torsdag 11 december 2008

Huset på isen 1976!


En glad hönsuppfödare från Sjövik skulle passa på att flytta ett hus över isen på sjön Mjörn. Det verkade gå enligt konstens alla regler då det plötsligt brast och huset gick igenom isen. Huruvida traktorn klarade sig vet jag inte men jag tror att det gick bra. Jag åkte dit och det var mycket Västsvensk press på plats. Även en hel del nyfikna givetvis. Hönsuppfödaren verkade inte nämnbart chockad över det som hänt och när en reporter från radion frågade om han sett hur det såg ut inne i husen, hur mycket som var under vattnet så svarade han helt gravallvarligt - Jo det ser bra ut, det ligger en 3 kilos gädda på köksbordet! Lite Åsa-Nisse var det allt över den här gubben. Gubben fick fast stora flytblock runt huset och när isen försvann så bogserades huset över sjön. Huruvida det kom på rätt plats och om det fortfarande är brukbart, det vet jag inte. Ej heller har jag någon aning om hur gäddan smakade. Det tror jag inte radioreportern har någon aning om han heller. Hur som haver så blev detta en stor nyhet för en liten tidning.
Fortsätter ut på bygden ett par timmar till. Ha det så gott så länge mina bloggvänner. Måste hitta på ett sätt att nå ut lite längre i bloggvärlden. Är det någon som har några tips om hur, var och när?
pappa B

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tja!
la in en kommentar i gissa bilden inlägget :( jag vill också ha en bild!!! *hehe*

frågade där en sak också...

Anonym sa...

Jag kan sända upp en fin porträtt på pappa *S*

Anonym sa...

Tagen från hissen uppe vis slussen, stämmer den har varit vykjort för läng, länge sen. VAr nu rädd om gammelbilderna, jag har kanske tappat bort några neg. vid alla flytt så göm dem till,eftervärlden. Var stilig med krulligt hår, fråga mamma???
Det kommer en röding någon gång
kram pappa

Anonym sa...

*haha* bilderna jag har då har du rocka billy frilla och polarna lirar gura =)
Ja, annars kan jag skicka ner bilderna så du kan kopiera upp dom i fall lillebror vill ha...

//Äldsta

Anonym sa...

Förresten, jag har nog nått porträtt på dig...bland alla bilder *fniss* så det räcker med en röding, tack och inte fisken då!