söndag 18 januari 2009

Dagens verkliga fynd...


Kvinnan har inhandlat ett nytt köksbord på Jysk. Fyra stolar fick man på köpet. Stolarna, nja....mjuka för röven, men man får inte lägga en gaffel köttfärssås eller tippa ut ett glas coccola, för då är det kört. Nåväl dessa går ju att byta ut med tiden. De är i alla fall mycket goda att sitta på. Bordet ett riktigt lyft, vitt och blankt så man kan spegla sig i skivan. Kanske i största laget, tycker kvinnan men jag myser.
Vårt ålderdomliga furubord fick grannen ta hand om och hon hjulade ner för de två cement trapporna av glädje. Det var ett specialtillverkat bredare klaffbord som vi ätit på sedan 1998. Omslipat och båtlackat + fyra furustolar, även de specialade till pappa B.

Vi "Åt in" bordet med yttefilé och gräddkokt potatis, inlagd rödlök och ginger. Rödvin, ett franskt -Cateaux de Languedoc- ett billigt men gott vin.
Sen har det varit skidåkning, skidskytte och handboll. Trollen ligger nedbäddade för att vara alerta till skolan i morgon och själv skall jag försöka masa mig i bingen innan det blir ny dag.

9 kommentarer:

Peace in mind sa...

All denna skidåkning, blir det inte tråkigt, och vad händer sen...när säsongen är slut:)

Anonym sa...

snyggt

Anonym sa...

Fred i sinnet, det blir aldrig tråkigt med skidåkning. Sommaren? semester, bad, sol, färgade drinkar, sex i det gröna, grillat till max. Då skiter jag fullständigt i skidåkning...*s*

Tack lilla Woopsan!

Anonym sa...

Takc:D
Hur ihttade du till mej d å? :)

Peace in mind sa...

Tvära kast där...I like!

Anonym sa...

jäpp...det skall vara ös i livet annars kan man lika gärna gå in i dimman.

Gbgflikka, jag tror att du dök upp när jag hälsade på hos någon av minna bloggvänner. Tyckte att det var kul med en ung flicka som gillat fotografering. Mina två barn är också suktiga med kameran.
pappa B

stella sweden sa...

Öööös vare här så de ryker...men bloggen min låter int så mycket...Fiiint bord!
;)

stella sweden sa...

Stolarna har ja provsuttit...på Jysk!

Anonym sa...

Hej stella sweden. Allt under kontroll.
pappa B
Stolarna funkar och bordet likaså.