lördag 16 oktober 2010

Spelet kan fortsätta med det fega spöket från norr...

Två stiliga pojkar, men vem sitter jag med? Och var sitter vi? Har du försökt ragga upp svaren på alla mina frågor ännu?
Till övriga världen som hälsar på så vill jag berätta att detta är fantastiskt roligt. KAnske inte för er, men för mig och "The Ghost". Eftersom jag varken får svar på mina frågor eller några ledtrådar så fortsätter vi kanske hela natten. Även om jag skulle lista ut vem detta är så tror jag inte att han erkänner det. Förmodligen får jag leva i ovisshet tills han någon gång, vid något tillfälle försäger sig och jag har honom i nätet. Håll ut i alla fall, det kommer mer svammel från verkligheten igen..
pappa B

20 kommentarer:

Anonym sa...

Vilda gissningar Du sitter hos Din korpral från FN-tiden Vet Du om att Du har fått nobellpriset för ett tiotal år sen då FN-soldaterna fick fredspriset. Ny fråga Vad hette den sista smeden i Porjus vilket golv hade smedjan ang Wallströms Hus så bodde Lasse Jakop där efter att de flyttat ut sen Åke Mattsson därefter bor nu Zacke där

Ghost

Äldsta sa...

Hejsan farsan...har ni skoj =)
Ni får allt spara allt sen och
skriva en lite bok!

Trevlig kväll och hälsa småsykonen

Anonym sa...

Två kompisar hade en mäsktunna tillsammans med Pelle L men de provsmakade då och då och spädde med vatten så till sist var det bara vatten kvar
Vad hette Pelles finnspets

Ghost

Anonym sa...

God kväll där broder !
Kikar in en stund för att se hur det går för dig i jakten på det/de gäckande spökerna. Har du kommit något närmare lösningen ännu, eller står du ännu på ruta 1 ?
BULLIS

Anonym sa...

Av det som han skriver så uppfattar jag det som han är något äldre än både dig och mig. Har tydligen åkt Vargrännarloppet några gånger. Kan det vara någon i ungefärlig ålder med Sten ???
BULLIS (igen)

pappa B sa...

Hej äldsta, har massor av gissningar men den rackarn vågar inte svara på mina frågor för då åker han dit. Han måste ju för fan känna mig rätt så bra, men...Jo det är roligt som bara den. Har du kommit på något? Via våra dolda kanaler menar jag?

Bullis du har helt rätt, men jag har nog masat mig fram till ruta 7, sex blir det inte för tanten är ju inte hemma :o) fast han fegar ut den jäkeln. KAn inte vara Tobban Alm, numera Göteborgare som jag inte sett på flera år. Trodde ett tag att det var han. Min kusin Torbjörn är det inte heller även om Ingrid jobbar med datorn.

Ghost då det gäller mäsktunnan så måste det ha varit Ivan Olsson och Bert Sandström? Men jag är absolut inte säker på detta då jag inte var ajour med byn på den tiden. Kan det vara Gunnar Letho, han kan ju vara lite lurig av sig. Pelles finnspets hette han Roy, nej det var Krobbes hund. Pelles hund hette nog Pelle faktiskt. Är du med!

pappa B sa...

BULLIS jag tror inte att han åkt VAsaloppet. Kan det vara Alf W men vi har aldrig åkte med "Purkan" på dans. Jag har fortfarande Fitzgerhald, alias Elvis-Andersson som en stark kandidat till spökrollen...

Ghost -var bodde Emmy Fröberg?
Var bor Kjell Nordmark?
Vad hette Järnbergs mamma?
Fanns det någon i byn som kallades för Kolar-Pelle?

Anonym sa...

Kolar-pelle hade nog en mila vid kolarbäcken. Järnbergs mamma hette Stina. De andra är före Min tid.
Fråga

Anonym sa...

Blev avhugget där här kommer Frågan
Vi har pratat mycket om 50 60 talet men om Vi tittar på 2000 talet. Vem i Porjus är det skrivet i en bok om nu på 2000-talet?

Ghost

pappa B sa...

Rätt, Kolar-Pelle åkte på en grön/gul Apollomoppe och spelade tre korts mas med min pappa. Vad hette min pappa? Emmy Fröberg måhända men inte Kjell Nordmark?
Fortfarande för ängslig för att komma med en ledtråd?

Anonym sa...

Han eller dom dribblar så mycket fakta hit o dit att jag inte har en enda gissning så här långt. Har ju ganska dålig koll på vilka som bor kvar i byn. Jag lämnade Porjus 1963 för stor äventyr söder ut.
Jag tycker personen på bilden liknar din gamla klasskompis Ove N från Lillselet. Är det han ? Har pratat med Kikki ang eventuella friare till Kattis, men hon hade inga direkta namnförslag där. Det fanns ju många som var mer eller minde småkär i henne. Jag tillhör ju en av dom. Men det var ju under skoltiden det.
Angående Alf A, bor han i byn nu.?
BULLIS

pappa B sa...

Den som fått mest press under de senare åren är Svanbergs pojken, som jag inte har det blekaste minne av.

pappa B sa...

Vi kanske skall skriva en bok om byn tillsammans?

pappa B sa...

Hade jag någon tjej i Porjus?
Var gjorde jag lumpen?

Anonym sa...

Den Jag tänkte på var Din släkting Gunnar som är omskriven i en bok. Ja kanske det har några år kvar tills Jag får tillbaks friheten Jag förlorade vid 7 års ålder,
Men Du kanske har noterat att Jag i mina frågor nämner de personer som man inte pratar så mycket om de som riskerade att falla i glömska

Ghost

Anonym sa...

Broder !
Ville bara önska dig en god nattsömn. Jag tänker släcka ner för i kväll och krypa ner i bingen under duntäcket. Ledsen att jag inte kan hjälpa dig i jakten på "The Ghost". Du får fortsätt jakten på egen hand i natt. Kikar in i morgon f.m för att se om han fastnat i dina nät.
Ha det bra ! BULLIS

pappa B sa...

...ja det är det som gjort mig lite konfunderad. Vi känner igen väldigt många, lite udda figurer i vår by du och jag. Min kusin Gunnar har jag försökt nå ett par gånger utan att få kontakt, ärligt så vet jag inte om han lever eller ej...Ingen Porjusbo får eller skall falla i glömska, det får du och jag råda bot på. Jag tror i min enfald att det fortfarande går att spåra uppdokument som verkar oviktiga för de som har tillgång till dem. Gräver man bara så hittar man..

Till BULLIS Alf A bor i Vännes, eller strax utanför. Är fortfarande lika glad och lyssnar på Elvis. Han är Jehovas men som jag förstår det på ett sakligt vis. Personen på bilden är Petter Pilto uppe i det gröna huset i Kronsågen. John Utsis kåk tror jag att det var. Jag försökte ju fånga dottern Margaretha utan att lyckas.

Äldsta sa...

Hej, farsan...nepp, jag har ej hittat nått - läs messet på facebook så vet du varför =)

Ser att ditt lilla spöke undviker end el frågor du ställer, kanske du ska ta fasta på detta?

Vad menar spöket med att få tillbaka friheten, tappad vid 7 års ålder? Man kan ju spekulera och läsa in massor...

Ta och kopiera allt som skrivits i alla kommentarsrutor och bena upp det...skriv hans frågor med dina svar direkt bredvid varann och samma med dina frågor...Så kanske du snabbare kan se en röd tråd!

Hoppas du snart kan komma på det - fastd et verkar skojigt för er att beta av alla gamla figurer från byn =) och spara allt - skriv en lite bok om era minnen - tycker jag! Och så ställer jag en fråga till det lilla spöket *hihi*

Vem är jag?

Anonym sa...

Du är Beeses dotter tror att Du gått i skola i Vimmerby på 80-talet

Ghost

Anonym sa...

Du sitter med Petter Pilto, tror att bilden är tagen inne hos hans hyresgäst Kalle.