onsdag 6 januari 2010

Vilket slöseri med resurser! Vad tänker skidskytteförbundet med, röven?

Jag har gnällt minst 20 gånger tidigare om den trupp som just nu figurerar i det svenska skidskyttelandslaget. Frk Domeij, frk Nilsson och Herr Brink. Hur i all världen kan dessa tre, år efter år få medfölja den svenska truppen? Idag hade frk Domej mer besvär att skrapa av sig snön innan hon lade sig ner för att släppa iväg årets första bomskott. Den tyska damen hade skjutit klart och fullt innan Domej hade kommit ner på mattan. Staffan Eklund som verkar vara en man, som vet vad han talar om, är han för snäll. Är verkligen svenskt skidskytte så himla tunt att Domeij måste vara med i en stafett? Varför får Helena Jonssons lilla syster eller någon annan junior inte chanen att vara med? Bättre att ge dem erfarenhet och jag tror inte att de skulle göra sämre resultat än Domej. Att se frk Nilsson åka skate idag var som att se en tennsoldat springa 1000 meter. Skatetekniken var så erbarmeligt dålig att till och med publiken skrattade då hon stapplade sig förbi. När skjutningen går skapligt står benen stilla och tvärs om. Kan inte den svenska tränarstaben få ordning på den kordinationen så tillkalla experter för bövelen. De bidragspengar som skidskyttet, tillika längdåkningsförbundet får ta del av är ju statliga medel och borde kunna användas på ett betydligt mer konstruktivt sätt.
Satsa nu inte mer skidskyttepengar och ammunition på Domeij och Brink. Skicka hem dem direkt. Men se för guds skull till att Högberg blir frisk innan OS och ge unga frk Jonsson mer tid bland eliten, bara för säkerhetens skull. Det kan ju trassala till sig igen med både ben och skytte för Nilsson och då måste det ju finnas en dam, till att plocka in. Samtliga åkte hyfsat skriver Aftonbladet, jo minsan, tack för kaffet! En tävling kvar sedan skall OS-laget tas ut.
På längdåkningssidan kliar man rygg på Björn Lind och gubben Fredriksson. Där borde klimärkerna numera var långa djupa revor. Ingen av dem presterar, men ändå skall de ta plats i landslaget. Är ni inte blinda eller försedda med mycket kraftigt synfel så är ni förbanne mig helt korkade. Hela landslagsledningen, inklusive gurun Gunde! Hur kan den norske sprinttränaren tillåta detta velande med två figurer som varit borta från toppen de sista tre åren? Kolla unge Teodor Petersson, och Jesper Modin. De fick chansen att åka med A-truppen. Bägge två tog den och har förvaltat den mycket, mycket bra. Det skulle fler unga åkare också göra om man bara kunde ta sig förbi Lind & Fredriksson.
Nu smyger jag till spisen och gör mig en toast med lite god ost och skinka och lite grönt.
pappa B
Skicka en kommentar