måndag 15 mars 2010

Mjörn var stendöd, vädret vackert och fest på köksbordet!

Ja, det blev mycket det där. Givetvis stegade Länsman Fredriksson och jag ut på Mjörns skarförsedda is när klockan var 16 minuter över 10. Då hade vi inhandlat varsitt dagskort a 40 kronor och var laddade för de fula grådaskiga Mjörnabborrarna.
Vackert väder men snål nordvästlig vind gjorde att det blåste igenom overallen en aning. Med näsan i solen, balanspirk på pimpeln, te i ryggan och mod i barm.Nu kunde det börja nappa! Det börjar kännas i armarna att det borrats mycket i vinter. Fortfarande är isen drygt 50cm så faran att man får sig ett ofrivilligt vinterdopp är inte så där akut för tillfället. Inte ett ynka litet napp. Inte hos Länsman heller.Vi rundade ett par uddar till höger om Sjöviksgården utan att få det minsta fiskkänning. Efter ett par timmar med näsan i solen packade vi ihop och åkte hem. Hade vi fiskat på ICA hade vi fått två stora paket goda fiskpinnar var, för våra 40 riksdaler, men ingen solbränna, frisk luft och så hade vi missat vårt underbara gaggande. MacMyra har gjort sig otillräknelig genom att pajja sin mobiltelefon så honom får man bara tag i via röksignaler. Hoppas att han återfår de tekniska hjälpmedlen för vi vill gärna ha den lilla värmlänningen med oss ut på isen så fort som möjligt. Länsmans trogne fiskekompis Otto har haft storstädning ibland sina fiskegrejer och givetvis är dessa gubbar så snälla att de plockade med sig en hel del grejer till "Skogarnas Konung" Hela köksbordet fullt med spinnare, pirkar, havsfiskedrag och tre fina metspön med rullfäten och hela millivippen. Ögonen strålade och storleken var mod. tefat på den lille storfiskaren när han fick rada upp alla grejer på köksbordet (det gjorde vi innan mamma kom hem, phu!)-Tänk dig att den där farbrorn, Otto, suttit och gjort flera av de här träwobblerna sa han och höll upp en framför sig. En sådan här skall man ALRIG slänga bort, det här är fiskehistoria pappa, sa han och lade försiktigt ner träwobblern i sin draglåda. -Den kan mina barn få någon gång i framtiden, fortsatte han. Då kan jag berätta att det var en farbror som hade gjort den och jag fick den av honom. Jag kanske skall bättra på målningen lite, jag får se hur jag gör.
Våren kommer snabbt. Några plusgrader mitt på dagen och snön blir till vatten. Här är bäcken mellan Stentjärn och Mölnesjön. En vårig bild där strömstaren snart kommer att sitta och vippa på stenkanterna. Jag tycker så synd om alla som sitter hemma och inte tar sig ut i det här fantastiska vädret. Även om ni inte kan ta er ut på sjön och fiska så kan ni väl kura ihop er mot en husvägg och låta vårsolen skjuta in lite D-vitaminer i er bleka nos.
pappa B
Skicka en kommentar