fredag 12 november 2010

Nu ligger Elsa på magen och väntar på våren!

Just det, roddningskryssaren "Elsa" döpt efter min mamma, ligger nu på mage övertäckt och fast förankrad (finns båttjuvar även på vintern). Mina hjälpsamma kamrater, sånggruppen "Kvittering Brothers" mest kända som "Tripp,trapp,trull" (se bilden) var med och vände skutan. Efter presseningspåläggning sjöng de "Vila vid denna källa" i tre stämmor, olika melodier alla tre. "Länsmans" tunna spröda sopran (konstigt att en sådan stor karl har så pipig röst) backades upp väldigt fint av barytonstämman från "MacMyra" och lille Augusts kraftfulla bas fick presseningen att fladdra. Gruppens nästa framträdande lär bli när Elsa skall i vattnet igen. Då kan det även bli en liten balettuppvisning av "Mannen i Lodenrocken" iklädd rosa trikåer.
Hemfärden genom skogen gick i faxens tecken då "Länsmans" torsdagsärtor fortfarande lämnade spår efter sig. Lille August som gick sist och är i huvudhöjd med "Länsmans" utsläpp tvingades stanna ett flertal gånger för att få frisk luft.
Under vårens fisketurer har vi andra hela tiden förundrats över MacMyras renskurna brödskivor och vi har samtliga varit helt övertygade om att han är en hejjare på att slipa knivar och måste ha en fantastisk brödkniv på lager där hemma. Nu kom vi dock på honom och våra högt ställda tankar om hans knivinnehav och konsten att skärpa denna, föll pladask på mage! Han glömde bort sig när dagens P-fika intogs och vi fick se hur de jämt skurna brödskivorna kom till. Han stoppade in hela brödet i en mojäng som brummade till och ut kom limpan i perfekt skurna skivor. Han blev mäkta förlägen när vi andra stod och tittade på. Stammande försökte han säga att det var första gången han testade detta men vadå...nu sålde han tasken till räven direkt! Han smög bort till flickorna i kassan och bad om plastpåse och en plastklämma under våra muntra tillrop. Nu undrar vi om han har en likadan maskin hemma eller om det är fru Andersson som skär de fina brödskivorna. Vi tippar på det sistnämnda. Helt förkrossad av avslöjandet att "MacMyra" använder sig av tekniska hjälpmedel för att skära bröd åkte jag raka vägen över Angereds bron och åt köttbullar för 16 kronor på IKEA.
Nu tänker jag inte göra ett skit, utan lägger mig och lurar framför TV:n, kanske jag tar mig en skvätt rödvin, vi får välan se, som gubben sa när han klippte av sig ögonfransarna.
pappa B

"Även en loppa kan förlora hoppet"

Inga kommentarer: