måndag 16 november 2009

Storseger för Kalla ...hur går det sen då?

Äntligen har skidcirkusen dragit igång och nu väntar jag bara på skidskyttet också. Charlott Kalla, Tärendökometen körde skiten av eliten vid premiären i Bruksvallarna. Mitt under pågående hårdträning så pep hon iväg mellan granarna så det stod härliga till. Det har vi sett förut. Storsegrar i premiären och totalfloppar när allvaret börjar. Ni kommer väl ihåg hennes framfart på hemmaplan i fjol, liksom Marcus Hellner i fjol? "Gubben" Södergren blev trea och jag tror faktiskt att det kommer att bli hans säsong i år. Det är både han och svensk skidsport värda. Bröderna Fredriksson kan övergå till att köra traktor hemma i Dalsland, deras tid är förbi (har den varit de senaste tre åren) Mest spännande blir att se om några av de lovande juniorerna från i fjol kan ta steget uppåt i år. Hoppas även att Emil Jönsson fått mer taktiksnack av ledningen så att han fattar att man måste disponera lite krafter till upploppet också och inte bränna ner hela stubinen på väg ut från stadion!

SD, den fula gubben (se bilden) har faktiskt redan innan valet gjort en god gärning. De har ruskat liv i de övriga partierna som suttit och tuggat tandkött de senaste åren. Nu spritter det lite här och var i de politiska benen och givetvis ser de nu SD, som det stora hotet till de sovriktiga stolarna i riksdagen. Här gäller det att värna om sitt hus och plötsligt verkar alla nu få tag i nödbromsen då det gäller invandringen. Heja kör så det ryker bara.

I tre skolor har elever mobbats och nu stäms Göteborgs stad. Eleverna kanske får skadestånd. -Vi anser inte att skolorna gjort något fel, säger Gunnar Andersson, förste stadsjurist i Göteborg. Bollen rullar vidare.
Själv har "Skogarnas Konung" och pappa B stått på Bellevue marknad och försökt sälja delar av våra förråd, trollens rum och lite annat smått och gott. Hur det gick? Käpprätt åt helvete, kunderna som besökte oss var alla eniga om att det vi sålde för 1:-, 5:- och 10:- det skulle man ha gratis, nja en del "påskkärringar" kunde tänka sig att betala 50 öre för en nästan ny Mp3. Artig som pappa B är så bad jag dem vänligt men bestämt ta en resa till ett ställe som är varmare än Mallorca. Detta uppskattades inte av alla, vilket fick våra bordsgrannar att jubla. De var förmodligen inte lika "rakt på" som pappa B. Nåväl vi skall vara där även nästa helg och vi har gett oss tusan på att sälja ihop till en fiskevecka någonstans i Sverige. Går det som i helgen så blir det nog en cykeltur till Delsjön, men vad tusan. Det finns ju fisk där med.
pappa B

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej där Pappa B...!
Ser att du drömmer och har planer för en fiskeresa någonstans i Sverige. Om du verkligen vill överraska din son, eller kanske hela familjen, med en tur över det vanliga så ska du ta med dom till Tjaunajokk i Kaitumälven. En resa först upp till Stora Sjöfallet, för att sedan ta sig med helikopter till slutmålet. Fint fiske efter öring, harr bl.annat. Men hela atmosvären är en upplevelse med boende i kåtor av trä eller riktiga lavun.
Jag har själv varit där, om än det är många år sedan, så jag vet. Ett tips bara.
Din vän Bullis...

pappa B sa...

Tjenare gamle kompis. Jo det låter som en verkligt bra idé. Vi får väl se vad vi kan skramla ihop på vår eminenta försäljning. Fast visst tusan skulle det vara häftigt att leva några dar i en träkåta, den saken är klar. Har du återvänt till hemmet nu, Ombyggt och fixat?
pappa B

Anonym sa...

Hej igen Pa B..
Jo, nu när det klart med stambyten och totalrenovering av det sanitära. Nytt och fint i badrummet och lilla WC:t. Men det var ju inte helt gratis, trots att allt ingick i totalentrepenaden för föreninge. Man ville ju ha lite mer stuk på en del saker utöver det som ingick som standard, så kalaset gick på drygt 11 000:- ändå.
Jag kollade lite på nätet, och fann en hemsida som handlar om Tjounajokk. Sök på det namnet på Google så får du upp en del alternativ. Lycka till.
Bullis

pappa B sa...

Dyker genast ner och googlar. Tack för tipset. Krama om gumman från mig (då blir hon överlycklig :o))