fredag 21 mars 2014

Idag är det Sverige som gäller, en inrutad kortis!

Här sitter kubanesen or rular cigarrer. En sur gubbe och om detta beror på att han är less på att rulla cugarrer eller om det är för att han inte får sälja några till oss fattiga, icke rökande journalister det vet jag inte, Någon frisk fläkt på mässan är han i alla fall inte, den saken är klar.
Stora antastiska turistbussar hade man också rullat in och faktisk är jag riktigt sugen på att göra en tripp med buss ner till Frankrike eller någon annan storstad. Skall undersöka den möjligheten i dag.
Rena lyxåken och jag tror att bekvämligheten i dessa bussar kommer att locka många flygrädda personer ut på resandefot. Den saken är säker.

Villa Villerkulla utan Pippi, Prusiluskan och de andra, står öde i ett hörn. Ingen hyttsill, snaps och stekt fläs heller. Inte ens en glad smålänning att snacka med? Bara en sur gubbe som satt blixtstilla vid ett bord. Gjorde absolut inget väsen av vare sig småland eller sig själv. Kollade inte så noga, han kanske var uppstoppad?
Varför man satt upp huset över huvudtaget det fattar jag inte. Lika öde som de gamla grå byggnaderna i forna Östtyskland står sagokullisen här på mässan, bara lite färggladare.

Musik på lägsta nivå, inget tjattrande i mongtrarna, det låg en dyster sordin över hela mässan och om man tror att det hela skall väckas till liv igen, i och med att man låter Outdoor mässan flytta in och hålla öppet under publikdagarna, så tror man fel. OK, det kan ju få publiken på lite bättre humör, vem vet.

Två indianer, några snygga brudar från Asien och Cleopatras halvbror, det var det mest annorlunda, även om vi sett det 29 gånger tidigare. Inga nya grepp men gedigna konferens- och seminarieprogram håller mässan med näsan över vattnet än så länge Fast fan vet hur länge?

Idag skall jag ner en snabbis för att prata med några svenska aktörer och höra vad de har att säga. Hur ser de på årets turistande. Vad har de för upplevelser att plocka fram ur rockärmen, vad kan de erbjuda oss turistande svenskar när vi kastar loss. För en sak skall ni veta, vi svenskar reser inte allt så mycket utomlands som hemma i Sverige. Tro det eller ej, men det finns klara bevis på detta enligt grabbarna och tjejerna på Resume.

pappa B


Inga kommentarer: