söndag 15 april 2012

En spark i skrevet på damlandslaget, fy skäms på er....

När den nya arenan i göteborg, Gamla Ullevi (vilket djävla namn), invigdes så stod det klart att den skulle vara nationalarena för det svenska damlandslaget i fotboll. Äntligen! Damfotbollen hade fått en liten bekräftelse. Men som vanligt blev detta inte mer än en liten försynt gäspning bland gubbarna och käringarna i staden Göteborg och Svenska Fotbollförbundet. I stället för att vårt svenska landslag skall få spela landskamp mot Japan så skall man använda arenan för att visa herrarnas EM-match på storbilds-TV! Så djälva idiotiskt dumt att det inte är sant.
Här bjuds det på ett utsökt tillfälle för Göteborg att göra ett gott intryck på den deleagation som följer med den japanska truppen till Sverige, men det ger man bort för att visa herrfotboll i TV på de svenska damernas nationalarena. Hur illa låter inte detta?
Nu har tjejerna i landslaget ilsknat till och bland annat så föreslår Caroline Seger att man kanske skulle skita i att spela matchen och sätta sig och se på herrarnas match i stället.
Jag tror att om de styrande fick bestämma så skulle damernas landskamp spelas på någon grusplan ute i Frölunda eller på Hisingen. Så mycket har man till övers för våra svenska landslagstjejer. Men skulle det dyka upp framgångar för laget, då kliver de här förbannade potentaterna fram och slevar i sig av gräddtårtan och solar sig i en glans som ingen av dem har varit med att putsa fram. Fy fan för dessa politiska mördarsniglar.....

Morgonstund har guld i mun!
Nja...inte om man läser det jag nyss skrev, men jag ör faktiskt på ett mycket gott humör trots allt. Klockan 06.40 lämnade jag lägenheten och sprang, just det jag sprang eller rättare sagt joggade Rannebergsrundan på 36 minuter. Kom hem duschade och har fått i mig en nyttig frukost. Har ni andra vaknat ännu, nää det var väl det jag  kunde jag tro.
"Skogarnas Konung" han sover som en stock (han tog i ordentligt på gymmet igår) och det får han göra. Pojkrackarn växer så det knakar och han är snart ikapp och förbi mig. Våra kvinnor är uppe i Jerusalem och hälsar på mormor så vi har det lugnt och fridfullt här i vår ensamhet. Funderade ett tag på om vi skulle ge oss ut till havet och försöka få oss en havsöring, men det lockar inte till 100%.

Skobutik i en liten by i Frankrike. Ser ni gubben bland alla
skokartonger? Vi stannade till och handlade mat i de små byarna
vi passerade under vår tur på de franska kanalerna.

Ett pass nere bland hantlarna blir det i alla fall, sen får vi väl se. Skall fixa till lite smarrig mat till oss två i eftermiddag så det tar ju också en bit av klockan. Ni får ha det så länge och var rädda om er.
pappa B
Skicka en kommentar