måndag 16 november 2009

Storseger för Kalla ...hur går det sen då?

Äntligen har skidcirkusen dragit igång och nu väntar jag bara på skidskyttet också. Charlott Kalla, Tärendökometen körde skiten av eliten vid premiären i Bruksvallarna. Mitt under pågående hårdträning så pep hon iväg mellan granarna så det stod härliga till. Det har vi sett förut. Storsegrar i premiären och totalfloppar när allvaret börjar. Ni kommer väl ihåg hennes framfart på hemmaplan i fjol, liksom Marcus Hellner i fjol? "Gubben" Södergren blev trea och jag tror faktiskt att det kommer att bli hans säsong i år. Det är både han och svensk skidsport värda. Bröderna Fredriksson kan övergå till att köra traktor hemma i Dalsland, deras tid är förbi (har den varit de senaste tre åren) Mest spännande blir att se om några av de lovande juniorerna från i fjol kan ta steget uppåt i år. Hoppas även att Emil Jönsson fått mer taktiksnack av ledningen så att han fattar att man måste disponera lite krafter till upploppet också och inte bränna ner hela stubinen på väg ut från stadion!

SD, den fula gubben (se bilden) har faktiskt redan innan valet gjort en god gärning. De har ruskat liv i de övriga partierna som suttit och tuggat tandkött de senaste åren. Nu spritter det lite här och var i de politiska benen och givetvis ser de nu SD, som det stora hotet till de sovriktiga stolarna i riksdagen. Här gäller det att värna om sitt hus och plötsligt verkar alla nu få tag i nödbromsen då det gäller invandringen. Heja kör så det ryker bara.

I tre skolor har elever mobbats och nu stäms Göteborgs stad. Eleverna kanske får skadestånd. -Vi anser inte att skolorna gjort något fel, säger Gunnar Andersson, förste stadsjurist i Göteborg. Bollen rullar vidare.
Själv har "Skogarnas Konung" och pappa B stått på Bellevue marknad och försökt sälja delar av våra förråd, trollens rum och lite annat smått och gott. Hur det gick? Käpprätt åt helvete, kunderna som besökte oss var alla eniga om att det vi sålde för 1:-, 5:- och 10:- det skulle man ha gratis, nja en del "påskkärringar" kunde tänka sig att betala 50 öre för en nästan ny Mp3. Artig som pappa B är så bad jag dem vänligt men bestämt ta en resa till ett ställe som är varmare än Mallorca. Detta uppskattades inte av alla, vilket fick våra bordsgrannar att jubla. De var förmodligen inte lika "rakt på" som pappa B. Nåväl vi skall vara där även nästa helg och vi har gett oss tusan på att sälja ihop till en fiskevecka någonstans i Sverige. Går det som i helgen så blir det nog en cykeltur till Delsjön, men vad tusan. Det finns ju fisk där med.
pappa B
Skicka en kommentar