torsdag 27 oktober 2011

Fotbollen svindyr för Göteborgarna....

Nu knarrar det och jämras inom fotbollsledet, igen. Dessa kortbyxeförsedda damer och herrar får aldrig nog. Som småbarn klagar de och gnäller och just nu råder stor förtvivlan på andra sidan älven. det gulsvara Häcken kanske inte får sin nya arena, den har visat sig bli 140 miljoner kronor dyrare än beräknat. 140 millar, det skiter man inte fram på en eftermiddag!
Varför duger inte de arenor som finns åt getingarna och varför gnälla, så många miljoner de håvat in på Gothia Cup under alla dessa år som ungdomsturneringen pågått. Fram med det egna lädret nu!

I samma andetag som Häckens ledning och medlemmar står vid Älvstranden och tjurar så meddelar man från stadens håll att arenorna här i Göteborg går med runt 100 miljoner kronor back varje år. -Det måste finnas fler städer än vi som har arenor som är skattefinansierade, säger kommunalrådet Jonas Ransgård (M). Nu planeras ett nytt Scandinavium, kanske på Valhalla IP:s tomt, eller på Valhalla badets eller Burgårdens tomt? samtidigt står stadens andralag Häcken och gapar på andra sidan älven. Kan man färdas över älven för att spela "bortamatcher" mot IFK och GAIS så kan man lika väl spela sina hemmamatcher på de befintliga arenorna. Allt annat är skitsnack!

Här uppe i Nordost har vi dubbelt så många ungdomar som de har nere vid Rambergsvallen, vi har några konstgräsplaner som vi lirar på och gnäller inte över något mer. Jag tycker att både ledning och klubbens medlemmar kan ta sig i Häcken. Upp med den egna plånboken bara, jag har ingen lust att vara med och pröjsa för en ny anläggning på Hisingen, inte när det redan finns flera stycken redan färdiga inne i stan, som dessutom går nästan 100 miljoner kronor back varje år.
Ullevi gick 45 miljoner back, Scandinavium backade med 20 miljoner och Nya Gamla Ullevi gick 22 miljoner back. Tillsammans 85 miljoner minus! Hur roligt är det?

IK Stern som mönstrar upp med flest deltagare i Vasaloppet nästan varje år, utan medföljande och sponsrade huliganer. Den lilla föreningen blomstrar i sin lilla klubbstuga. Fast där säljer medlemmarna prenumerationer på Bingolotto, lottar ut mathinkar på klubbmöten och hjälper till gratis i kiosken. Det är skillnad det.
Skäms på er storklubbar, ni bara gapar och kräver att allt skall bäras fram, serverat utanför dörren. Höga löner har ni också, varenda en. Fy fan säger jag bara. Idrotten fostrar, det säger man. Vadå, jo gnidna,griniga ej ideella figurer som bara går med handen framme för att få mer....

Dessutom fick Sveriges damer stryk mot Tysklands flodhästar med 1-0.Vilken djävla start på ärtsoppedagen?

Nu går jag ner till gymmet, det betalar jag själv. Har visserligen rabatt för att jag levt så länge, men ändå. Hej på er så länge.
pappa B
Skicka en kommentar