torsdag 2 oktober 2008

Hurra! Nybyggda gamla Ullevi skall heta Gamla Ullevi!

Snacka om att bita sig själv i röven och leka med skattebetalarnas pengar. Men, men har man kamrater i ledningen som behöver lite extra tillskott i kassan så tillsätter man bara en kommité. Den anrika Gamla Ullevi -folkets arena- har rivits och en ny börjar ta form på platsen där den gamla tidigare stod. Varför den skulle få ett nytt namn fattar inte jag och flera hundratusen med mig. Kommunstyrelsen tillsatte då en namnkommité med en expert i toppen. Namnförslag med Göteborgsknorr ramlade in på kommiténs skrivbord. Det ältades hit och dit och pressen hade löpmeter med allsköns namn. Men de utvalda experterna slog sina (på papper bevisat) kloka huvuden ihop och kom fram till att den nya Gamla Ullevi skulle heta, just det. Gamla Ullevi! Mycket smart för om jag känner göteborgarna rätt så hade man fortsatt kalla arenan för detta och förvisso också kommit på ett mycket passande öknamn. Med tanke på detta velande med namnet blir det spännande att se vad de namnvige hittar på. Jag återkommer i ärendet.



Såg det här ekipaget men anser att det blir både besvärligt och kostsamt att efterlikna detta. Skall försöka få någon snäll leverantör att till en rimlig kostnad hyra ut ett mindre, men bekvämare ekipage till oss. Tänker besöka barndommens källa, Porjus och därefter rulla vidare upp till Nordkap nästa sommar. Trollen vill så gärna se platsen där farfar och farmor ligger begravda och där pappa B växte upp.
Du kanske känner någon som är villig att hyra ut sin husbil under tre veckor i slutet av juli början av augusti?
Va bra, hör av dig på en gång.
Har börjat packa för aftonens avresa mot nya spännande äventyr. Alla byxor är för trånga, och har plötsligt blivit så korta att strumporna syns? Skjortorna går inte att knäppa och den tjocka varma tröjan är så maläten att den ser ut som ett durkslag. Att ekipera om sig är uteslutet så jag tar på mig skoteroverallen, en vit pikétröja och en slips med olikfärgade fiskar på som inhandlades på en rea i Lyksele när jag råkade befinna mig där med greven Vilgot von Axelklaff, under en filminspelning. Väl ombord kan jag ta av mig skoteroverallen för jag har mina badshorts inunder, (de blommiga jag använde i Turkiet). Mot Norge och Hurtigruten!!!
pappa B

3 kommentarer:

Anonym sa...

*ping ping* bara jag som kikar förbi och pinga dig!!!

Hälsa småsyskonen

cornelia sa...

Kompisen, kommer ni förbi imorron till min 5-års kalas? Ta med barn, så får de ansiktsmålning och massor med bullar.

Kram
Cornelia

LJ Media sa...

Tjena Bernt.
Hörde att du träffade mor och far min på din kryssning med Janne och gänget på Hurtigruten. Hoppas att ni hade en kul resa.