måndag 22 oktober 2012

Göteborgs Spårvägars VD sitter i klistret!

Nu sitter VD:n för Göteborgs Spårvägar,Lars-Börje Björfjäll med tasken i kläm. Åtalad för säkerhetsbister på bolagets bussar, igen? Ja förr gången var det inte Björfäll som satt vid skranket utan hans föregångare. Den gången klarade sig dåvarande chefen med 4.500 kronor i böter. Där framkom det också att bolaget hade anlitat en försvarsadvokat för närmare 100.000 kronor. Hade det inte varit bättre att lägga den summan på att reparera bolagets bussar?

Den här gången är det 26 bussar som trots säkerhetsbrister använts i trafik. Detta är ju stor synd lch skam att man fraktar folk med bussar som enligt polisen har säkerhetsbrister. Om en olycka varit framme måste ju det föreligga stor risk att Göteborgs Spårvägar fälls för vållande av andras död, om något så allvarligt skulle inträffa?
Till råga på allt så försökte Björfjäll via brev till länspolismästaren Ingemar Johansson vädjat om att enskilda polismän skulle förbjudas att uttala sig om säkerhetsbristerna på Spårvägens bussar! Vad säger ni om detta? Spärra in gubbtjyven på stört och slopa allt dyrbart försvar och lägg dessa pengar på reparationer istället, så att folket i Göteborg med omnejd kan åka säkert i fortsättningen.

Frank kommer hem på besök!
Stans tuffaste radiopratare, Frank Gunnarsson kommer hem från sitt nybygge nere i franska Languedoc.
Han kommer hem för att göra tre "ståupp" framträdande på Pustervik. Frank är en frisk fläkt och han räds varken Gud eller fan själv. Frispråkig med ett klart uttalat förakt för överheten och det penningstyrda samhället kommer han att mötas av en varm publik på hemmaplan, det är jag säker på. Om jag kan så skall ja gå och lyssna på honom, den saken är klar. Han tillhör en av mina få favoriter i etern. Nyss fyllda 70 är han fortfarande still going strong!
pappa B

"Det är inte mycket rost på ett nyttigt verktyg"
Skicka en kommentar