lördag 28 juni 2008

Bob-Bon land i Danmark och Skara Sommarland klara vinnare 2008

Här kommer lite sommartips till er som tänker ge er ut på vägarna med hela familjen. Det finns massor av roligheter men det är inte så många som ger valuta för insatserna. Senaste turen för pappa B och min familj gick som de flesta vet till Legoland. Vi handlade en paketresa med två hotellnätter, två entréer till Legoland och båtresa gick på ca. 4.500. Skapligt pris, både resan, entrén och hotellet framför allt var värt sitt pris. Hotellet, ett något nedslitet, men väldigt trivsamt hade både pool och stort lekrum och väldigt trevlig personal.
Legoland i sig var ingen större hit, dyrt och absolut ingenting för små barn. Här skall kidsen ha fyllt 10 år om de skall ha något som helst utbyte av det som Legoland presenterar. Karusellerna ger ingen ståpäls, maten svindyr och det bästa med parken är faktiskt Legostaden som man kan promenera runt på ett par timmar.

Liseberg Göteborgs stolthet håller stilen. 290 spänn för ett åkpass där man kan röja rejält bland alla attraktioner. Entré till spökhuset ingår inte i åkpasset men detta kan man faktiskt vara utan. Här finns att göra för hela familjen och den sista turen gör man med Colorado när mörkret daller och rökmaskinen gör stämningen extra stark. Att man blir lite blöt kan man skita i man är ju snart hemma vid TV:n och rykande varm choklad.

En av Europas vackraste nöjesparker där man hela tiden försöker förnya sig och ge besökarna valuta för sina pengar. Bra uppträdande och artister gör inte det hela sämre.
Lalandia ett mycket bra resmål. Här är i första hand ett utpräglat badland med flera olika boendemöjligheter. Lyxiga semesterhus med både bubbelbad och bastu eller enklare rum för de mindre familjerna. Badlandet håller mycket hög klass och hela anläggningen har fin service och inte alls så höga priser som man kanske skall räkna med när man besöker ett sådant här ställe. Parken håller uppe året runt och förtjänar verkligen ett besök.
Svensktoppen, Skara Sommarland håller stilen och får högsta betyg av pappa B och hans vilda familj. Här kan alla ha roligt + att mammorna kan göra en shoppingsafari som nästan alltid går hem. Villervalla på Axevalla har också mycket att bjuda sina gäster på och ligger side by side med sommarlandet. Här hissar vi den svenska flaggan högst upp på betygsstången.
Vinnaren i Danmark blir utan tvekan BonBon land. En utmärkt kombination när man ändå besöker Lalandia. Vi har varit där två gånger med två års mellanrum och hela familjen är stormförtjusta i den här kombinationen. Massor att göra för hela gänget. Tillhör godbitarna faktiskt.
Med andra ord så ser pappa B:s topplista ut så här. I topp ligger Skara Sommarland och BonBon land i Danmark. Liseberg håller stilen liksom Lalandia i Danmark. Legoland får ursäkta, men hos oss fick inte parken något toppbetyg. Att dessutom ge sig dit med barn under 10 år tycker jag är att kasta pengarna i sjön. "Prinsessan" är snart 10 och det var på gränsen att hon "köpte" det som legoland hade att erbjuda. Några av karusellerna fick godkänt men inte mer.
Lycka till med sommarsemestern, kör försiktigt. Skall man ner till parkerna i Danmark skall man räkna med minst 20 mils bilkörning innan man når målet. Något att tänka på om man färdas med barn i bilen. Besöker man Lalandia eller BonBon land så har man även möjligheten att sticka in på Tigerland och ett Medeltidsland där riddare gjorde upp och vackra (lite lönnfeta) prinsessor. Massor av hantverkare och rätt mysig miljö. De ligger grannar med de andra två.
pappa B

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tjaba, en bild på dig Bernt! Och med indianutsmyckning!! hatten ner en sådant pappa som dig hade jag viljat ha!!

Underbar att du tar dig en sådan tid för dina barn!

Och nu står det 1-0 för Spanien. Sitter också på soffan med en San Miguel i handen och vet du vad?

Jag ska starta min egen blogg här med.

Ciao
Cornelia

Pappa B sa...

Toppen!
Jag visste väl att du skulle ge dig in i bloggvärlden, det var bara fråga om sekunder. och lätt är det, jag lovar.
Kram och dra Kåre i örat