torsdag 14 april 2011

Restaurang Look, här handlar det om vitlök...

Krögarparet på en av de mycket populära restauranger där huvudingrediensen handlar om vitlök, Frank och Wendy Achterbergh hälsade oss välkommenm med ett stort fat rykande het vitlök, -Var så gott och sitt, vi kommer strax med en liten entré! Inne i den fina lokalen med rustika träbord satt det redan gäster och stämningen var på topp. En svag doft av vitlök låg som en dimma över lokalen och jag som älskar den här lille krabaten jag kände på mig att detta skulle bli en riktig höjdarafton. Ett vitt franskt vin, korkades upp och festen kunde börja.
En rykande hel vitlök serverades i en liten vacker skål och man åt genom att pilla fram vitlöksköttet med sin gaffel och parera med en mycket mjuk och mild vitlöksmajonäs. Helt gudomlig start på kvällen. Kim valde en stor bit lamm (som jag vägrar att äta) och jag beställde in Gambas.
Lammköttet kom in och Kim bad mig kolla så mört och fint det var. Hon tog tag i benet och skakade lätt. Allt kött föll i små fina bitar och jag såg förmodligen ut som en fågelholk i ansiktet. -Vill du inte smaka, sa hon och jag kunde faktiskt inte låta bli. Köttet nästan smälte i munnen och jag har fått tillbaka lite av tron att lammkött är bra (nu snackar vi givetvis mat).
Sju fina jätteräkor i en saftig sky kom in till mig och gentleman som man är så lyftes en jätteräka över på Kims tallrik, rätt skall vara rätt. Det goda vinet matchade maten perfekt och när det blev dags för desserten så valde jag givetvis vitlöksglass! Just det glass med en svag smak av vitlök det skulle jag ha.
Glassen kom in tillsammans med en fantastiskt god chokladkaka och ett litet ägg av grädde. Hur elegant som helst och vaniljglassen efterlämnade en svag smak av vitlök i munnen. -Nu avslutar vi med kaffe och jag har en liten överraskning till dig, sa Kim och döm om min förvåning när kaffet kom in så följde det med ett litet glas med vitlökslikör. En kickoff som förmodligen botar alla världens förkylningar, det är jag 100% säker på.
Den här sista kvällen på Restaurang Look blev en oförglömlig afton och det var med vemod jag sade godnatt till Kim och lovade att höra av mig igen. Jag klev in i min taxi och fyra fantastiska dagar i Rotterdam var tillända.
Morgonen började med supertidig uppstigning, taxi till centralstationen och snabbtåg in till Schipold Central. En snabb promenad, en kaffe i en av snabbserveringarna och så satt jag på flyget hem till Göteborg igen. Drygt två timmar senare kånkade jag upp min gamla lekamen och resväskan uppför trapporna här hemma.
När jag öppnade posten låg en invitation till Polen och en till Auroba, Bonaire och Curacao på skrivbordet. Vi får se om jag hinner med detta. Visst hade det varit roligt att se sig om på de här platserna också, den som lever får välan se
pappa B
Skicka en kommentar