lördag 13 september 2008

Sluta tjata om öppet fönster - åk hit istället!

Till ishotellet i Jukkas. Då får ni sova svalt, det garanteras. En snabb dusch före sänggåendet och håret står som taggarna på en igelkott när du skrapat loss dig från kudden. Här har kungar, presidenter, politiker och pappa B sovit. Någon upplevelse utöver att det är en väldigt vacker skapelse och utan tvekan lite spännande att uppleva, är det inte. Och dyrt så in i bänken.. Yngve & Companis idé med att låta uppföra ett ishotell har slagit knock out på hela turistväsendet i Lappland. Tänk om det skulle finnas lite fler sådana entreprenörer där upp på blötmyrarna, då skulle inte snacket om att göra Lappland till en avstjälpningsplats för avfall komma på tal. Soporna tycker jag att vi skall leverera till Stockholm, där finns det så mycket sopor redan. Även de som säger sig ha tvingats från Lappland för att klara uppehället.
Idag har jag fotograferat lott-köpande kärringar och hasande gubbar på Olskrokstorget. Frälsis sjöng Pärleporten och jag och "Skogarnas Konung" hakade på. det svängde rejält och jag lade litte pengar i grytan för att hålla den kokande.
Nu skall jag följa med kvinnan och köpa fogmassa och sedan blir det raka vägen hem för att slå upp en wirrepinne. Lev väl, det försöker jag göra. Går som en fällkniv och får beska kommentarer av en del på gatan. Dom skulle bara veta vad ont det tar i ryggen varje gång jag skrattar. Visst är väl vitlöken i is här bredvid vacker så säg. Hela ishotellet är makalöst vackert invändigt. Utsidan består mest av en stor snödriva och presseningar, men inte blir man tvungen att dra efter andan, när man ser hur vackert det är. De duktiga iskonstnärer man anlitar för att färdigställa ett nytt hotell varje år tror jag handplockas och jag vet inte om det är samma från år till år.
Heja Lappland!
pappa B

Inga kommentarer: