har en T-tröja med Kizz på och ibland kostym och slips. Har fyllt 18 år och får säga och göra vad jag vill. Det är väl inget att gnälla över, eller?

"Ju mer man stryker katten på ryggen ju mer sätter hon upp rumpan"

5 kommentarer:

EP sa...

Fick jag dig att tänka för mycket på politik? =P

pappa B sa...

Nix, det finns där lite då och då:)

Britt sa...

Du kan ju lägga din röst på något av de nya partierna som Junilistan, Feministiskt initiativ eller Piratpartiet om du inte hittar någon bland de etablerade partierna. Själv är jag ju från Norrland och här är man röd från födsel. Kan hålla med dig om att Vänsterpartiet är lite för tama nuförtiden..lite blekrosa och inte alls så röda som på den gamla goda tiden...

pappa B sa...

Britt jag håller med dig om färgern på vänstern har bleknat betydligt. Skall faktiskt kolla upp lite avd piratpartiet och junilistan står för. Feministpartiet har jau bara en massa avdankade kärringar som inte kunnat göra sig röst hörd i de andra partierna, så dem skippar jag direkt. Tycker att man kan jobba med kvinnorfrågor utan att för den skull ha ett renodlat feministpart. Inte skulle någon må bättre om det fanns ett mansparti.
I och för sig så tar vi gubbar för föär mycket ibland det är jag väl medveten om men det finns fler än mig som gärna slår ett slag för kvinnorna, både i arbetslivet och i hemmet.
Kul att du tittar in
kram

hg storm sa...

älskar bilden..
lite trött Picasso..typ..eller lite italiensk cosa nostra..välj själv..
hg