torsdag 23 oktober 2008

Speedwayen är död i Göteborg och Malmö bygger för kvinnorna

Nu är nog epoken för den anrika klubben Kaparna kapad för gott. Ingen bana att köra på bortflyende förare och skulder upp över öronen. Det ser med andra ord mörkt ut för en genuin göteborgs motorsport. Själv har jag duckat vid planket för att rädda kameran och sett MC-folket sitta på kullen vid ena kortsidan med sina smörgåspaket och kaffethermos på Ahrendalsbanan. Den finns inte längre, och även om sporten just nu lever i en respirator så lär nog inte speedwaylivet gå att rädda. Om ingen under vill ske.
Kärringa Sahlin lovar guld och gröna skogar och visst, det är ingen konst då man arbetar med andras pengar. -Bara vi kommer till makten så ordnar allt sig för lilla Sverige. Jojo, det låter alltid stort när katterna skiter, men det blir en liten kula i sandlådan.

"Gubbkalsongen" har testat ölkorv och sin vana trogen så har man gått en inköpsrunda runt tidningshuset (blir för höga reseräkningar annars) De bästa korvarna har de inte ens hittat. Kolla Lidl till exempel. De säljer ett tvåpack med små vassa korvar med mycket kött och en djävla kick i eftersmaken. Detta var bara ett tips från den butiken. Det finns fler.

Heja Skåne!
Två rika grabbar i Malmö kommer att satsa stort på ett centrum för kvinnoidrott. Planerna presenterades för pressen igår. -The World Village of Women Sports - kommer anläggningen att heta. De som skakar ur plånboken är Dan Olofsson och Kent Widding Persson. Det här projektet är den enda i sitt slag i hela världen och de stora internationella förbunden klappar händerna. Bra jobbat grabbar jag kommer ner och dricker skumpa när invigningen skall ske. Centralt i stan kommer anläggningen att byggas. Granne med den en gång i tiden beryktade "raggningskrogen" Kronprinsen. 2010 skall första spaden i jorden och trots den pågående ekonomiska krisen runt om i världen (dit även Malmö hör) så ser man positivt på bygget. Ett stort fall framåt, inte minst för svensk damfotboll och andra kvinnliga idrottare. Se nu bara till att administration, ledarskap och andra viktiga tjänster besätts av kvinnor och inte någor knäande manlig föredetting. Det är nog med ålderdomliga, manliga, gubbsjuka stofiler inom idrotten. Jag har klart för mig att vice ordföranden i Svenska Fotbollförbundet, Susanne Erlandsson fanns på plats och grät en liten skvätt (det brukar hon ofta göra, gråta alltså).


Nu sticker jag ut i regnet, återkommer snart igen.
pappa B

Inga kommentarer: