lördag 24 juli 2010

...loppisfynd? Ja, vem vet!

..medan barn och blomma satt nere vid havet så smög jag omkring med min lilla HD-kamera nere vid Glommens fiskehamn. Kan inte sitta och steka mig i solen eller plaska omkring i saltvatten. I en av de små fiskebodarna hade en äldre herre sin loppmarknad. Direkt när jag klev in så såg jag tavlan. Han berättade att han fått den av en vän, en norrlänning som kom från Luleå. Nu skulle den säljas. Montana var signaturen nere till vänster på tavlan (märklig placering) Han visste ingenting om konstnären, man eller kvinna, svensk eller utländsk. Eftersom man numera bor i direkt anslutning till araberna i Nordost så började jag pruta direkt. Till slut åkte tavlan med mig hem för en mycket ringa penning. Är det någon av er läsare som har den minsta aning om vem Montana är? "Snöstorm" står skrivet på baksidan av masoniten med brun tusch. Nu är den i alla fall min!
är man fotograf sedan urminnes tider så har man alltid en kamera i närheten. Vid gårdagens frukost så landade en stilig fjäril på en av de plaststolar vi har ute på altanen vid villavagnen. Pang! bilden är klar. Ganska snygga insekter, även om den här är både luden och ser illmariger ut.
Ny dag väntar, den här tillsammans med gamla goa grabbar från tiden som ordförande för Svenska Dragkampförbundet. En tid fylld av roligheter tillsammans med starka tjejer och killar runt om på de stora mästerskapen.
pappa B

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vi får hoppas att det är Bengt Lindströms "artistnamn", då var det mödan värt. Järnberg

Anonym sa...

Bäste broder..
Montana är en kvinnlig konstnär (idag 95 år gammal) från USA. Hon har varit verksam i Sverige under en tid och smyckat många stadshus och andra offentliga byggnader med sin konst. Hon heter Montana Lorentz. Hon hade konstskola i både Boden och Kalix. Om det hade varit en äkta Montanatavla så hade den kunnat vara värd en hel del, men då du säger att den är målad på masonit blir jag tveksam till dess äkthet. Men kolla gärna med en som kan det där med tavlor och värderingar.
Jag är ju inte helt 100% säker på att det är hon som målat just den tavlan du har, men stilen ser ut som en Montana. Dessvärre kan det ju vara en s.k. "Högtorgskonst"

BULLIS

Anonym sa...

http://hem.passagen.se/montana.lorentz/

bara googlade på konstnär montana och upp kom denna kvinna, ser ju att föregående talare visste vem hon var - men kika in du på hennes sida =)

pappa B sa...

Har redan kollat samt ringt en av hennes döttrar. Allt tyder på att det är en äkta vara så det känns riktigt bra

Ewa T sa...

Hej, min pappa äger flertalet Montanamålningar och det ser ut som hennes signatur precis. Det är nog en äkta det där. Grattis till ditt fynd!