måndag 1 november 2010

Kolla vad man kan hitta i sitt gamla arkiv.

Och vilken upplösning, hela galleriet tillhör vår mycket gode vän och fiskekompis MacMyra Andersson. Och likheten är slående ända ner till häradsbetäckarens tid i slutet av 1700-talet.
Först har vi häradsbetäckaren Andersson. En ståtlig patron från de djupa skogarna i Värmland.

Sedan dyker adjunkten Andersson upp i min gamla skokartong och man blir glad över att se att dragen gått igen.

I slutet av 1897 dök så stridspiloten Andersson upp. Han kom helt enkelt fram ur ett dimmoln och klev av sitt stridsflyplan på en stubbåker i Molkom. att produktionen där ute vid ståltrådsdragarfabriken sedemera skulle resultera i en storfiskare, det var det ingen i den lilla byn som hade den minsta aning om, inte jag heller...
Här sitter "Skogarnas Konung" på en guppande flytbrygga vid Kroksjön i Tranemo. 05.30 hämtade vi upp "Länsman", junior och jag. Vi skulle fresta lyckan en sista gång nere i Kroksjön utanför Tranemo. Att fiskebilen hade slagit igen och åkt hem till Öckerö var förskräckligt för av vårt fiskefänge blev det noll och ingenting. "Länsman" fick ett rejät påslag direkt när vi kom fram men den ville inte följa med hem till Barbro så den gick efter 20 sekunder. Sen var det stendött. Fisk vakade och två juggar i lågskor fick två fiskar, mer blev det inte. Jag fick testa Hyundaien på en lite längre sträcka och med rondeller och en del trafikljus så klarade vi oss under litern per mil. Helt klart godkänt. Kanske jag återvänder hit på bloggen, vi får tro det. Måste ju kolla dagens "gubbkalsing" och se om det finns något att skälla på
pappa B

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Besse !
Tråkigt att fiskelyckad inte blev vad ni tänkt. Men det viktiga är ju inte det, utan att få vara ute i vår friska natur med goda vänner.
Har man inget fiske i Jälmåns vattensystem. Har man planterat ut ädelfisk i Kroksjöarna ? Jag känner ju till trakterna däromkring från den tid då jag bodde i Gislaved i 3,5 år. Den tjej jag sällskapade på mden tiden hade sitt föräldrarhem i Tranemo, så vi var ofta där hos dom.
Du kommer väl ihåg att jag och hon var och hälsade på hos er då du(ni) bodde i Stockholm. Kommer dock inte riktigt ihåg var det var där.
BULLIS

pappa B sa...

Vi bodde i Jakobsberg, men det är ju 100 år sen:o)
Det är mycket stor fisk i Kroksjön och det är även bra fiske i Jälmås, men vi kan ju inte saffa kort i alla vatten. det är inte som hemma att man bara travar ut och fiskar. santa Fen gick som en ängel (eller fe om man så vill)

pappa B sa...

FAn vad vi stavar illa :o)

Anonym sa...

Håller med dig om det där med stavningen. Det blir så när fingrar och hjärna inte är synkrona med varandra. Men huvusaken är ju att vi förstår vad vi menar...?!
Viktigt meddelande på väg via e-posten.

BULLIS

Anonym sa...

Dagens fråga vilke tema har den offentliga konsen i Porjus

Ghost

Anonym sa...

En gissning på The Ghost´s fråga:
Den enda konst som finns i Porjus är ju Carl Milles staty "GUDS HAND" och den stor stenenm som står nedanför kyrkbacken, så temat borde då vara KRAFT...!
Vild chansning bara.
Vad är 1:a priset för ett rätt svar..??

BULLIS

Anonym sa...

Till The Ghoast..!
Du talar om konst. Vet du vad definitionen på konst är..? Låt mig förklara det i så fall.
"Konst är en sak man inte förstår eller kan.. För om man kan det...Ja då är det ju ingen konst"...
Föstod du..???

BULLIS (Ghosthunter)

Anonym sa...

Till GhostHunter
Konst är något som framkallar en reaktion positiv eller negativ är egalt ang Din gissning så är Kraft kanske logiskt men inte det mest uppenbara temat för konsten i Porjus

Anonym sa...

Okej då Hr. Ghost..!
Det blev "priceless" den här gången då. Alltså ingen weekendkryssning till Helsingfors eller så.
Men så säg då vad som är temat med konsten i Porjus, och finns det mer än dom två saker som jag nämnde tidigare..? Känner ju bara till dom två, om du nu inte räknar in byggnaden Laponia också..?

BULLIS

pappa B sa...

Ha, ha konten svämmar över. Svarta katter och tomma gator lär vara den enda konst som är något att tala om i byn. Fast Laponia ligger ju bra till, som Bullis antyder

Anonym sa...

Temat är hand Guds Hand och monumentet mäniskans kraft på naaturen med händer inmejslade i graniten

Ghost

Anonym sa...

Jaha The Ghost...
då förstår jag. Hade inte kunnat lista ut det..! Alltså "hand" är temat. Bygger det vidare då på ex.vis ICA-handlarn, Fingals Diversehandel o.s.v ??Lurigt må jag säga.
BULLIS