fredag 31 oktober 2008

Dags för det dåliga samvetet......


Mina föräldrar ligger begravda på kyrkogården i Porjus. Dit åker man inte på en kafferast. Detta ger mig ibland ett mycket dåligt samvete. När andra smyckar gravarna vid olika högtider så kan inte jag göra detsamma. Jag får sända mina kära en varm tanke istället. Det är många med mig, som är i samma situation så jag känner mig inte övergiven på det sättet. Jag lägger ut en bild på deras grav här så kan vi i alla fall titta på dem via nätet, trollen, kvinnan och jag. Till sommaren skall vi åka "hem" då skall vi passa på att göra fint igen.
Snart är alla löven fallna, nakna grenar syns överallt i skogen. Om knappt en månad är de fulla av is och rimfrost. Skogen tystnar en aning under den här perioden. Enstaka kvitter hörs från någon talltita som upptäckt någonting att äta och slår en liten drill. Julpyntat och klart i de stora köpcentrumen runt Göteborg och har man varit snäll får man snart en ny slips att hänga in i garderoben. Vår tomte är slipsoman. Vi talade faktiskt om att sälja av lite presentslipsar på Loppis nästa gång. Har en slipsgalge full av oanvända kreationer med och utan figurer, ränder och pin-uppor. En del spelar "Helan går", "Hej tomtegubbar" "Blinka lilla stjärna där" och "Luciasången". Har försökt få tag i en slips med Lena PH:s "Det gör ont" för det gör det att ha slips på sig, eller?

President Bush sitter ensam och deppar i Vita Huset.
Det kan gubbdjävulen göra med tanke på allt skit han ställt till med. Ingen vill numera ha kontakt eller vistas i hans närhet utan vänder sig mot de nya friska kandidaterna (de som leder i valhysterin naturligtvis) Bush han får nöja sig med besök från utlandet. Därifrån kommer ex.ministrar, fd. numera avsatta presidenter och maffiabröder. Nu skall jag ta "Prinsessan" med mig och åka till Floda för att fotografera en tuff tjej som skall in i fotbollsmagazinet -Martha- Vi höres och kanske synes under resten av dagen.
pappa B

4 kommentarer:

GANSKA LAGOM sa...

Hej där igen.
Du ska veta vad jag funderade igår. För nog kände jag igen ditt namn "Ojohan" och tänkte... Det kan inte finnas mer än en som kallas så och som är fotograf, gillar HV och bor i Göteborg...!
Nu undrar du va? Jo du... Du o jag har träffats förr många gånger, fast när jag var en liten knalle. Jag minns särskilt en gång på ett hotell i Göteborg när jag o brorsan var där med mamsen o papsen (tror det var nån mässa). Jag hade vattenkoppor och mådde halvdant. Men kvällen på hotellrestaurangen var väldigt trevlig i all fall. Minns att farbror fotografen var en rolig prick. Ett gäng fotografier på oss barn i KLM-overaller blev det också emellanåt till pappas broschyrer.Ska inte hålla dig på halster - om du nu inte kommit på vilka mina föräldrar är. Kanske Affe på Lunda får dig att minnas? Det är min pappa det! =) Världen är bra liten.
Hoppas att du får en härlig helg!
hälsningar Marie Lundgren

Anonym sa...

Hade jag bara haft körkort så hade jag farit upp och fixat, känns ju knasigt, då jag bor här uppe i landet men inte ens tar mig till farmor och farfars grav...

Du ska inte ha dåligt samvete, man gör det bästa av det man har och mer kan du inte göra...

När ni far upp får ni plantera lite ljung, den är fin året runt och tar jag mig någon gång så sätter jag ljus och blomma...

Ha en skön helg och kramas mycket från oss...Äldsta med trollunge!

Pappa B sa...

Tack gumman, det värmer ett gammalt pappahjärta.
Kramar tebax.

Pappa B sa...

Tack gumman, det värmer ett gammalt pappahjärta.
Kramar tebax.