söndag 20 juli 2008

"Skogarnas Konung" spindlarnas beskyddare

Nere i villavagnen finns det spindlar, både stora och små. Ja inte inne i vagnen naturligtvis men ute på planket runt uteplatsen. Här har "Skogarnas Konung" sin spindelfarm. I de två små fotocellslamporna som sitter på planket har flera stora spindlar flyttat in. Varje kväll samlar "Skogarnas Konung" ihop ett gäng flugor och andra småkryp och försiktigt slänger fast dem i spindlarnas nät. När morgonkular kommer så gör han en runda för att se hur hans små vänner har klarat förvaringen av nattens matleveranser. Han tar gärna några av spindelkompisarna i sin hand och studerar dem noga. Rädd! Inte en susning, spindlarna är hans vänner och f-n tar någon om de kommer och vispar bort de nät som de vävt över natten. Jag kunde inte låta bli att föreviga en av dem en tidig sommarmorgon i fjol. Ser lite äckligt ut kanske, men för "Skogarnas Konung" är det bara en god vän som just nu påbörjat förvaringen av en kommande festmåltid.
pappa B

2 kommentarer:

Anonym sa...

hej pappsen hur mår du?så ni är och gottar er i villavagnen.Synd att det inte är bättre väder.du hör väl av dig innan ni åker på semester.Din smitare.HA HA.Vi stänger cafeet på onsdag och har stängt en vecka.Öppnar igen tors den 31/7.Vi skall fixa iordning lite där inne bla golvet.Hör av dig när du kan.Hälsa familjen.Jennie.

Pappa B sa...

Ha,ha smitare kan du vara själv. Vi är fortfarande hemma i A-red. Suz jobbar en stund i morgon men sedan drar vi till havet...