tisdag 7 maj 2013

Svensk spindelman från Mölndal...


Han gjorde det.Klättrade lätt som en liten spindel upp för fasaden på Gothia Tower. Stor publik beskådade klättringen och jublet bröt ut när Said Belhaj lyfte hande och vinkade till massorna när han klivit upp på taket. Strongt jobbat och när han väl kommit ner på marken igen, via repet givetvis så frågade en av TV-reportrana i vilken svårighetsgrad han klassade klättringen? -Amatör, nja kanske lite bättre amatör svarade Said och log med hela sitt solbrända ansikte mot publiken.

Inte en av världens bästa klättrare för inte. För honom var nog detta mer lite PR för sporten som sådan och har man tio års efrfarenhet från det svenska landslaget i klättring så var nog inte den här promenaden upp för hotellväggen mer än en träningstur med publikt understöd.
Said är född i Mölndal men bor just nu i en skåpbil som står parkerad i Spanien.
HAn tyckte inte heller att klättringen var fysiskt ansträngande, -Det finns så myckt att hålla sig i här, sa han och pekade upp mot toppen på hotellet.

Senare på kvällen kom nackspärren för de människor, som stod och tittade upp i luften under Saids väg upp på taket.

Gå nu genast och lägg er så ni inte somnar på jobbet eller ännu värre på väg dit. Jobba gärna ett par timmar längre så att jag fortfarande kan få min pension. Natti
pappa B
Skicka en kommentar