lördag 19 juni 2010

Mannen i lodenrocken har blivit stor!

Han är huslig och hjälpsam, vännen Ingvar. En av våra verkliga vänner har kalas. "Mannen i lodenrocken" hade öppet hus när han firade sin 60-års dag denna varma eftermiddag i juni. Samtidigt som Daniel fick utmärkelser, titlar, prinskrona och slätade av Vickan inför hela världspressen, så tog denna storfiskare klivet in de "stora grabbarnas" gäng. På måndag är han plötsligt 60+ och börjar den fas av livet som kallas verkligheten. Det är nu han upptäcker hur långt det är ner till marken, att blommorna plötsligt luktar så starkt att det svider i ögonen. Att unga människor tränger sig före, för att hinna sätta sig på den enda lediga platsen i bussen/spårvagnen och att alla rabatter som utlovats inte alls fungerar i verkligeheten. Att man får stå mycket längre kvar när man pinkar ute i buskarna och att svajet på fröjdepinnen plötsligt inte har lika kraftfull spänst som igår. Detta kommer över en natt eller två. Han fick faktiskt en burk med blå små piller av en släkting "Bakfyllepiller" sa man men jag tror att det var uppladdningspiller av annat slag jag.
Han var mycket försiktig då han öppnade paketen och glädjen som syntes i han ögon när han fick favoritpresenten -6 månaders prenumeration på Hänt i Veckan- är obeskrivlig. Det var mycket nära att han föll i gråt. Till detta kom en underbar vilstol, en klocka, wirreflaskor och en mobiltelefon av frugan med endast ett inprogramerat telefonnummer - hem.
En fin kille, ett fint kalas och den goda maten, (duktigt jobbat hustru Marita)vinet och supersöt dotter Eleonor förgyllde denna dag ytterligare. Sonen Erik fick arbeta. Grattis från hela bloggvärlden!
pappa B

Ja, ja, jag vet, stilla er ni väntar på bilderna från Peenemünde. De kommer vilken dag som helst.
Skicka en kommentar