måndag 26 augusti 2013

Helgen försvann som en fis i morgondimman...

Lördagar och söndagar, speciellt söndagar brukar var sega dagar. I alla fall tycker jag detta. Men den här helgen den drog iväg som en fis i morgondimman. Bara en kort tid efter att jag klev upp på lördagsmorgonen med minnet av den fantastiskt fina kräftskivan uppe på berget hos Stefan och Bitten så försvann söndagen och det var dags att krypa ner under täcket. Fast det är kanske sånt som kommer den dagen man passerar 70, vem vet. I så fall hoppas jag att jag har många korta helger kvar att leva. Det gick åt skogen på travet ( som vanligt) och hade sjuan suttit den här helgen så hade det blivit 200.000 per andel, drygt.

Det kommer inte att synas så många byggarbetsplatser i Angered under de närmsta åren om man får tro det GP skriver idag. De fisförnäma byggherrarna raderar bort Angered då det gäller nybygge av lägenheter. Satsningarna görs i Lundby i stället. Prognosen under tiden 2008-2012 visade att i Angered så färdigställdes 203 lägenheter mot Lundby som fick 3.527. Ändå slussas det in mest invandrare till Nordost? Prognosen för perioden 2013-2017 visar nästan lika mörka siffror som hitintills I Angered räknar med att färdigställa 605 lägenheter medan Lundby får 4.164!
Efter Norra Hisingen är Angered den största stadsdelen i Göteborg, men där byggs det minst bostäder. Byggherrarna vill inte starta upp här ute, utan satsar på de mer lyxiga bostadsområdena där man slår upp dyra eleganta lägenheter för de med feta plånböcker. Här ute får man tränga ihop sig 11 personer i en trea.

En annan händelse som också tog lång tid att få färdigt var det som hände den 26 augusti 1498. Den då 23 årige italienske konstnären Michelangelo fick i uppdrag av påven Alexander IV att göra Pieta i St. Peterskyrkan i Rom. Verket blev klart 1501.
Nu förbereder jag mig för en tur över älven. Skall se till att Stefan kommer hem från en lackeringsverkstad. Nej, nej de skall inte måla om gubben utan hans ena bildörr som blev kvaddad av glassplitter. Vi syns under dagen....
pappa B
Skicka en kommentar