söndag 6 mars 2011

Brinken vann Vasan, Northug tog nytt guld och Ekholm sköt hem ett VM-brons

Det är bara att gratta Jörgen Brink och samtidigt kan man konstatera att styrkan och konditionen finns där men nerverna räckte inte till för några framgångar i skidskyttebranchen. Han liksom Henrik Forsberg (Magdas gubbe) lyckades aldrig inom den sporten. Rickardsson överraskade stort genom att bli sjua i VM-finalen över 50 kilometer.Hellner och Södergen kom lite påefterkälken. Northug outstanding igen och vann lätt den sista distansen i årets VM på hemmaplan. Stort grattis, han blev kung och Marit Björgen drottning så enkelt är det. Svenske kungen iklädd Ray Ban och stukad hatt fanns givetvis på hedersläktaren.

I skidskyttets jaktstart knep Helena Ekholm VM-bronset efter ett fint skytte. Fru Zidek och jämtlands långbente Nilsson höll inte ända hem och några bommar för mycke i kombination med trötta ben räckte inte till några större bedrifter.
Själv har jag stoppat i mig på tok för mycket skräpmat och lär få sitta på muggen resten av dagen. Nåväl då syndar jag ju inte.
pappa B

3 kommentarer:

Anonym sa...

ÄNTLIGEN..
är skid-VM över, Vasaloppet avklarat och snart är också skidskytte-VM till ända. Äntligen kan man börja leva ett normalt liv igen. All planering med mat, inköp och andra göromål har ju kretsat runt alla TV-tiderna. Sittmuskeln är ganska så öm och less på fåtöljen nu.

BULLIS

pappa B sa...

Ja men det är som att återvända från en semester, man måste få några dagar på sig att återgå i den normala lunken. Allt väl med dig min vän?

Anonym sa...

Några extra timmar framför TV är slut så nu får det bli datorn som få ta över, men något slutspel för Frölunda blev det inte, nu hoppas jag att juniorerna får möjlighet att visa vad dom kan det kan ju inte bli sämre.
Sigge.