torsdag 23 januari 2014

Kompisarna på gymmet, gör en stor del av min dag innehållsrik...

Det är inte enbart lilla Linda på NW och sötnosarna på Life som förgyller min dag. Nej då, även de här ohängda grabbarna och gubbarna bidrager stort till att trivselnivån ligger över gränsen för välbefinnande. Som djupingen på bilden här bredvid. Kent "Coffein" Sedig till exempel. En riktigt go och mysig grabb i sina bästa år. Hans humor är lika seg som min egen och vi skrattar gott åt samma dumma skämt medan grabbarna i soffan bredvid inte fattar ett smack. Kent tränar bättre än bra, är teknik-, pulver och kosttillskottsfreak rakt igenom. Det han inte har koll på då det gäller kosttillsott är inte värt att veta.
Speedar upp på sex koppar kaffe före klockan 10 varje dag och speedar ner på sju koppar kaffe innan sovrummet varje dag. Är även enagagerad i boxningen där hans grabb kämpar in the "Nobel art of selfdefens" med andra ord klipp till, ducka och klipp till igen. I morgon kommer det en ny polare, vänta bara....

Lasagne, den ultimata vinterrätten, skriver GP:s matkrönikör.
Hur kan en människa påstå detta? Hon anser att en välgräddad lasagen skulle vara det. En förklädd kolhydratmördare anser jag!
Makaronplattor, nej fy fan!
Men...en rejäl bit rökt renstek skuren i tunna skivor och lätt uppfräst i smör i en het stekpanna. serverat med rårörda lingon det är jävlar i mig en ultimat vinterrätt så de så. Då det gäller lasagnen kan man möjligtvis ha plattorna, okokta i skorna för att suga upp fukten här i Göteborg där luftfuktigheten oftast ligger äver maxgränsen.
Fotbollsklubbarna i stan är nu inne i förarbetet inför den kommande säsongen som nyss avslutades och så här verkar det se ut.'
GAIS tränar kondition och styrka som saknades hela förra året. Målsättningen är att orka en hel match, det vill säga 90 minuter.
Häcken satsar stenhårt med life Kinetik med hjälp av två experter på området. Målsättningen är att spelarna skall använda mer av sina hjärnor, blir spännande att se resultatet fram i vår.
IFK Göteborg fortsätter att tro att de är bäst och går in för detta under vintervilan till 100% Målet är att bättra på storhetsvansinnet även inför denna säsong.

Om ni inte visste det så har farbror Frej namnsdag i dag, liksom den kvinnliga varianten Freja.        - Heja Freja!
Det finns omkring 700 Frejor och 300 Frejar här i landet. Namnen som härstammar från fruktbarhetens gud i asatron. Något som inte satt speciellt många barn till världen här hos oss i lilla Sverige. Antar att de flesta Frejor och Frejar är importerade. Skit samma, grattis på er ni som finns.

Dagen 23 januari är en tungviktare av rang Året var 1734 då man stadfäste Sveriges Rikes lag. Hu jeda mig. Den 23 januari 1944 fimpade Edvard Munch och drog sin sista suck. Mest kända verk av honom är den gapande hysteriske mannen även kallad Skriet! Gubben blev 80 år.
Den 23 januari 2008 blev den borgerliga regeringen ense om att sälja ut apoteken och slopa det statliga monopoler på piller och andra kemiska medikamenter för värk och åkommor. Ett fatalt misstag i mina ögon! Snabbare och roligare saker hände den 23 januari  1970 då den 27-årige Björn Waldegård vinner Monte Carlo rallyt. En riktig sensation.

Nu återstår att koka ärtsoppa och skruva av korken på punchflaskan. En kvarting punch och två tallrikar ärtsoppa sedan går man som en stinkande Duracellkanin genom livet. Skall göra ett par svep runt Angereds centrum för där stinker det ändå så ingen sneglar något nämnvärt på en annan. Ha det så bra där ute i vinterkylan.
pappa B
Skicka en kommentar