lördag 11 februari 2012

Kallt och heldött....

Här sitter hon och luar. Karin gav sig inte utan försökte allt få en firre att nappa

Vi träffades kl 10, Karin, Jonas "Skogarnas konung" och jag. det var dags att försöka lura abborrarna på Surtesjön. Vinden var snål, högtrycket på tok för oroväckande och fiskarna stod stilla nära botten och var inte ett dugg intresserade av våra maggots, oavsett om de hängde under en balansare, på krok under vertikalare eller på den lilla röd/vita mormyskan. Dessutom  är borren slöare än dess ägare så det var ingen superb fiskedag. Men...men det var en trivsam dag ute i det fria i alla fall. Både Jonas och hans lilla Karin skötte sig  utmärkt och hade det bara varit lite liv i fisken så hade de säkert lyckats få med sig en  idag hem. Det går flera tåg, som stinsen sa när käringen missade tåget. Lite bilder på våra trevliga vänner som under alla förhållande kom iväg från sitt ordinarie slit på stadens gym. Jonas är nämligen PT och Karin ansvarig för Sportlife i Angered. Bägge två vildmarksentusiaster. "Skogarnas Konung" var mest bekymrad när vi kom hem. -Jag tyckte så synd om Karin som inte fick känna ett endaste litet napp, Jonas han har ju fiskat förr så han klarar sig säkert. Men det var synd om henne, hade jag fått någon hade hon fått dra upp den, sa han. Den lille gentlemannen. 

"Skogarnas Konung" är varmblodig kör utan vantar
Jonas gillade den slöa borren.
 Bra träning en lördagsförmiddag.

Nu väntar vi på att högtrycket skall dämpas så att fiskarna börjar röra på sig igen, då blir det ett nytt försök. Då gör det inget om solen tittar fram lite då och då heller.
Eller så kanske vi byter sjö vi får se. Skall försöka lura med Jonas och Karin att gå Rallarmarchen hemma i Porjus. Då kan vi ju passa på att bäckmeta lite samtidigt. Anders får ta hand om inkvarteringen om vi tar tåget upp från Göteborg.
En fin dag med goda vänner är avverkad och nu blir det en virre och slapp i skinnsoffan. Tränar en stund i morgon om jag känner att det spritter i benen. Kan ju om inte annat köra 5km i roddmaskinen.
pappa B

Skicka en kommentar