måndag 3 maj 2010

Danskar håller på att knäcka Angered Centrum?

Den danska Omnia Gruppen, som med en randigt och minst sagt smutsigt förflutet äger delar av Angreds Centrum, håller på att köra det i botten. Osmidiga och utan någon som helst tanke på konkurrens situationen försöker de bara få sina lokaler uthyrda. Att hela den affärsmässiga bilden av centrum förstörs, det tar man inte den minsta hänsyn till. Här huserar ICA MAxi, KappAhl och några andra större aktörer. Allt nyrestaurerat och i förhållande vis fint skick, frånsett att taket läcker, att allt arbete i de uthyrda lokalerna inte blivit åtgärdade enligt skrivna kontrakt och lite annat smått och gott som tack och lov inte besökarna drabbas av, direkt.. Nu plockar man in den ena efter den andra tveksamma butiken i de tomma lokaler som finns kvar. Dessutom slår man upp en stor glasbur mitt framför utgångskassorna hos ICA och framför ingång/utgång hos KappAhl. I glasburen skall det bli en ny tobak och godisförsäljning.. Det finns fyra frisörer och utan att ta den minsta hänsyn till den salong (HAIR) som funnits där sedan starten så plockar man in en ny salong och lägger den i direkt anslutning till entrén. Fyra apotek, så det är riskfritt att drabbas av snuva i detta område, det gäller bara var man kan hitta det bästa priset på medikamenterna som kan göra en frisk. Hos de tre mer seriösa, eller i den lumpaffär som slagit upp sina portar inne i centrum.
Rättegångar har löpt som på ett radband mellan företag och den danska gruppen. Deras agerande på andra ställen i landet har förorsakat flera problem, där både små och stora affärsidkare har flyttat ifrån de centrum som danskarna haft hand om. Detta kommer snart att hända här i Angered också om inte kommunen (som pratar vitt och brett om hur Angered växer in i framtiden) agerar stenhårt. Idag!

Nu skiter vi i det här med Angered Centrum. Jag lägger in en fin bild på långa naglar och silver istället. Var så god. Modellen kom från Afrika därav den fina färgen...en ganska läcker bild, tycker jag själv. Vad säger du? "Skogarnas Konung" har börjat sin nya skola och jag åkte med honom ner till stan. Hälsade på hans pedagog (snygg lång flicka) och så fick de klara sig själva. Efter lunch kom ett SMS; -Det är jätte roligt! Jag har fått två nya faddrar, kram. Givetvis föll det en sten från mitt hjärta då han hela tiden varit orolig för att det skulle bli likadant som i Vättleskolan. Att han skulle bli slagen, måste muta med pennor och nötter för att inte få stryk. Gissa om hans lilla hjärta slår mjukare i dag, var så säker.
Den ystra "Prinsessan" har kommit in väldigt bra i sin skola och är mycket positiv till att hon får läxor med sig hem. -Kan du tänka dig pappa, det har vi aldrig fått i Vättle? Den obligatoriska bönestunden uppskattas också med det är med en viss glimt i ögonvrån. Idag skulle en av hennes kompisar också börja i katolska skolan.
Detta är kanske både på gott och ont, vi får väl se.
Dags för lite arbetsuppgifter..
pappa B

13 kommentarer:

Synnøve. sa...

Så glad jag blir för barnas skull. Att de äntligen har funnit ro i skolan. Så ska alla barn ha det.
Men det är nog långt dit tror jag.

Så det är danskar som äger centrum där. inget vidare när de missköter sitt ansvar så där. Hoppas att de kommer att inse alvaret snart då, och tar sitt ansvar.

Nu ska jag se på dumburken en stund.
Hörs...

Anonym sa...

Läget med Angered Centrums vara eller icke vara är akut. Omnia som "förvaltar" har släckt hela städer i sin framfart.

Det är Danska Investea som köpt Angereds centrum, styckat upp det i andelar som de sålt under falska förespeglingar, bl.a lovade de i prospekten att det skulle få bygga sjukhuset.

Angeredsborna är utsatta för en dansk invasion av skattesmitare.


http://iloapp.geninvest.dk/blog/blog?ShowFile&doc=1254918091.pdf

Anonym sa...

Vad skönt för dina barn, man mår inte bra om de inte gör det. Angående A centrum är det så typiskt, samma sak ser vi överallt i samhället, kortsiktiga vinster oberoende om det är lagligt eller ej, det behövs en annan och vettig syn på saker och ting tror jag. Häls Järnberg

tina alic sa...

Bra att du tar upp ämnet Bernt!
Vi näringsidkare på torget kämpar med deras höga krav om öppetider mån-sön julafton som 1 Maj. Vi får inte bestämma något, och de sköter inte underhåll eller marknadsföring.
Butikerna byter ägare varannat år i genomsnitt, ingen orkar med de skyhöga hyrorna eller deras oproffsiga policy!
Vi kämpar på så länge, men får väl se hur länge vi orkar!
Underbart att Skogens Konung kommit bort ifrån Vättle-skolan. Har hört ifrån många kunder att den är riktig skit! De borde skämmas över sitt arbetssätt..
Kram Tina på HAIR

pappa B sa...

Jag hämtar kramen i morgon Tina :o)

Anonym sa...

Thanks for sharing your info. I truly appreciate your efforts and I am waiting for your further
post thanks once again.

Visit my web blog - more about

Anonym sa...

I am actually thankful to the owner of this site who has shared this enormous article at at this place.


Here is my weblog move next

Anonym sa...

Peculiar article, just what I was looking for.

My web site ... view

Anonym sa...

I've been exploring for a little bit for any high-quality articles or blog posts in this kind of space . Exploring in Yahoo I finally stumbled upon this web site. Reading this info So i am satisfied to exhibit that I've an incredibly just
right uncanny feeling I found out exactly what I needed.

I such a lot unquestionably will make certain to don?t put out of
your mind this site and provides it a glance regularly.

My website next page

Anonym sa...

Ahaa, its nice discussion about this post at this place at this
website, I have read all that, so now me
also commenting here.

my weblog; know more
My website :: know more about

Anonym sa...

I visited various web sites but the audio feature for audio songs
current at this website is actually fabulous.

Also visit my web-site ... move next
Also see my web site :: view more

Anonym sa...

Article writing is also a excitement, if
you be familiar with afterward you can write otherwise it is complicated to write.


Here is my weblog :: view

Anonym sa...

I like the valuable information you supply on your articles.
I'll bookmark your weblog and check once more here frequently. I am moderately certain I will be informed a lot of new stuff proper here! Best of luck for the next!

Take a look at my web-site next page