måndag 20 maj 2013

Hällsnäs, pärlan vid sjön Grön....

...ja hur är det egentligen heter sjön Grön numera eller har man namnat om den till Landvettersjön? Vi låter detta vara osagt
Hur som helst så hittar vi Hällsnäs Affärsklub vid sjöns strand. Denna fantastiska anläggning som ägs och drivs av Robert Säll, entreprenör ut i fingerspetsarna är en pärla bara ett stenkast från pulsen och stressen inne i Göteborg.
Jag skall komma igen och berätta lite mer om den här fantastiska anläggningen, berätta för er varför detta är den plats där flest brudpar lovar varandra tro och evig kärlek innan de gosar till det i bröllopssviten.
Maten här är ett kapitel för sig,Landslagsmeriterade kockar sköter grytorna och det som läggs upp på tallrikarna får hela människan att förundras och nypa sig själva i armen - är detta sanning. På bilden är det köksmästaren själv, Douglas som håller på att laborera med skum av olika slag. Jag hade ju turen och äran att få vara med under en helg då Douglas lät alla sinnen tappa fotfästet och här tillverkades mat med molekyler som man inte hade en susning om att det fanns. Gräs, barr,stenar och flugsvampar, hallonspagetti och wiskeyglass. Ingenting var i princip omöjligt. Mitt ibland dessa fantasier så fanns det musslor,krabba, kräftor, älgfilé och mycket annat gott, vanlig mat med andra ord, omringat och tillspetsat med Douglas och hans teams trollerikonster.
pappa B
Skicka en kommentar