lördag 28 juli 2012

Bästa ängeln flyger till Amsterdam...

Tobias Sana, IFK Göteborgs bästa spelare vinkar goodbye och kvar ute på Kamratgårdens gräsmatta står ett gäng avdankade semiproffs och stirrar upp mot Landvetter. Den 23-årige talangen åker i dagarna över till Amsterdam för den obligatoriska läkarundersökningen innan han sätter sin signatur på ett treårs kontrakt med storklubben Ajax. Bra för honom men tråkigt för Göteborgsfotbollen som blir ännu mer färglös i fortsättningen.
Läste om den ryske majoren som blev badvakt. En historia som man både kan skratta och bli förbannad av. Den ryske femkampare Boris Onisjenko hade preparerat sin värja så han själv kunde trycka in en träff på motståndaren. När tumultet uppstod så försökta han lämna fram en annan värja än den han just fäktats med. Han fördes mycket bryskt ur ur lokalen av ryska ledare och några timmar senare sattes han bakom lås och bom på ett lastfartyg för hemfärd till Ryssland. Där fråntogs han alla sina tidigare medaljer och ordnar och fick ett kvartsamtal med den dåvarande stadschefen Leonid Breznjev. Detta hände vid OS i Montreal. Senast sågs han jobba som badvakt?

Fyrverkerierna lyste upp hela London och Bruce Springsteen gjorde det i Göteborg. Hans uppträdande på ett knökfullt Ullevi fick bara superlativ av kritikerna och folket dansade hela natten i stan. Precis som det skall vara en ljummen sommarnatt.
Kvinnan stack iväg till Jerusalem i går kväll men återvänder förhoppningsvis redan på söndag. Det är i och med dotterns minisemester i Helsingborg och kvinnans utfärd till Jerusalem, ganska lugnt och tyst här hemma. Bara Elis och jag som kan göra lite som vi vill.

Dubbelmatcher i eftermiddag/kväll
Klockan 13 spelar våra svenska flickor sitt livs match. De möter de regerande världsmästarinnorna Japan och här gäller det nog att man spelar minst lika bra som man gjorde mot Sydafrika om inte fortsättningen av turneringen skall tappa sin udd. Handbollsdamerna har en nästan lika svår uppgift, de tar sig an Danmark och det är ett äpple som inte smakar så sött alla gånger. Cykel, simning och rodd med svenska intressen blir det också och så skall det boxas lite runt middagstid. Har ingen aning om det finns några svenskar i ringen.


Vår egen Angeredsstjärna Salomon N´tuve måste jag försöka få en glimt av i alla fall. Givetvis håller jag både tummar och tår för den trevlige pojkspolingen från Rappedalen.
Jag skall rusa ner och köpa lite halvfabrikat under basketsändningen, för här hinner man inte stå vid spisen. Nu är idrottscirkusen igång och det kommer att pinkas lite här och där i London i 14 dagar. Det skall ju gå juste till, eller hur?
pappa B

Göteborg Internationals Group
Skicka en kommentar