onsdag 22 december 2010

Efterlysning!


Vi var uppe hos våra vänner och åt god mat härom kvällen. Då plockade de fram en tavla som de köpt på loppis. Gissa om de blev förvånade när de kom hem. Då såg de en svag inskription i blyertz på ramens baksida "Minnen från Porjus" stod det inskrivet. Motivet var en mager hand, ett glas och en flaska, förmodligen en spritflaska en död människa med ett svart kryss över, en cigarett på bordet. Konstiga men ej ovanliga bilder från vår lilla by. Den är målad i olja. Men vem är konstnären? Är det någon ute i pereferin som känner igen detta skulle jag bli väldigt glad om jag fick reda på det. Så här såg signaturen ut, är det någon som känner igen den? Men visst är det fantastiskt,våra vänner som jag känt i snart 40 år hittar en tavla nere i Göteborg som någon målat som ett minne från Porjus den lilla byn där pappa B släppte sin första fis. Märkligt och det vore väldigt roligt att få reda på vem det kan vara som har målat den..
pappa B

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej broder...
Jag har försökt tyda signaturen. Det är det första man bör lista ut för att sedan söka vidare på själva konstnären. Hur skulle du tyda dessa bokstäver..???
Försök lösa det först, så letar jag eller vi vidare sen.

BULLIS

Anonym sa...

Kan du få fram ett årtal med så vore det bra.-..

BULLIS

pappa B sa...

kan vara pma och årtalet se ut att sluta på en sexa ev. två sexor. Jag skall kolla upp detta lite bättre och återkommer.