måndag 12 mars 2012

Välj Hurtigruten och upplev Norge..

Det går inte att beskriva, det måste upplevas på plats. Att färdas med någon av Hurtigrutens fartyg längst efter den norska västkusten är en upplevelse man aldrig glömmer. Jag har haft turen att få åka med både på en vår tur i mars månad och uppleva den blåvita norrskensturen då bilderna förändras varje minut. Himlen brinner mot den blå bakgrunden, havet är ömsomt stilla och blank som en spegel för att i nästa minut visa upp sina krafter som får en landkrabba som mig att känna tryggheten av ett rejält plåtdäck under fötterna.
De andra resan gick under hösten då fjällen brann och havsörnarna gled över huvudet på oss. Infarten till Trollfjorden fick alla passagerare att kippa efter andan och enbart maten ombord är en upplevelse i sig själv.
Geirangerfjorden och ödsligheten när du kommer fram till Kirkenes vittnar om hur viktig Hurtigrutens ankomst till alla dessa hamnar har varit och fortfarande är. Detta är fjällbefolkningens kontakt med omvärlden än idag.
Vill du pååleva någonting alldeles fantastiskt, boka en tur med Hurtigruten. Tag kvinnan eller gubben under armen och kliv ombord i Trondheim och följ med på resan upp till Kirkenes. Vill du så tag med dig bilen och tag landsvägen över under och runt alla fjäll på vägen hem.

Pappa B


Skicka en kommentar