måndag 7 februari 2011

Kolla vilket utbud av caféer och restauranger vi har?

Jag tror inte ens att Östersund som har så många utskänkningsställen i citykärnan slår oss. Allt detta finns inom en radie på 200 meter och fler lär det dyka upp innan året är slut. Kolla bara;
Spelbutikens kaffehörna där man kan få lite fika, automatkaffe och även smörgåsar. Ingen hit för den valige cafébesökaren. Här sitter mest pensionärer av icke svensk härkomst och dricker kaffe.


Konstcafét inne på Blå Stället. Här kan man även äta lunch som oftast håller bra klass. Inte så dyrt heller. Många ungdommar och det är bara öppet uner dagtid när skolan har öppet.

Stans skitigaste McDonalds. Under den sista tiden har det blivit bättre. I fjol hade pesonalen oftast fullt upp med att hångla och svamla runt bakom disken. Otroligt ostädat med berg av gamla förpackningar på borden. Nu har man fått dit en liten gumma som håller rent och bytt ut delar av personalen så en klar förbättring har åstadkommits. Men...man är inte hemma på ruta ett ännu.

Nyöppnat Libanesiskt cafe. Goda baklava men inget mer. Ny fräsch lokal och glad jänta bakom disken. Mest invandrare runt borden. Dåligt med scandinaviska besökare.


Café Liba, mitt och gubbarnas favoritställe. Färskt och gott kaffebröd, goda små piroger och mycket trevlig personal. Men...vi saknar de unga söta jäntorna bakom disken? Bästa stället på hela torget.

Det sämsta matstället av de som finns. Maten skulle inte få en fyr av GP:s matpatrull "Uteätarna". Dyrt och personalen är mer intresserade av att lösa korsord än att ta hand om sina gäster. Ett riktigt bottennapp!

"Jerkan" områdets fincafé. Hit går inte vi gubbar, på tok för dyrt och ingen trivsam stämning heller. Svajande humör på personalen gör det chansartat att besöka stället.

Restaurang Bordet, finkrogen som en gång i tiden höll mycket hög klass. Idag är det ett finnepalla place där ölen flödar och polisära utryckningen sker titt som tätt. Tyvär för den som vill gå ut och äta en god bit mat på hemmaplan. Maten är inte dålig men miljön drar ner hela stället.

Brann ner (eller upp) för något år sedan under tveksamma omständigheter. Uppbyggt igen och som gatuköt är det helt ok. Man får en ordinarie gatuköks portion punkt och slut.Gad personal som gärna snackar lite.

"Kinesen" skaplig ordinär kinamat. Trång sunkig lokal och här sitter alla om blivit portade på Bordet och dricker öl. Inget familjeställe, men man kan beställa kinamat och hämta. En klar fördel för att äta på plats är ingen hit.

Senaste tillskottet på matkartan i Angered. Mixat har blivit Pasha. Turkisk mat av hög kvalité, en bra lunchrestaurang med mycket mat till ett humant pris. Helt klart den bästa restaurangen i området.
Skicka en kommentar