onsdag 12 januari 2011

Vintern kom tillbaka direkt!

Säkert har det fallit närmare 8 cm snö i natt. Nu har den lagt sig på de frusna grenarna och skapat ett nytt vackert vinterlandskap. Fast mer snö på sjöisarna vill vi absolut inte ha. Barna är i skolan, kvinnan på jobbet och nattgästen (svägerskan) på väg till sinskola med spårvagnen.

Hård smäll för de individuellla idrottsutövarna, de får inte mycket av kakan då kommunala bolag sponsrar. Blir upprörd när jag ser siffrorna på det kommunal stödet till idrotten trots att jag under en lång tid vetat att det är så här man gör. Nu med facit i hand så sällar jag mig till kollegan, krönikören i GP, Mats Härd när han tycker att man skall förbjuda kommunala bolag att sponsra idrotten. Helt i stil med min egen uppfattning.

Hälften av de unga idrottarna får dela på en tredjedel när kommunala bolag sponsrar och de flesta pengarna går till bollsporterna. Fotbollen i Göteborg får 2.389.600 kronor, handbollen 446.000, ishockey 235.000, innebandy 174.000, basket 62.750, bandy 25.000 och bordtennis 20.000. De övriga sporterna redovisas inte då det rör sig om summor under 10.000 per år?

Snedvriden fördelning!-
Men dessa idrotter har så många fler utövare, skyller de ansvariga på. Jovisst men de får ju aktivitetsbidrag därefter. Kampsporterna till exempel. De växer i popularitet och är snart lika stora som innebandyn. Trots detta får inte en enda Göteborgsklubb sponsring från något kommunalt bolag?
Mats Härd, vass krönikör hos GP menar att man skall förbjuda kommunala bolag att sponsra. -Här kallas bidrag för sponsring, det spelar ingen roll vad politikerna hävdar, ty även för dem gäller att strunt är strunt och snus är snus, om än i gyllene dosor.

Nu har jag intagit min havregrynsgröt och tänker ge mig ner till centrum om en stund. Skall ladda upp lite batterier och förbereda inför besöket av vaktis som skall montera in en ny spisfläkt i köket. Men vi hörs när jag slirat runt lite på de snöbelagda isgatorna på väg ner till centrum för att kvittera ut gårdagens DD-vinst.
pappa B

Inga kommentarer: