torsdag 15 juli 2010

....ut med metspö så fort jag kom hem..

-Pappa! -Jag har talat med Willy (MacMyra) och han följer gärna med oss ut! "Skogarnas Konungs" ögon var stora och han vimsade omkring i köket när jag återvände från statistandet nere vid Novotel. Klockan var halv åtta och solen var fortfarande varm. Jag ringde upp vår fiskekompis och i flygande fläng åkte vi till El-Ge för att försöka inhandla en burk mask. (Försök hitta mask när det varit +30 i flera dagar).Som vanligt har El-Ge mer än 100% service och även om de hade stängt för dagen så släppte de in oss och vi fick oss en burk mask. Snacka om rofylld tillvaro. Vår kamrat Willy sitter och tittar på sitt flöte och väntar på det stora hugget medan solen så sakta kryper ner bakom horisonten. Det är fortfarande varmt ute och vattenytan är full av "Skräddare" och myggen svärmar ett par centimeter över den blanka vattenspegeln.
Kan en julikväll bli mycket bättre än så här?
RK Elsa är uppdragen och fiskekompisarna gör sig i ordning för promenaden bort till bilen för hemfärd. "Skogarnas Konung" fick en abborre som fick simma vidare i sjön, pappa B likaså men den han aldrig landas i båten utan valde att spotta ut maskin innan den hamnade där. Willy njöt av den fina sommarkvällen och efterson han fått så mycket fisk tidigare så var han inte deppad över att behöva ta en sväng förbi katten denna sköna afton.
pappa B

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har varit borta ett tag, datorhaveri ! Otroligt fina bilder, det liknar Porjusselet sent en natt. Hoppas att man kommer att fiska Harr med fluga i Luspen igen, ta hand om de dina och ha det bra. P.s har pratat med "Greven" , lika tjurig som vanligt. Danne, skriver inte J'rnberg, kan ej skriva tecken med prickar,lite haveri fortfarande.

pappa B sa...

Hej lillgubben. Kul att du är på igen. Greven han skriver bara i bloggen när inte pigan vill ställa upp i sadelkammaren (Skrubben där den sönderskavda ardennersadeln brukade hänga, du vet) då härsknar han till direkt och börja hacka på mig.
Synd att det är så satans långt hem, annars skulle jag gärna susat iväg en vända, men...