onsdag 7 juli 2010

"Skogarnas Konung" tog årets första gädda - på första kastet!

Den hade fått ordentlig med stryk. Ett stort öppet sår på högersidan, strax ovanför buken och ett långt sår ovanför stjärten. Förmodligen efter en tuff fight på morgonen med en större frände i sjön. När "Skogarnas Konungs" lilla spinnare (liknar en uppsvullen abborre) kom snurrande förbi gäddnäsan så högg han direkt.
Jag och MacMyra ligger nu risigt till och lär få höra detta till leda. Även "Länsman" och MAnnen med lodenrocken kommer att få sina varma servetter av gäddfångaren. Dessutom leder han nu "gäddligan" med sina 1, 5 kilo. Attans!
...det är vackert så det nästan gör ont i vår lilla abborrsjö. Surtesjön är en pärla och nu börjar vi jakten på storabborrarna och krokodilerna i sjön. Vänta bara

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hörru,bonnadräng! Ta en tripp till det fagra Hälsingland och låt ditt ättelägg få dra upp några fina ädelfiskar! Här finns dom rengnbågsfärgade öringarna och "Salmo trutta trutta" ( Insjööring) i 1 till 5 kilosklasserna,inte näppgäddor och annat skräp!
"Greven"

Plupps krypin sa...

Rackarns! Härlig bild.
Kram nattugglan Yvonne

pappa B sa...

Hej lilla Plupps, nattuggla där. Du kan se att det blåblodiga släöktet inte är så belevade i sitt språkval. "Bonnadräng" kallar han en snäll äldre herre för. Nåja det är smällar man får ta, när man haft oturen att bli delvis allierad med en sådan fisförnäm typ som greven Vilgot von Axelklaff där upp i Hälsingland (jag höll på att skriva Ockelbo)

...till hans äörovördiga potatisgrve vill jag meddela följande att det finns mycket stora chanser att drängen med ättelägg dyker upp när sommaren lider mot sitt slut. Kommer då via Statens Järnvägar och emotser hämtning vid stationen i häst och vagn. Får väl som vanlig bo i häönshuset och jag önskar då att den svarte tuppen är förpassad till dynghögen så att man får sova i fred på morgonkvisten.