tisdag 15 oktober 2013

6,3 grader och dimma värre än i London..

Ja så kan det bli när kylan smyger på oss och krockar med varmare luft. Vintern är på väg, det luktar vinter när man går ut nu är det nog bara frågan om ett par dagar innan den riktiga köldknäppen slår till....
Bilden visar Ivans backe, här gick luften ur Ivan den förskräcklige första gången han promenerade med mig. Idag skuttar han lätt som en råbock uppför den lilla knixen.

Det var just den 15 oktober, året var 1969 som den stora demonstrationen mot Vietnamkriget arrangerades i USA. Över hela Amerika demonstrerades det den dagen. Vad hände? Inte ett skit! Däremot uppmärksammade presidenten Abraham Lincoln det brev som 13-årige Grace Bedell skrev till honom den 15 oktober 1860. -Om presidenten lade till med helskägg skulle hon se till att hennes fyra bröder röstade på honom i valet. Han vann valet och lade genast till med helskägg. Så kan det gå.
Masstvätt av händer genomfördes via Unicef den 15 oktober 2008. Handtvätt efter toalettbesök och före måltider minskar drastiskt dödsfallen i lunginflamation och dirrésjukdomar. Har du tvättat händerna? Se så in och gör det nu på en gång.....du vill väl inte kola av på grund av diarré och pruttanfall?

Hedvig (det var på henne näsan växte) och Hillevi har namnsdag idag. Hedvig betyder förmodligen stridsmö så nu har ni som är gifta eller sambo med en Hedvig fått förklaringen till varför hon alltid tar strid för saker och ting, Var på din vakt. Hillevi är lite mer timid och namnet har funnits här sedan 1400-talet och betyder strid och lycka. 8.700 Hillevi finns det varav runt 2.000 har det som tilltalsnamn. Däremot finns det tack och lov bara 5.400 Hedvig men 2.200 har det som tilltalsnamn.

Idag fortsätter jag min turné runt Gråbo och Floda och på torsdag drar jag till Landveter för lite pyssel där borta. Skall över till Ivan den förskräcklige och dricka en kopp kaffe innan utflykten.
Ni får ha en skön dag och ta en fin promenad när dimman lättat.
pappa B
Skicka en kommentar