måndag 3 maj 2010

Danskar håller på att knäcka Angered Centrum?

Den danska Omnia Gruppen, som med en randigt och minst sagt smutsigt förflutet äger delar av Angreds Centrum, håller på att köra det i botten. Osmidiga och utan någon som helst tanke på konkurrens situationen försöker de bara få sina lokaler uthyrda. Att hela den affärsmässiga bilden av centrum förstörs, det tar man inte den minsta hänsyn till. Här huserar ICA MAxi, KappAhl och några andra större aktörer. Allt nyrestaurerat och i förhållande vis fint skick, frånsett att taket läcker, att allt arbete i de uthyrda lokalerna inte blivit åtgärdade enligt skrivna kontrakt och lite annat smått och gott som tack och lov inte besökarna drabbas av, direkt.. Nu plockar man in den ena efter den andra tveksamma butiken i de tomma lokaler som finns kvar. Dessutom slår man upp en stor glasbur mitt framför utgångskassorna hos ICA och framför ingång/utgång hos KappAhl. I glasburen skall det bli en ny tobak och godisförsäljning.. Det finns fyra frisörer och utan att ta den minsta hänsyn till den salong (HAIR) som funnits där sedan starten så plockar man in en ny salong och lägger den i direkt anslutning till entrén. Fyra apotek, så det är riskfritt att drabbas av snuva i detta område, det gäller bara var man kan hitta det bästa priset på medikamenterna som kan göra en frisk. Hos de tre mer seriösa, eller i den lumpaffär som slagit upp sina portar inne i centrum.
Rättegångar har löpt som på ett radband mellan företag och den danska gruppen. Deras agerande på andra ställen i landet har förorsakat flera problem, där både små och stora affärsidkare har flyttat ifrån de centrum som danskarna haft hand om. Detta kommer snart att hända här i Angered också om inte kommunen (som pratar vitt och brett om hur Angered växer in i framtiden) agerar stenhårt. Idag!

Nu skiter vi i det här med Angered Centrum. Jag lägger in en fin bild på långa naglar och silver istället. Var så god. Modellen kom från Afrika därav den fina färgen...en ganska läcker bild, tycker jag själv. Vad säger du? "Skogarnas Konung" har börjat sin nya skola och jag åkte med honom ner till stan. Hälsade på hans pedagog (snygg lång flicka) och så fick de klara sig själva. Efter lunch kom ett SMS; -Det är jätte roligt! Jag har fått två nya faddrar, kram. Givetvis föll det en sten från mitt hjärta då han hela tiden varit orolig för att det skulle bli likadant som i Vättleskolan. Att han skulle bli slagen, måste muta med pennor och nötter för att inte få stryk. Gissa om hans lilla hjärta slår mjukare i dag, var så säker.
Den ystra "Prinsessan" har kommit in väldigt bra i sin skola och är mycket positiv till att hon får läxor med sig hem. -Kan du tänka dig pappa, det har vi aldrig fått i Vättle? Den obligatoriska bönestunden uppskattas också med det är med en viss glimt i ögonvrån. Idag skulle en av hennes kompisar också börja i katolska skolan.
Detta är kanske både på gott och ont, vi får väl se.
Dags för lite arbetsuppgifter..
pappa B
Skicka en kommentar